23
-
Pingi23 #23 A cikk írója, kissé el van tévedve.
"kevésbé érzelgős lesz, mint elődje"???
Edward elhagyja Bellát, majd belehal...Amikor kezdi Jackob-bal jól érezni magát, akkor is látszik rajta a fájdalom...Szóval, ha jól megcsinálták a filmet, akkor ennek kell a legjobban érzelgősnek lennie a 4 rész közül... -
TeDDyRuSh #22 A film amúgy nekem is tetszett. Anno én teljesen elsiklottam a film felet, mikor Mo-ra ért. Én az MTV Awards miatt néztem meg. És tessék, nekem bejött. Nem kezdek bele a dícsérgetésbe, mert látom túl sok itt a szakértő és nem akarok nekik témát adni:) Winnie-t én bírom, bár -5 pont a Twilight "nemszeretemért":P:)Ha valakinek távpont, akkor én a következők szerint szortírozok, hogy mit nézek meg:
- Trailer - igen, nehezebb eldönteni, mert a forgalmazó el akarja adni a filmet és a legjobb részeket emeli ki, de ha a film szar, akkor abból nehéz jókat kivenni és ez meg is látszik. Nagy segítség, hogy a jó karakter, akár az egész filmet elviheti és ha van szemed ezt észrevenni akkor nincs gond.
- Nézettségi adatok - szintén sokat mondó a második heti visszaesés mértéke. Ha ez 50% alá süllyed, akkor a film alapból bukta, hisz már nem csak a szakma ítélkezik a film felett, hanem a fogyasztó is. Kivételek mindig vannak, de a tucatfilmeknél tuti recept.
- Barátok, ismerősök - mivel általában az ismerősöd, vagy barátod ízlését ismered már, ezért tudod mit jelent számodra az Ő véleménye.
- Kritikusok - Nehéz eset. Bár kétségtelen, hogy rengetek filmet néznek viszonyítási alapnak, de sokszor az az érzésed, hogy egymásnak írogatnak, mintha versengenének, hogy ki tud mélyrehatóbb, kivesézős elemzést adni. Ki a jó kritikus nálam? Van egy DVD kölcsönző nem messze. A srácnak elmondok 3 film címet abból a kategóriából ami nekem tetszik és nézni szeretnék. Ő csak ennyit kérdez vissza: Mikor és hányan nézitek? A válasz után kezembe adja azt a filmet, ami a péntek estémet bearanyozza. Ő sosem mondja egy filmre se hogy szar. Elmondja, hogy miért jó és kinek tetszhet. Én meg nyugodtan eldöntöm, hogy kell e, vagy sem. Ez az igazi kritikus számomra!
- Szekeres Viktor - Jó rég óta kardoskodok ellene. Sokszor az az érzése az embernek, hogy nem látta a filmet, vagy más kritikákat egy az egyben átvesz. A megfogalmazás sokszor pocsék és átláthatatlan a sok zárójelezéses idézgetősdi miatt, de volt, hogy akár egy elolvasás után megértettem a cikket (ez lehet az én hibám:). Már csináltam egy anti-Sz. Viktor fórumot, de 2 órán élhetett csak , viszont rá két hétre bevezették a cikkek csillagozását. Nagyon remélem emiatt:) Egyszóval, nem miatta SG-zek. Remélem Ötvös Tibi lassan de biztosan felváltja, vagy felkérnek engem. Nem mert akkora ász vagyok, hanem mert Sz. Viktornál többre vagyok képes, mint ahogy ezt elmondhatja sok pár fórumozónk. -
steevo7 #21 "épp a közönség szavára nem lehet adni, hiszen a közönség az, ami megzabál minden szemétnek tartott dolgot. (mondjuk igaz, hiába hőbörög az ember, a közönségnek barátok közt és győzike kell és, szerinted ez a lényeg"
Nos én az amcsi és a magyar közönség véleményére sem szoktam adni. Jobb szeretem magam megtapasztalni, amit ők jónak vagy rossznak véltek.
"a trailer alapján döntés pedig arra vonatkozott, hogy az emberek zöme az előzetes alapján dönti el, hogy megnézi-e a filmet. naivan legalábbis így gondolom"
Valóban így van. Az emberek zöme tényleg az alapján dönt. A film minőségére azért tértem ki, mert badarság egy jó trailer alapján dönteni, hiszen lehet rossz a film. Nos... Kinek a pap kinek a paplan.
"senkinek a szavára adni nem hülyeség. az a hülyeség, ha valaki nem ad más szavára. érdekes módon más filmeknél épp azt hozzák fel a fórumozók, hogy épp a közönség szavára nem lehet adni, hiszen a közönség az, ami megzabál minden szemétnek tartott dolgot. (mondjuk igaz, hiába hőbörög az ember, a közönségnek barátok közt és győzike kell és, szerinted ez a lényeg.)"
