7
  • Sanzistift
    #7
    Mekkora felhajtás egy olyan program miatt, ami arra van kitalálva, hogy minél hatékonyabban legyen kiürítve minden állampolgár zsebe.

    Az ember józan esze elmegy, ha rájön, milyen eszement dolgokra dobnak ki milliárdokat, miközben a föld egyre nagyobb része éhezik.

    Ez a világ pusztulásra van ítélve, vezetőik pedig megérdemlik a kötelet.
  • bakagaijin
    #6
    Ha valaki otthonról dolgozik akkor általában meg is követelik a titkosítást. Őrületesen nagy felelőtlenség lenne a bank részéről ha nem így menne, és titkosítás nélküli felületen elérhetné a kódbázist bárki.

    Szóval itt valami kemény maszatolás zajlik. Első blikkre ezt tudom elképzelni: van egy szoftverfejlesztő cég, kemény túlórákkal, tehát sokan távolról dolgoznak (gondolom repository-klónokon, vagy akármi). És ezekből került ki valahogy egy másolat a netre. Mivel a bankon belüli repo valamelyest védve van, de a laptopok már valószínű jóval kevésbé. Simán el tudom képzelni, hogy egy kihalt és kidobott vagy szervízbe került winyóról került ki a cucc. Vagy egy azonos hálózaton levő zombisított gépről: a családban három gyerek van, sok user, kevés gép. Egy kis cheaterrel / trainerrel / messzendzserről beszívott cuccal máris ott a trójai az egyik gépen az otthoni hálózaton.

    Akihez pedig a cucc került nagy eséllyel nem is tudta mi jött, idő kell amíg kibogarássza valaki egy cucc mire szolgál, ha egyáltalán érdekli... Ebben a sajtó most nagy segítéségére van :). Nem kell itt összeesküvés elméleteket szőni, szerintem sokkal prózaibb a történet.
  • halgatyó
    #5
    Az meg, hogy egy ilyen meseszoftver nyilvánosságra kerülése "megrengeti a Wall Streetet" ... hát nem éppen így.

    Ugyanis: az értékpapírokkal történő manipulálás NEM TEREMT ÉRTÉKET. Ergó: HA VALAKI VESZÍT X ÖSSZEGET, AKKOR MÁSVALAKI PONTOSAN UGYANENNYIT NYER.

    HA TÉNYLEG ÚGY MŰKÖDNE ez az egész rendszer, ahogy a cikkben sugallják, akkor a konkurrensek NEM "megrengenének" HANEM örülnének!!
    Vagy valójában nem is konkurrensek...egy hajóban eveznek valamennyien
    Csak éppen nem abban, amelyikben mi.
    Finoman és kultúráltan fogalmaztam.
  • halgatyó
    #4
    Ez így egy fake. Csak az a kérdés, hogy mit akarnak vele sugallni.

    Talán azt, hogy az értékpapír-mozgásokban vannak olyan törvényszerűségek -- amelyek ráadásul függetlenek a Goldmann micsodától -- amelyeket ilyen különleges programokkal lehet megjósolni? Aaaaaaaa!!! A nagy f***t!

    Az értékpapírok úgy mozognak, ahogy azt a háttérből irányítják. Egészen biztos vagyok abban, hogy a Goldmann micsoda pontosan tudja ELŐRE, hogy hogyan fognak mozogni. A meseszoftver meg a nagyközönség etetése.

    A szoftver kikerülése leginkább azért okozhat problémát, mert kiderülhet az elemzéséből pár iggen kellemetlen dolog:
    1.) A meseprogram nem csinál semmit,
    2.) Valahonnan lekérdezi, hogy hogyan fognak mozogni az értékpapírok a jövő héten. No, ez a "valahonnan" nagyon szeretné, ha nem tudnának róla...
    3.) Egyéb okból is lehet kellemetlen, de elég ennyi tipp is.
  • Tetsuo
    #3
    viszont akkor is gyanusitott lenne.. a munkahelyerol adatot kuld kifele, ami raadasul fullosan titkositva van. mar nem is kell tudniuk micsoda, siman leultetik.
  • orkaman
    #2
    ja, hát ez van amikor milliós jutalmakat vesznek fel a pénzügyesek, akik meg a szofvert írták hozzá azok kapják be.

    Ha meg ezen bukott le akkor megérdemli. Mért kell 32 Mbyte-os csomagot átküldeni? egyedi kódolás, SSL tömörítés, + egy 4GB kamu videoállománnyal való összekeverés, +kódolás, még egy SSL tömörítés. Fejtse vissza aki akarja.

    Egy tök egyszerű pár 100 betűs levelet nem fejtettek meg 200 évig. Ugyanez egy 4GB-os csomaggal, pár egyedi trükkel (programozó, tehát nem okoz problémát)
    soha senki nem fejti meg.
  • KillerBee
    #1
    Torrentoldalakon megjelent már a szoftver? :D

    "Az új munkaadója a hír hallatán azonnal kirúgta a 3 gyermekes apát."

    A belinkelt eredeti cikkben egyáltalán nem ez áll, a "leave of absence" véletlenül sem ezt jelenti.

    "gyanú a hirtelen munkahelyváltás miatt terelődött rá..."

    Ha nekem valahol felajánlanák a mostani fizetésem háromszorosát, én is nagyon hirtelen munkahelyet változtatnék. Ebben mi a gyanús?

    "kiderült, hogy tagja volt a különleges szoftvert fejlesztő csoportnak"

    Komoly nyomozást igényelhetett ennek kiderítése, mikor épp a szoftver fejlesztésére alkalmazták. A cikk is említi, hogy "a férfi korábban jelezte: otthon is dolgozni akar a szoftveren".

    "és megpróbálta eltüntetni maga után a nyomokat."

    Ami annyit is jelenthet, hogy törölte az ideiglenes könyvtárat.