34
Milyen digitális képkeretet vegyek?
  • Foxy0
    #34
    üdv hogy kell rátenni képet/videót?
    előre is kösy
  • JürgenKlinsmann
    #33
    Az első mondatba én zavarodtam bele, pedig te zavarodtál bele abba amit én mondtam! :D Ez a kis videó mindent tisztáz, erről már tuti beugrik, hogy milyen hörcsögökről van szó. Na de hörcsög téma OVER, nem lényeges és nem is tartozik ide.

    Nem a kisboltokkal van a baj, a kisboltokban sokszor sokkal jobb termékmagyarázatra lelhetsz és vannak olyan kisboltok, melyek igenis fontosnak tartják azt, hogy ne átverjék a vevőt, hanem tényleg tiszteljék, mert ez valamilyen szinten a túlélés kulcsa is az ilyen "multis" világban.

    Én például a fotótermékeimet mindig ugyan abban a két "kisboltban" szoktam vásárolni, megbízhatók és már messziről felismernek és a nevemen szólítanak. Ezeken a helyeken is lehet digitális képkeretet vásárolni, de a hipermarketekben is, utóbbiban talán az az előny, hogy fel vannak sorakoztatva egy hosszú polcon, nézegetheted, tapizhatod őket, stb.
  • hékásébredj
    #32
    Most akkor,hogy is van? Öcsédék ökörködnek digitális képkerettel vagy a hörcsögök ökörködnek vele vagy a hörcsögök ökörködnek az öcséddel??
    Amúgy nekem muszáj megtapiznom mindent mielőtt meg is veszem. Emiatt én is preferálom a nagy műszaki cikkes boltokat/hipermarketeket. A kis boltokkal az a bajom,hogy ott nagyon húzogatják a szájukat ha te esetleg tüzetesen meg is szeretnéd nézni vagy esetleg kipróbálni. Mint,ha ez olyan hatással lenne rájuk,hogy minél jobban nézi,vizsgálja a vevő annál inkább nem fogja megvenni esetleg még panaszol is valamivel kapcsolatban. Bevallom én még sose vásároltam ilyen kis üzletekben. Mi van akkor ha valami után gyártott cuccot sóznak el nekem?
    Ez más de elmondom. Egy kis műszaki boltban vettem a fürdőszobámba halogén izzót 1500 forintért....nem volt olcsó de ha kell akkor kell. Nos ez az izzó 2 hét alatt kiégett...és elvileg az élettartama az 2000 óra. Megkíméllek a számolástól az durván 3 hónap. Nos ha 3 hónapig folyamatosan égettem volna akkor kellett volna így kiégnie. De én használtam max 10 órát....Ilyen tapasztalatokkal én soha semmit nem fogok egy kis boltban vásárolni ami drága.
  • JürgenKlinsmann
    #31
    Hipermarket jó ötlet ha fogdosásról van szó. Lehet látni mostanában a televízióban is egy aranyos animációs filmet két hörcsögről (unokaöcsém imádja), ők is egy digitális képkerettel ökörködnek. Aztán ha már megtapiztad helyben a kereteket (vagy kéred az eladót, hogy kapcsolja is be), akkor már könnyebb lesz webshopokban is turkálni, mert van egy jó kiindulási alapod.

    Webshopok közül meg vannak a nagyobb fotótermék kereskedők, őket tudom ajánlani, név említése nélkül.
  • Megtörhetetlen
    #30
    Utána jártam és személy szerint kicsit drágállom, egyszerűbb már akkor venni valami kicsi laptopot és azt a falra kitenni vagy a polcra, nagyobb kép, igaz kicsit többet is fogyaszt de több mindenre is használható :)

    neten én is sok mindent szoktam vásárolni és én sem csalódtam még semmiben sem, tehát csak ajánlani tudom...

