45
Nem értem mi lehet a baj...
  • soproni
    #45
    Köszönöm!
    Sikerült találni viszonylag olcsón /10K/ egy Sentinel szerint 30 napot használt 100%os 320GB Samsung SATAII vinyót.
  • suba53
    #44
    Szia!

    A 870 extreme 3 lapon nincs IDE csatlakozó. Nem fogod tudni használni vele a régi merevlemezedet. Csak SATA csatolós winyókat fogad.

    Nézz körül a hardveraprón, vagy más használt holmi csatornán, érdemes egy olcsóbb de még hibátlan használt darabot venni addig, amíg nem normalizálódnak az árak.
  • soproni
    #43
    seagate barracuda ATA IV 80gb vinyóm van. igencsak régi.
    elvileg a héten megérkezik az új konfigopm/alaplapom.
    ASROCK 870 Extreme 3 lesz benne.
    fogja tudni kezelni azt a régi darabot??
    várnak az új vásárlásával, amíg nem mennek picit le az árak.
  • Tripod
    #42
    Sziasztok!

    Nekem olyan problémán van, hogy beleraktam egy Maxtor 6L200R0 200 gigás IDE-s vinyót a gépembe slave ként, látja is a gép bios-ban, valamint a windows7 is látja a partíciókat, van is betűjelük, viszont amik a partíciókon vannak adatok azokat már nem látja, pedig kijelzi, azt is, hogy mennyi szabad hely van még, mennyi a foglalt stb. Már mindent próbáltam, az IDE kábelt is kicseréltem, mégsem látok semmit a winchesteren. Mi lehet a probléma? Esetleg tudna valaki segíteni? Megköszönném!
  • suba53
    #41
    Szia!

    Így látatlanban nem nagyon van más ötletem. Mutasd meg valakinek, aki ért hozzá. Lehet, hogy a BIOS-ban még van egyéb beállítás az USB háttértárakra vonatkozóan, ami nem jól van beállítva.
    Bár az a tapasztalatom, hogy a gyári BIOS beállításokkal nem szokott ilyen előfordulni.

    Aztán az is lehet, hogy az oprendszerben sérült az USB háttértárakat kezelő rész. Ha van egy kisméretű tartalék wincsesztered, akkor vedd ki a mostanit, tedd be a próbát, telepíts rá egy szűz új oprendszert, és nézd meg, hogy azzal működik-e. Ha a frissen telepített rendszerben működik, akkor sérült az oprendszered, és egy éles újratelepítés szükséges.

    Ha úgy sem működik, akkor lehet, hogy hardveres hiba van. Ha még garis az alaplap, cseréltesd ki. Ha már nem garis, akkor viszonylag olcsón lehet kapni USB-s bővítőkártyát, azzal valószínűleg működni fog.
  • kristof177
    #40
    Mindent meglestem, High speeden volt (volt valami BIOS ECHI ..... még alatta disabled de azt nem babráltam, ráadásul külső tápról veszi fel az áramot a winyó szóval talán annyira ennek nem is kéne számítani? Bár nem értek hozzá alig.) Valamint megcsináltam az eszközök eltávolítását is újraindítással, de sajnos nem segített ez sem.
  • suba53
    #39
    Meg kellene nézned a BIOS-ban, hogy az USB portok mire vannak állítva.
    Ha Full speed, akkor az az USB 1-es szabvány, és csak 12Mbit sebességű.
    High speed-re kell állítani, mert az az USB 2-es és 480Mbit sebességű.
    A külső diszkek USB 2-t igényelnek.

    Ha eleve ott van, akkor még érdemes az eszközkezelőben az USB eszközöket eltávolítani mindet, majd ujraindítani a gépet, és akkor újratelepíti az oprendszer az USB drivereket.
  • kristof177
    #38
    A két hátsó szabad portot kipróbáltam pen-driveval és működött, elsők szintén. Egeret gép valami oknál fogva csak átalakítóval a zöld kör alakú portban ismeri fel, de talán lényegtelen is. :) Szóval nem nagyon változott sajnos a helyzet :S
  • suba53
    #37
    Szia!

    USB kulcsot, USB egeret próbálva, azok működnek rendesen az adott portokban?
    Csak az elöl levő USB portokat próbáltad, vagy a hátlapiakat is?

