17
  • KillerBee
    Az élettartamot a gyártó általában már "tervezi". Az elektronikai kütyüknél ez főképp tetten érhető, hiszen az üzemi hőmérséklet igen erősen befolyásolja az élettartamot. Ez elsősorban az elkóknál jelenik meg, de az ájfónnál és a hasonló cuccoknál a tartósan magas hőmérséklet érintheti a kényesebb IC-ket is.

Az akkumulátor dolgát nem kellene ide keverni, azoknál a jelenlegi technológiával elkerülhetetlen az érzékenység a túl magas hőmérsékleten. Ha aztán még az akku gyártója is tesz a biztonságra, akkor csak örülni lehet, hogy komolyab baleset eddig nem történt.
  • kvp
    "Ja még annyi, hogy amikor egy elektronikai kütyü OLCSÓ, akkor nem is várom el tőle, hogy sokáig húzza. De egy qrva drága telefontól (az volt a 2G, amikor megjelent, pláne függetlenül meg még drágább) az ember többet várna."

Nem az ar, hanem a minoseg hatarozza meg a keszulek varhato elettartalmat. Az apple iphone-ok eseten a hardver kb. 20 ezer forint koruli arban van, tehat egy ilyan aru kozepkategorias telefon minoseget es elettartalmat hozza. (2-3 ev jo esetben) Az apple-nel csak a nevet es a design-t kell megfizetni, a hardver ugyanaz az olcso koreai (kinaban osszerakva) mint a sonyericsson-okban (pl. a proci ugyanaz, csak a sony a valamivel alacsonyabb orajelut hasznalja a 20 ezer alatti telefonjaiban).
  • Tetsuo
    hat pedig altalaban igy van.. a gari utan hamarosan behalnak, felteve, h nem vitrinben taroltad.
  • pyrohun #14
    Ja még annyi, hogy amikor egy elektronikai kütyü OLCSÓ, akkor nem is várom el tőle, hogy sokáig húzza. De egy qrva drága telefontól (az volt a 2G, amikor megjelent, pláne függetlenül meg még drágább) az ember többet várna.
  • pyrohun #13
    nekem nincsen szifonom, nem használok szódát. a telefononom nincsen szemét, nem pakolom tele minden szarral.

#10:

"Bizonyos dolgokat ne keverjünk össze...manapság nem azért gyártanak eszközöket, hogy hosszútávon használd...nem veszel újat, nem lesz pénzük, nem pörög a klasszikus gazdasági modell..."

Ez részben igaz, részben meg hatalmas baromság. Ne mondd már, hogy egy mobilnak 2 év alatt tönkre kell mennie, az elég gáz lenne, ha így működne a valóságban...
  • pixx
    Emlékszem tavaly még mindenki azt zengte az IT szektorban, hogy az Apple mennyi %-ot hodít el az Appletől. Mostanra kiderül, hogy az új Apple nem is annyira jó, sőt szarok a Macbook, és Macbook pro, most pedig az iphoneok, és ipod melegednek, illetve 2-3 év után kuka. Persze előtte is voltak hibák Macbookkal tört oldalt sárgult a műanyag. Szóval szép, kurva drága, és jelenleg nem éri meg a pénzt, amit kérnek érte.
  • Szemjuel
    de azt is beleszámolhatjuk hogy a 2 év alatt teli van felesleges szeméttel a szifonod és azér laggol! :)
  • Polllen
    Bizonyos dolgokat ne keverjünk össze...manapság nem azért gyártanak eszközöket, hogy hosszútávon használd...nem veszel újat, nem lesz pénzük, nem pörög a klasszikus gazdasági modell...

Minden gyártónak van általában sikerszériája, nekem is volt olyan Ericssonom, ami 6 év után is tökéletesen működött...meg olyan siemens a mi 1 év után kuka...

A másik pedig az ajánlás...mint lentebb is írták vki ennél tágabb vki pedig ennél szűkebb határt ad meg...

Amúgy jb-s a 2g-d?