Nem mondtam, hogy ne adjunk senki szavára. Van nekem pár nagyon jó barátom, akiknek az ízlésében megbízok (legyen szó drámáról, vígjátékról, akciróról). Na ők ha valamire azt mondják, hogy jó (egymástól függetlenül), akkor alap, hogy adok egy sanszot. Egyébként az a jó, hogy mindegyikünk más múfajt kedvel jobban és azáltal, hogy megosztunk egy-két magánvéleményt, majd meg is nézzük a filmet, javul a látásmódunk.
"nem hiszem, hogy valaki rászorulna ilyesmire, de ha te úgy érzed...:) igazából nem is tudok ilyesmivel mit kezdeni, hiszen a szövegértés lenne a kommunikáció alapja. "
Nos nincs szükség, arra, hogy magánórát adj, tisztában vagyok én a kommunikáció mikéntjével. :) Ha viszont állítólag nem oktatsz ki másokat néha feleslegesen ( ha jogos megértem ), akkor miért látok én ilyeneket a fórumban? :) Ha te elvárod, hogy tisztelje a magánvéleményed, akkor te se piszkálj mást feleslegesen, verbálisan fitoktatva a felsőbbrendűséged. Bocs, hogy nincs rá most példa, fáradt vagyok ahhoz ma, hogy elkezdjek visszakeresni, de ígérem ha legközelebb bármi problémám lesz, akkor példával jelentkezek.
Ne aggódj én nem szorulok rá arra, hogy magam mellett kelljen tudnom az értelmező kéziszótárt az idegen szavak szótárának és egy jól megírt bölcsességeket tartalmazó könyvnek a társaságában, hogy ilyen hangzatos kommenteket írjak. :)
Nekem amúgy azon kívűl, hogy néha csak úgy beleokoskodsz dolgokba és kommentekbe semmi bajom veled. Értelmes fazon vagy azt látom. És vannak jó meglátásaid, csak jó lenne, ha olyan értelmesen állnál néhány fórumozóhoz ( ha tényleg sík az illető megérdemli :) ), mint amilyen értelmesen fogalmazol. Ennyi.
-
winnie #20 visszaolvasva a fórumot csak az államat keresem. komolyan arra kaptam a majd 1500 karakteres eszmefuttatást, hogy leírtam, hogy szerintem az ember a trailer alapján dönt (reagálva ezzel arra a kommentre mi szerint tapló az, aki trailer alapján dönt?)
mert más véleményt még véletlenül sem írtam. illetve a CTRL+F nem talál. :taps:? -
winnie #19 "Az pedig számomra mindig is rejtély lesz, h milyen winnie filmes értékrendje. Mi alapján dönti el, hogy jó e vagy nem az adott film. "
ami alapján te is.
hogy tetszett-e vagy sem, de szerintem most látványos félreértés esete forog fenn. hogy jön ide az ízlésem? egy szót nem írtam arról, hogy milyen volt a twilight, hogy tetszett-e vagy sem (szerintem pocsék volt, de ez tök mindegy)
a trailer alapján döntés pedig arra vonatkozott, hogy az emberek zöme az előzetes alapján dönti el, hogy megnézi-e a filmet. naivan legalábbis így gondolom. (nem értem, hogy te miért a filmre minőségéről írsz.)
"Az amerikai filmkritikusok véleménye alapján meg még nagyobb hülyeség dönteni, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy lehúztak valamit, aztán a közönségnek (ami a lényeg szerintem) tetszett."
nocsak. van példa is? megsúgok valamit: senkinek a szavára adni nem hülyeség. az a hülyeség, ha valaki nem ad más szavára. érdekes módon más filmeknél épp azt hozzák fel a fórumozók, hogy épp a közönség szavára nem lehet adni, hiszen a közönség az, ami megzabál minden szemétnek tartott dolgot. (mondjuk igaz, hiába hőbörög az ember, a közönségnek barátok közt és győzike kell és, szerinted ez a lényeg.)