    Azt honnan veszed, hogy kevesebbet fogyaszt meg hogy elenyésző? elvégre biztosan abban is van processzor meg minden mint egy kis számítógépben, csak nem aksis hanem adapteres, meg mindig a háttérvilágítás az igazi energianyelő ne ma többi.. Az meg ugyanúgy megvan, csak kisebb de ha ugyan akkora lenne egy laptopnak is pl ott vannak a kis netbookok az sem hiszem hogy többet eszik, vagy a tablet pc-k, akkor már jobban megéri olyat venni nem??
  • hantabb
    #29
    nekem az interneten vásárolt müszaki dolgok és alkatrészek eddig mindig 100%osan beváltak és megbizhatoak voltak....söt azt kell mondjam,hogy a hipermarketekben vásároltak is..jo persze nem a legolcsobbat kell venni!ott is vannak dig képkeretek,érdemes ott is meglesni,mert jo áron mozognak..
    és ha lehet akkor sztem sima egyszerüt vegyünk..vannak már olyanok,amelyek más funkciokkal is el vannak látva,mint pl zenehallgatásra alkalmas vagy egyéb!
    hogy mennyit fogyaszt...pontosan nemtudom,de az egyéb müszaki cikkekhez képest elenyészö sztem,gondolok itt szgép,laptop,tv....ezen ne muljon a vásárlása...
  • kiskapucska
    #28
    Nem feltétlenül működik ez webshopoknál is. A kajáldákat nem érdeklik, hogy te mást kaptál, max. összedobsz valamit gyorsan, ha annyira éhes vagy, vagy rendelsz mástól. De egy ilyen dolgot, mint ez a képkeret, azért komolyabban vesznek. Ha nem próbálod ki legalább egyszer, akkor nem is tudod meg, hogy mennyire bízhatsz meg bennük. Egyébként a nívósabb oldalakban én még nem csalódtam..
    Nekem van egy régebbi típusom, de már szinte nem is használom, mert feleslegesnek tartom, hogy bekapcsoljam. Nem bántam meg a vételt, mert amikor jönnek hozzám vendégek, csak feltöltöm a képeket, és körbeadogatják, megnézik, ilyenek. Egyszerűbb, mint körbeállni egy monitort. És akkor is praktikus tud lenni, ha te mész vendégségbe. De ezeken kívül másra nem használom.
  • Megtörhetetlen
    #27
    Egyre nagyobb teret hódít magának ez a képkeretes téma...
    valami szakit kérdezek, esetleg nem tudjátok, hogy manapság milyet érdemes venni?
    Illetve átlagosan melyik mennyit fogyaszt, és mennyi egynek az üzemideje, valamint a kijelzők, hogy milyen kijelzőket használnak hozzájuk, mert ezen sokat gondolkodtam ,de LED-et tuti nem mert drága, az OLEd is habár szerintem az lenen a legideálisabb, az LCD,TFT oldalról nagyon nem szépek illetve az hogy éjszaka világit az nem egy jó pont mert zavaró a fénye tehát olyat tudnak amik a szoba fényéhez igazodnak, ha világos van kivilágítja ha sötét meg az is sötét mintha igazi képkeret lenne?
  • hékásébredj
    #26
    én webshopban még sose vásároltam...aláírom,hogy nagyon kényelmes lehet de ott van bennem az,hogy mi van akkor ha nem azt hozzák ki amit megrendeltem!? Akkor visszaküldeni...majd megint elküldik hozzám. Szóval nem kevés idő ezt a hibát helyrehozni. Nem egyszer rendeltem már úgy kaját,hogy totálisan mást hoztak ki helyette...gondolom ez akkor másnál is így működhet.
  • morleone
    #25
    Ajánlom pedig az webshopokat, sok esetben adnak kedvezményt, már azért is, hogy vagy olyan bátor és interneten vásárolsz. :)
    De alapból is olcsó, meg nem kell elmenni sehova se érte, mert házhoz jön. :)
    Én is a nagyszülőknek gondolok egy ilyen képkereket, kényelmesebb egy pendrive-ra felcsapni a képeket, és aztán a képkeretre, mint kiírni dvd-re hogy nézegessék a tv-n. :) Hát karácsonyra legalább már a nagyszülőknek meg van mit fogok venni. :S :)
  • fogtalak
    #24
    Én nem igazán szeretem ezeket az internetes webáruházakat.
    Sosem rendeltem még internetről semmit.
    Olyan áruházat kell keresni, ahol nagyobb a választék, na meg tanácsokat kérni, melyik mit tud, mennyivel jobb.
  • analfa
    #23
    A nagyszülőkkel ilyen téren nincs gond, mert félnek hogy tönkreteszik és inkább nem piszkálják. É amúgy is mindig mikor mész akkor majd felteszel nekik még egy pár képet ők meg csak nézik.
    RE kamilla
    Egyébként körülnézés szempontjából én javaslom hogy menj be egy nagyobb elektrotechnikai boltba és ott böngészd át egy eladó segítségével hogy milyet is szeretnél. Aztán meg vagy neten megrendeled vagy ha szerencséd van akkor ilyen nagyobb hipermarketekben is szoktak lenni ilyen akciók.
  • katakpult
    #22
    A neten rengeteg webáruház kínál ilyen képkereteket, talán még többet is, mint a sima áruházak. És még véleményeket is olvashatsz róluk, nem csak az eladótól hallhatsz egy tanácsot. Bár mondjuk ott a kezedbe is foghatod és megnézheted.Szerintem nézz körbe egy áruházban, aztán az interneten.
    A nagyszülők miatt ne aggódj, ha jól tudom vannak nagyon egyszerű keretek is, amit csak be kell kapcsolni, és pörgeted a képeket, vagy diavetítésben megy.
    Hát igen. A hagyományos fotóalbumok ideje lejárt, bár ezekkel a digitálisokkal is merülnek fel aggodalmak, mint az áramfogyasztás, de nem hiszem, hogy olyan sokat használnának.
  • hékásébredj
    #21
    korábban említettek egy AGFA-t amit csak dicsértek abból már kb 13 ezerért lehet venni egy 7"-t.
    Hogy hol érdemes megvenni azt már nem tudom. Én általában mindig körbe nézek nagyobb műszaki boltokban esetleg hiper marketekben. Általában szerencsével járok.
  • kamilla6666
    #20
    Bennünk is épp a nagyszülők miatt merült fel, hogy vegyünk egy ilyen digitális képkeretet. Persze ha ünnepekkor találkozunk, vagy ha képeslapot küldünk, akkor küldönk 1-2 nyomtatott képet is, de az olyan macerás nyomtattatni szaladgálni, meg annyi képet nem is tudnék nyomtatnék, ahányat szívesen nézegetnének a nagyik, akik csak évente párszor találkoznak a kicsikkel.

