78
-
#38 sztem fasság amit a cikkíró itt mond:
"Felmerülhet a kérdés, hogy miért helyeznek ekkora hangsúlyt a single-player módra, mikor a StarCraft inkább a multi-player által vált igazán híressé és népszerűvé,"
mi (én & tesóm & unokatesóim) először az egy szingli gépen szingli kampányt játszva öten a gép körül szerettünk bele ebbe a szarba :D
az más kérdés hogy mióta fejből tudjuk a kampány történetét multizgattunk is -
#37 vegyük sorba:
- a diablo 2-vel én is sokat játszottam, nem ítélem el e blizzardot, nem az én műfajom, a játékaik többségét nem szeretem (dio 2 kivétel, haverommal coopoltunk is vele act 2ig).
-half-life: a sztori egy játékhoz képest kiemelkedő és a hangulat is egyedi. a játék 10/10.
-CS: és akkor kit érdekel? attól még jó, hogy csak egy mod. ja meg ez a "lehúztak róla egy újabb bőrt a source-szal", miért? dio 1-2-3 nem arról szól?
-TF2: nem hiszem hogy hallottál róla, de azt méginkább nem, hogy akár csak egy percet is játszottál volna vele. egyszóval: zseniális, az utóbbi egy-két év legjobb mulis alkotás. gyakorlatilag grafika, hang és legfőképp játékélmény terén egy mestermű. ajánlom hogy nézd mikor van freeweekend és próbáld ki.
-l4d: nekem a zombi-irtásos FPS-ek annyira nem jönnek be, számomra kicsit monotonok, nem is játszottam vele, de állítólag az is jó.
-portal: erről mit lehet mondani? végigjátszottam, kihívás és sztem a körítés is nagyon jó. és nem az a 632131ik fps.
és ez a "ki a pénzéhes?!" duma enyhén félretalált, mert melyik kapitalista cég nem az? szted a blizzard a jótündér és csak a te kedvedért ad ki egy játékot 3 részben (lesték a HL episode taktikát).
nekem semmi gondom nincs a blizzarddal, megvan a maga közönsége akik biztos élvezik is. de sztem lehordani a VALVe-ot mint szar játékfejlesztő meredek kijelentés (konkrétan nem meredek, hanem hazugság). megértem hogy nem a te műfajod, de az nem egyenlő a szarral...
rexhawk: nekem a wowval az az egyik legnagyobb bajom amit elmondtam. vagy dobja vagy nem. iszonyúan rafkós, időigényes játék, és nekem a havi fzetős játékok nagyon unszimpik. mi vagyok én? fejős tehén? a cs-ben meg amit mondtál, az a jó: mész és lősz :D persze van benne taktik meg minden (pl quake-hez képest egy logikai játék), de alapjaiba véve a rutin és a "skillz" számít (ja meg az iszonyúnagy f@szmakkok)
melyik játék nem monoton? hát erre nehéz válaszolni, de a multis játékok általában nem azok. de kinek mi a monoton?
peace, és bocs a hosszú hsz-ért -
Rexhawk #36 akkor mondj nem monoton játékot -
cateran #35 Hehe szépen ellentmondtál magadnak:D Bár végtelenül leegyszerüsitve,de a wow mob gyilkolászásból áll...raidben is:),Bg-ben meg arénában mondjuk másik ppl-t (és/vagy npc-t,lásd AV)... és hát vagy dobja vagy nem...( a wow lootrendszere minden csak nem jó és ravaszul b..ik változtatni a blizz...azaz pontositok,mert egy ideje nem követem az eseményeket:amig játszottam,addig éljen a random loot jelszó volt,meg minimális tokenbeváltás..pvp-ben persze nem:)) -
Rexhawk #34 "haverom odaadta, játszottam vele 2 délutánt, és ennyi volt, meguntam. mint egy félkarú rabló: leölöm és vagy adja a cuccot, vagy nem."
ennyi erövel a CS-t is leegyszerűsidheted: mi abban a jó, ha csak mész és lősz?
válasz: azért mert a CS nem csak erről szól, hanem csapatmunkáról,tactikáról, haverkodásról...
