23
  • Tinman #23
    Igen... és elbaszok 1 napot arra, hogy az X-Fi hangkártyámat belőjem rajta, a tv kártyáról nem is beszélve. Nincs nekem erre időm.
  • Tinman #22
    "Én pedig már nem egyszer, hanem inkább soxor láttam már olyat, hogy a brutállassú valósidejű vírusirtó mellett vígan futott vagy 4-5 spyware (csak amik látszódtak) amik még együttesen sem zavartak és lassítottak annyit, mint a Norton egymaga."

    A Norton nem tartozik a kevés rendszererőforrást igénylő programok közé. A legtöbb vírusirtó trójai/spyware elleni védelme pedig meglehetősen szerény.
    Ez meg nem változtat azon a tényen, hogy egy átlag user fél nap alatt képes 5 féle trójait beszedni csupán azzal, hogy használja a gépet.

    "Akárhogy írsz meg egy vírusirtót, akkor is 20 millió vírust kell VALÓS IDŐBEN figyelnie. Mindegy hányezer magos a procid, a lényeg, hogy annak a teljesítménynek legalább a FELÉT megeszi a szaros vírusírtód."

    Dehogy kell. Baromság.
    Különböztess már meg víruskeresési folyamatot és valós idejű védelmet.
    A víruskeresés során történik meg a fájlok tényleges összevetése a saját adatbázisával. A legtöbb vírusirtó megoldás pontosan a rendszer minél kisebb terhelése érdekében, csak műveleteket figyel.
    Ha elindítod a Crysis.exe-t nem fut rajta át egy olyan algoritmus ami 20 millió vírus kártékony kódját veti össze az exe-vel. Helyette azt vizsgálja, hogy nem kívánt műveletet kezdeményez-e az adott program, ami "gyanús".
    Emiatt is esik meg az, hogy sok ártalmatlan program xy kódját kártékonynak, vagy gyanúsnak ítél egy víruskergető alkalmazás.

    "TE vagy eltévedve, a legtöbb ma kiadásra került vírus, adware, tehát reklámozó vírus (kattincs ide meg ide erre és erre a pornóoldalra és fizetgess nekünk ott a banxámlára!) ezért szimbiózisban él az őt hostoló operációs rendszerével, és érdeke hogy amaz olajozottan és hibátlanul fusson."

    Még 1x leírom, hogy felfogd: "Szarnak a vírusok/trójaik írói arra, hogy te majdan 2 magos vagy 4 magos procit, meg 8 GB ramot veszel a szutykodba, mer' lassú a gép."

    A te elméleted szerint, ha a vírust íróknak érdeke fűződne a hardver vásárláshoz, akkor az Intel, AMD, nVidia külön részleget tartana fenn, csak azért, hogy lassúak legyenek a gépek az általuk kiokádott kártékony programoktól. Az év fasssssága!

    Egy kártékony program lényege PONTOSAN AZ, HOGY ÉSZREVÉTLEN MARADJON! NE LASSÍTSA BE A GÉPET, mert ha lassul a masina, gyanús lesz... célirányosan keresni fognak és máris lebukott. Alapvető dolog, kellemetlen, hogy nem hallottál róla.

    Ember! A vírusok íróinak egy fillér nem folyik be attól a bankszámlájára, hogy te hány 100k-ért veszel erőgépet a DELL-től. Ebből a DELL-nek származik haszna. Agyhúgykövet tudok ilyenek miatt kapni.

    "Semmiféle szektáról nincs szó, azért írnak vírusokat, hogy aztán legyen mit kiirtani, és ezért legyen bevételük, ez ilyen rohadtr eccerű."

    És ezért létezik 100 féle INGYENES vírusirtó megoldás, amik gyakran jobbak, mint a fizetős. Értem.

    "És mégis milyen qrva idegesítő, mikor még azt is megkérdezi, hogy : "de most ugye biztosan le akarsz kapcsolni?" és aztán 4 órán keresztül mászkál az 1.0-s júzer a 25ezredik almenüben , amiről foggalma sincsen hogy mit jelent és szétkonfigolja, csak azért hogy megtalálja hogy azt hogy többé ne kérdezzen az a nyomorult semmit, de akkor is megkérdezi, hogy kérdezhet-e még valamit, ahelyett hogy használná a gépét ember módjára."