    Esetleg tudna valaki ajánlani egy egyszerű és nem túl drága digitális képkeretet, aminek a kijelzője viszonylag nagy..
  • akyyy
    #19
    én i svettem most ajándékba, ezekre lehet softwaret cserélni, vagy frissíteni? oprendszerét lehet látni pc-n? csak mert nincs been magyar nyelv, és igy eléggé nehézkesen tudnák hasnzálni:D
  • Magnum PI
    #18
    Sziasztok!

    Elviekben 128MB belső memória van a Fuji DP-7P képkeretemben de én csak 64-et látok mikor rádugom a gépre. Hibás lenne memória? Vagy a 128MB a teljes gépi memória és ebből 64et rendszer használ?
  • bld
    #17
    Pont valami hasonló árfekvésre gondoltam, a pár, - akiknek lesz - sokat fotóznak, ezért gondoltam ideális ajándéknak.
  • immovable
    #16
    Belenyomtam egy 2 gigás sd kártyát, azt az eddigi nyaralások legjobb képeit vetíti, ha bekapcsolom persze. :)
  • immovable
    #15
    Nekem ilyen van Asszonytól kaptam karácsonyra. Ez kb 15.000

    AGFA 5075
  • Kicsikiraly
    #14
    Nem baromság. Mi családban már minden képet digitális géppel csinálunk, és nagyszüleim akik nem értenek a számítógéphez, ezeket a képeket csak akkor tudják megnézni ha ottvagyunk és van ott egy laptop amin mutogatjuk nekik. Egyik karácsonyra viszont kaptak egy ilyet, és azóta tudják nézegetni maguktól is a képeket.
  • REPS0L
    #13
    hát ez egyszerűen gyönyörű
  • Calver
    #12
    ollé
  • autoszimulator
    #11
    nem lenne az baromság, ha egyelőre tartana ott a technológia, hogy értelmes méretben elérhető áron adnák. de most még horribilis az áruk, szvsz. Mondjuk nekem falra kellett volna anno, oda nem találtam normálisat, polcra kisebb méretűek már találhatóak tízezer körül is.
  • Cat 02 #10
    Rádobsz egy pendrive-t és vetíti a képeket, vagy lehet belső memóriája van :o De van elvileg wifi-s is :)
  • matyi0323
    #9
    :)
  • Tinman #8
    Szeretem az olyan problémákat, melyek maguktól megoldódnak.
    A te kérdésed, pontosan ilyen...
  • matyi0323
    #7
    Ez mire is jó valójában? Úgy működik, mint egy normális képkeret csak digitális?
  • Tinman #6
    Nem baromság, hanem luxus.
    Egyébként ideális ajándék...
  • davidka003
    #5
    Egyetértek, faszság, értelmét nem látom. Ha 1-2 ezer Ft lenne akkor talán vennék is de így nem éri meg.
  • DJ RX7
    #4
    szerintem ez az egész dolog, hogy "digitális képkeret" orbitálisan nagy baromság.
    saját véleményem szerint.
  • Tinman #3
    Tapasztalat van, nem is egyről.

    Gagyit ne, ha jót akarsz.

    2 db. AGFA-t is vettem már és mind a kettő már több, mint 1.5 éve kiválóan üzemel. Igaz, videot egyik sem tud lejátszani, de képkeretnek kellett, annak kiváló.
    Anno olyan 23k körül volt, most már biztos olcsóbb.

    Ismerős gagyit vette, be is krepált neki 4 hónap múlva.
  • VRSDM
    #2
    tapasztalat... még piszkosul drágák.
    majd ha normáls élvezhető méretben (17"től felfelé szélesvászonban) lesznek 15.000ft környékén akkor veszek addig piszkosul nagy pénzkidobásnak érzem :]
  • bld
    #1
    Nyáron esedékes egy digitális képkeret vásárlása, nászajándék céljából és érdeklődnék, hogy ki mit tudna ajánlani, esetleg van-e valakinek tapasztalata ilyen téren