ahogy a wow sem csak mob gyilkolászásból ál, hanem történet, bg-k, raidek, arena, felfedezés... -
#33 Nem kell hogy meglegyen . Élvezni kell a játékot, nem munkának felfogni. Ha meg kész a karid, akkor mehetsz pvpzni, igaz wow-ban úgy tudom, hogy nagyon szar a PvP :P -
#32 Ha meg nem jön be a wow műfaja, akkor ne játsz olyanokkal. Én se játszok disney játékokkal =) -
#31 Bazz vessük már össze a kettőt:
A Valve valaha csinált egy jó játékot, úgy hívták, hogy Half life. Pimasz modderek elkezdtek belepizskálni, és létrejött a CS, amit a Valve később teljes áron adogatott a boltokban, pedig csak egy mod. Ezt követte a Half Life 2, ami szinte semmi újítást nem tartalmazott, csak új ruhát adtak az első részre, és folytatódott a story (amúgy halálra untam magam rajta)- megint egy játék, minimum változással, de legalább aranyos volt a professzor kis űrlénye. Természetesen ha már megcsinálták, akkor lehúznak róla egy újabb bőrt, és hopp, kész is a CS:S, ami egyáltalán semmit sem változott az elődjéhez képest, csak "szebb" - még1 játék, teljes áron. Akkor most ki is a pénzéhes? Értem én, hogy ami működik, azt hagyjuk úgy, de nem ezért unjuk már az EA játékokat, meg a mostani játékok nagyrészét?
Akkor lássuk a Blizzardot:
- Diablo 1-2: kategóriájukban óriási újítás, azóta sem talált említésre méltó konkurenciára. Még 10 évesen is megállja a helyét, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a harmadik rész bejelentése után a nyugati eladási listák élmezőnyébe került újra. Remek single player.
- Starcraft: manapság is rendeznek (világ)bajnokságokat, amiket egyes országokban a tévé is közvetít. Nc.
- Warcraft sorozat: szintén időtálló alkotás, brutál single player, és moddolhatóságának köszönhetően meg-megújuló. :)
- WoW: szintén kategória nagyágyú, bár nem az első MMORPG, mégis a legnagyobb népszerűségű, és évente több tucat versenytársa jön ki, mindhiába.
-
#30 Csak az a probléma, hogy ez valószínüleg nem teljesebb lesz, csak hoszabb.
A Blizzard hibájába esel, ha azt feltételezed, hogy a most létező béta az egyetlen igazi, "kanonizált" változat, és minden más a művészetük tökéletességét csorbítaná meg, de ez nem így működik, éppen az tesz teljessé egy művet ha megtalálja az alkotó az egyensúlyt a taralom és a méret között.
Mint ahogy minden film után maradnak "kimaradt jelenetek", amiknek lehet hogy nincs baj a minőségével, csak éppen visszatartanák az élvezhetőséget a túl sok információval.
Biztos vagyok benne hogy a legnagyobb rajongók közül soknak ez is tetszeni fog, mint ahogy sok Star Wars rajongónak is tetszett volna ha Lucas 3-4 órás részekben mondott volna el mindent amit akart, de ezzel még nem fogják visszacsábítani mind a 10 millió játékost akiknek az első rész a maga egyszerűségében (vagy talán épp amiatt) is tetszett. -
#29 nem mondom hogy a CS felsőbbrendűség, csupán nemértem miért jó, hogy 700000000000000000000000000000 xp kell a lvl-uphoz, ugyh a napi 36-48 óra kockulás meg kell hogy legyen.
és ezzel az érvvel meg ne gyere hogy "x millió ember csinálja nem lehet hülyeség". millióan szívják a drága bagót, elvernek évi százezereket bűzrudakra, és mit kapnak érte? tüdőrákot. ez nem hülyeség? remélem érted mire célzok. -
Laacaa #28 Ezt ugye te sem gondolod komolyan? Igen... végül is lehet, hogy igazad van. x millió ember nem azért játszik wow-ot, mert szórakoztatja, egyszerűen csak mert idióta és kényszerítve érzi magát, hogy a sarokban egy szám egyre nagyobb legyen...
Nem a wow-os közösséget szeretném védeni, de amit leírtál az olyan mértékű rövidlátásról tesz bizonyságot, amilyennel csak ritkán találkozom... Őszintén mi az amitől a CS magasabb szintűnek számít? Marhaság... Egy mmorpg-t játszó ember is azért játsza azt amit, mert szórakoztatja. Az én szememben épp mindegy hogy valaki a wow miatt vagy a cs miatt kocka... Kocka és kész. Ha pedig már x éve ugyan azt a játékot játszod, ugyan azt csinálod, az bizonyos értelemben már igencsak "kocka" dolog.
De ez csak az én véleményem... :) -
#27 "Multiban mind3 faj választható lesz minden kiadásban, viszont single-ben csak 1 story lesz."
