46
Opera, Mozilla, IE -ben is lassú a webböngészés
-
Slapy #46 na , ügyi voltál! ;o) -
#45 megleltem a baj forrását a skypenek volt egy bövitménye az explorerben aminek 1,5mp volt a betöltés ideje letiltottam és most jo lett. -
Slapy #44 nekem is fent van ez a progi, mert én is ezzel szoktam haverok gépére ránézni.. :oD -
#43 Van egy program (TeamViewer, ha szeretnéd ránézek azon keresztül a gépedre és megnézhetem, valamennyire otthon vagyok ezekben a dolgokban. -
Slapy #42 bár nem témához tartozik, de megkérdezem..
amióta sikerült portforward-al aktívvá tenni a torrentet, azóta a dc felejtős, azaz nem bírom az istenért sem aktívba rakni, de nemis ez a nagyobb baj, hanem hogy az msn is behalt. Megáll hibával , kulcsfontosságú portokkal van gondja. Javítás nem segít. Gondolom lefogtam valamelyik portját a torrenttel...
Ötlet? hogyan csinálhatnám meg hogy újra menjen az msn?
Előre is köszi! -
Slapy #41 akkor passz sajna... :o( -
Slapy #40 értem hogy ki kellene nyomozni, de hogyan? :o) -
#39 azon kívül hogy nem torrentezzek mikor böngészni akarok :D
-
#38 hello
nekem az lenne a problémám, hogyha elindítom a bittorrentet akkor kb 10 percig behalnak a böngészők... 3 fajta böngésző van fennt de egyik se hoz be egy oldalt se... valami megoldás? -
#37 esetleg a exprolerben van valami olyan beállitás hogy csak a teljes weblap betöltése után lehessen használni az oldalt, mert mikor már minden toltogetés befejezödött utánna már jo. -
#36 vezetékes
Egyszer volt rádios, de azt rövid uton továbbadtam mert nem lehetett vele játszani -
#35 csak ne állj meg itt, derítsd ki, hogy melyik program okozza azt a sok TCP kapcsolatot, mert ez egy alapfelállásnál (tehát torrent nélkül) nem normális. -
Slapy #34 ez a fajta egér vezetékes avagy nem? -
#33 A #11-esre valaki megoldást? -
Slapy #32 nem akarom elkiabálni...de leszedtem a patchet, belőttem a maxot 500-ra( biztos ami biztos) :oD
restart és egyenlőre a régi a böngészés, azaz jó gyors!! -
Slapy #31 mennyire állítsam a max-ot? -
Slapy #30 nem igazán hiszem hogy a torrent okozza a problémát, mivel mint már írtam lentebb, a probléma kb 1 hete jött elő. Eddig miért nem volt akkor lassú?
De próba cseresznye, kipróbálom amiket írtatok!!! ;o) -
#29 A DHT lehetővé teszi a tracker nélküli torrentek előállítását és használatát.
Ez által is kaphatsz peer-eket - ezt jelzi ki számként - de egyúttal kapcsolatokat is nyit - esetedben 250-et illetve 340-et.
Ha a DHT-t kikapcsolod a torrent le- és feltöltése lassabb lehet, de ezáltal nem nyit meg egyszerre annyi kapcsolatot, nem terheli le a routeredet, a Windowsban nem éred el az egyszerre megnyitható kapcsolatok maximális számát. -
#28 a DHTnak mi szerepe van ? mert pl nalam 250et ir a masik gepen meg 340 korul. annyi kapcsolatot nyit meg? illetve ha kikapcsolom ugyanugy fog mukodni attol? bar lehet ezt nem itt kelett volna megkerdeznem :/ -
#27 Szó szerint. -
#26 A torrent kliensek képesek az otthoni "routerek", és (kábel/ADSL) modemek NAT tábláját túltelíteni, ugyanis egyszerre több száz kapcsolatot nyitnak.
Ennek megoldására: torrentkliens leállít, modem és router áramból kihúz, pár perc múlva visszacsatlakoztat. Ez által a túltelített NAT-táblák kiürülnek, és a böngészés folytatható.
Ráadásul a Windowsban van egy beállítás, ami korlátozza az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát (például).
Ezért érdemes:
* a torrentkliensben korlátozni az egyszerre megnyitható kapcsolatok számát
* csökkenteni a le- és feltöltési sebességet
* kikapcsolni a DHT-t
* olyan időszakra időzíteni a letöltéseket, amikor nem böngészünk -
#25 lehet, hogy a half-open TCP kapcsolatok maximumát éred el, valami háttérben futó program miatt. nálam Kaspersky Internet Security + uTorrent együttállásnál már nem ment a Firefox rendesen. én uTorrent beállítással meg tudtam oldani a helyzetet, de mivel te nem tudod melyik program okozza a problémát (ha egyáltalán ez a baj), próbálkozz errefelé. -
#24 nemtudom mi lehet de nalam tuti a torrent a ludas.
