3
  • EroSennin
    #3
    En a havidijat a szolgaltatonak fizetem, es ha masvalaki nem szolgaltatna tartalmat nem is fizetnek egy tobb megabites vonalert amit nem is hasznalok. Az igazsag az lehet hogy bizony a legtobb internet elofizetest a warez es egyeb ingyenes tartalmak (youtube, web 2.0, wikipedia, google, ingyenes e-mail, ...) tartanak el. Ha az adsl/kabel szolgaltatokon mulna akkor a szolgaltatas minosege olyan utemben fejlodne mint a vonalas telefon volt regebben, ma mar haldoklik is a vonalas telefon szolgaltatas.
  • engine
    #2
    Plusz ha eddig reklamálások voltak hálózat akadásokra (akármire), akkor a szolgáltatóhoz mentél és annyi. Ezzel olyan ping-pongozás kezdődne el az ügyfelekkel, hogy rossz rá gondolni.
    A hálózat kiépítő tuti a bepofátlankodókra kenné a problémákat és viszont.
    De megnézném azt a szerződést is, ahol más technikai hátterére hivatkoznak, hogy mit biztosítanak minimum a saját előfizetőiknek.
    Elég sok sebből vérzik ez, így első nekifutásra szerintem.
  • hiftu
    #1
    Jó dolog a liberizáció, de a kapitalizmus nem igazán szereti.
    Sarkított példa: Felépítek egy jó kis autóbejárót, aztán azt találom, hogy szinte minden nap valaki más áll be oda. Ugye nálam realizálodik a kiépítés költsége és más élvezi a hasznot.
    Jelenleg ez fennáll az internetszolgáltatók és szolgáltatásnyújtók között. (Pl: Google-nál realizálodik a haszon, de az ISP-k építik ki az elérés a szolgáltatáshoz és nekik meg nyomottak az áraik. Ezért akarnak ők is bevezetni saját fizetős szolgáltatásokat, lásd IPTV.)