    Ha csak az elsőkben nem megy, akkor lehet, hogy a bekötőkábele, ami az alaplapi USB tüskékre csatlakozik, nem jó sorrendben van rátéve.

    Ha hátul sem megy, akkor macerásabb. Ezt próbáld ki.
  • kristof177
    #36
    Sziasztok!
    Remélem nem írok rossz helyre.
    Szóval olyan problémám lenne, hogy karácsonyra a fa alá kaptam egy WD Elements külső winchestert. A baj az, hogy akármelyik portba dugom, egyszerűen lefagy tőle a gép. Mozog az egér meg rá tudok kattintani dolgokra, de nem hoz be semmit, nem is ismeri fel, csak annyit tesz ki, hogy hardware biztonságos eltávolítása, de ezt sem végzi el. És az a baj, vagy nem baj, hogy tuti a géppel nincs valami rendben ilyen téren, mert átvittem bátyám gépéhez és ott működik rendesen, megjelenik sajátgépben/total commanderben, és ha az ő másik külső vinyóját hozzuk át hozzám, akkor itt az sem jó. Van esetleg bármiféle ötlet? Elég tanácstalan vagyok.
  • JimBim
    #35
    Sziasztok! Sürgős seggítségre lenne szükségem. Van 1 sata-ide converterrel csatlakoztatott vinyóm, amin vanmár telepítve xp. op. rendszer. Ezt szeretném most formázni és win7-tel telepíteni, de viszont a win7. telepítőben ott ahol formázni és patricionálni lehet nem látszik a vinyó. A bioszban viszont meg megvan a merevlemez. Mik lehetnek a lehetséges okok ami miatt nem látni a merevemezt a win7 telepítőjében? Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!
  • Andrew1987
    #34
    Sziasztok. Egy kis gyors segítség kellene. Laptop-ról gépezek és mikor töltök pl. filmeket akkor az az USB-n keresztül egy külső winchesterre töltöm le. Ma előjött az a hiba, hogy mikor bekapcsolom a külső winyót akkor szinte megfagy a gép. Tegnap még működött. Mi lehet a hiba? Nagyon fontos lenne! Milyen megoldást tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm!
  • DCshoesLali
    #33
    Sziasztok! Az én laptopomban egy 250gb-os vinyó van! Az lenne a problémám, hogy volt kb. 30gb szabad helyem! Nem töltöttem le semmi olyat ami több gigás lett volna, és egyik este volt 25giga egy pár perc alatt leugrott a szabad hely 20 megára! Nem tudom miért lehet ez! Ha esetleg valaki tudja, hogy mi lehet e gond/megoldás akkor légyszi írjon!
  • SzocsA
    #32
    vettem új vinyót! le akartam formázni! de hibát ír ki mikor a varázslóban elkezdené a műveletet!
    és az optikai meghajtó sem jó mármint hiába teszed be a lemezt olyan mintha üres lenne! a formátum meg RAW
    pedig ott van a feladatkezelő/lemezkezelésnél kiírja hogy hány mb vagy GB a lemez!
    és a pendrivot sem látja hogy mi van rajta!
    XP probléma lehet!??
    és mivel tudnám lementeni az adatokat vagy visszaállítani egy RAW formátumú vinyóról?
  • Hope08
    #31
    Sziasztok!

    A következő a problémában kérném a segítségeteket:
    Vettem egy laptopot (packard bell easynote tm85-jn-503hg) kb. egy hónapja. Rákötöttem a külső rackemet, amiben egy samsung 1tb-os 7200 rpm/32 sata1-es winchester van. Teljesen jól működött, amíg az egyik este kikapcsoltam a gépet.Ugyanis másnap, amikor elindítottam a laptopot, nem észlelte a winchestert. Ezt követően kipróbáltam az összes portban az eszközt, de semmi. Csatlakoztattam a géphez más usb-s eszközöket (egér, nyomtató, pendrive), amik hibátlanul működtek. Megnéztem a BIOS-ban is a vinyót, de ott sem látszik semmi. A winchestert kipróbáltam más laptopokon (2 különböző Hp laptopon) és hibátlanul működött. A gépemen egyébként win7 van (32/64 bit-es professionalt is kipróbáltam). Ha van valakinek ötlete, akkor azért nagyon hálás lennék, mert én már kifogytam. (Még linux alatt akarom megnézni, hogy hátha lesz valami.)

