21
  • Zoliz
    Ekkorát hazudni nyíltan! Milyen cikkírókat alkalmaznak itt?
  • zola2000
    Ez hülyeség.
  • Sir Ny
    ó, már lelőtték előttem.
  • Sir Ny
    a számítógép játékosok fele 18 év alatt van, ezért nő, a másik fele meg fölötte, ők már nem nőnek.
  • Tinman #17
    #8 ;-)
  • szily3
    Aki Wii-vel játszik, az nem gamer. Aki DS-en nyomul, az zsebjátékos. Aki Simsezik, az babázni szeretne. A Wii inkább szobabicikli, mint konzol. Szal legközelebb az legyen a cím:

A Wii játékosok fele nő!
    Majd ha fagy! Láttam már gamer nőt, na de az más!
  • Fbn Lx
    bazmeg, éppen ezt a gecinagy poént írtam, erre meglátom, hogy már késő D::
  • zola2000
    http://www.youtube.com/watch?v=UnOMucZ7Sic
  • Falcon87
    táltos paripám 2 ftw!:D:D
  • Tetsuo
    nna, ezt mar ellottek :D en akartam :)
  • Balumann
    :DD
  • zola2000
    Na igen, de a gamer nők 80%a wiifitezik, viva pinatázik, táltos paripám 2zik, simsezik, fashion styleozik stb, persze ez sem ér kevesebbet mint a hc játékok, a lényeg, hogy ugyanolyan jól szórakoznak, mint én egy ninja gaidenben.
  • qetuol
    "A számítógépes játékosok fele nő"

a másik fele meg csökken...bruhahaha
  • Tinman #8
    "A számítógépes játékosok fele nő"

Tegyük fel, hogy összesen 2 millió PC játékosról beszélünk, ennek a fele 1.000.000.
    Tehát 1.000.000 játékos nő? De hová nő? 1.000.001-re?
  • Zsolek123
    Na, és akkor mi van ha ennyi vagy annyi százaléka nő?
    A nőknek is ugyanannyi képessége van hogy beüljön 'kontersztrájkolni' egyet, és kiírtsa a fél bandát. Nem egy nőszemélyt ismerek aki ezt is teszi...
    Sőt, van egy közeli ismerősöm, Guitar Hero-zni szoktam vele, meg BF2-zni.
    Egyszer én nyerek, egyszer ő.

Hajrá Gamer-Csajok!
  • Molnibalage
    Arról nem is beszélve, hogy senkit nem érdekel, hogy mivel és mennyit játszik. A felmérés igen/nem alapont zajlott és nem az volt a kérdés, hogy évente mennyit és mivel...
  • zola2000
    Hát egyrészt a fiúknak csak a kis része játszik a simsel, másrészt a felmérés nem magyarországon készült, aláírom hogy magyarországon a játékosok 80%a hímnemű, de nyugaton a játékosok fele lehet nő. (meg magyarországon a szoftvereladásokban a top10be konzoljátéknak esélye sincs bekerülni, nyugatabbra pc játékok nem nagyon kerülnek a top20ba, kivéve most a sims3, a wow kieg, meg az empire: total war, de általában nem szoktak)
  • kozik
    Na vegyuk ketfele:
    A cikk: a cim enyhen megteveszto, ugyanis allitolag a PC-s jatekosok fele nonemu, konzolosok a kimutatas szerint 28%-nal jarnak. Ugye a konzol van dedikaltan jatekra, PC-je meg manapsag annak nincs, akinek direkt nem kell.
    A kutatas/kimutatas/hasrautes: kicsit pontositsunk. Ki szamit jatekosnak? Aki az irodaban munka helyett passziansz/flashjatek, az mar az, vagy csak az, aki legalabb <gepconfig>-on legalabb <evszam>-os/es/as, friss jatekkal legalabb <heti oraszam> mennyisegben jatszik.
    Reszemrol van egy fogalmam arrol, kit tartok jatekosnak, nyilvan a ket veglet koze esik. Kapasbol lenyegesen ertelmezhetobb lett volna a felmeres, ha parametereket is dobnak a "jatekos" jelzo moge.
    Ha az a (kifejezett) jatekos, aki heti 39-46 orat jatszik (ugye a cikk szerint ez atlag), akkor noliferek-rol beszelunk, egeszseges embernek egyszeruen nincs ennyi ideje jatszani. A nyari szunet nem reprezentativ, meg amugy is menjetek inkabb kirandulni, ha ennyi idotok van.
    Ezek voltak a targyi hianyossagok.
    Most induljunk el abbol az iranybol, hogy en kiket tartok jatekosnak (nem parameterezem/definialom, remelhetoleg nem szukseges). Kezdjuk iskolasok 10-24 eves eletkorban.
    Atlagnak veszem a csaladonkent egy szamitogepet, ebben a time/sharing nalam az iskolas sracot/sracokat priorizalja a lanyokkal szemben.
    Eljo aztan kollegium, felsooktatas (most mar ugye az az atlag, nem a szakmunka), az embernek veszesen megcsappan a szabadideje, azt a kevesebbet a komolyabb jatekosok szanjak meg mindig erre, nem azok, akik unalomuzonek ultek be egy-egy vicces maszkalos moge.
    Munka, csalad, tobbi szornyuseg, meg kevesebb szabadido, csaladbeli szerepek altalaban a noknek hagynak kevesebb, egyben, nyugodtan es szabadon elkoltheto idot, amit a felsooktatasban reszt vevokhoz hasonloan kisebb reszben szannak jatekra.
    Ehhez jar, hogy a berogzulesek mar nyomot hagynak, ebben a korosztalyban a ferfi fiatalabb koraban vagy jatekos volt, vagy szeretett volna az lenni, ellenben a nok tobbsege csak egy bonyolitott szamologepkent tekintett az atarira. Nyugdijasok es tovabb en ki is hagynam, nem relevans.
    Ugyanez rovidebben: akiknek sok idejuk van jatszani, azok jellemzoen az iskolasok, kozuluk a fiuk 90%+ van szamitogepe, ebbol 95%+ jatszik is, majd eme jo szokasait viszi magaval felnottkorba, tobb-kevesebb sikerrel. El nem hiteted velem, hogy ez az arany lanyoknal is igy van.
    Na roviden kb ennyi, amit az elobb nem ereztem ugy, hogy fontos lenne kifejteni.
  • Kange
    Ellenérv? Az nincs? Csak szimplán "sz@r" és kész? Fejtsd ki a véleményed, érdekelne, hogy miért írod ezt.

bakvarnyu: nehogy azt mond, hogy Te nem tudod megmondani ezt a számot, ha megkérdznének.

Az tény, hogy a másik nem aránya folyamatosan nő és ehhez nagyban hozzájárulnak az olyan játékok, mint a Sims. Hiszen lássuk be kevés olyan lány van, aki a Street Fighter sokadik részével játszana! Noha nem egy olyan lánnyal beszéltem már, aki pl. a Rome Total War-val játszik, hatalmas meglepetésemre!
  • kozik
    a PC-s jatekosok fele no.
    erre merheto hatasa van annak a par millio sims-nek.
    mekkora bullshit.
    aki ezt a kutatast vegezte, azt fel kellene akasztani es a nyakaba tenni a "nem reprezentativ minta", valamint "a statisztika nem csak hasracsapkodas" cetlit. ekkora ordenare faszsagot de reg olvastam.
  • bakvarnyu
    röhejesek ezek a felmérések, a játékosok biztosan stopperórával mérik mennyit ülnek a gép előtt