Megölheti a Flash-t a HTML 5?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de anno (és nem 1x még ma is) ugyanez van a javascripttel, mindenféle villogó csillogó gördülõ meg elõugró izék..ugyanúgy zavarják az embert a böngészésben.
ha 1 weboldal szar, az az esetek 99%-ában azért szar, mert 1 láma csinálta, mert a technológiákat és eszközöket amikkel weboldalakat lehet készíteni (eltekintve a varázslóktól meg miegymástól) többnyire okos emberek találták ki. aztán akik használják többnyire kevésbé okosak. szvsz.
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
Mellesleg ez éppen az Alchemy kódnév alatt futó technológia segítségével lett flashre portolva, amellyel c/c++ kódot lehet bizonyos megkötések mellett futtatni a böngészõben. Nyilván a dolog nem optimális még, de hol van ehhez képest a HTML5?
Félreértés ne essék, én nem vagyok a nyílt technológiák ellen, sõt, pl a gmail-el is meg vagyok elégedve és aktívan használom, ami a legjobb mintapéldája 1 jól megírt html/css/ajax alapú szoftvernek. Ugyanakkor szerintem kár azt várni ezektõl, hogy "megöljék" a flasht ahogy a cikkírótól is ócska ez a bulvár jellegû címadás. Mert bár vannak átfedések, alapvetõen másra és másban jók ezek a technológiák/platformok.
Mellesleg nálam, 1 magos gépen kb 50%-ot evett a róka ezzel a doommal de közben még nyitva van vagy 25 tab...de ha meg nem egy ilyen portolt dologgal játszol, hanem vmi alapvetõen flashben - jól (!) - megírt játékkal, az nem lesz erõforrás igényes. Na persze ez relatív, kinek mi a sok.
Ezek a játékok egy 66 mhz-es 486-os gépen vidáman elfutottak anno, ehhez képest a Firefox 15-20 százalékot csípett le a 4 magos, 4*2,5 GHz-es procimból amikor kipróbáltam. Hát ezt nem nevezném erõforrás-takarékosnak 😊
Bugos, inkompatíbilis sz*rok, zabálják a procit, és válogatják a böngészõket!"
öregem, nem sok fogalmad lehet egyikrõl sem. mindkettõ cucc tökéletesen kompatibilis minden oprendszeren, részben ez volt a kitalálásuk alappillére. inkább pusztulj te a baromságaiddal.
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Az árfekvésekrõl annyit, hogy 1 haverom épp most készül több ezer $-t keresni egy flash-ben megírt játékkal, napersze nem biztos, hogy összejön neki, de már kapott szerzõdést is meg minden, majd kiderül.
és mit csinál a flash programozó? a játékokért nem hiszem, hogy sok pénzt kap, azok eléggé ingyenesek, mondjuk az elejére berakhat egy mochiads-reklámot, bár nem hiszem, hogy az sok hasznot hajtana. az weboldalakért sem hiszem, hogy sok pénzt kapna, mert a flash weboldalaknak kb a 100%-uk olyan pocsék, hogy soha többet vissza nem mentem. a weboldalnak pont az lenne a lényege, hogy megkapjuk az információt, amire kíváncsiak vagyunk, de a flash oldalaknál mindig egy csomót kell várni a szét áttûnéses effektekre meg az ilyesmikre.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
😄😄😄😄:😄😄😄😄:
Úristen...
HTML programozó alatt kit értesz - mert ilyen nincs ? a Sitebuildert?
Mert a PHP s szakember nemcsak hogy többet keres, de még munkája is van.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Together we'll fly someday...
http://xkcd.com/484/
El sem tudod képzelni, milyen belsõ harcok dúlnak közöttünk néha, hogy ki jut elõrébb Gemcraftban vagy ki végez elõbb a Sonnyval 😊
tessék. itt van a doom kéremszépen, sõt még a heretic és a hexen is, egyenesen a böngészõbõl. nálam ez a szerény, régi kis egymagos procimon vígan elfut. hol van itt az erõforrás zabálás, hol van itt az élvezhetetlenség? jó persze nem 1 crysis, de az vesse rám az elsõ követ aki szerint ezek szar játékok...
A flash mióta NEM platformfüggetlen?
Abban meg csak egyetérteni tudok az egyik elõttem szólóval, hogy egyáltalán nem erõforrásigényes, a rossz tapasztalatok zöme szerintem azért van, mert van 1 rakás láma aki szar kódot ír hozzá, illetve még mindig AS2-ben programozik, ami kb 10x lassabb az új változatnál.
Majd megnézem, h mikor tudja a HTML5 a böngészõben futtatni a Doom-ot 😊
BonFire neked meg gondolom ez valamiféle maradandó lelki károsodást okozott, hát tényleg szörnyû, hogy fel kellett tenned a flash playert, nem is tudom hogy bírtad idegekkel... 😊
Vannak sokkal hasznosabb dolgok. Pl. cod2. És azon emberek ellen játszhatsz.
