16
Philips Go Gear
  • Fidolorous
    #16
    Megoldódott ?
  • diamondfactory
    #15
    Helyesbítek: GoGear SA 1942 típusú az mp3 lejátszóm
  • diamondfactory
    #14
    Tegnap jártam a Philips "márkaszervízben" de egy kicsit elszomordtam két okból is.

    Van nekem egy GoGear 1842-em, amit szeretek, mert hosszas kutatás után vettem meg ezt igen jó technikai jellemzői miatt. Múltkor véletlenül rossz, de beleillő USB kábellel csatlakoztattam és sajna valami meghibásodhatott benne, mert sajna a számítógépem sem ismeri fel, az mp3 szoftvere sem működik megfelelően és a használatiban leírt módon sem tudtam újraindítani a lejátszó firmware-jét.

    A szervízben azt mondták, hogy meg lehet javítani 3700 HUF-ért. Majdnem dobtam egy hátast. 2-3 perc munka és majdnem 4 e HUF? Talán ezt mégsem kéne.
    Éppen csak több mint egy éves a lejátszó és semi garancia nincs már rá.

    Létezik valamelyik kedves fórumozónak olyan szoftvere ami rendberakhatja a lejátszó firmware-t, vagy frissíteni tudja?

    Nem bánom, fizetnék is érte, de az a null-kiszolgálás amit a szervízben "adtak" az igazán felháborító volt.
    Egy tök flegma, búvalba..tt fickó tök unottan és lekezelően állt a dologhoz, mintha annyira nehezére esne segíteni.
    Ezért sem ott szertném megcsináltatni a lejátszót.

    Válaszotokat előre is köszönöm,
    p.
  • balcsi70
    #13
    Sziasztok.Valaki? Valami választ?
  • balcsi70
    #12
    Sziasztok.Van egy ilyen kütyüm SA3125 2Gb-os,elég sokáig nem volt használva,most gondoltam előveszem,de nem kapcsolt be.(gondoltam lemerült),fel is töltöttem fúlra, de a bekapcsolásnál is csak annyit ír ki hogy PHILIPS GoGear és kikapcsol. Akármennyit töltöm mindig ezt csinálja.Szerintetek mi a bibi? Már csináltam olyat is hogy nyomtam neki egy reset gombot is de semmi. Köszi előre is a válaszokat.
  • zvaragabor
    #11
    *Gogear Spark
  • zvaragabor
    #10
    Gogear Spakr-ja van valakinek Az első töltöttségjelző vonal kb mennyi idő után ment le? Nekem kb 2 nap. Csak egy picit aggaszt, hogy ha az 2 napig tartott, akkor a többi mennyi ideig fog. Mert ugye kb 27 órás üzemidőt írnak.
  • tigeroo
    #9
    ja ilyenem van
  • sambauer
    #8
    Hát most őszíntén szólva elégggé elbizonytalanodtam. Mert arra 100%-san emlékszek hogy ennél külön volt opció az Előadó nézet mellett, Mappa nézetre is, és azok számok címét is úgy írta ki mint ahogy Windowson látod. Nem sok értelmét látom ennek az opciónak a hiányát egy fejlettebb készüléken. Ha tényleg így van ahogy írod, akkor lehet érdemesebb lenne meghagyni a Sonyt, főleg hogy most sikerült egy kis Volume hacket is találnom hozzá :P
    Hogy ne legyenek félreértések én pontosan erről a Philips Playerről beszéltem eddig. Neked is ez van ?
  • tigeroo
    #7
    hát ismeretlen előadónál csinál egy külön unkown artist mappát, és oda rak minden ilyen számot.
  • sambauer
    #6
    Értem Sonynál is így csinálja, de teszem azt mivan az olyan számokkal ami ismeretlen előadóként van elnevezve ? Összeset egy mappába rakja ? azokkal mi lesz ? Sonynál ez a baj hogy ami nincs normálisan elnevezve az csak All Musicnál látható összekeverve teljesen, ami egy albumnál nem éppen előnyös.
  • tigeroo
    #5
    van benne mappa nézet, csak előadónként kezeli őket, nem pedig mappánként! na várj, mert kis képzavar lett nálam

    pl. ha beraksz 3 mappát 1 előadótól 3 albumot, akkor windows-ban így látod rajta:

    -előadó1 - album 1
    -előadó1 - album 2
    -előadó1 - album 3

    akkor az mp4-ben így látod:

