30
  • bippo
    #30
    1 kivételem van, a House. De azt is a sztori miatt nézem, az esetekre nem is emlékszem. Ott pl. szerintem erősödött az 5.szezon (nekem legalábbis jobban tetszett), mert elvitték ebbe az irányba.
  • bippo
    #29
    Nem gyakori, de most winnie pártját kell fognom. Teljesen normálisan leírta a véleményét. (Néha engem is kiakaszt), de most semmi ok nem volt letámadni.
    Engem is zavar, hogy most már minden hírben ott virít, hogy a többség úgyis letölti. Igen, a mi környezetünkben (mondjuk sg olvasók/fórumozók) a többség letölti, de a Magyarország tv néző lakossága ennél kicsit nagyobb.

    Hogy a Losthoz is hozzászóljak: utolsó 2 évad számomra is kicsit hullámzó teljesítményt nyújtott. Volt nagyon jó rész, de volt nagyon rossz rész is (már vártam, hogy vége legyen). Első 3 szezonban nem nagyon volt ilyen.
    És igen, el kell fogadni, hogy sokan abbahagyják, ha kimarad egy rész, mert nehezebb érteni a többit. Pl. én sem szeretek emiatt TVben nézni szerializált sorozatot nézni, pedig azokat szeretem, ez epizódosokat nem. A TVnézők többsége viszont pont fordítva van vele, mert bármikor bele tud nézni egy részbe.
  • andi0811
    #28
    "nagyon felszínes, aki a stíluson akad fenn. a stílus az a ruha, amit viselsz. de nem az a lényeg, hanem te magad, aki viseled."

    "Le style, c'est l'homme." - "A stílus maga az ember." (Buffon)
  • winnie
    #27
    ja, ez lemaradt. az egy dolog, hogy warez. nem warez. ebben lehet nem egyetérteni. de a vicces, hogy leírtam, hogy semmi dvd-vásárlásról nem volt szó, akkor nem az a válasz, hogy "sorry, ezt benéztem", nincs mea culpa (nem mintha elvárnám), csak ennyi:

    "Gondolom te ebbe a kategóriába biztos nem tartozol bele vagy ezt mialapján döntöd el?" és mellette egy kékfej és lámajel. azóta gondolkodom, hogy az az aláírás-e:)
  • winnie
    #26
    és az előző komment folyományaként.

    " a kioktató, másokat lenéző, "egyedül csak én tudhatok mindent, mindenki más hülye" stílusa."

    ez csak te gondolhatod így. én is tévedhetek. tévedek is. nyilván mondok hülyeséget, el is várom, hogy kijavítsanak. sőt, azt vélem, hogy más is így gondolkodik. mármint, ha mond valamit ÉS hülyeség, akkor elvárja, hogy kijavítsák, hogy ne maradjon szégyenben.

    ld. Victor1103. mondott egy butaságot. én kijavítottam.

    és ez benne a szép. én egyáltalán nem hiszem, hogy én tudhatok mindent - azonban az, akinek nem tetszik, ha ellent mernek mondani neki (valljuk meg, nagyon kevesen teszik), meg van arról győződve, hogy én hülyeséget beszélek és neki van igaza.

    hümme-hümme. inkább fordítva kéne állítanod a dolgot. (érdemes visszaolvasni.)

    "És ha már ilyen sokan mondják ezt, akkor talán jobb lenne, ha winnie végre észrevenné, hogy az emberek nem szeretik ezt a stílust, bármennyire is okos dolgokat is mond."

    nagyon felszínes, aki a stíluson akad fenn. a stílus az a ruha, amit viselsz. de nem az a lényeg, hanem te magad, aki viseled. a mondandót kell kihámozni a stílusból. a stílus arra van, hogy felfigyeljen rá az ember, hogy rezonáljon a mondanivaló. ha nem provokálok, akkor nincs visszhang és elsikkad.

    de hogy a kérdésedre reagáljak.