    Azért kérdezi meg, hogy tényleg ki akarod-e kapcsolni, mert a userek nagy része segg hülye. A egy rendszernek jobb esélye van az Internet dzsungelében "pajzzsal", mint nélküle. De nagy fehér manitu 50-es IQ-val, képes photoshop.exe cracked proper ríliízt keresni a google-n kikapcsolt vírusirtóval. Aztán les, hogy mé'? És szar a számítógép. Na persze.

    Az, hogy te láma módon nem vagy képes bekonfigolni a saját vírusirtód, az nem a program hibája. Alapból, evidens, hogy hülyebiztosra csinálják a kommunikációt a userrel, de ez kikapcsolható.

    "Rohadt egyszerű a megoldás, az első ghost-ig kihúzod a netkábelt és csókolom."

    Ne értetlenkedj. Már maga a lewarezolt, modolt XP-k egy része tartalmaz trójait!
    Erre jön a cracked total commander, ami megint tartalmaz egy másikat, majd felteszi, a warez wördöt ami egy 3.-at tartalmaz.
    És széles mosollyal csinálsz erről a szarról egy képfájlt. Grat.
  • OrdasFarkas
    #21
    Vagy mégegyszerűbb megoldást tudok. Felrax egy Ubuntut, vagy egy igényesebb Linux Disztrót és az egész vírus kérdésre vastagon kulázol és röhöx rajta egy jóízűt.
  • OrdasFarkas
    #20
    "***A valós idejű védelem, pontosan azért szükséges, mert a user valós időben barangol a neten, tölti le a leveleit, dugja be a haverja pendriveját és szed be minden szart."

    Én pedig már nem egyszer, hanem inkább soxor láttam már olyat, hogy a brutállassú valósidejű vírusirtó mellett vígan futott vagy 4-5 spyware (csak amik látszódtak) amik még együttesen sem zavartak és lassítottak annyit, mint a Norton egymaga.

    "***2-3-4 magos procik korában, ahol min. 1 GB ram van, a ROSSZUL MEGÍRT vírusirtók valóban lassítanak elég tisztességesen egy régebbi gépet, de nem a mai masinákat. A legbénább víruskereső rendszer is max. 150 mb memóriát zabál és 80%-ra terhel le egy egy magos procit... vagyis egy régi gépen valóban komoly gond. Egy jól megírt víruskeresővel nincs ilyen gond."

    Akárhogy írsz meg egy vírusirtót, akkor is 20 millió vírust kell VALÓS IDŐBEN figyelnie. Mindegy hányezer magos a procid, a lényeg, hogy annak a teljesítménynek legalább a FELÉT megeszi a szaros vírusírtód.

    "***El vagy keveredve... nagyon csúnyán. Szarnak a vírusok/trójaik írói arra, hogy te majdan 2 magos vagy 4 magos procit, meg 8 GB ramot veszel a szutykodba, mer' lassú a gép. Általában vagy közvetlen károkozás, vagy anyagi haszonszerzés a cél, de játszik még a respektáció kivívása is.
    "

    TE vagy eltévedve, a legtöbb ma kiadásra került vírus, adware, tehát reklámozó vírus (kattincs ide meg ide erre és erre a pornóoldalra és fizetgess nekünk ott a banxámlára!) ezért szimbiózisban él az őt hostoló operációs rendszerével, és érdeke hogy amaz olajozottan és hibátlanul fusson.

    "***Persze. Az Symantec pl. külön UFO szektát tart fenn kizárólag arra, hogy trójai programokat írjanak, a spanyol illetőségű Panda meg kiégett matadorokat foglalkoztat éhbérért. Veszélyes világban élünk... lehet, hogy te is ZUFÓK vagy csak nem tudsz róla."

    Semmiféle szektáról nincs szó, azért írnak vírusokat, hogy aztán legyen mit kiirtani, és ezért legyen bevételük, ez ilyen rohadtr eccerű.