2 gep routerrel kotve +chello gold (szakadjanak meg).
ha fater gepen megy a torrent nem full sebesseggel akkor nalam nem jonnek be a honlapok. ha sima letoltes megy nala max sebesseggel nalam akkor is bejon az oldal siman. most vagy a chello p2p korlatozas miatt van vagy nemtudom. de mar nagyon idegesito hogy 30megas neten nemjonnek be az oldalak ha 200al tolt a torrent :S -
#23 Te meg nem legyél hülye! Köszi... -
#22 Nekem van otthon kettő gépem, egyiken Vista van, másikon XP. Routerrel van szétosztva a net és a VIstás gépen normális minden, viszont nálam is az XP-s gépen van, hogy sokszor baromi lassú a böngészés, miközben semmi le-feltöltés se megy egyik gépen sem.
Ilyenkor nálam a megoldás:Az XP-s gépen letiltom a Helyi hálózatot a vérbe, aztán egyből Engedélyezem is. Ilyenkor újraépíti a kapcsolatot és probléma megoldva. Jobb, "tartósabb" megoldást meg nem ismerek sajnos, pedig jó lenne. -
#21 lődd ki a torrentet próbáld úgy -
#20 próba cseresznye: ctrl+alt+del, folyamatokból az ekrn.exe-t lődd ki. -
#19 Nem biztos h kártevő, simán lehet pl főleg public torrentek futtatásánál előforduló sok peer okozta belassulás. (Ami a torrent kliens kikapcsolása után is még 1-2 percig érezhető lehet.) -
Slapy #18 nem lehet,mert ha kikapcsolom akkor is lassú a böngészés... -
Slapy #17 most pl olyat csinál hogy próbáltam keresni a google-vel beírtam a keresési feltételeket és rögtön üres oldalt ad és alul azt írja kész.
Egy másik kollégámnak volt már ugyanez a gondja ő újra húzta a windows-t... ezt szeretném elkerülni..max javítás,bár azt nemtudom lehet-e blade edition-t , sima xp lemezzel? (blade lemezt nem találom) -
karajjj #16 most lehet hülye kérdés, de:
"Torrent is hasít a háttérben ezerrel!"
nemlehet, hogy ez befoglalja a sávszélt? -
Aspyrin #15 Ah, most olvastam az első hszt. Akkor ez az alternatíva kilőve. :) -
Aspyrin #14 Firefox? :) -
Slapy #13 ömlesztve válaszolok: :o)
2. avast van fent, eddig nem volt gond vele
3. vírus és spam keresés megvolt, csak szokásos 1-2-t talált ezek törölve lettek
3. 470mb ürs hely van a C-n, temp üres, eddig is kb ennyi üres hely volt sőt volt hogy csak 20mb, mégsem volt lassú...
4. szoftveres és hardveres (rooter) tűzfal is van, nemhiszem hogy bejutott volna valaki a gépemre
7. megtörtént, semmi változás
10. nem a torrent lassítja, mert a net sebesség gyors, maga a böngészés lassú csak
egyik kollégám azt mondta hogy lehet a explorer haldoklik, nem a böngészőre hanem a keretrendszerre gondolt!
egyéb ötletek.
-
Aspyrin #12 Spybot S&D -
#11 nekem olyan problémám van hogy frisen telepitettem a rendszert XP SP3 és felraktam az ie8-ast, elötte is azt használtam, de most valamiért mikor betölt egy oldalt akor 1-2mp-ig tudom az oldalt görgetni az egérrel majd egy 5mp-re megakad és utánna megjavul ,de amig a megállás alatt görgetem az egérrel azt gyorsan bepotolja.
Mit kéne állitani hogy megszünjön ez a jelenség?
Lehet köze annak, hogy PS2-es egérröl USB-sre váltottam?
Egy Point of wiev lézeresre. -
#10 en is tapasztaltam bongeszo lassulast, de nalam az a gaz hogy 2 gepre van routerrel osztva a net es ha a masik gepen megy a torrent (nem tolt neki gyorsan ) akkor a bongeszo egy evig tolt es aztan kiirja hogy halozati idotullepes. probald ki hogy torrent nelkul is lassu e, mert nalam ez volt a gond amire meg nem sikerult megoldast talalni, kicsit javult miutan egy masik torrent klienst tettunk fel de meg nem az igazi,gondolom a chello fele p2p korlatozas miatt. -
#9 ad aware 2009 -
#8 melyiket ajánlod? -
#7 futass spyware írtót