    "És te biztos vagy benne, hogy mindig neked van igazad??? Mert ha igen, akkor igazán irigylem az önbizalmadat! Nekem is elkelne belőle egy kicsi!"

    ezt mondom. nem csak, hogy nem vagyok benne biztos, de tudom, hogy nincs mindig igazam. láttad, hogy mit írtam: "minden alkalmat meg kell ragadni, hogy az ostobaságokra reagáljunk. nekem, neked, mindenkienk."

    nekem. neki. mindenkinek. nem csak "nekem".

    a gáz az, hogy nekem nagyon ritkán jelzik, hogy "hahó, butaságot mondtál, mert..." - és gondolom nem azért, mert mindig igazam van, hanem azért, mert

    (és akkor itt megint példához nyúlok. ld, amikor javítottam a kollegát. nem kezd el elmélkedni, hogy mit látok jól és mit nem, hanem azzal indít, hogy "Remélem most erre jól elélveztél hogy így oszthattad az észt." meg "annak nagyon örülök hogy neked olyan kurva sok pénzed van"

    lehet így vitatkozni?
  • winnie
    #25
    "Gondolom te ebbe a kategóriába biztos nem tartozol bele vagy ezt mialapján döntöd el?"

    magamról nem döntöm el, mert elfogult lennék (szeretném, ha nem oda tartoznék, de nem ezen múlik). majd mások eldöntik.

    a nagyobb baj az, hogy sokan ezt eldöntik magukról. és még véletlenül sem úgy döntenek, hogy abba a kategóriába tartoznak. ez a különbség. a buta ember általában nincs tisztában azzal, hogy buta.
  • andi0811
    #24
    Talán azért meg az állandó beszólogatás, mert az embereknek nem tetszik a kioktató, másokat lenéző, "egyedül csak én tudhatok mindent, mindenki más hülye" stílusa. És ha már ilyen sokan mondják ezt, akkor talán jobb lenne, ha winnie végre észrevenné, hogy az emberek nem szeretik ezt a stílust, bármennyire is okos dolgokat is mond.
  • FoodLFG
    #23
    Nem értem miért kell winnienek állandóan beszólni.
    Nekem pl tetszik, hogy viszonylag logikusan megindokolja amit mond.
    Legtöbbször nem tudom megmondani, hogy mennyire van igaza, ezért lenne jó, ha mások is kifejtenék a véleményüket, úgy talán több mindent le lehetne szűrni a témából. De ehelyett csak beszólogatás megy. :S
  • 1Obi1
    #22
    Azért a negyedik évad óta hatalmas kritikai sikert ért el a Lost.
  • andi0811
    #21
    "észt osztani muszáj, hiszen az átlagIQ nagyon alacsony a magyar neten, ebben szerintem egyetérthetünk (max abban nem, hogy ki viszi le). minden alkalmat meg kell ragadni, hogy az ostobaságokra reagáljunk. nekem, neked, mindenkienk."

    És te biztos vagy benne, hogy mindig neked van igazad??? Mert ha igen, akkor igazán irigylem az önbizalmadat! Nekem is elkelne belőle egy kicsi!
  • Justil
    #20
    Általában jellemző, hogy az emberek a 4-5. évadokat vagy a korábbiak meggyalázásaként, vagy pedig a tökélyre viteleként élték meg. Egy kicsit nekem is alábbhagyott a lelkesedésem amúgy, de igazából mégis tetszett mind a két utolsó évad, szeretem a sci-fit, és tetszett, hogy ilyen irányba vitték el. Az viszont tény, hogy az első 2-3 évad eléggé más volt, így várható volt, hogy sok rajongót fognak veszíteni.
    Ez van, nem lehet mindenkinek a kedvére tenni 1xre :)
  • Victor1103
    #19
    "Észt osztani muszáj, hiszen az átlagIQ nagyon alacsony a magyar neten, ebben szerintem egyetérthetünk"
    Gondolom te ebbe a kategóriába biztos nem tartozol bele vagy ezt mialapján döntöd el?
  • winnie
    #18
    "Szubjektív vélemény"

    a vélemény az eleve szubjektív. és mindenki tudja, hogy amit írsz, az a te véleményed, nem Victor1103 vagy justil-é.