• rolandi350
    Én pát napja kipróbáltam egy SE k750-est -30 fokon mélyhűtőbe. Úgy néztem meg hogy My Phone Explorerbe bluetooth-on keresztül megmutatta. Nem fagyott le nem akadt se semmi baja nem volt. Bár lehet hogy az akkumulátor károsodott de nem vettem észre kb 12 órát -30 fokba volt.
  • pyrohun #8
    Örülök, hogy a Tied nem lagolt, de majd ha 2 éves lesz a telefonod, lehet, hogy az is fog lagolni. Minden alkatrlsz "használódik", amikor új volt az enyém, az is tette a dolgát. De ugyanakkor a kb. 6-7 éves Nokia 6310i-m tökéletesen működik most is, akármilyen hideg / meleg van, stb. :)

"mert azért árnyékban 35 fok, az már nagyon durva kánikula..."

Ahhoz képest 32-33 fok van Magyarországon is nyáron (árnyékban, főleg az Alföldön), namost tőlünk délre ennél jóval több is lehet. Akkor mondjuka Spanyolok, Olaszok ne vegyenek Apple cuccokat, mert nyáron ráb*sznak? :)
  • Polllen
    Erre csak azt tudom mondani, hogy hétvégén kifeküdtem a kertbe napozni...fstreamről ment a netrádió és bár a takaró alát tettem, így is TŰZFORRÓ volt...ennek ellenére nem lagolt, nem fagyott, tette a dolgát...

Az extrém hőhatások egyik kütyünek se tesznek jót...ő meg leírták, hogy 0-35 fok között biztos jó lesz, a többiért nem vállalnak felelőséget...sztem ebben nincs benne a "melegszik a cuccos vallomás", mert azért árnyékban 35 fok, az már nagyon durva kánikula...
  • pyrohun #6
    Azért ennyire nem kellene apple-hívőnek lenni - neke 1st gen. iphone-om van, ami azért érdekes, mert:

1. - lassabb sokkal, ergo elvben nem is melegszik annyira
    2. - fémburkolat a hátulja, ami jobb hőleadó, mint a gagyi műanyag

És érdekes módon ahogy bejött a meleg (pláne nemrég a nyaralás alatt) gyakran csinálja a készülék, hogy olyan mintha lagolna, magyarul késve (vagy nem) reagál az érintésekre, akadnak az animációk, stb. Ezt a szabadban teszi előszeretettel - de NEM A NAPON HAGYVA, hanem mondjuk kivéve a zsebemből, stb.

Úgyhogy mégsem hülyeség a cikk.
  • BenceYCE
    Pontosan! Tehát hülyeség az egész. Aki a vasat vagy műanyagot a napon hagyja, meg is érdemli. A gyakorlati tapasztalatokat meg úgyis a fórumokon teszik közzé a felhasználók. Ha gond lesz vele, meg fogjuk tudni.
  • Ulkesh
    " A Motorola K1-et -10°C és +45°C közé ajánlják. "

A napon felejtett készülék szerinted hány fokra melegszik fel? Tuti több mint 45-re mégsem hiszem, hogy találkoztál volna olyannal, hogy kikapcsolt volna. Az iPhone sem teszi, ezek csak elméleti számok a jogi következmények kivédése miatt.
    Az egész túlmelegedő iPhone mizéria arra jó, hogy a nyári uborkaszezonban valamivel megnövelhessék a forgalmat egyes híroldalak.
    Mindenhol közlik a specifikációt és a tulmelegedést jelző képernyőfotót, de arról mélyen hallgatnak, hogy egyetlen készüléket sem tudnak megemlíteni, aminél ez előfordult volna.
  • Ulkesh
    Ez igaz, de az akksi általában a készülékben van és csak úgy tudja a készüléket üzemeltetni, nem? :D
  • BenceYCE
    Azért a korrektség kedvéért hozzá tehetted volna, hogy az akkumulátor élettartamához adták ezt az információt, nem a nyomtatott áramkörhöz. A Motorola K1-et -10°C és +45°C közé ajánlják. Azért is kerestem ezt elő, mert úgy tudom, hogy a Motorola szállítja az alap hw-eket az almának.
  • Ulkesh
    A Nokia készülékeket ezek szerint légkondicionált helységben lehet csak használni, ugyanis azok leírásában 15-25 fokig adják meg az ideális hőmérsékletet. Jó ha ezt észben tartja minden Nokia tulajdonos ezeken a meleg nyári napokon, hisz ezek szerint a gyártó soha nem is ajánlotta azok használatát a forró strandokon, vagy szűk ruhák zsebeibe csúsztatva.