32
Mit honnan és hogyan?
  • RaZoK
    kösz szépen...:)

de jó lett volna privátban is, azért írtam :)
  • Dj Faustus #31
    1. Ez a szolgáltató csak aldomaint ad - kb. mint a no-ip.org.
    2. A tárhely amit ad, az vagy 10 napos trial, vagy fizetős.
    3. Ha - mint azt privát üzenetben írtad - webes portfóliót szeretnél közzétenni ügyfeleknek, legyen pénzed rendes tárhelyre+domainre. Egy ingyen tárhely nem fog felelősséget vállalni, ha valami balul ütne ki. Meg egy saját domain jobb keresőhelyezést is jelent.
    4. Ha nagyon ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz irányítsd át az URL-t.
    Ultrawebnél például ha a http://felhasznalonev.uw.hu/index.html-re vagy a http://felhasznalonev.uw.hu/index.php-ra irányítod át, nem lesz reklámcsík.
  • RaZoK
    Üdvözlet!

Ki használta már ezt a http://co.cc-s szolgáltatót ? Hogy van ez ? Elég igénytelen nem tudok rajta kiigazodni?

Egy egyszerű weboldalt akarok létrehozni, de mindenféle buziságokat kér...

Egy alap programmal dolgozom. Feltöltéskor ilyeneket kér, hogy:

- sitehost
    - remote folder
    - username
    - password

stb...

A magyar atw-s cuccokkal mukszik. Ez a co-s dolog nemzetközi, sokan használják és nincs reklám.

Van valakinek tapasztalata ?
  • homeless
    A 10 Gbps is 600k nem 650 és ő 1 Gbps-ről beszélt.
  • V43 1105
    BIX.hu
  • MerlinW
    Játékszerverhez:

U2-es szerver (DELL, PB, HP) minimum 2 vinyóval C2Q/8GB RAM (RAID mirror) - ~600.000Ft
    Szerverhoszting gigabites sávszéllel - 50.000Ft/hó
    Microsoft Windows 2008 Server - ~500.000Ft

+ Konfigurálás, szakértelem, webszerver+kliensanyag, biztonság, stb

Webszerver:

U2-es szerver (DELL, PB, HP) minimum 2 vinyóval C2D/4GB RAM (RAID mirror) - ~500.000Ft
    Szerverhoszting 100Mbites sávszéllel - 20.000Ft/hó
    Linux - ingyenes

+ Konfigurálás, szakértelem, webszerver, biztonság, stb
  • homeless
    Ezt a 650.000-et honnan szedted?
  • V43 1105
    Mi az ?
  • homeless
    lol
  • Cat 02 #23
    "T-Home letöltési sebességben 53 megabit per másodperces volt, fölfelé 25,4 megabittel mentek az adatok. A UPC-nél 102 megabitet és 8 megabites feltöltést mértünk"

hát jah, ám index.hu-n van a cikk ha érdekel vkit.
  • neoG
    T-Home-hoz nem tudom milyen feltöltés párosul, de a UPC 120as csomagjában "csak" 10Mbites feltöltés van.Az meg annyira azért nem vidám egy ilyen szervernek.
  • Cat 02 #21
    Ez mondjuk nem lehet rossz
    "UPC új szolgáltatását, ami 120 megabitre van belőve, valamint a T-Home 50 megabites üvegszálas hozzáférését."
  • Sir Quno Jedi
    Nemzetközi űrrepteret nem szeretnétek nyitni a haverjaitokkal?! Esetleg egy mélytengeri kutatócéget a sarkon?! Csak úgy elméletben, mer amúgy mondtad, hogy vércsórók vagytok és párizsira is ritkán telik, de mi lenne "ha"?! :D
  • V43 1105
    Normális sávszél havonta BIXnél 650.000Ft,- ...
    Hosting cégből van bőven szóval nem nagyon érdemes belevágni ...
  • dragon11
    ott a pont :D:D:D:D mind1iken durva a net.. sztem közvetlen bixtől megy oda:D:D:d
  • Thanatos
    csak okos szeretett volna lenni, nem sikerült :)
  • n3whous3
    mindig jókat szoktál a témához szólni, köszönöm
  • karajjj
    haverkodj be egy egyetemi koliba... :D
  • Terensz
    Egy biztos: ne kezdd el addig céges szinten, amíg nem vagy 1000%-ig felkészült! Saját tapasztalat