    "***Igen. Milyen zavaró, amikor naponta 1x kiírja a vírusirtód, hogy frissítette az adatbázisát. Az meg még zavaróbb, amikor 2 kattintással bármikor LETILTHATOD még az ilyen figyelmeztető ablakokat is. Tedd meg ezt egy trójai esetében."

    Igen. És mégis milyen qrva idegesítő, mikor még azt is megkérdezi, hogy : "de most ugye biztosan le akarsz kapcsolni?" és aztán 4 órán keresztül mászkál az 1.0-s júzer a 25ezredik almenüben , amiről foggalma sincsen hogy mit jelent és szétkonfigolja, csak azért hogy megtalálja hogy azt hogy többé ne kérdezzen az a nyomorult semmit, de akkor is megkérdezi, hogy kérdezhet-e még valamit, ahelyett hogy használná a gépét ember módjára.

    "***Igen. A legtöbb esetben az userek összewarezolt rendszerének hála, már a pár órás telepítés is tartalmaz kártevőt. Ezzel a módszerrel mindig garantáltan egy vírusos/trójai/kémprogrammal megáldott rendszert hurcol tovább magával a user.
    Maga a lemezkép készítése term. egy remek dolog, ha az elkészített lemezkép garantáltan tiszta.
    További gond az üggyel, hogy némi szakértelmet kíván. A vírusirtók nem a Linux guruknak készülnek, hanem az átlag alatti felhasználónak, akik gyanútlan, hülye, buta, ostoba, etc, vagy azoknak akik illegális tartalmakra mennek."

    Rohadt egyszerű a megoldás, az első ghost-ig kihúzod a netkábelt és csókolom.

    Remélem tudtam segíteni !
  • Tinman #19
    Avast = official PC lassító alkalmazás
  • DjDano
    #18
    Én az Avastot nem ajánlanám senkinek, brutálisan sok téves találatot ad! Tudom miről beszélek, mert fel szoktam tölteni Torrent oldalakra nyilván tört cuccokat aztán meg jön a sikítozás, hogy vírusos a keygen... Erre csak annyit mondok, használj normális vírusirtót :))
  • Tinman #17
    Ennyi fasssságot már rég olvastam... grat.

    1."valós idejű vírusirtók futtatása SZIGORÚAN TILOS és ILLOGIKUS."

    ***A valós idejű védelem, pontosan azért szükséges, mert a user valós időben barangol a neten, tölti le a leveleit, dugja be a haverja pendriveját és szed be minden szart.

    2."Messze jobban belassítja a legerősebb gépet is, mint maguk a vírusok"

    ***2-3-4 magos procik korában, ahol min. 1 GB ram van, a ROSSZUL MEGÍRT vírusirtók valóban lassítanak elég tisztességesen egy régebbi gépet, de nem a mai masinákat. A legbénább víruskereső rendszer is max. 150 mb memóriát zabál és 80%-ra terhel le egy egy magos procit... vagyis egy régi gépen valóban komoly gond. Egy jól megírt víruskeresővel nincs ilyen gond.

    3."ezzel elérve a vírusírók eredeti szándékát: drágább, hardware-elemek megvásárlására kényszeríteni a fogyasztót."

    ***El vagy keveredve... nagyon csúnyán. Szarnak a vírusok/trójaik írói arra, hogy te majdan 2 magos vagy 4 magos procit, meg 8 GB ramot veszel a szutykodba, mer' lassú a gép. Általában vagy közvetlen károkozás, vagy anyagi haszonszerzés a cél, de játszik még a respektáció kivívása is.

    4."Most abba a kérdésbe ne is follyunk bele, hogy a vírusokat maguk a vírusirtó cégek készitik)"

    ***Persze. Az Symantec pl. külön UFO szektát tart fenn kizárólag arra, hogy trójai programokat írjanak, a spanyol illetőségű Panda meg kiégett matadorokat foglalkoztat éhbérért. Veszélyes világban élünk... lehet, hogy te is ZUFÓK vagy csak nem tudsz róla.

