30
  • MacropusRufus
    #30
    http://www.fantasticfiction.co.uk/f/alan-dean-foster/
  • MacropusRufus
    #29
    Khmm... a könyv elöbb volt mint az Alien...
    És abban annyi utalás van, hogy a fene tudja mikor zuhant le a cucc a bolygóra.
    A srácot meg Alan Dean Frosternek hívták, nem, rajongoi oldal... ő találta ki.

  • InterFoxSOFT
    #28
    nyolcadik utas: a halál
    Most ezt tényleg leírtátok a cikkben baszod?O_o
    Mekkora paraszt szöveg, ha szöges cipővel rugdosnának akkor is ALIEN-t mondanék!
  • Lordboxi
    #27
    Említettétek, hogy nem lehetne emberi szálat fűzni az első verzióba, merthogy az nemtom hány ezer évvel hamarabb történt. Hát nemtudom, ez nem emlékszem, hogy filmben kiderült volna, az meg, hogy rajongói könyvekben mit irogatnak 3-ad rangú írók, sztem vajmi mindegy. Majd azok akik kitalálták az univerzumot eldöntik, hogy mi is történt.
  • InfectedMann
    #26
    2 elbaszott AvP film után egy 3. elbaszott film. De jó is lenne nekünk.
  • InfectedMann
    #25
    Ennek a bulivúdi balfasznak nincs jobb dolga mint előzményfilmeket forgatni?
    Tegyük a szemétbe az össze rejtélyt ami az Alieneket körülvette és nyírjuk ki a franchise -t. Hát gratulálok. Remélem ha elkészül minden idők legnagyobb bukása lesz.
    Ezt mind Alien fan mondom.

    u.i.: Az meg, hogy újraforgatnák az Alien 1 -et a legelbaszottabb ötlet amit valaha hallottam.

    Erre már csak a Predator 3 nevű balfaszrpoject fog mér rá tenni egy lapáttal.
    Szerintem indítani kéne egy világméretű petíciót, hogy a FOX ne forgathasson egyetlen egy új filmet se a régi nagy franchise -ok nevével.
  • Abysmal
    #24
    Tulajdonképpen újrakezdhetnék az egészet, ami lezuhant az csak 1 hajó volt, biztos jó pár helyen megtalálhatók még az Alienek azon az egy hajón kívül, nem? Sok más ilyen űrhajó lehet, meg a bolygó is ahonnan kiindultak, esetleg megtalálnák a labort, ahol az Alienek születtek (ha jól tudom, akkor az utazók vagy mik csinálták őket) és csinálnának újakat. Lehetőség bőven van.
  • Barakukk
    #23
    Nemrég jelenhetett meg az Acéltojás c. könyv, most vettem a héten 1990 Ft-ért, annak azt írják a hátoldalán, hogy "Ripley előtt is találkoztunk velük. Avalaki a Földön már tudott az idegenekről. Valaki harcolt ellenük és túlélte a találkozást... John Shirley elvisi az olvasót a rémálmok első felbukkanásának helyszínére és abba az időbe, amikor az emberek még nem tudhatták, mivel kell szembenézniük, és mennyire kevés esélyük van a túlélésre." - nem biztos, hogy megmagyaráznak bármit is, bár én a könyvet még nem olvastam, de 24 órán belül befejezem a Solaris-t, jön az Acéltojás és utána tudok ugatni, hogy jó választás lenne-e történeti alapnak. :)
  • koschwarz
    #22
    na ez az, akkor meg 2 órán keresztül sziszegő, csorgó nyálú alieneket fogunk nézni. ja nem, ki fog derülni, hogy az alieneket egy titkos CIA projekt keretében H1N1 vírussal fertőzött génmanipulált csirkékből tenyésztették ki, majd hogy eltüntessék a kísérlet nyomait a szenátusi vizsgálóbizottság elől, inkább kilőtték őket az űrbe.
  • FuryAlpha
    #21
    Johet mind a 2!!!
  • Darth Sith
    #20
    ".valahogy bele kell fűzniük egy emberi-szálat is."
    Nem kell és nem is tudnák, mivel a kronológia szerint több ezer évvel korábban volt, amikor az emberek még épp, hogy lejöttek a fáról.
  • koschwarz
    #19
    az első verzióban valami nagyon frappánsat kell alkotniuk, mert önmagában az, hogy egy idegen űrhajó hogy kerülhet a bolygóra nem tűnik érdekfeszítőnek...valahogy bele kell fűzniük egy emberi-szálat is.

