Menekülthelyzet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szerintem ennél azért nehezebb a beilleszkedésük. Eleve elsõ probléma hogy nem beszélik a nyelvet, teljesen más kultúrából jönnek, nincs pénzük, nem ismernek senkit..
Ha ezeken képesek túllépni, akkor jön a társadalmi befogadás, akkor lehet kapcsolatokat kialakítani a befogadó állam valódi tagjaival (tehát nem az alapítványok, ellátószervek szereplõire gondolok most)
Ha ezeken képesek túllépni, akkor jön a társadalmi befogadás, akkor lehet kapcsolatokat kialakítani a befogadó állam valódi tagjaival (tehát nem az alapítványok, ellátószervek szereplõire gondolok most)
Hm... megnéztem a videót. Nem túlzás. Magyarországon is ennyire para a menekültek helyzete?? Szerintem sok embert normálisan befogadunk, képesek barátokra szert tenni egy idõ után.
Vagy csak én látom ilyen idillinek a helyzetet?
Vagy csak én látom ilyen idillinek a helyzetet?
Én is rákerestem a videóra, elég megdöbbentõ, eddig még bele sem gondoltam igazából a menekültek helyzetébe.. nincsenek túl jó kilátásaik, fõleg amíg a befogadó ország is ellenségesen viszonyul hozzájuk :s
Én is láttam a figyelemfelkeltõ videót, és szerintem nem túloznak benne.. 😞
Azt nem tudom, hogy rendezvény vagy valami esemény lesz-e a menekültnap alakalmából, én csak a videóról tudok.
Az elõzõ években volt gyerekrajz pályázat meg margitszigeti rendezvény, idén semmi ilyesmirõl nem hallottam.
Azt nem tudom, hogy rendezvény vagy valami esemény lesz-e a menekültnap alakalmából, én csak a videóról tudok.
Az elõzõ években volt gyerekrajz pályázat meg margitszigeti rendezvény, idén semmi ilyesmirõl nem hallottam.
Hali!
Bár látom már régen írt ide valaki de azért remélem lesz aki válaszol, úgyis lassan aktuálissá válik a téma.
Azt szeretném megtudni hogy volt-e már valaki az általatok is említett ENSZ által szervezett rendezvényen... és mik a tapasztalatok. Mennyire igaz az ami mondjuk ebben a kis vidiben látható vagy ez indokolatlan túlzás?
Bár látom már régen írt ide valaki de azért remélem lesz aki válaszol, úgyis lassan aktuálissá válik a téma.
Azt szeretném megtudni hogy volt-e már valaki az általatok is említett ENSZ által szervezett rendezvényen... és mik a tapasztalatok. Mennyire igaz az ami mondjuk ebben a kis vidiben látható vagy ez indokolatlan túlzás?
Köszönöm a linket! Bár elég nehezen találtam meg tavalyi programról szóló kiadványt, de a fõoldalukon található videóért is megérte megnézni a honlapot.
Körülnéztem és nem találtam idei programot, de a tavalyi fent van az ENSZ magyarországi honlapján. Itt találod.
Nem csak az a cél, hogy megemlékezzünk róluk, hanem, hogy meg is ismerjük õket, hisz õk tartnának programokat, beszélgetéseket, hogy ne úgy tekintsünk rájuk, mint menekültek, hanem, mint emberek...
Mindkét oldalt megértem, akik elfogadják a menekültek befogadását, és azokat is, akik egyetértenek azzal, hogy "MEGTELT". A menekültnapnak nem is az a lényege, hogy eldöntsük, hogy fogadjuk e õket vagy nem, hanem az, hogy megemlékezzünk rájuk. Legalábbis e célból jött létre a menekültek világnapja.
csakhogy ide (debrecenbe) lökik azokat is, akik illegális bevándorlók. tavaly volt is velük probléma, nem is egyszer...
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!

٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Menekültekrõl általában azok jutnak az emberek eszébe, akiket politikai, vallási meggyõzõdésük miatt üldöznek, veszélyeztetik az életüket. Akik az elnyomó hatalom elõl menekülnek, azoknak segíteni kell minden országnak a saját rendelkezésre álló eszközeivel. Sokan persze a jobb megélhetés reményében próbálkoznak, de lássuk be, hogy az ilyen "elmeneküléshez" komoly indok, elhatározás kell.