    5."hogy a 20 milliós vírus-adatbázis VALÓS IDEJŰ összehasonlítása az oprendszeren futó, induló állományokkal az nem processzor- és RAM-igényes feladat, mert nem is kicsit az !"

    ***Az. A Crysis futtatása 40 FPS-el sem kis feladat mégsem gond egy 2 magos procival, ha van mellette elég ram, normális vinyó, és nem teleszemetelt rendszer. Évekkel vagy lemaradva.

    6."A valós idejű vírusirtók ezenfelül nem ritkán jobban az őrületbe kergetik a felhasználójukat, mint egy direkt idegesítőre megírt ADWARE, MALWARE !!!"

    ***Igen. Milyen zavaró, amikor naponta 1x kiírja a vírusirtód, hogy frissítette az adatbázisát. Az meg még zavaróbb, amikor 2 kattintással bármikor LETILTHATOD még az ilyen figyelmeztető ablakokat is. Tedd meg ezt egy trójai esetében.

    7."A gyakorlatban kizárólag egy logikus és hatékony megoldás van a vírusokra"

    ***Mondod te 50 éves gyakorlattal a hátad mögött. Vagy mégsem?

    8."ún. lemezkép vagy partíció-kép készítése, egy erre alkalmas szoftverrel mint pl. a Symantec Norton Ghost, Drive Snapshot, Partition Magic, Paragon, Partition Image, TrueImage , Acronis stb. stb. stb..."

    ***Igen. A legtöbb esetben az userek összewarezolt rendszerének hála, már a pár órás telepítés is tartalmaz kártevőt. Ezzel a módszerrel mindig garantáltan egy vírusos/trójai/kémprogrammal megáldott rendszert hurcol tovább magával a user.
    Maga a lemezkép készítése term. egy remek dolog, ha az elkészített lemezkép garantáltan tiszta.
    További gond az üggyel, hogy némi szakértelmet kíván. A vírusirtók nem a Linux guruknak készülnek, hanem az átlag alatti felhasználónak, akik gyanútlan, hülye, buta, ostoba, etc, vagy azoknak akik illegális tartalmakra mennek.

    Az index és az SG olvasgatásától még senki nem lett vírusos.

  • Spangli Bob
    #16
    Sok éves tapasztalatom az az, hogy egy néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve a valós idejű vírusirtók futtatása SZIGORÚAN TILOS és ILLOGIKUS. Messze jobban belassítja a legerősebb gépet is, mint maguk a vírusok, ezzel elérve a vírusírók eredeti szándékát: drágább, hardware-elemek megvásárlására kényszeríteni a fogyasztót. (Most abba a kérdésbe ne is follyunk bele, hogy a vírusokat maguk a vírusirtó cégek készitik)

    Ne is próbálja nekem senki cáfolni, megmagyarázni, hogy a 20 milliós vírus-adatbázis VALÓS IDEJŰ összehasonlítása az oprendszeren futó, induló állományokkal az nem processzor- és RAM-igényes feladat, mert nem is kicsit az !

    A valós idejű vírusirtók ezenfelül nem ritkán jobban az őrületbe kergetik a felhasználójukat, mint egy direkt idegesítőre megírt ADWARE, MALWARE !!!

    A gyakorlatban kizárólag egy logikus és hatékony megoldás van a vírusokra :

    ún. lemezkép vagy partíció-kép készítése, egy erre alkalmas szoftverrel mint pl. a Symantec Norton Ghost, Drive Snapshot, Partition Magic, Paragon, Partition Image, TrueImage , Acronis stb. stb. stb...

    A tükörfájlt, vagy ha úgy tetszik a snapshotot, vagy ghostot érdemes a feltelepített rendszerről elkészíteni, és mondjuk naponta, vagy hetente egyszer minimum készíteni egy újabbat, 3-4 tükörfájlt a komplett rendszerünkről (ez rendszerint a C: meghajtónk) pedig visszamenőleg is megőrizni ! De mindenképpen érdemes egy-egy rendszerszintű telepítés előtt és után is készíteni egy-egy ilyen snapshotot. Kézzelfogható előnye a WindowsXP rendszervisszaállításával szemben, hogy nem csak bizonyos rendszerfájlokról, hanem komplett az egész "C:" partícióról készít tükörképet egy ilyen szoftver így megelőzhetjük a még nagyobb kavarodást, amelyet a RendszervisszaÁMÍTÁS rendszerint véghezvisz.