    a másodiknak meg semmi értelme, hiszen tudjuk, hogy mi történt...hol lenne a történetben a feszültség? nem tudom mit lehet azon ragozni, hogy egy rakás alien lemészárol egy rakás embert...
  • kadar1
    #18
    Egy újabb bőr lehúzása.Szerintem kihagyom , nehogy csalódnom keljen ebbe is.
  • Ravkin
    #17
    " Az előzményeket mutatja be az Alien 5 "

  • Zombee
    #16
    Ez már el van cseszve. Előzményfilmet nem szabad csinálni, az sehogy sem passzolna az eddigi részekhez. A történet tökéletesen jó úgy, hogy a lényekről semmit sem tudtunk. Miért kell mindig mindent tudni? Csak egy agresszív organizmus a távoli űrben, amibe az emberiség belebotlik. Nincs mit magyarázni az eredetükön. Én a rajongói könyveket is leszarom, azokban kitalálnak valamit aminek valószínűleg köze sincs az alkotók elképzeléséhez. Az sem biztos, hogy az első részben látható lénynek bármi köze is volt a nyolcadik utasokhoz, lehet hogy csak egy áldozat, aki oda zuhant a hajójával. Nem tudunk többet róla, nem is kell.
    A másik történet szintén értelmetlen, az Aliens vágatlan verziójában bemutatták a kolóniát, azt is, hogy kerültek be az idegenek, a többit minek látni? Úgyis a végeredmény számított Ripley története szempontjából, és amúgy sem lehetne nagyon látványos, egy csapat farmer, orvos, mérnök volt a kolónián, valószínűleg nem volt tartós küzdelem. Vagy majd kapnánk egy 80 perces kisfilmet?
    Ez az egész fölösleges, már az Alien 4-et sem lett volna szabad megcsinálni, az első 3 rész tökéletes egységet alkot. Fincher kinyírta a tizedest és a kislányt, naés. Ripley-t is. Valahogy ez a legtökéletesebb befejezés volt szerintem. Én nagyon szeretem a 3. részt, nagyon átjön az az ijesztő hangulat, ahogy ki vannak szolgáltatva védtelenül annak a lénynek. Az egyetlen értelmes lehetőség lehet, ha folytatást csinálnak, nem bolygatják a múltat, az maradjon meg olyannak, amilyen. Bár én egy rendes folytatásban sem hiszek, az valamilyen szinten másolná a korábbi részeket, vagy egy kolónián irtanák egymást, vagy valahol bújócskáznának.
  • djstefi
    #15
    nekem a 2. es a 4. resz nagyon bejott, de az elso es a 3. sem okozott csalodast. emlekszem, meg kis csavo voltam mikor az elso reszt a szomszedban megneztuk ...voltak is remalmaim rendesen
  • wolruf
    #14
    A kolóniai harc és lényegi történés nagy részét láttuk a vágatlan második részben. Ennek előzményt csinálni max. egy űrben játszódó SimCity lenne, nulla értelemmel. Én is az űrutas és a korábbi lények bemutatására voksolok. Valamelyik Alien könyben ezt igen kellemesen leírták (a fajt, mint elefántfejű csoda), érdekes lenne. AvP belekeverése szerintem is butaság, más a két univerzum. Ez itt szimplán Alien. Alienben soha de soha nem mutattak Predatorokat, kizárólag a Predi 2 végén mutattak Alien-t. Nem mindegy :)
  • Darth Sith
    #13
    Miért érzem úgy, hogy inkább a második verzió készül majd el? Ha az elsőt csinálják meg, abban nem is lehet ember, ergo 120 percig nagy akciók, látvány de némafilm? :) Vicces lenne és egyedi, és tuti tudna ütni ha jól megcsinálják, bár kétlem, h a stúdiók ilyenbe belemennének... Viszont, ha mégis az előzményt csinálják meg és nem ilyenre, akkor viszont tönkre teszik a kronológiát.. :(
  • emp
    #12
    "Mivel az első rész előtti történések inkább AvP címen mehetnének" Micsoda??? Van valami halvány lila fingod is az Alienről??? :DDDD méghogy AvP!
  • Jrex
    #11
    Szerintem az lenne a legjobb ha mind2 lenne az egyben:)
    Lenne az a kolóniás,és a film során fény derülne rá h hogyan került oda az űrhajó,mert én már régóta szeretnék látni egy űrutast a filmben:D
  • Solten
    #10
    "Felőlünk mindkettő jöhet"

