9
Kazettás deck mechanika beállítások
  • gergou
    #9
    Üdv. Igen, tegnap szétburítottam az egész mechanikát, kiszedtem a hangtengely dobjait, alatta a persely lötyögött. namost ennek a csavarjait rendesen meghúztam, összeraktam az egészet, és még mindíg szar abban az irányban. Valszleg a persely kopott ki. Esetleg tudsz valami megoldást erre a problémára?
  • Schwarz
    #8
    Ha hangtengely alatt azt érted, amihez a húzógörgő hozzányomódik (én nem tom hogy hívják azt szakmailag :-)), akkor valószínű, hogy annak a perselye van kikopva, nyilván az amelyik irányba többet volt használva. Ugye, ha szar a persely a húzógörgő meg jó erősen nyomja, akkor szétkopik, lötyög, a görgő nem merőlegesen feszül rá, kicsúszik a szalag és szépen lecsapja a szélét.
    A csévélőnek meg illik mindig jóval gyorsabban forogni, mint ahogy a gorgő továbbítja a szalagot. A kuplung meg megoldja, hogy mindig olyan sebességgel forogjon, hogy rendesen fel tudja tekerni a szalagot.
  • gergou
    #7
    nah, aszem megvan a hiba, a hibás oldalon a hangtengely lötyög picit, nincs lerögzítve megfelelően sztem.
  • gergou
    #6
    Hát a forgó fej mellett két pici műanyag ház van, és abban elektromágnesre hasonlító dolog, nagyon pici. Én arra gondolok most hirtelen, hogy laza lehet az ékszíj, és a hangtengely, és a csévélő orsó nem összhangban forog, és emiatt gyűrheti a szalagot. DE sibgle hangtengelyes a mechanika, akkor a másik irányban miért jó?? :(
  • tugyiti
    #5
    a többi az rögzítő fej lesz valszeg ,viszont ha már gyűri a szalagot az régen rossz :S
  • gergou
    #4
    ez mind megvolt, de ennek ellenére azt csinálja, hogy:

    Ez egy forgófejes deck, egyik irányban tökéletesen lejátsza a szalagot. ha megfordul az ellenkező irányba, eleinte jól játsza a szalagot, aztán egy flanger szerü effekt jelenik meg a hangban, aztán egyre tompul, és a vége az, gogy a hangtengelynél begyűri a szalagot. Meg most már gyanús kattogások is jönnek néha a mechanikából, lejátszás közben.

    alkohollal megpucoltam a capstan tengeyleket és a görgőket és a fejet, ez nem segített a fej körül van két külön fejnek tűnő dolog, az egyik felett egy optikai szenzor. és ez az egész rendzser egy sugár mentén tud mozogni, ez nekem furcsa, hogy nem fix, mivel szerintem a forgó fej körül bármi van annak fixen a szalaghoz kell érnie.
  • tugyiti
    #3
    alkohollal megtakaritod aztán a maradékot meg lehúzod amíg a vakság el nem kezdődik a fej alatt lévő kis csavarral meg beállitod a fejet
  • KAMIONOS KOGYO
    #2
  • gergou
    #1
    Üdv. Azért hoztam létre a topicot, mert nem vagyok szakértő a témában, azonban nagyon szeretem a kazettás deckeket, s jelenleg egy onkyo TA r77 es deckel van egy olyan problémám, hogy az egyik irányban kicsit fúrcsán szól, friss ékszíjak vannak benne, a fej beállításánál lehet gond... Aki tudna segíteni, megköszönném.