    További előnye, hogy a vírusirtók nem ismernek fel minden vírust, ezzel a módszerrel viszont 100% hogy a visszaállításkor a mentés előtti - még vírusmentes- állapotot állíthatjuk vissza.

    Fő előnye, hogy gyors és biztos módszer, szemben a vírusirtókkal, melyek lassúak és bizonytalanok.

    Továbbá , ez még nem zárja ki, hogy vírusirtót lefuttassunk egy kikapcsolt rendszeren, mondjuk egy CD-ről felbootolva...
  • morpheus133
    #15
    "Na és, hogy kell egy antivírust kipróbálni élesben?"

    Szerintem a legjobb teszt ha benézel valami nagy külföldi hacker oldalra! Ott általában minden felrakott programhoz mellékelik a virustotal vagy a novirusthanks.org oldalról származó eredményeket. Azaz egy listát arról hogy melyik víruskereső ismeri fel az adott "virust". Régebben én is mindenkinek a NOD32-őt ajánlottam, de miután ezeket megnézegettem váltottam.

    Úgy mellesleg, hogy összeszedj valami virust nem is kell kétes oldalakat látogatni. Elég egy nem legfrissebb firefox v explorer és rámenni bármi kis oldalra. Szerintem el sem tudjátok képzelni milyen mértékben lopják el a láma felhasználok ftp jelszavait és raknak a fel valamiféle dropper scriptet megbizható oldalakra. Dolgoztam egy darbig tárhely szolgáltatónál és napi rendszerességgel jöttek mailek hogy néhyány látogatónak jelez a viruskeresője(általában Avira Premium) és nem értik hogy ez hogy lehet amikor nekik van a legjobb virus keresőjük és náluk semmit nem jelez. Majd a mikor megmutattuk a ftp logokat meg a "virusos" kódot nem akarták elhinni.
  • Narxxis
    #14
    Az Avira fizetős változatai is ingyenesek 180 napig promo kulcsokkal, 180 nap múlva meg csak másik e-mail címre kell kérni és így tovább... ;-) Teljesen legális.

    A virusirtók hitvitájáról meg annyit, hogy én nagyobb összegben merek fogadni bárkivel abban, hogy virusirtó nélkül ugyanúgy warez oldalakat látogatva és egyéb kétes oldalak nézegetésével nem kapok semmilyen kártevőt. Jelenleg amúgy G DATA 2010-et használom, szüleim, munkahelyem és ismerőseim gépén pedig a NOD32 4-es változata teljesíti kitűnően a dolgát.

    Jó vírusirtónak tartom a Kaspersky-t, kitűnőnek az Avira-t, ingyesek közül pedig az Avira Free és az Avast amit szoktam ajánlani.

    A primitív, folyamatos és minden alapot nélkülöző fikázást nem szeretem, egyébként az av-comparatives tesztjein kapta a legjobb minősítést a NOD32, Kaspersky és a Microsoft Live OneCare.
  • Vorpal
    #13
    Kben tényleg nevetséges, hogy durr ott van felül az ESET reklám és itt megy egy cikk róla. Na de már megszoktuk. Azért van pár 3 napos érdekes cikk is.
  • Vorpal
    #12
    Na és, hogy kell egy antivírust kipróbálni élesben?

    Ahogy ezeket a teszteket nézem bizony a KIS éppen jó vételnek tűnik ha ügyfélnek akarnám javasolni - avira természetesen ingyenes de nem komplett megoldás a NOD komplett de nem ingyenes és nem jól teljesít.pl.
  • Tinman #11
    Hagyjad, totál elfogultak.
    Mert, ha valami valamikor jól teljesített -sőt a legjobban-, akkor tuti, hogy 3 év múlva is így lesz. Hát nem.