Ehhez annyit kell még hozzátenni, hogy aki csak kizárólag multizni akar, azzal is megvetetik majd mindhárom részt. Tehát senki ne számítson arra, hogy megveszi az elsőt és azzal letudta a vásárlást, mivel őt úgysem érdekli az egyszemélyes játék folytatása. Ugyanis a következő részekben a többjátékos rész is bővülni fog új egységekkel, hozzáadott funkciókkal, megváltoztatott egység jellemzőkkel, stb. Vagyis olyan lesz, mint amikor már mindenki a Brood War-ral játszott, de az illetőnek még csak az alapjáték volt meg. Ezeket a módosításokat és plusz dolgokat úgyse fogják patch-ként ingyen odaadni. -
#26 a CS annyival jobb, hogy nem MMORPG. ergo nem azért játszol , mert fejlődni akarsz, hanem mert (jobb esetben) szórakozol. én legalábbis ezért játszok, bármilyen játékról legen szó. pl wow nem szórakoztat. CS szórakoztat, bár néha megunom és akkor 1-2 hétig rá se nézek. -
FlyingV #25 Julius: WoW-os gondolattal egyetértek, hozzátéve, hogy szánalmas szerintem, ha valaki napi 2-3 órát, vagy még többet ilyenekbe öl, a CS se sokkal jobb, bár ott inkább az öködködésen van a hangsúly (már ahol én játszottam még régen)..
Andris (drusza :D ): Multiban mind3 faj választható lesz minden kiadásban, viszont single-ben csak 1 story lesz. Így volt legalábbis az utsó infóim szerint :) -
#24 ja, szerinted a Half-life kettő pojénból a világ lejobb FPS-se single műfajban. a TF2 is véletlen lett bestseller. a CS meg szintúgy véletlen az egyik leghíresebb/kedveltebb multi játék. ellenben a wowban mi a jó. növelgetek egy számot és kerseke egy szuperdíszes harcikardot. haverom odaadta, játszottam vele 2 délutánt, és ennyi volt, meguntam. mint egy félkarú rabló: leölöm és vagy adja a cuccot, vagy nem. ellenben sok EA játék szerintem is szánalmas (most nem a westwood branchre gondolok, mert azok a címek ma is húznak), de pl a sims kiegészítők pffff, már hányok tőlük. ja meg az nfs. az egy vicc.
jeti00: a red alert önmaga paródiája is akar lenni (ezért olyanok a színészek amilyenek) és azért olyan színes a grafikája. nem veszi magát komolyan. a kettessel sokat szórakoztam, a 3-masnak most hogy így mondod, le is töltöm a demóját (steamről hegi90 miatt :D). -
Andris #23 Na miben fogadunk, hogyha valaki csak a Terran kiadást veszi meg, akkor BattleNeten majd csak Terran-nal játszhat? :) Biztos vagyok benne, hiszen "csak azért fizetett"
LAN-on, meg Skrimish-ben meg játszhatsz minden fajjal gondolom. -
cateran #22 Ami pedig ezt a külön játék-külön fajok dolgot illeti...sokan felhozták már más fórumokon (hibásan) a Gyűrűk Ura analógiát,mondván hogy az is 3 epic részben jött ki..valóban,csakhogy a hasonlat akkor lenne helyes ha az 1. részben mondjuk csak emberek és hobbitok szerepelnének,a 2.-ban csak orkok és tündék,a 3.-ban meg törpék és trollok...mennyire is lenne élvezhető a film? -
cateran #21 Akkor nem sokat játszhattál:) a kiegek után patch patch hátán jött,hogy kompenzálják a hibákat,de a legszebb az volt amikor kijött az elvileg szarrá tesztelt Ulduar patch és megjelenés után kiderült hogy 1-2 boss nem más mint bughegy (4 fázisos boss,mind a 4 fázisban volt vmi epic fail..) -
#20 Én jobban örülök, hogy teljeset kapunk mint hogy részeket hagynak ki belőle. -
#19 Hát szerintem Blizzard az egyetlen aki nemigen ad ki bugos játékokat. Nem mondom, hogy nem fordul elő de messze a többi cég átalaga alatt. Wow-ban is volt az a nagyon zavaró bug? Én megjelenéskor vettem meg és játszottam vele 1-2 évet soha nem rohantam bele semmilyen zavaró bugba. -
#18 ...l függetlenül.
Ahogy mondták a harmadolás bejelentésekor is, az lett volna a másik lehetőség hogy részeket hagynak ki belőle. És ezt kellett volna tenniük. Minden normális fejlesztő készít prototípusokat, és aztán a gyengébb részeket kivagdossa addíg amíg egy értelmes, befogadható hosszúságú, érdeklődés fenntartásához elég tömény tartalom van.
-
#17 Nem hiszem hogy anyagi értelemben szándékos lehúzásról lenne szó, a Blizzardnak elég nagy arca van az Activision-ön belül ahhoz, hogy ne kelljen ilyen alantas evilági problémák miatt aggódniuk mint a pénz.