    Köszönöm előre is a segítségeket!

    Üdv

    Hope
  • Seithennin
    #30
    Sziasztok! van egy samsung 150 gigás külső vinyóm, mini usbvel csatlakozik a géphez. Ha rádugom a gépre azt írja hogy "Ez az USB eszköz gyorsabban működik ha nagysebességű USB 2.0 portra csatlakoztatja,"! Már néztem több gépen is mindenhol ezvan! Futtattam rajta a tulajdonságokban található hibaellenőrzést, ahol a 4. fázis nagyon nagyon lassan futott le kb 2 óra is volt! De aztán működött gyorsan, de csak addig amíg ki nem huztam és ujra rá nem dugtam egy gépre! Ha ujra megcsinálom órák alatt akkor megint jó! Mi lehet a gond? lécci segítsetek! Köszi
  • Gruffersten
    #29
    srácok, az mitől van hogy a win 7 telepítő nem ismeri fel a vinyót?
  • böröczk
    #28
    hajho,

    vettem egy második vinyot, mert a mostani kezd behalni, hoztam létre particiokat lemezkezelőben, viszont randomszerűen egyszer csak eltűnt a merevlemez, nem jelzi a vinfos. Viszont bioszban látszik mindkét merevlemez, ha ujrateszem a vindózt az új vinyo egyik parciojára, ugye nem fog csak úgy eltűnni? : D
  • tobias88
    #27
    Hellosztok, ez mekkora probléma(mai nap folyamatosan lefagy a gép), hogy csak 77%ra írja a spin up timot az ashampo?
  • NeverMind8
    #26
    Ok, már megoldódott.
  • NeverMind8
    #25
    Sziasztok!

    Vettem egy Samsung SpinPoint F3 500GB-os winchestert.
    Eddig volt a gépben egy 120Gb-os IDE szintén samsung. Most emellé raktam be az újat. Szépen összedugtam a tápkábelt meg a sata-s csatlakozót is és semmi...Nem jelenik meg sehol. Se a TotalComban se a lemezkezelőben, se az eszközkezelőben.
    Van valami ötletetek hogy miért nem? Esetlge kihagytam valami fontos lépést?
    Ilyen alaplapom van (nem tudom ez számít-e) http://www.motherboard.cz/mb/msi/848PNeo-V.htm
    Minden segítséget előre is köszönök!
  • amigos00
    #24
    Az mit jelent pontosan, hogy át jumperelni?
  • Inquisitor
    #23
    Hát régi lapoknál biztos nem, ha meg IDE-s a két vinyó, akkor ugye a Masterről fog bootolni és kész. Meg kell cserélni a kábelen, és át kell jumperelni.
  • amigos00
    #22
    Hello!

    Van két vincseszter a gépben, az egyik üres és arról akar elindulni a gép, nem amin a rendszer van.... Nem lehet a BIOS-ba ezt valahol beállítani, hogy ne az üreset bootolja?
  • Edizon
    #21
    am sztem ide felesleges írni mert itt csak a problémák vannak megoldás nincs xD
  • stigooo81
    #20
    Sziasztok!
    Nekem egy Western Digital WD5000AAJS(WD Caviar SE)(SATA)(500Gb)winchesterem van.
    Ugyebár ez nekem külső foglalatban volt eredetileg,az adapter zsinór megszakadt egy helyen,egy jó ideje már kb.1éve beleraktam a gépembe és úgy használom.
    Már előfordult velem olyasmi,hogy Raw-fájlrendszerbe átállt,de sikerült kimenteni a dolgaimat a "Stellar Phoenix Windows Data Recovery"-nevű progival egy másik (80Gb-os ) winyóra soklépcsőben kínkeservesen!
    Most pedig olyan helyzet áll fenn(Isten tudja miért!?),hogy mikor a 80Gb-os wincsire telepítettem a rendszert,a "partíció konfigurálása"-pontban a WD 500Gb-osomat teljesen szabadnak,azaz üresnek látta,holott kb.164Gb-nyi volt a rajta felhasználható szabad terület.
    A kész Windows-st indítom.A DOS,a BIOS látja mindkettőt,de a rendszer nem tölt be,csak ha az 500-ast lehúzom.
    Másik dolog ezzel kapcsolatban,hogy a most hibás winyó pár napja ellenőrizve lett működés közben a "HDD Sentinel"-nevű progival,de csak minimális darabszámú hibás szektort észlelt.Ettől függetlenül tökéletesen működött egészen idáig.
    A hátralévő élettartam is vmi 935 nap-ra lett saccolva.
    A kondíciója az meg 58%-osra...
    Ebben kérném vki segítségét,mert rengeteg fontos adatom van rajta!!!
    Előre is köszönöm,és várom vki biztos tippjét!
    Hali.
  • Edizon
    #19
    Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a winchesterem szét van osztva G és H meghajtóra és ezt hogy tudnám visszaállítani 1 meghajtóra?
  • Edizon
    #18
    sztem az is megoldás ha nem rakod közel a falhoz meg hát nekem is megy mögötte ventillátor, minden szar :D
  • piamania
    #17
    Hello!