  • winnie
    #17
    észt osztani muszáj, hiszen az átlagIQ nagyon alacsony a magyar neten, ebben szerintem egyetérthetünk (max abban nem, hogy ki viszi le). minden alkalmat meg kell ragadni, hogy az ostobaságokra reagáljunk. nekem, neked, mindenkienk.

    "1.) Én annak nagyon örülök hogy neked olyan kurva sok pénzed van hogy minden sorozat minden évadát megvásárold DVD-n."

    én meg annak nem örülök, hogy nem tudsz olvasni. fuss neki még egyszer, hogy mit írtam.

    sok pénzem van (NOT!), az igaz, de csak olyan sorozatot veszek dvd-n, ami bejött, ami megérdemli. van vagy 150-200 évadpakk, de baromira nem értem, hogy jön ide.

    "Mielőtt nagy warezhuszárnak titulálnál képzeld én is vettem már sorozatot DVD-n nem is egyet de azért 5000-8000huf-os sorozatok"

    kérdem még egyszer: hogy.jön.ide.a.dvd? az eredeti vásárlása. én szerintem 10-szer többet töltök le, mint te, tízszer nagyobb warezhuszár vagyok.

    csak annyit írtam, hogy azt a butaságot el kell felejteni, hogy attól, hogy egy réteg letölt, még mari néni is warezhuszár mezőhegyesen. az emberek többsége a sorozatokat tévében nézi, nem axn-en, hanem az rtl-en és a tv2-n.
  • unisol1
    #16
    Valami tényleg nem kóser, a 4. évad se volt erős (pláne a 3. bikarúgása után), de az 5.-ben volt először, hogy a rész felét untam, már ki akartam kapcsolni, pedig előtte elképzelhetetlen volt, néztem volna legszívesebben non-stop! Összességében nem lett oan rossz, de 1értelműen meredeken ível lefelé a 4x01 óta...! :-( --Szubjektív vélemény, de asszem mégsem csak én gondolom így...
  • s3v3n
    #15
    ez jó, nehogy már itthon is nézett legyen, nem szeretem a kommersz dolgokat. :D
  • AZTA
    #14
    hogy van pénzuk akkor megvenni, illetve nem tudják vmi okosabbra elkolteni?
  • Justil
    #13
    nemtom, szerintem meg épp az adja a lost ízét, hogy az elejétől a végéig érteni, érezni kell az egészet, akkor mutatja meg az igazi szépségét, a rengeteg apró összekapcsolódó motívumot, stb. én az ilyen dr House jellegű sorozatokkal nem érem be :)
  • Victor1103
    #12
    Remélem most erre jól elélveztél hogy így oszthattad az észt.
    1.) Én annak nagyon örülök hogy neked olyan kurva sok pénzed van hogy minden sorozat minden évadát megvásárold DVD-n. Hát nekem nincs és sok másnak se. Mielőtt nagy warezhuszárnak titulálnál képzeld én is vettem már sorozatot DVD-n nem is egyet de azért 5000-8000huf-os sorozatok rengetegébe húzok egy képzeletbeli határt többek között azért ment nincs rá lóvé.
    A második idézetem kommentjére inkább nem is reagálok mert nincs kedvem
  • andi0811
    #11
    Winnie megjött és újra ossza az észt! Már igazán hiányzott az okoskodása!
  • ADAMEX9
    #10
    Az a sorozat...
  • DJviolin
    #9
    Jó lett volna beletenni a címbe, hogy: "Magyarországon". Mert így egy picit iGoogle-ben megörültem annak, hogy jön a hatodik évad. :) Hatásvadász cím, á lá Blikk.
  • 1Obi1
    #8
    Nem hiába volt csak az ötödik évadban 3 összefoglaló rész. Persze szándékosan túloztam azzal hogy aki nem lát egy részt az semmit se fog érteni, de valamilyen szinten erről van szó. Nem úgy mint a House-nál, hogy akár az ötödik évad közepénél is becsatlakozhatsz, nem kellenek előzetes tudások hozzá. Megnézném hogy mennyire élvezi az a Lostot, aki kihagy mondjuk 1-2 részt.
    A Lost élvezetéhez nem elég szimplán nézni a sorozatot szerintem, a teóriázás adja az igazi pozitívumát neki.
  • winnie
    #7
    "A Lost már eljutott arra szintre hogy aki idáig nézte azok többsége már aktuálisan az Amerikai rész levetítése után le is tölti."

