19
  • takysoft
    ja és van xhtml 5 is
    egyszerre fejlesztették ki. lehet utánanézni
  • takysoft
    hát épp ez az.
    sose jó, ha valaki túl monopol. jó a flash. de nem ingyenes. és nem is nyílt forráskódú. Adobe jó cég, de egy cégre sose bíznám az internet jövőjét.

Amúgy Firefox 3.5 támogatja már a az új videotechnológiákat itt lehet tesztelgetni.

meg azt se felejtsétek el, hogy a flash egy plugin. olyat meg nem mindenhol engednek telepíteni. jobb, ha a böngésző alapból tud minden fontosat...
  • Mailor
    Nem értem mit erőlködnek, mikor rég ott a flash, és újabban már a brózerban futó 3D FPS-eket is le lehet benne kódolni ... platformfüggetlen és pixelre úgy fog kinézni minden OS-en és böngészőben ahogy le lett kódolva.
    Ráadásul egy egy jó szerkesztő is van hozzá, átlátható, a kezelése gyerekjáték, a kódolást megtanulni AS1-2-ben alapfokon még az is meg tudja aki antitalentum a gépekhez. Jó hogy nem ingyenes, legalábbis a szerkesztő, de ez van. Szerveroldalon megtehetik a tehetősek, cégek, stb.
  • Justil
    Nem célja kiváltani, és nem is tudná.
  • Sanyix
    mocskos epl
  • Praetor
    Igen, de a cikk a miértekre is választ ad. Jelenleg a HTML 4.01 strict a favorit(az xhtml persze a divat, de a divat nem feltétlenül célszerű), a jövő meg a html 5. Gondolom egy 2-3 év múlva már elég elterjedtek lesznek a html5-öt támogató böngészők, hogy érdemes lesz váltani a fejlesztőknek.

Kicsit attól félek, hogy kiherélik a html5 szabványt a vállalatok nyomására, csak azért, hogy nehogy kiválthassa a flash, silverlight...stb. megoldásokat.
  • phoenix1
    Ha jól tudom, ha nem akkor valaki kijavít de a wmv-sem az, pl. ezt a virtualdub is kiírja neked ha wmv-t akarnál behúzni a virtualdubba.
  • passatgt
    nem lesz több xhtml már, annak befellegzett:)
  • Praetor
    Speciel én ezzel értek egyet.
  • TarazaMavis
    Adna nekem az idézethez vki támpontot? Itt nem az x264-ről besznek, ha jól gondolom.
    "Google has implemented H.264 and Ogg Theora in Chrome, but cannot provide the H.264 codec license to third-party distributors of Chromium,..."
  • TarazaMavis
    Felvilágosítana vki? Ha a H.264-gyel (hogy lehet ez, hiszen ez csak ajánlás) problémáik vannak, akkor miért nem használják a H.264/AVC szabványra épülő GPL-es x264 függvénykönyvtárat helyette?

Így lehet h ki sem fog teljesen bontakozni a videóalapra is épülő web2.0 (szerintem)

Thnx for the future advices :)
  • sly007
    Jaja. Volt sok zsákutca amit kitaláltak és bebukott. XHTML 2-őt most dobták ki, - pedig milyen szabványos lett volna - , a már félig meddig kialakult HTML 5 érdekében. Tudod van olyan, hogy szabványosítás, ami azt jelenti, hogy a meglévő dolgokat próbálják egymással kompatibilissé tenni, közös érdekből (lásd mobil aksi töltő). Sajnos informatikában néha széllel szemben próbálnak hugyozni.
  • netperformer
    Jajj én nem akarok HTML-t... felejcsék már el... XHTML avagy XML 4eva :D
  • 5c0rp330n
    hát, ezeknál jobb codec-eket pedig sztem biztosan nem találnának.
  • BlackRose
    Nem vicc, a szabványok mindég kialakultak aztán amikor már megvoltak (de facto) valaki beírta őket a könyvbe (de jure). :)
  • Praetor
    Egy szabvány majd kialakul?!... jó vicc.
  • sly007
    Hagyják az egészet a sunyiba, majd kialakul. :D
  • gkalcso
    Az Apple hozzáállásán nem kell csodálkozni, amikor a saját jogdíj forrásának megnyírbálójáról van szó. Az x.264 esetén van jogdíj, ott meg az a gond.

Miért nem lehet egy közös alapot megteremteni, majd a versenyzőknek erre kellene licitálniuk?
  • Lost Lont
    Gratulálok. Már az esélyt se adjuk meg az ingyenes .ogg-ra, menjen a .wmv, meg nem tudom mi, igaz?

("ahogy azt annak idején az > esetében" ez mi lenne? <a> ? :D)