13
  • SW0RD FISH
    Csak mert a googleból könnyű idetalálni leírom, hogy szépen megjött német országból. És maximálisan megvagyok vele elégedve.
  • SW0RD FISH
    Valami utólagos szerkesztés opció jólenne
  • SW0RD FISH
    Egyébként 150e csak már a szállítást is próbáltam belekalkulálni. Megnézném hogy hol veszel hasonló kaliberűt ilyen olcsón Rigol DS1102E
    Bandwidth 100 MHz
    1 GSa/s maximum real-time sample rate
    1Mpts long Memory Depth
    Advanced trigger modes: Edge, Video, Pulse Width, Slope, Alternate

Ez de tré nem elég hogy kétszer kell regisztrálni de még linke se enged berakni
    http://www.rigolna.com/products_ds1000d.aspx
  • B0nFire
    Miféle különleges oszcilloszkóp az, amit nem lehet nálunk is kapni? Mit csinál? Pacsit is ad, meg puszit? Én a helyedben már eleve nem vásárolnék olyan boltból, ahol úgy hirdetnek egy terméket, hogy ez valami hű de különleges motyó és csak és kizárólag nálunk lehet kapni. Különben is egy oszcilloszkópért szvsz sok az a 180 rongy.
  • SW0RD FISH
    Most én is eléggé félek. Már rendeltem én is több helyről is + bankkártyás fizetéssel németből. De most olyan problémám van, hogy kinéztem egy jó kis oscilloscope-ot, de csak amerikában árulják. 180e körül van az ára és csak bankkártyás fizetés van szállítás előtt. Ez az összes pénzem 2 nyári munkával meg ösztöndíjjal szettem össze. Nagy trauma lenne ha elveszne.
  • Citrooom
    "Namost egy vevő honnan is tudhatná, melyik boltban kivel, és milyen üzletpolitikával fog találkozni??? " Onnan, hogy nem észnélkül vásárol a neten. Keresgél fórumokat, kérdez, begyűjti a vásárlói tapasztalatokat és olyan helyről rendel, ahol ez pozitív. Tehát ugyanazt teszi, mint a rendes fizikai üzletnél, csak nem ül autóba és bóklássza végig a várost.
  • ocsieu
    Valahol azért jogos a "félelem"... Az ember nem szívesen utazik el 100-200 kilómétereket, ha egy köcsög kereskedő nem hajlandó betartani a hatályos törvényeket. Sajnos ilyenekből itthon jópár akad. Namost egy vevő honnan is tudhatná, melyik boltban kivel, és milyen üzletpolitikával fog találkozni??? Persze, ez személyes vásárláskor is simán előfordulhat, de ott azért van pár dolog, amiből a vásárló el tudja dönteni, hogy megveszi-e a kiszemelt terméket, vagy keres egy másik üzletet... Épp az ilyenek, nameg a téves információk miatt félnek sokan pl bankkártyával, előre, a 100%-ot fizetni... Baromi kíváncsi lennék, ha a futárnál bankkártyával lehetne fizetni, hányan vennék igénybe... TAXI-t már nem probléma kártyával fizetni. Európában, és ITTHON futárt, rendelést miért nem lehet? Sok futár mindenféle kézi "kütyüvel" futkozik... Fejlettebb országokban már All In One eszközöket használnak. Majd minden funkciót egy eszköz lát el: csomag azonosítás, (részletes szállítási és egyéb információk) nyomonkövetés, vonalkódolvasó és/vagy RFID, átvétel aláírás,... illetve akár POS terminálok is egyben...
  • Grandpenge
    Ja és még valami.
    Pont az ilyen "okos" piackutató cégek miatt nem szeretik megadni az emberek az elérhetőségeiket, akik megállás nélkül hívogatnak, hogy "válaszolna-e néhány kérdésre?".
  • Grandpenge
    Teljesen igazad van!
    Kiegészíteném még azzal, hogy az online boltosoknak több félnivalójuk van.
    Tiszta röhej, hogy egy 500 forintos "valamit" rendelnek nálam, amin van 50 ft haszon, akkor is kénytelen vagyok előbb felhívni a vevőt mielőtt postára adnám, hogy "ugye Ön rendelt nálunk?".
    A webáruházaknak több félnivalójuk van mint a vásárlóknak.
    Szerintem.
  • B0nFire
    Én is elég sok mindent vettem már a neten, főleg olyan dolgokat, amihez másképp nagyon nehezen, vagy sehogy sem lehet hozzájutni. Vettem pl pesti antikváriumból könyvet. Mivel az ország egyik szélén lakom, világos, hogy egy könyvért nem utazom a fővárosba.

Basszusgitár végfokot-ládával interneten vettem de ismert hangszerüzletből. A futár még be is cipelte az előszobába. Utóbbi már csak azért is jobb volt így, mivel autóm nincs, gyalog meg nem tudom elhozni. Havert se lehet megkérni, hogy szívességből furikázzon 200 km-t és vegyen ki egy szabadnapot.

Nagyon kényelmes dolog; pár kattintás és már el is van küldve a rendelés. A futártól meg ugyanúgy megkapom a számlát, a garancialevelet, mindent, mintha csak bemennék az üzletbe.

Ráadásul kisvárosban szinte semmit nem lehet kapni, mindenért be kéne szaladgálni minimum a megyeszékhelyre, ami nálunk egy egész napos túra, olyan szar a közlekedés. Pestről olcsóbb a szállítási költség, mint ha busszal megjárom a megyeszékhely(e)t. - hogy van a megyeszékhely tárgyas ragozása helyesen?
  • redfish
    Ez a cikk egy röhej...

Külön kellene választani a neten való szörfölést a netes vásárlástól!!!

