60
Haznált autó kereskedők átveréseiről
-
Egyszer voltunk tesómnak kocsit nézni, láttunk egy piros 1.4es golf 4et, megnéztük, aztán feltűnt,hogy az ajtó, ahol becsukódik hozzáért a kasztnihoz... (Valszeg fűrészautó, vagy nagyon törve volt...) -
gorcsos #19 És valami konkrét dolog? A fontos alkatrészeket (motor/váltó/futómű) hogyan manipulálják? -
Mikor elvittük eladni a BMW-t (318d, 2002 150kkm környékén)
Jött okoskodni a hondás faszi, hogy ezbiza nem 150 ezer km ... pedig az biza 150ezer volt... Tehát azért inkább higyjünk saját szemünknek, és hozzáértő barátunknak, mint ismeeretlen, esetleg kókler embereknek... -
én ismerem ezt a hitelt, a honlapjukon pontosan így van fent:
,,Elvégeztetjük az eredetiségvizsgálatot és az állapotfelmérést, majd intézkedünk a forgalmi engedély átíratásáról. "
Szóval elvileg van eredetiségvizsgálat is a csomagban. -
spektrumon szokott lenni ilyen műsor h h verik át az embereket! nagyon nagy trükkök vannak benne! és a legjobb h azért mutatják h az emberek rájöjjenek h mi az igaz és mi az átverés, de közben simán belehet tanulni a tv-ből xDDDD óriási ez a média! én pl 3x fogadtam már úgy h csak én nyerhettem, és ezt is ebből a műsorból tanultam :D -
n3whous3 #15 Halló halló! Az állapotfelmérő olyan dolog, amit a ti két szemetekkel láttok. Gumi állapot, belső tér, esetleg törés ilyesmi (az eredetiség vizsgálatban ez az egy elő is kerülhet és azért meg még nem kell fizetned). Ezek nem nektek fontosak. A banknak kell, hogy megállapítsa finanszírozza-e a hitelt. Mert ők nem érnek rá kijönni és megnézni a kocsit. A beírt adatok alapján pontoznak és kész. -
Ez nem rossz dolog. Az állapotfelmérésért külön kell fizetni ennél a banknál vagy csak annyi a kikötés, hogy náluk vedd fel?! -
gorcsos #13 ok, és mire figyeljünk? csikós zsoltnak volt egy jó cikke, ahol írt ezekről a "gányolásokról" de már rég olvastam és nem emlékszem ezekre, most pedig nem találom...de találtam olyan bankot, ahol eredetiségvizsgálat mellé még állapotfelmérést is végeznek (hitel mellé) -
n3whous3 #12 BTW használt kocsi kereskedést is meg kell válogatni, van apámnak nem egy ilyen ismerőse és tudjuk, hogy becsületesen dolgozik és próbálja úgy eladni a kocsit, hogy a lehető legjobb állapotban legyen (de persze azért sokat ő se fog rákölteni, miután felvásárolt egy nagyobb adagot). -
Figyelni kell pl ajtók csukódására... ugye legelső a fényezés ellenőrzése (géppel), aztán eredetvizsga, stb stb, legegyszerűbb egy hozzáértővel menni, mert könyedén átbasznak a palánkon -
n3whous3 #10 Vigyél el egy hozzáértő ismerőst és kész. -
n3whous3 #9 Vigyél el ismerőst, aki majd átnézni a motort. Ennyi
Használt kocsinál mi garantált vágod. Elviszed ismerőst, aki ért hozzá, 1 napig körbenéztek mit akarsz venni esetleg, ennyi.
-
gorcsos #8 Ezt a témát kifejezetten az autós átverések miatt nyitottam, mert autót szeretnék venni használtan. kellenek az infók.az eredetiség vizsgálatot minden eladó autónál elvégzik, ha magánszemély az eladó, az biztos. de nem tudnak kideríteni mindent a motor állapotáról és egyéb dolgokról... -
Én is most készülök autót venni, ezért jó lenne, ha kiokosítanátok, hogy mire figyeljek! -
n3whous3 #6 Eredetiség vizsgálat előnyeit talán ki kéne élvezned......... Egyből megállapítja, hogy törött, hogy úgy van összeheggesztve 3 darabból. Aki hülye az haljon meg. -
Dean Winchester #5 hát ha átverésről van szó akkor lehetett volna globálisan nézni a dolgot és nem kimondottan autóra :/
például kocsmákban az italokat előszeretettel hígítják...
-
n3whous3 #4 A visszatekerés már vicc kategóriába is esik mostanában, mert arra alkalmas szoftverrel egy kattintás levenni a km jelet a beépített elektronikából :D -
BalatonBoglarka #3 Én is hallottam már jó pár turpisságról, pl : külföldről behozott rossz állapotban lévő, esetleg összetört autókból összeraknak egy jónak látszó verdát, aminek nem sokkal azután jönnek ki a rigolyái, miután megvetted. -
Én pl eladom a mergát is csapot sörnek, vizezem a vodkát, és céges bulin 1.5x szorzóval húzom a strigulákat. Ha megromlik egy hordó sör, eladom mint akciós csapolt búzasört!

Igazából nem, de olyat ahol ezeket megcsinálták, konkrétan tudok -
gorcsos #1 Sziasztok!
Ezt a fórumot azért nyitottam, hogy fény derüljön a kereskedők átveréseire. Azt mindenki tudja, hogy szinte minden autónak visszatekerik a km számlálóját. Milyen egyéb "fogásokról" tudtok még?