    Mennyi az a hőmérséklet, amit max elbírna a vincseszter, ideális neki?A gépem fent van a tetőtérben, ahol meg kell hagyni kurva meleg van, máshova nem tudom elrakni.Esetleg az is segítene, hogy ne melegedjen, hogy ha nem olyan közel raknám a falhoz?Vagy milyen megoldást ajánlotok?köszi
    #15 Ez a Hard Disk Sentinel már a teljes verzió?Nekem van fent egy a gépen, de csak próbaverzió és elvileg tegnap volt a 31. nap.Köszi
  • Edizon
    #16
    Sziasztok az lenne a gondom hogy bekötöttem a 2. winchestert és úgy érzékeli a gép mintha egy CD-meghajtó lenne. Mi lehet a gond, le kell formázni vagy mi?
  • tmisi
    #15
    Nézesd meg ezzel a programmal.
    Indításkor nekem is kattan halkan egyet (gondolom ekkor áll pozícióba a fej) mióta megvettem, ez szerintem normális, de ha menet közben is csinálja, ott már baj lesz.
    Remélem valami jobbféle tápod van, mert ha nem, ajánlatos lenne lecserélni. Nővéreméknél megevett egymás után két vinyót a gép, aztán megadta magát a Codegen táp is. Gyanítom, hogy volt közük egymáshoz. :/
  • JasonXXX
    #14
    Sziasztok!

    Nekem az tűnt fel, hogy egy ideje a winchesterem kattan egyet amikor elkezd felpörögni, amikor megnyitok rajta valamit. Ez jelentheti a hosszú távú haldoklását vagy azt, hogy nem sokára elromlik?
    Mert ugye nem akarom, hogy elvesszenek rajta a fájlok de ha nem szükséges nem írnám ki mind az 500 gigát
  • szecek
    #13
    Sziasztok!

    Olyan problémám van, hogy van egy amerikai típusú DELL Dimenson XPS (GEN 5) gépem, aminek 2*250 GB-os RAID-del összekötött vinyója van. Pár napja szerettem volna újratelepíteni az XP-t, de a Windows nem ismerte fel a vinyót és így nem tudok telepíteni. Van valakinek valami ötlete, hogy mit tehetnék most, mert még ilyen gondom eddig sohasem volt?!
  • cirmag
    #12
    A link jó kell legyen mert onnan rendeltem,ki lett próbálva olyan gépen amin van SATA2 ott is csak kattogott.Több mint valószínű ,hogy szállítás közben baszódott el mert futár hozta,és felénk aztán vannak utak...
    Garancia van rá úgyhogy csak kicserélik.Majd meglátom
    Azért köszi!
  • Banyapapa
    #11
    alaplapod sata hdd tud kezelni,a linked rossz,igy feltehetöleg amit vettél SATA2 hdd,az nem fog menni.
    Elvileg át lehet hitachi-t állitani hogy sata 1 sebbeségen menjen,de ezt probáltam már,mivel nemrég vett ismerösöm egy hitachi 500ast ami SATA2.