    komolyan érdekelne, hogy szerinted ez hány ember:))) (hihetetlen egyébként, hogy ha egy warez-delíriumos eltűnik, jön más, aki azt hiszi, hogy a "többség" letölt. a többségnek még számítógépe sincs. meg kábeltévéje. ha van is gépe, nem tud letölteni. például...)

    " AXN-en is csak szinkron miatt nézi a többség szerintem újra."

    a többség többsége az az pár tízezer ember, aki az axn-en nézi?

    persze kár, hogy az ilyesmit számokkal nem nagyon lehet alátámasztani, így esélytelen meggyőzni az egyik oldalt, maradnak az észérvek. többség? normális? (hiába jönnék feliratletöltési adatokkal, mert akkor az lenne a válasz, hogy ha 10-20 ezren nézik felirattal, akkor a több 3,5 millió angolul...)
  • winnie
    #6
    "Ha valaki kihagy egy részt, már nem érti az egészet. Még jó hogy csökkent a nézettsége. "

    ja. aki kihagy egy részt, az már soha többet nem nézi a sorozatot, ahelyett, hogy 1 rész elteltével visszajönne:)

    épp ezt akartam írni ellenkező előjellel. a legtöbb rész karaktercentrikus, így önmagukban is élvezhetőek - persze ilyenkor az átívelő szál csorbát szenved, de nem hiszem, hogy létezne olyan sorozat, amire igaz lenne, hogy "nem érti", aki kihagy egy részt. (a legtöbbnél figyelnek ilyesmire, ott vannak az "előző részben történt" képek és a visszautalások. rossz író, aki nem utal vissza.

    persze abszolút igaz, a lost erősen szerializált sorozat és az egyik legnehezebben visszaszállós, de nem erről van szó a nézettségcsökkenéssel kapcsolatban. sokan kiábrándultak, vagy nem azt kapják, amit várnak. ennyi. szerintem.
  • pyrohun #5
    "Érdemes azon elmerengeni, hogy egy egykor rekordnézettséget hozó sorozatból hogyan lett egy nyári eltüzelésre ítélt produkció."

    Ezen a mondaton azért megrökönyödtem. Látszik, hogy a kedves cikkírónak kb. semmi fogalma nincs a televíziózásról, meg az adásba kerülő anyagok miértjéről...
  • Solten
    #4
  • 1Obi1
    #3
    Ha valaki kihagy egy részt, már nem érti az egészet. Még jó hogy csökkent a nézettsége.
  • Victor1103
    #2
    A Lost már eljutott arra szintre hogy aki idáig nézte azok többsége már aktuálisan az Amerikai rész levetítése után le is tölti. AXN-en is csak szinkron miatt nézi a többség szerintem újra. RTL Klub meg hát ott ez a legértelmesebb műsor jóformán:/
  • Dynamic
    #1
    Naccerű. Ez a film rovat egyre jobb. Mostanra már 10 hírből 9 hótunalmas statisztikákról és nézettségi adatokról szól.
    Jesszusom, már én is statisztikákban beszélek a statisztikákról...