Szerintem épp ez a probléma, hogy annyira belefeledkeztek a Starcraft 1 kultuszába, és akkora nagy arcuk lett, hogy belehalnának a szégyenbe ha a következő játékuk csak úgy simán egy fasza játék lenne mint a többi, ezért gondolták hogy valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon epikussal kell előrukkolniuk, a józan ész kereteitő -
#16 Blizzardban még sose csalódtam, ez a játékuk is atom lesz, ahogy a többi.
Aki meg a minőségben kételkedik az már biztos megszokta az EA meg a Valve játékait ;) -
irkab1rka #15 "A Blizzard leszögezte, hogy még az év vége előtt piacra dobná a játékot, de csak abban az esetben, ha valóban kész terméket vehetünk a kezünkbe"
hahahhahahhahhh , mwuhahhahhaha :') ez hhöhöhöhö beszarás ez a mondat...
hajajjaj, hagyjatok,
heh
heh
MWUHAHAHHAHHAHA.. ha majd kész.. jabeszarás.. hahahha
lófaszt. bugos lesz, mint a wow. -
Vanek úr #14 Van egy Starcraft magyarítás a neten (Huncraft néven fut, és ha jók az emlékeim, akkor van benne bónusz küldi is); szerintem a SC2 előtt azzal is végig lehet vinni újra a SC1-et, és akkor megérted azt is, amit eddig nem. -
Vanek úr #13 Egyrészt állítólag a 2. és 3. rész kiegészítő árban várható (legalábbis olvasni lehet ilyen híreket is); másrészt mennyivel lenne jobb, ha kiadnák a SC2-t (1/3-1/3 résznyi kampányokkal), majd utána az első kiegészítőt (szintén 1/3-1/3-dal), és a másodikat? Így legalább végig tudod vinni egy adott faj történetét egyben; és nem kell minden faj taktikáját újra és újra keverni, majd átszokni, miközben egyre nehezebbek lesznek a pályák... -
torcipepe #12 az lehet, hogy a multi tette sikeressé, de én a történetet is érdekesnek találtam, legalábbis amennyit megértettem belőle.
bnet-en játszani tényleg érdekes. megerősítem én is azt, hogy egy kezdő esélytelen. 1-2 paraszt legyártásáig jutottam, mikor egy hadsereg átsétált rajtam. -
Vanek úr #11 Pontosan; sőt azt is említette, hogy a különböző részek évente jelennének meg. -
#10 fail :)
Blizzard nem szokott szórakozni, minőséggel kapcs. nem lesz gond, és 3 "külön" játéknak fog megfelelni a SC2 3 epizódja sztem. -
#9 Azért várjuk meg, hogy milyen lesz és mennyiért adják. Ha 1 epizod tényleg egy játék hosszúságú és tartalmú lesz akkor én szivesen fizetek érte háromszor. (Merthogy gyak 3 játék) -
#8 Első mondatban csak az van, hogy kiadják a játékot, de nem írja hogy idén kiadják mind a hármat. Eddig a blizzard is azt mondta, hogy idén csak 1 jelenik meg. -
#6 Adnák ki Blue-Ray-en (ezért még vennék is egy olvasót!), vagy egybecsomagolt DVD9-eseken!
Rövidebben: Egy hatalmas dobozban 3 DVD. Fizetnénk érte 12-15 ezret és kész.
Így viszont 3x fogunk fizetni 12-15 ezret (36-45 ezer)...
Szóval, egyértelmű lehúzás!!!
-
#5 "...nincs szó a játékosok pénztárcájának szándékos megcsapolásáról."
aha... persze...
Kezdek már lassan lemondani róla, hogy valaha is megjelenik. -
jeti00 #3 már bocs de inkább single mint multi, nem nagy élvezet van abban h felmek játszani a battlenetre és 2 perc alatt már jön is a másik és rushol. igazán élvezetes lehet neki a játék :)
de a single fasza, kell a történet (Y)
am nem vok meggyőződve róla h jót tesz-e neki a felélesztés, sztem vicces a mostanában megjelent stratégiai játékok grafikája, kezdve a red alert 3-mal, de biztos öregszem xD -
coolbboy83 #2 Jó lesz ez. Én várom.... az elsővel is sokat játszottam anno.
-
Zoliz #1 Olyan furának találom ezt az eszeveszetten hosszú fejlesztési időt, hiszen a C&C Tiberium Wars már grafikában is rég megelőzte az SC2-őt. Játékélményben még nem bíztos..., reméljük ad majd valami maradandót az új StarCraft, a nosztalgián kívül.