    Venni kellet hozzá egy raid kártyát vaterán,ami bár csak tudja SATA1et tudd,de azzal megy.
    Én régi 462es lapomhoz is vettem sata2 samsung-ot,hiába van lapon sata csati nem ment,nagy kattogás volt müködés helyet,én is szereztem sima sata1es raid kártyát,abban müködik.
  • cirmag
    #10
    Sziasztok!

    Pár napja vettem egy SATA-s vinyót;http://ipon.hu/webshop/product/hitachi_640gb_7200rpm_16mb_sata/41870.Régebben is próbáltunk SATA-s cuccokat kötni a gépre de nem sok minden történt.Rendszer típusa(vagy az alaplapé :) MS-7104.Mikor beraktam kattogni kezdett kb úgy mint mikor tavaly elszaródott egy másik :S Nme jelezte ki a biosba se,és nem is találtam nagyon semmi SATA-ra vonatkozó beállítást(BIOS:Phoenix - AwardBIOS v6.00PG.)Vettem IDE -SATA/SATA -IDE adaptert ,semmi.Megpróbáltam az IDE-s winyót a SATA csatlakozóra nyomni,semmi.Az új winyó azóta nem kattog,beindul "próbálkozik" vagy nem tudom mit csinál és leáll.Valami drivert ajánlotok vagy biost kéne frissíteni?
    Az új winyó ki lesz próbálva újabb gépekbe is de ha ott működik még azzal se megyek sokra.Kéne valami jó tanács!
    Előre is köszi!!!

    ui.;Tényleg nagyon sz@r a Hitachi?
  • Orlando87
    #9
    Sziasztok!

    A következő problémám van, lehet hogy nem is vinyó, de 3 napi szenvedés után lassan agybajt kapok ezért hozzátok fordulok.

    Az egyik ismerősöm Acer Aspire 5670 tipusú laptopja van nálam, ami nem bootolt be (talán a "helyezzen be másik lemezt" üzenetet irta ki, már emlékszem). Először egy XP telepitőlemezzel próbálkoztam, amivel odáig jutottam el, hogy kiválasszam a particiót, amire telepiteni szerettem volna. Egy Hitachi Travelstar 80 GB-os SATA-s vinyó volt ekkor a gépben. 2felé volt particionálva, egyik particiót sem tudta formázni a telepitő. Próbáltam még Vista-val és és Win7-tel is, mindegyik látta a 2 particiót viszont egyik sem tudta formázni. Beraktam egy Ubuntu live cd-t is, amivel végigfuttattam egy Memóriatesztet (nem talált hibát) és egy Lemezellenőrzést is, ami viszont számomra érthetetlen - de feltételezem - hibaüzeneteket adott ki (tele volt az egész error :) szóval). Akkor már meg sem próbáltam Ubuntut tenni a gépre, még egy merevlemez helyreállitó programmal próbálkoztam, ami talált egy csomó bad sectort, de valami évekig tartott volna mire kijavitotta volna az összeset, ezért 1 nap után leállitottam.

    Tegnap vettem egy Samsung HM160HI tipusú winchestert a gépbe. Nos, XP telepitő mintha látná a HDD-t, de a partíció kiválasztásakor a következő üzenet látszódik: "A telepítő nem éri el ezt a lemezt." Próbáltam már úgyis, hogy a chipset drivereket beleintegráltam az XP telepitőbe, ugyanezt a hibát kaptam. Windows 7 szintén látja a winchestert, viszont particionálni, formázni ott sem tudom. Ott valami olyasmit irt, hogy a merevlemez driver lehetséges, hogy nem töltődött be a BIOS-ba rendesen. A BIOS egyébként látja a Samsung vinyót is és látta a Hitachi-t is. Ubuntu lemezellenőrzés hasonlóan viselkedik mint az előző vinyóval (nem biztos hogy ugyanazokat a hibaüzeneteket adja, ezt nem tudom :S). Az Ubuntu telepitő a következő hibaüzenettel állt le: "input output error during read on /dev/sda".

    Mégis mi lehet a gond?
    Pánikhangulat van rajtam, mert ha most mégsem kellett volna új vinyót vennem... :S:S::S

    Még egyszer nagyon köszi a segitséget!!
  • Szoki333
    #8
    Az tényleg jöhet XD
  • Tinman #7
    Linket! Most!
  • Calver
    #6
    hát igen, szibériai pornóoldalak gonosz dolgokra képesek.