Szerintem a tanulási folyamat normál pc-n eltart egy évig, kb... Sok szorgalom és kitartás kell - a szabadidődben. De ha közben meggondolnád magad (és esetleg rájössz, hogy már az egészhez nincs is kedves), akkor sincs semmi. A tanulással töltött idő meg mindig hasznodra válik.
  • Satterhand
    Ez mind csak elméleti szinten, se időm se pézem nincs rá és ahogy sokan írtátok nehéz lennne versenyezni egy már most "befutott" nagy cég ellen!
    Csak csupán merő kiváncsiság!
    Terensz: nem is mondasz hülyeséget sőőt!:D
  • edios
    :DD

Hogyan kell játék-programozó szerver üzemeltető játékot programozni egy bérelt tárhelyen?
  • Terensz
    Sziasztok! Én egy játék-programozó szervert szeretnék üzemeltetni

Amúgy #1: tanuld meg a linuxos server-üzemeltetés fortélyait (normál pc-n), lakj olyan helyen, ahol a digi köt 50/20 (remélem jól tudom a feltöltésit) lanos internetet, vegyél egy olcsó szervert (#4), ami kb 2-300 e HUF nál kezdődik, meg még ezer apróság: cég bejegyzése, stb... és hosztolj!

De előtte azért gondold át. Tényleg sokan csinálják.
  • immovable
    Csattogós lepkét tolsz. Megtervezed a napi dolgai.

remélem érthető volt. :D
  • edios
    Hogy kell játékot készíteni? Mi az a programozás?
  • Cat 02 #8
    Hja, csak ennek semmi köze nincs az 1. hozzászólásban írottakhoz :D
  • Molnibalage
    Kb. Arról nem is beszélve, hogy esély nincs versenyezni. A mediafire.com pl. iszonyat kulturált felülettel rendelkezik. Párhuzamosan bármennyit tölthetsz fel és le is teljesen ingyért és nincs tárhely limit.
  • n3whous3
    Ez a gondolat kb azon a szinten van, mint mikor valaki nyit ide egy topikot, hogy szeretne egy fasza játékot készíteni, közben azt se tudja, hogy mi az, hogy programozás.
  • Lord Nomak
    Vagyis ahogy nézem meg amit én is tudok egy normális szerver üzemeltetéshez legalább 2-3 milla kellene indulónak és az akkor még nem is egy hűde plusz nem is a legjobb. A havi netszámlát vagy éveset meg már meg sem említeném..
  • Cat 02 #4
    Veszel sokért szervert (http://www.arukereso.hu/szerver-c3641/)
    Azt meg berakod egy szerverparkba (http://1phone.hu/hir.php?azonosito=10,http://szerverhosting24.net/)

Nem reklám, google első találatai :D
    Game-serverhez elvileg csak a szerverfájlok kellenek, seed szeróhoz meg valami távoli asztalos cucc, amin keresztül tudja letölteni torrenteket. De h pl szerverparkot h tudsz építeni, na azt nem tom :D
  • Lord Nomak
    Sajnos nekem nincs ötletem, hogy gigabites netet honnan lehetne szerezni de két dolgot tudok.

1., Van annyi hosting már, hogy nem egy megy csődbe.
    2., Stabil üzemeltetéshez nagyon jó hardware háttér kell ami sok pénzt jelent.

Senki se szereti azokat a szervereket ahol játék alatt van 200as ping meg egyebek..
  • bertino
    kezdjük ott, hogy mennyi lóvétok lenne a dologra ?
    sávszélt nem adják óccsón...
  • Satterhand
    Sziasztok!
    A hétvégén egy baráti sörözés közben elfilóztunk a haverokkal, hogy is működik a tárhely illetve a szerverszolgáltatás,és eljátszadoztunk a gondolattal, én hogyan csinálhaték egy ilyen vállalkozást amibe mondjuk van hosting, seed-szerver, Game-szerver, Domain név reg hasonló (nem mintha akarnék...:D)
    Szóval ehhez kellenek: hely, szerverek, ultragyors net kapcsolat, és sokminden egyéb apróság!
    Az addig rendben van hogy szerverek..stb.. de pl a egy 1Gb-es netkapcsolatot honnan lehet leakasztani?!
    Akinek van fogalma: "How do They do it" az írjon mert érdekel hogy is műxik ez...