    >előadó1 (nah és itt ha rámész akkor behozza az albumait)
    -album1
    -album2
    -album3 (és ha az albumot választod ki akkor előjönnek a számok)
    °szám1
    °szám2
    stb.

    szóval nekem az hiányzik hogy ilyen "pendrive-üzemmódos" nézet legyen rajta, vagy valami, mert sokszor könyebb úgy az adatok között keresgélni, mint előadóként...
  • sambauer
    #4
    Nah, hát köszönöm valami ilyesmi elemzésre vágytam :D Bár amit a videóról írtál nem túl bíztató, de ha régebbi tipus akkor remélhetőleg az enyém nem csinálja.
    "azt sajnálom hogy nincs hozzá külön fáj és mappa kezelő"
    Ezt viszont nem értem, egyik ismerősömnek volt sima MP3 Go Gearje, ott viszont külön volt mappa nézet, ahol úgy láttad a zenéket mint PC-n, Total Commanderben. Ez az MP4-es változatból kimaradt ?
  • tigeroo
    #3
    nah, nekem ilyen kütyüm van kb. másfél éve, csak eggyel régebbi változat.
    és hát nemtudom...a videó rész az elég hülyén van megoldva, az körülményes, konvertálni kell, nem úgy mint a zenéknél...szóval a videókat külön programmal kellene felrakni rá, de a cd-hez nem kaptam olyan programot ami konvertál, mert a drágának sajna vmi spéci kiterjesztés kell...aztán magát a videót is pixelesen és szaggatva(!!) játsza le..

    de ez nemis gond! fókuszáljunk a zenére:P
    a gyári füles kurvajó! iszonyat hangos! nekem kb. 7-8hónapig bírta, aztán sajna megszakadt a jobboldali füles vezetéke (recsegett, ki-kihagyott stb.)
    azóta thomson fülest használok, sajna nem olyan hangos mint a philips! de aki nincs hozzászokva a füldugós zenehallgatáshoz, az már 50%-os hangerőn is integet hogy "éééhé vedd már lejjebb"

    az akksija is sokáig bírja, még mindig, nagyon nehéz csontig lemeríteni (sztem pár napos kirándulásokat is bírna, de az a jó hogy usb-ről tölthető, amikor új zenét rakok fel a kütyüre már felis tölti)

    a menü egyszerű, jól kezelhető, rádiót is szoktam néha hallgatni, képkezelés nem az igazi (nagyobb felbontás miatt már sírni szokott és bese tölti)

    azt sajnálom hogy nincs hozzá külön fáj és mappa kezelő, mert fájlnév (előadó) alapján csinálja a mappákat, és elég zavaró ha pl. felrakok több albumot, amin eltér valamiért az előadó akkor már 2 mappát csinál (ilyenkor zavaró a Slipknot/SlipKnoT név pl...)

    másik, hogy kicsit lassú a számok közötti váltás. szerintem 1-2 másodperc az sok, főleg ha olyan albumot hallgatok amin jól szét van vágva 2 szám (introknál nagyon zavaró meg hiphop skiteknél, stb.)...

    de nekem tökéletesen megfelel, hangos, vannak benne normális EQ-k, sokáig bírja. telefonon is lehetne a zeném, de nekem kell ez a kis kütyü amin csak zene van :o)
  • sambauer
    #2
    Jellenleg mellesleg egy 6 Gigás NW-A1000 szériás Sony Walkmanem van, de mivel Ipodhoz hasonlóan ez is keretprogrammal működik, minnél hamarabb leszeretném cserélni erre. Tudtommal ezekhez nem kell keretprogram, simán Total Commanderrel megoldható a zene átvitele ráadásul a lejátszón belül mappa nézet is van (ami ennél a Sonynál szintén nincs.) Amire kifejezetten kíváncsi lennék, hogy a készülék hangja mennyire erős, Sonynak sajnos egyre inkább mániája hogy "óvja a fület", ergo egy zsúfolt buszon, a belvárosba sok esetben alig hall az ember valamit a zenéből. Remélem ez a Philipsnél azért máshogy van.
  • sambauer
    #1
    Üdv ! Mivel nem sokára én is tervezem egy Philips MP3 Lejátszó beszerzését, gondoltam nem árt ha nyitok egy topikot ami erről szól. Kíváncsi lennék véleményetekre, tapasztalataitokra a lejátszóval kapcsolatban.