    Teljesen tipikus, hogy azért esnek az átlag otthoni userek hasra a NOD-tól, mert nem keverednek mély vízbe és mert vannak már olyan szinten, hogy minden szarra nem kattintanak rá eszetlenül. Csőlátás.
    Tele van a "piac" szakbarbárokkal, akik oltári veszélyesek az ilyen elfogult hozzáállással. Nem a szent grál egyik program, meg a másik sem, ki kell őket élesben próbálni utána jönni és osztani az észt.



    Egyébként heti egy Eset reklám van már az SG-n. Érdekes.
  • Tinman #10
  • morpheus133
    #9
    Tudod haladni kell az idővel! Mert a virusok is azt teszik!
    Pár teszt:
    http://www.virusbtn.com/news/2008/09_02

    Product malware on demand adware / spyware on demand false positives scan speed proactive detection response times malware on demand adware / spyware on demand
    AntiVir (Avira) ++ ++ (4) + ++ + ++ 99.8% 99.0%
    Nod32 (Eset) o o ++ ++ ++ + 94.4% 94.7%
    Norton 2008 (Symantec) + o ++ + + o 97.8% 94.6%

    http://www.av-comparatives.org/
    Mivel PDF-ben vannak nem tudok nagyon másolni, de a tesztek 90%-ban a Avira az első.
    Igaz hogy pár éve még a NOD32 volt a legjobb, de az idő eljárt felette.
    Kár hogy a virustotal és novirusthanks.org nem csinál statisztikákat a találatokról, érdekelne az eredmény.
  • DjDano
    #8
    Amúgy én a következőket ajánlom: NOD32, KAsperky, Bitdefender, Norton Antivirus. Ha ezek közül választasz nagy baj már nem lehet, a többi ingyenes és sztárolt proginak nagyobb a füstje mint a lángja ezt számtalan teszt bizonyította!
  • DjDano
    #7
    Az eszedbe se jut, hogy esetleg tévesen jelez az avira? Mert pl az Avast és AVG minden xarra bejelez, aztán dícsérik, hogy milyen jó. Ez nem így működik! A NOD32 nagyon sokszor bizonyított és méltán népszerű, én már évek óta használom, bár való igaz a legjobb védelem az emberi faktor (nem látogatok kétes oldalakat, nem nyitok meg gyanús e-mailt stb stb) kiiktatása
  • Vorpal
    #6
    KIS em van, avira mellette - ha baj van - le kell futtatnom - egyetértek, vágom - de komplett és fizetős megoldásként KIS van és a NOD fényében szerettem volna ideírni.

    100% os védelme egyiknek sincs - tehát kb. egy pisztoly 1 szer vagy 2 szer lő fejbe - igy ha már pragmatizálunk, maga a Win is egy rossz dolog.

    Amennyiben a hardver rosszabb - ne wint tegyen a delikvens - az én személyes tapasztalatom, hogy egy tényleg rosszabb hardverre telepítettem az egyik licencét és rezzenéstelen pofával fut.

    Ha nem jól fut a gép, arról nem a KIS tehet, hanem a 3 kórokozó ami átcsúszott rajta, ahogy átcsuszik a NOD on is.
  • morpheus133
    #5
    "Mostanában egyre többen keresnek meg azzal, hogy lassú a gépük, csináljak vele valamit."

    Tapasztalatból így kezdem:
    -NOD van a gépeden?
    -Igen
    -Tedd fel az avirát és futtasd le! Talált valamit?
    -Igen! 3 trójait. Újra gyors. Kösz!
    -...
  • Dodo55
    #4
    Mostanában egyre többen keresnek meg azzal, hogy lassú a gépük, csináljak vele valamit.

    Tapasztalatból így kezdem:
    -Kaspersky van a gépeden?
    -Igen
    -Csúcskategóriás géped van?
    -Nem
    -...
  • Vorpal
    #3
    Magyarul - azért ennyire ne reklámozzatok már.

    És ha már reklám: Kaspersky IS - 5000Ft kb átszámítva - 3 gépre telepíthető - 1 héten belül kihozzák.
  • Narxxis
    #2
    Így van!
  • mamo33
    #1
    Pontosabban magyarul jelent meg most, mert angolul már régen kiadták!