Teljesen mindegy, hogy hogy nevezzük õket, akár nevezhetik jogilag ugyanúgy menekültnek a vendégmunkásokat, szerintem akkor sem említhetjük egy lapon a menekültekkel, mert teljesen más okból hagyják el országukat a "gazdasági menekültek"!
Ott van például Afrika középsõ része: Csád, stb. A véres polgárháborúk során gyerekek is harcolnak (és halnak meg értelmetlenül). Szerintem érthetõ, ha valaki szeretne elszakadni egy ilyen környezetbõl, bármi áron.
ma már csak a káeurópai fehérek esetén beszélhetünk vendégmunkás státuszról, az európai politika a 70-es években átminõsített mindenkit bevándorlóvá. Gazdasági menekültek vannak helyettük, akiket minden további nélkül haza lehetne toloncolni.
Ne keverjük össze a vendégmunkásokat a menekültekkel!
De lehet egy és ugyanaz, itthon pl. a debreceni táborban sokan a menekült státusz megadására várnak, az olaszoknál meg arra céloztam, hogy a sok hiperpigmentáltat(tök mind1 honnan jött, miért) ki akarják toloncolni. Berlusconi-nak volt egy nyilatkozata errõl a napokban.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Igen. Pont azért.
Ha ezt megnézed rájössz, hogy tényleg pont azért kell elmenkülnie mert nap mint nap úgy kell felkelnie a saját hazájában, hogy lehet aznap már nem fekszik le.
Ha ezt megnézed rájössz, hogy tényleg pont azért kell elmenkülnie mert nap mint nap úgy kell felkelnie a saját hazájában, hogy lehet aznap már nem fekszik le.
Na csá p*cs*k... Én leléptem
Vissza kell õket toloncolni, példát vehetnénk az olaszokról, ahogy kezelik a helyzetet.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
A többség bizony azért menekül, hogy ne öljék meg a saját "honfitársai" Persze közöttük is lehet olyan, akinek más szándékai is vannak, de velük kapcsolatban sem szabadna általánosítani.
Akkor tisztelet a kivételnek, bár a legtöbben szerintem a nehéz gazdasági helyzet miatt "menekülnek" el pl.: Pakisztánból rengetegen.
Épp ez az, hogy ártatlanul halnak meg, ha nem menekülnek... Sok alább említett háborús övezetben is ennyire eldurvult a helyzet az évek alatt.
Afrikai népírtásokról hallottam már, de azoknak már vége tudtommal. Palesztina meg háborúban van Izraellel vagy nem?
háborús zónáról hallottál már?
Sri Lanka, Afrika különbözõ országai? Palesztina?
Sri Lanka, Afrika különbözõ országai? Palesztina?
\"És tegyük azt is hozzá, hogy minden kelet-európai, az itteni mutyikat és lopásokat elszenved? állampolgárnak az orosz milliárdos felt?nése óta kötelessége tiszta szívb?l utálni a Chelsea-t.\"
Most nem azért mondom, de szerinted egy ártatlan embernek miért lenne oka bárhonnan menekülni, mert megölik?
Nem csak róluk. Én inkább általánosságban igyekszem megközelíteni a témát és nem csak a hazai helyzet kapcsán hanem globálisan. Nehéz a kérdés mert ahova mennének azoknak sem mindig a legjobbkor érkeznek de nekik sajnos nincs választásuk.
Na csá p*cs*k... Én leléptem
Az is baj, hogy az emberek nagy része nem néz túlzottan jó szemmel ezekre a rossz sorsú emberekre, pedig legnagyobb részük nem jókedvében menekül el otthonról, hanem az életét menti...
Az biztos, hogy tiszteletreméltó, hogy kijelöltek egy külön napot a menekültek megemlékezésére, bár én errõl eddig még nem tudtam. Sajnos nagyon sokan vannak kilátástalan helyzetben a politika miatt.