21
  • raingun
    #21
    sok cucc bedöglik a garancia lejárta után. Tipikus pl. mosógépek. MEgveszed 80 ezer forintért és 3 év múlva kuka mert drágább javítani, mint ha újat vene az ember. Akkor inkább ráfizetek 10ezret. Nem egyszer jártam már így.
  • kecskeszeme
    #20
    Ugyan miért? Az Euronix a legalja a nagy műszaki áruházaknak. Én azt is csodálom, hogy még nem dobta be a törölközőt.
  • Glutamin
    #19
    Azért ez nagyon nem ilyen egyszerű. Mondjuk egy 100e Ft-os laptopnál bejön a 3. évben egy alaplaphiba, amire a kiterjesztett gari mondjuk 20e Ft, azt nem nagyon cserélik ki ennyiért. Én azt mondom mérlegelni kell, ha reális áron van a garikiterjesztés, akkor érdemes élni vele.
  • Zsolt01
    #18
    Na ezt nagyon kétlem !!!
  • who am I 7
    #17
    és mi lesz, ha már az euronics nem lesz sehol 4 év múlva?
  • Zsolt01
    #16
    Hát igen.
    Minden termékükre lehet kérni ezt az 5 év garanciát, ezt sokan nem tudják.
    Garancia táblázat Euronics:
  • KillerBee
    #15
    Ez szerintem is bőven megéri.
  • KillerBee
    #14
    "Ha a gyarto megadja, akkor nyugodtan el lehet vinni a gyarto markaszervizebe. Ha viszont a boltba akarjuk visszavinni, akkor kell fizetni. Gyakorlatilag csak azert, hogy a bolt vigye el a markaszervizbe es ne nekunk kelljen."

    Aha, mondjuk Koreába. De legtöbbször a garancia csak az eladónál érvényesíthető, vagyis a gyártó velem nem is áll szóba.

    Az a pár számtech bolt semmivel nem olcsóbb, mint a többiek, ahol a boltnál érvényesíthető a teljes garancia. Természetesen nem is vásárolok ilyen boltokban, de mivel még megvannak, feltételezem, hogy vannak, akik mégis megteszik és így ráfizetnek.
  • Zsolt01
    #13
    Euronicsbe vettem múltkor LG 32 5000 LCD TV-t.
    120 E Ft. + 5 év teljes körű garancia 8780 Ft.
    Pl. 4 év múlva gondja lesz és nem éri meg javítani, akkor új TV-t kapok minimum az adott típusnak megfelelő tulajdonságokkal (mivel lehet ugyan ilyen TV már nem lenne)
    Szerintem megér + 8780 Ft. 5 év teljes körű garanciát. Ja és egy telefon és házhoz jönnek és intéznek mindent.
  • kvp
    #12
    "Nekem egyes számtech cégek azon lehúzásai nem tetszenek, hogy felárért adják azt a 2-3 éves garanciát, amit a gyártó alapból megad a termékére, pl. winchesterre."

    Ha a gyarto megadja, akkor nyugodtan el lehet vinni a gyarto markaszervizebe. Ha viszont a boltba akarjuk visszavinni, akkor kell fizetni. Gyakorlatilag csak azert, hogy a bolt vigye el a markaszervizbe es ne nekunk kelljen.
  • KillerBee
    #11
    A fogyasztóvédők észrevehetnék, hogy nem kötelező, hanem opcionális hosszabbításról van szó. Minden vevő eldöntheti, szüksége van-e rá.

