33
Fuji Finepix S1500-as képei
-
etc #33 Senki, semmi? :( -
etc #32 Senki, semmi? :( -
etc #31 Nekem is adódott a napokban némi problémám a fényképezőgépemmel...
A számítógépre volt csatlakoztatva, amikor lemerült az elem. Azóta szokatlan hangon pittyeg kikapcsoláskor, nagyon homályos képet mutat és nem exponál. A videó funkció működik ugyan, de az is homályos. És az objektívet sem húzza vissza kikapcsoláskor, csak ha a képnézegetős funkcióba kapcsoljuk be.
Ez előtt semmi probléma nem volt vele.
Van valami tanácsotok esetleg a szervizen kívül? :( -
socheater #30 Megoldódott.
Kicserélték a gépet. Eltüntek a függőleges csíkok! :D -
#29 Az eset óta rendesen működik, azért nem hinném, hogy repedés, talán valami elmozdult benne és idővel visszacsúszott.
-
#28 repedés/karcolás.. -
#27 Törés? -
#26 Csak kíváncsiság, pl hogy mi lehet az a fehér csík. -
#25 akkor meg mi a gond, ha megy?:) -
Erre tud vki vmit mondani?
Olympus c740 csinált nekem ilyet miután leejtettem, utána kikapcsoltam és az optikát csak egy kis akadással húzta vissza, de azóta hála Istennek hibátlanul működik. -
#23 Egyébként érdemes elolvasni a használati utasításokat mielőtt fényképezgetni kezdesz vele. -
#22 Ennek itt a helye... -
#21 Azok a csikok a CCD kiolvasasi technika miatt vannak mindig ugyanott. Ez ilyen. Probald nem automatan hasznalni. Az ISO max 200, de inkabb 64/100 legyen. Napsutesben teszteld, ISO 64/100-on, ott jonak kell lennie. -
#20 Sajnos ez "normalis", a 800-as ISO "rengeteg" egy ilyen kompaktnak:( 200 felett mar zajosodik erosen (vagy legalabbis lathatoan, zavaroan). -
#19 Azért vannak gépek, melyek meg tudják csinálni autóban és fényhiányban is, hogy normális, szép képet adjanak vissza. -
cherubim06 #18 Iso 800-as az összes. Akkor már inkább vakuzz, vagy állvány, vagy vedd lejjebb az ISOt -
Lateralus #17 De, ez teljesen normális.
Nem kellene ilyet csinálnia, de ezek a kis érzékelős gépek nagyjából mind hasonló minőséget adnak.
A gép Auto módban magas érzékenységet használt, mert gyenge volt a megvilágítottság. Csak így tudott megfelelően kiexponált képet készíteni.
P módban használd, az ugyanúgy automatikus, de pl. az ISO értéket állíthatod. Azt vedd alacsonyra és kevesebb lesz a zaj (eltünni nem fog). Viszont alacsony ISO-nál, hosszabb a záridő, vagyis könnyen elmosódnak a mozgó témák, vagy bemozdítod a gépet és mosott lesz az egész kép. -
socheater #16 Kint általában oké. csak azt nem értem, hogy ha a képeket egymás után nézem, a csíkok u.o. vannak... Az egyik kép tök sötét. Azt direkt sötétben csináltam. Ott is látszanak a csíkok. Azokat hogy tudom eltüntetni? -
#15 Csinálj auto módban pár szabadtéri képet. Mármint napsütés, fák, növények. Mondjuk abban a nyomibb kompakt gépek is jók. -
#14 ISO800 on készült minden kép, szerintem ez a zajosodás fő oka. Vedd le az iso értéket amennyire csak a helyzet engedi, ha kénytelen vagy magas érzékenységet használni, mert mondjuk kevés a fény, akkor ezzel sajnos meg kell barátkozni. -
socheater #13 Dehogy haragszok az idézetért, sőt köszi.
A képek AUTO modban készültek, de most még nyomkodom, hátha... De gondolom AUTO-n se kellene ilyet csinálnia... -
#12 hát ez eléggé gáz :/
főleg a csíkos képek
teljesen új gép?
nekem a jópár éves Finepix S5500 hibátlan képeket készít...
rakd vissza a teljes gyári beállításokra hátha megjavul -
#11 beállításoknál állíts vmit! sztem is iso lesz a gond, de neten nézz utána a zajos kép problámáknak. -
#10 De az is lehet,hogy több fényt kéne használnod. -
#9 Haveromnak is hasonló volt.Asszem az ISO túl nagyra volt állítva. -
// Pedig nem szoktam elrontani. :) -
#7 Ha nem haragszol, idézek a képekből. :)
Szóval ez az egyik kép, egyik részlete 100%-on:
-
#6 de lassan jön :/ -
#5 Hű! Ez nagyon gáz! :S -
#4 Itt meg mindegyik példa fénykép kültéri. link -
#3 Ezen az oldalon az image quality a többi paraméterhez képest le van húzva. -
socheater #2 Feltöltöttem 40%-os méretben is, így csak 4 MB! (data.hu-s link)
40%-os méretű képek letöltése -
socheater #1 Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem, főleg azokhoz akik otthon vannak a digitális fényképezésben.
Vásároltam a mai napon egy Fuji Finepix S1500-as gépet, és piros foltok, pöttyök, függöny szerű csíkok jelentkeznek a képek úgy 70%-án.
Itt van egy válogatás, az első 200 képből:
Képek letöltése
A kérdés az, hogy ez normális egy ilyen kategóriájú géptől?
Nagyon várom a válaszaitokat!