  • invidia
    #9
    Én csak azt nem értem, Sigourney Weaver ezerszer elmondta, hogy még mindig szívesen bevállalna egy utolsó alient, ha Ridley Scott rendezi. Állítólag még történet tervezet is volt, ami egy másabb alienről szólna, kevésbé a Cameron által kitalált gigaháborúról, inkább valami sötétebb, komorabb, kisléptékű film lenne. Weaver idén 60 (!) éves, én szívesen látnám még egy alien-filmben, eztán felőlem nulladikozhatnak kedvükre. Space Jockey-k eredettörténete hangzatos, de amikor az LV-426 béli mészárlás/tojásrakás történt az emberiség még köveket hajigált a Földön, tehát (ha hitelesek akarnak maradni az eredeti szálhoz) abba aligha fér el emberi szerep, emiatt szerintem egy szimpla kolóniamészárlás lesz Kár lenne érte. Ezt nem szabad elrontani, akkor inkább soha ne lássak több alient filmvásznon.
  • Johnny Maize
    #8
    Én nem tudtam
  • CaptainRumi
    #7
    Hát ez a cikk igazából nem ér semmit...
    ezt eddig is tudtuk.
    direkt magyaráztam hogy nem reboot lesz hanem origins...
  • Cobra.
    #6
    Mivel az első rész előtti történések inkább AvP címen mehetnének (3. vagy 4. részben pl), ezért inkább az első és második rész közötti történéseket mutathatja majd a film. El lehet azért húzni 100 percre a fimet, főleg ha a film első felében csak a kolónia építésének megkezdését mutatják (sok CG-vel).
  • Wolfi24
    #5
    Hát Fincher is elbaltázta mivel Cameron haragudott rá, hogy a jól kitalált karaktereit nemes egyszerűséggel fogta és kinyírta őket a 3. rész kezdésében. Erre én is haragudtam és haragszom máig is. Meg a CGI alien-re is ami nem szép látvány néhol. :D
    Mindenesetre várom az 5. részt és reménykedek hogy jó is lesz.
  • CybeRick
    #4
    Ha az 1. verzió lesz, lesz benne egy új idegen faj (mivel az alien tojások egy idegen hajón voltak). Érdekes szálnak ígérkezik.
    Ha a 2. verzió lesz, annak tudjuk mi lett a vége (az Aliens előtörténete)
    Inkább egy harmadik lenne jobb. Amiben kiderül volt már hasonló "begyűjtő" akció de azt is elbaltázta a társaság (máshol, más körülmények közt). Elvégre már az első részben is utaltak ilyesmire.
  • cateran
    #3
    Ha az 1. akkor nem sok ember fog játszani benne...ha a 2. akkor rövidfilm lesz (lévén civil telepesek voltak a bolygón)
  • Johnny Maize
    #2
    Szerintem a második változat lesz.
  • Gilgamesh
    #1
    Bocs a vak pesszimizmusért, de szerintem - számomra - egy ekkora címet már csak elrontani lehet. Ridley Scott, Cameron vagy legalább Fincher nélkül egész biztosan. :/