"jaja. pusztuljon a flash meg a javascript!
Bugos, inkompatíbilis sz*rok,..."
Ezzel jó hülyeséget mondtál.
Nem a flash és nem a js inkompatibilis (lásd még CSS). Ennek következménye, hogy a HTML5-is lehet ugyan úgy "inkompatibilis"
Nem értem ezt az eufóriát. A legtöbb mobil eszközön csökkentett képességû böngészõk futnak még mindíg. Akkor meg nem mindegy, hogy éppen mit nem értelmeznek? Flasht, javascriptet vagy HTML5-öt?
A flash akkor erõforrás zabáló, ha a készítõje nem ért a munkájához. Én pl csináltam videochatet - amit htmlben ha magatok alá kakáltok se fogtok, 5-ös verzió ide vagy oda - és 0% proci idõt fogyaszt, ha éppen nincs adás. Ha van, akkor meg streamenként 14%-ot, egy 3 éves gépen. A flash azért tud erõforrás zabáló lenni, mert olyan dolgokat lehet benne csinálni, amirõl a html álmodni se igen mer. Meg mert a készítõje elrontja. A html szegény nem bír erõforrás zabáló lenni, mert buta mint a tök.
A html programozók max álmodoznak olyan lehetõségekrõl, mint ami a flashben van. Olyan meg még sose volt, hogy ne kelljen belerakni a html generáló script hogy ha ie akkor ezt mondjad, ha ff akkor ezt, ha meg opera akkor ezt.
Ja, és a fõ difi: 3 html programozó se keres annyit, mint egy normális flashes. Ez van, savanyú a szõlõ.
A cikkben is ki van emelve, hogy bár a flash, java, silverlight mögött mind konkrét cégek állnak, zárt környezetek és ezért nem illenek bele nagy nyílt webpróféciákba, de fejlettebbek mint a többi technológia és már most itt vannak (sõt tegnap is itt voltak).
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
ps: Megneztem a demo videot, csak ki kellett javitani a html5-os kodot a netscape 4-bol szarmazo embed-re es mar jatszotta is a bongeszom. (a beagyazott media playeren keresztul) Egyebkent ha jol latom, akkor a google dolgozik meg par bongeszos javascript-es api-n. (kb. olyannak akarjak a bongeszoket mint egy modern smaltalk keretrendszer)
https://twitter.com/foodlfg
Jelenleg még ez sincs kihasználva, fõleg nem Mo.-n. A HTML5 majd 2-3 év múlva lesz igazán kifejlett, ami azt jelenti, hogy Mo.-n a következõ 5 évben semmi ilyen irányú fejlesztés nem lesz. Ami nem is baj mert lesz idõ átállni PHP 4.x -rõl 5.x -re 😉
One aim, one soul, one revolution Powered by abacus Borg smfd as allways
One aim, one soul, one revolution Powered by abacus Borg smfd as allways
levlistán is muszály folyton leugatnod? jobb dolgod nincs?
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
A magam részérõl üdvözölnék egy Flasht kiváltó megoldást. Ehhez azonban több dolognak kell megvalósulnia.
1. a böngészõk támogassák a html5-öt. Az ie teljesítményére alapozva ez kapásból még vagy 2 év.
2. a webdesignerek és reklámszakemberek nem fognak varázsütésre áttérni a jól bevált flash-es megoldásokról valami egészen másra.
3. még ha a böngészõk új verziói tökéletesen viszik az új technológiát, és a webdeveloperek is azt használják flash helyett, az átlagfelhasználó gépén még ma is a legelterjedtebb böngészõ az ie6. Ergo - még mindig optimalizálni kell a megoldásokat erre a fosra, így a html5 spec megoldásai felejtõsek még egy jó darabig (2-8 év minimum)
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
Néztem ezt e Youtube HTML 5-ös videót. Hát Safari 4-en megy bár elég ronda és recseg a hang, Firefox 3.5 alatt nem megy, de találtam egy audio demo tesztet, amit már simán visz a Firefox 3.5 RC 😊.
http://moztw.org/demo/audioplayer/
A szenvedés az az, amitől az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Bugos, inkompatíbilis sz*rok, zabálják a procit, és válogatják a böngészõket!
Ezért van, hogy a videók hol az egyik, hol a másik böngészõben nem mennek,
az "új ablak" helyett "javascript(void)" nyílik meg egy sz*ros kép miatt, stb...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Hát majd meglátjuk, minden esetre rühellem a flasht. CPU zabáló, nem multiplatform szar.
http://goo.gl/gd6Zi5
html 5 a hd videót és realtime tranzformációkat is támogatja majd?
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!