54
  • cateran
    Ugyan áruld már el mitől egyedülállóak a márkajelzésen és op rendszeren kivül? Ugyanolyan alkatrészekből áll,mint akármelyik másik laptop és bizony az alma jelért 1,5x annyit perkálsz...
    pl mac book
    vs.
    Acer
    vs.
    Sony Vaio
    Csak pár példa:)
  • FlyingV
    DjDano: nekem Leo-m és Vista-m is van (előbbit használom inkább) és még a 3.0-s Safari is hamarabb hozta be az oldalakat, mindkét rendszeren! Bár az is igaz, hogy nálam a 3-mas eléggé instabil volt és a 4-es is fagyott már 2x (megjelenése napjától van fent Software Update-ből).. Az meg a másik tészta, hogy a mindenféle Acid tesztektől eltekintve sokszor tapasztalom, hogy az FF több oldalt hoz be, mint a Safari rendesen..

Maniello: azt a 60%-ot nem tudom honnan veszed :) Az egy dolog, hogy itthon még rárakódik az ÁFA, a nem hivatalos jelenlét miatti nagy szállítási költségek, etc., és az is, hogy vehetsz 130-ért FuSi-t, Acer-t, HP-t 3 hónapra, ha gazdag vagy, de notit 250k-tól érdemes használni és igenis jóminőségűek a MacBook-ok. iMac, Mac Pro, Mac Mini kb egyedülálló termékek, ott nincs is értelme az összehasonlításnak. iPod-okkal nem sok dolgom volt még, iPhone is a legolcsóbb megoldás kb a piacon (ez függ attól persze, ki mennyit beszél/netezik). OS X-ek ára kb nevetséges egy Windows Ultimate-het képest.. Amiben igazad van, az az, hogy a kiegészítőket képesek pofátlanul drágán árulni (lásd Time Capsule 500GB-1TB közti árkülönbözet pl).

Szerintem sokan vannak úgy, hogy inkább fizetnek picit többet, de hosszú távon jobban megérő megoldást választanak, ami ráadásul gyorsabb munkát tesz lehetővé.. Az igaz, hogy mostanában romlik a meghibásodási mutató, de még így is a legjobbak közt van a márka.
  • Maniello
    "Az Apple a maga 5-10%-os piaci részesedésével nem sok vizet zavar."

Háát, lehet, h nem nagya részesedésük, de ez betudható annak, h az applenél az ár 60°át a márka teszi ki...

Vettem 4Gb-s nanot mér tavaly áprilisban (2sd gen) 42500 ftért, naon szeretem, de az naon bosszant, h nincs benne rádió. ugyan ileyn felszereltségű és rádiós sony walkman mp3at veszel max 25k ftért, mobilban is ugyanezt megkapod 25k forintért. Monnyuk én nem szeretem a sony walkman mobilokat...

Jah, am érdekesség: most áprilisban direkt megnéztem, a 3. genes nano legkisebb kiadása 8Gb, és az került 40k ftba... most pedig még kevesebb...
  • DjDano
    A Firefox nem lassú, sőt összességében nálam gyorsabban behozza az oldalakat mint a Safari 4, Chrome, Opera! Van egy tesztoldal ahol végigteszteltem őket, mind egy kicsivel jobb eredményt ért el mint a Firefox, azonban a használatkor már a FF jelenítette meg leggyorsabban az oldalakat!
  • vmiki88
    tényleg gyors böngésző,de én egy dolgot nem tudok megszokni benne.
    Ha rákattintok egy linkre, aminek új fülben kéne megjelenni, akkor megnyit egy új ablakot. Igaz ilyenkor csak meg kell nyomni a CTRl-t és úgy kell kattintani, de én lusta vagyok ehhez :3.
    Egyébként tényleg kivételesen jó bönésző.
  • FlyingV
    p.s. inkább Safari, mint Chrome..

Kingfisher: utsó utáni pillanatban változtatták meg, valszeg valahogy majd lesz 1 megoldás, hogy úgy legyen, ahogy a beta-ban, de így sokkal átláthatóbb SZVSZ
  • FlyingV
    minden cég szerint a saját cuccuk jobb mindenki másénál, te okostojás ..
    az meg, hogy nincsenek előrébb látszik pl az iPhoneon is, meg a Mac OS-en is.. talán ki kéne próbálni először azt, amit fikázol
    igen, az elég érdekes, hogy az ő esetükben nem perelnek, viszont ők nincsenek is monopolhelyzetben:) de ezzel az állításoddal egyetértek :)

Piel: IE és FF qrvalassúak (különösen az előbbi), a Safari 4 pedig igenis gyors! Noha Chrome is pl, ahogy fent is írják :)
  • Narxis
    Az Apple a maga 5-10%-os piaci részesedésével nem sok vizet zavar.
  • Kingfisher
    A tabeket miért nem úgy jeleníti meg, mint a beta?
  • Piel
    Nem láttam azt a vadító gyorsaságot. Vagy csak vak vagyok?
  • nohea
    Az Epl szerint mindig minden cuccuk jobb mindenki másénál, pedig semmivel sincsenek előrébb...a pluszt max egy "elitist PoS" matrica jelenthetné, ha lenne ilyen. Apropó. Epl-t is kéne perelni a OSbe épített böngésző (meg minden egyéb alkalmazás) miatt. Mint ahogy az összes többi OS-gyártót is. Ha már lúd...
  • lck #1
    És remélhetőleg már simított görgetés, nyelvi ellenőrzés és reklámszűrés is van benne.