    Nekem egyes számtech cégek azon lehúzásai nem tetszenek, hogy felárért adják azt a 2-3 éves garanciát, amit a gyártó alapból megad a termékére, pl. winchesterre.
  • Adamul
    #10
    Olyan is van mikor nem a gyártó hanem az áruház adja a készülékre a garit, de én eddig mindig úgy ítéltem meg hogy valóban nem éri meg, hisz: lopásra az konkrétan nem vonatkozott, másféle veszély itthon nem igen érné nálam, azmeg hogy most ha elromlik akkor állják a javítást.... Hát kb a javítás kerülne annyiba mint a garikiterjesztés, HA elromlik, hiszen a kiterjesztéssel lenne mondjuk 3év, anélkül meg 2. Tehát úgy ítéltem meg hogy ilyen (magas) áron nem éri meg a biztosítás, persze akinek nem számít a pénz annak csak egy hasznos szolgáltatás...
  • htmm
    #9
    Láttam már ilyet kereskedőnél (markabolt.hu). Elsőre én is gyanakodtam, de az egyik nagy biztosító biztosítja (csak a meghibásodásra) a készüléket és az apró betű is rendben volt.
    Nem értem ezt a cikket...
  • bigmasterg
    #8
    Pedig ez a levéltelenül leütöm, leöntöm ... biztosítás igen is működik.
    Saját tapasztalat. A 2-3 éves laptop helyet kap az ember egy újat.
  • TH448
    #7
    Úgy van, még bíztassák is a népet, hogy évente dobáljanak ki mindent... Főleg, amikor egy átlag német Pistike (legyen Hans), akinek tökéletesen megfelelne a pár éves notebookja a netezésre meg msn-re, szemeteljen csak, vetessen újat... Régebben voltak ilyen legendák, hogy nyugatabbra ha kilyukadt a bicikli gumija, kidobták az egész cangát. Alapvetően hiszek a fogyasztói társadalomban, de már így is lassan szeméthegyekben fogunk élni (a feltörekvő országok is telnek szeméttel). Szóval csak nézzük már meg kidobás előtt, mi a hiba!!
  • Glutamin
    #6
    Vannak szituációk, amikor igenis megéri ilyesmire költeni. Mondjuk egy intenzíven használt (sokat hurcolt) laptopnál a 3-5 évben szinte biztosan lesz meghibásodás, amire az alap garik nem terjednek már ki. Sima valszám az egész. Nem kell ide érzelmeket kavarni.
  • EasyLife
    #5
    szóval aki minden héten jól berug annak megéri extra garit venni. aki meg józan életet él annak meg tök fölösleges mert a pénzt úgysem issza el így ha tönkremegy vesz egy újat. :D
  • Polemius
    #4
    gabeone:
    Általában más a garancia és a biztosítás. Sok mindenre lehet kötni biztosítást, termékekre is, mint értékes műszaki cikkek, szemüveg, kontatklencse, stb. (csak mifelénk ez még ritka).

    Na meg van egy másik változat, amikor a garanciát terjeszti ki önként a gyártó maga. Vannak ilyen termékek. Vagy nincs időbeni korlát, vagy igen hosszú. Vagy akár a "nem kérdezünk semmit" is beletartozhat.
    Jellemzően ezek a cégek a kiemelkedő minőséget, megbízhatóságot igyekeznek így is hangsúlyozni - ami általában igaz is.
  • gabeone
    #3
    Ezzel a biztosításos módszerrel az etikátlanul működő cégek könnyen tönkre tehetek egymást a konkurenciát. Veszel egy tv-t amit részegen összetörsz, a garancia biztosítása pedig biztosít neked egy teljesen újat? Nos, ebben kell lennie valami trükknek. Vagy!? Az eredeti termék ára biztosítás esetén a partnercégek között nem haladja meg a garancia árát. Ha ez utóbbi igaz, akkor a termék az olcsó, amit nagyon drágán adnak el a fogyasztónak. Mondjuk ez gyakori példa a világ minden területén (szemüveg, tej, stb.)
  • Polemius
    #2
    Na igen. Ott, ahol egy átlagember havi fizetésből lazán megvesz egy nem is rossz laptopot vagy tükörreflexes fényképezőgépet, ott talán tényleg felmerülhet ez a kérdés.
    De ahol hónapokat spórolnak az emberek (vagy hitelt vesznek fel), hogy megvegyenek egy belépőszintű változatot.. Ott igenis fontos szempont lehet a garancia meghosszabbítása.
  • pixx
    #1
    Én most vettem tv-ét közel 600 euróért, és ott 150 eurót mondtak...de a csávó azt mondta, részegen felrúgom a tvét azt is kifizetik és 5 év gari...most olyan biztosítást kötöttem 20000ft/ évre, hogyha a gyerek összekarcolja, vagy firkálja a falat, azt is kifizetik. Szerintem nem olyan rossz, és mindig lesz olcsobb, meg jobb, egy biztosítás, sose hülyeség.