A neten szörfölgetve tényleg nem tanácsos a valódi személyes adatainkat megadni, sajnos a figyelmeztetések ellenére mégis sokan "kiteszik" minden adatukat, fényképeiket, lakcímüket, telefonszámukat pl. az iwiw-re, fórumok adatlapjaira, társkereső oldalakra, stb...

De netes vásárlásnál - könyörgöm! - ki az a kretén, aki csak azért ad meg kamu nevet és címet, nehogy visszaéljenek az adataival?!
    Gondolkozzunk már emberek!
    Aki szeretne egy terméket megrendelni, az nem fog kamu nevet/címet megadni, mert ő is tudja, hogy akkor nem kapja meg a cuccot!!!

Amúgy azt sem ártana tisztázni, hogy lehetséges a német vásárlók bizonytalanok, hova kerül a pénzük (ott biztosan többségében bankszámláról előre kell átutalni a megrendelés árát), de Magyarországon a netes vásárlások 90%-a utánvételes fizetéssel zajlik...
    Mi ebben a bizonytalan?! (A postásnak vagy a futárnak fizetek, amikor átveszem a csomagot!)

Mivel több webáruházat kezelek évek óta, van kis rálátásom erre a témára : az a Vevő, aki kamu nevet és címet ad meg megrendeléskor, az már úgy lépett a weboldalamra, hogy "szórakozni" akar, nem vásárolni.
    Ez kb. a Vevők 1%-a!!!
    Akik csak beregisztrálnak valamilyen néven, de nem rendelnek meg semmit, ők lehetséges, hogy kamu néven regisztrálnak (fogalmam sincs, erre miért van szükség, mert regisztráció nélkül is pont ugyanazt az árat látja, mint regisztrációval), de ez kit zavar?!
    Ha lát valamilyen számára érdekes terméket, úgyis megadja a valós adatait.

1 évvel ezelőtt jött egy hülye rendelet : csak olyan Vevőnek küldhetünk hírlevelet, aki névvel és lakcímével iratkozott fel rá...
    Jesszus, én azonnal láttam, hogy ki lesz az a barom, aki egy hírlevélhez megadja a valódi nevét a valódi lakcímével?! (Én sem adnám meg, naná, hogy egy kamu nevet fogok beírni kamu lakcímmel.)
    Nagyeszű Jogalkotóinknak 1 év kellett hozzá, hogy rájöjjenek, mekkora baromság volt ez az előírás, és eltöröljék. (Pár hete jött a hír, hogy ez a rendelet törölve lett.)
    Nem mindegy, hogy egy webshop-hírlevelet milyen néven kapok meg???

Tapasztalataim szerint azok tartanak a netes vásárlástól, akik még soha nem próbálták! De ők 1 próba után rájönnek, hogy teljesen felesleges volt minden félelmük : nem lettek átverve, az adataik sem lettek átadva senkinek!

Én pl. már szinte mindent a netről vásárolok, illetve a neten intézek (hivatalos ügyek, bankolás, szolgáltatás-megrendelés, stb.).
    Nincs is ennél kényelmesebb, főleg karácsony előtt! Jó sok pénzt meg lehet vele takarítani...

Úgy látom, egyre többen "kapnak rá" a netes vásárlásra, egyre gyakoribbak az idős vásárlók is. A tapasztalatlan Vevő gyakran kéri a segítségem regisztrációnál, megrendelésnél, következő alkalommal már profin megy neki minden.

És tényleg igaz : csak azokat az adatokat kérjük el, ami feltétlenül szükséges a megrendeléshez! (Vannak néhányan, akik félnek megadni a telefonszámukat, nekik elmagyarázom, hogy kizárólag a megrendelésével kapcsolatban van rá szükség, ha pl. váratlanul kifogyott az, amit megrendelt, vagy rosszul írt be valamit és egyeztetnünk kellene gyorsan vagy a csomagja ragszámát SMS-ben küldeném ki neki.)

Az a kereskedő is gyorsan lehúzhatja a rolót, aki visszaél a Vevői adataival!
    Gyorsan elterjed róla, hogy tőle kerültek ki a nevek/címek/telefonszámok, megnézheti, ki fog nála megrendelést leadni.

Szóval, kár volt ezt a "Fittkau & Maaß hamburgi piackutató cég felmérését" taglaló cikket Mo-on megjelentetni, mert nem fedi a valóságot a tartalma (legalábbis a magyar valóságtól nagyon messze van).

• Hamed
    En se ertem... Kamu nevvel cimmel hogy rendel meg barmit a paranoid user?
  • B0nFire
    Hát én most vettem egy olyan terméket (étrendkiegészítő gyógyhatású készítmény), amiről igencsak kussolnak mindenhol; gyógyszertárakban kapni nem lehet, mert eleve nem érdeke az orvosoknak, hogy a beteg meggyógyuljon. De ez magánügy.

Regisztrációkor kérnek egy db e-mail címet, ami lehet akár 10 perces email is. A többi adat azért mellékes, mert azt eddig is meg kellett adni, ha analógban rendeltünk valahol valamit, ezek a név és lakcím, hogy tudja a futár, hová kell kézbesíteni a cuccot. Ajánlott telefonszámot is megadni, hogy a futár meg tudjon csörgetni, ha éppen olyan városban csalingázik, amerre még sosem járt, és esetleg eldugott, nehezen megtalálható helyen lakik az ember. De ezt sem muszáj, mindenkire rá van bízva.

Most akkor mi van? Eddig is meg kellett adni a számlázási adatokat, vagy a nevet lakcímmel, irányítószámmal, mégsem éltek vissza vele soha. Ez már egy kicsit túl van lihegve szerintem ez a személyes adatok védelme.