"Itt látszik meg, hogy hiába osztja az észt az 1ügyü, önmaga bölcselkedéseire percek alatt rácáfol."
egyelőre csak te cáfoltál rá magadra. szó nem volt észosztásról, nem hiszem, hogy valaki rászorulna ilyesmire, de ha te úgy érzed...:) igazából nem is tudok ilyesmivel mit kezdeni, hiszen a szövegértés lenne a kommunikáció alapja. -
steevo7 #18 És lám most sem marad el hangzatos okítás. :)Ennél romantikusabb filmet nem hordott még a Föld a hátán? Háhh... Elismerem nekem tetszett a film. Az pedig számomra mindig is rejtély lesz, h milyen winnie filmes értékrendje. Mi alapján dönti el, hogy jó e vagy nem az adott film. Lehet itt élelmes, okos, hangzatos szavakkal vagy mondatokkal dobálózni, de akkor támassza alá a szavakat indoklás is. Trailer alapján dönteni? Hmmm... Én azt tapasztaltam, hogy igazából nem mindig lehet. Lehet a trailer jó annyira, hogy megfog benne valami, de megeshet, hogy a film kaki lesz. Előfordulhat az is, h a trailer nem nyűgözött le ( pont eme vámpíros alkotás első részénél), de adva neki egy sanszot, rájöttem "hogy ez jóóó". Az amerikai filmkritikusok véleménye alapján meg még nagyobb hülyeség dönteni, hiszen nem egyszer fordult már elő, hogy lehúztak valamit, aztán a közönségnek (ami a lényeg szerintem) tetszett. Úgyhogy kéretik nem hülyének nevezni azokat az embereket, aki nem a trailer alapján döntenek. Ha már belefognak egy filmbe még mindig ott a kiút ha nem tetszik. Szerintem mindenki számára ismerős a dvd-n a stop gomb, ha pedig számítógépen nézi valaki, biztos tudja, hogy pár kattintás meg is szabadíthatja néhány unalmas vagy kellemetlen perctől. Itt látszik meg, hogy hiába osztja az észt az 1ügyü, önmaga bölcselkedéseire percek alatt rácáfol. Lassan már a fórumozás Szerekes Viktorjaként fogjuk tisztelni.
Köszönöm a figyelmet. -
winnie #17 nem ennyire jó volt, csak ennyire tetszett sokaknak.
beleillik a sormintába: transformers, karib-tenger 3., ünneprontók ünnepe - mind sikerfilm volt. igaz előtte meg a napoleon dynamite nyert, szóval... -
Healbacsi #16 Arthor: A film egy saga elso resze, igy nem veletlenul erzed ugy mintha sok kerdes maradna megvalaszolatnalul.. pl mi van az indianokkal, miert neznek a vampirok es az indanok ennyire farkasszemet? A trailer errol sejtet vmit. Az Alkonyat kicsit a matrixra hasonlit olyan szempontbol, hogy egy nagyon jol kidolgozott otlet, de az elso filmben nem zarul le semmi, csak kerdesek vetulnek fel.
Cateran: Igazabol akik a vampirokat oldoklo es cselszovo elohalottaknak kepzelik el ez a film sose lesz jo film. Az eddigi vampirok meghaltak a napfenyben, fokhagyma, kereszt, meg a tobbi unalmas dolgok. Ebben a filmben vegre szakitottak ezekkel a berogzott dogmakkal, es olyanoknak rajzoljak le a vampirokat, mint akik valaha emberek voltak. Azaz az embereke a dontes szabadsaga, a szabad akarat, es mivel eme vampirok is emberek voltak valaha miert veszithetnek ezt el? En ugy kepzelem, hogy ok egyfajta mutansok, nem pedig kulon fajt kepviselnek.
Ahhoz ketseg sem fer, hogy a vampirok es a verfarkasok letezese a ver korul forog. Ebben a filmben olyan "embereknek" vannak abrazolva, akik igenis megallj-t tudnak parancsolni annak a vagynak, hogy gyilkoljanak, helyette emberi eletet probalnak elni. Edwardnak rettento akarerore van szuksege, hogy ne olje meg Bellat, hiszen egy olyan kesztetest kell uralnia, ami az egesz vampirok letet meghatarozza, a ver utani vagyat, es ver ivasa okozta mamort. Aki volt mar szerelmes, az tudja milyen vagyat tud okozni a masik erintese.
De hogy be is fejezzem ezt az unalmas irast, ennek a filmnek nem celja fenevadaknak abrazolni a vampirokat es verfarkasokat,hanem megmutatja, hogy mivel valaha emberek voltak, igy nem feltetlen valtoznak meg az alapveto ertekek. Amugy a vampirok kialakulasa is erosen erotikus jellegu, nem veletlen, hogy Lugosi Bela is a holgyek nyakabol szeretett leginkabb taplalkozni, igy a romantikus alap tortenet igenis ide tartozik. -
cateran #15 Igen winnie erre várok..hogy valaki más szemszögből mutasson rá a filmre,esetlegesen kiemelve valamit,ami nekem nem tünt fel és talán -ha figyelembe veszem- változik az álláspontom..roppant valószinütlen,de a vitáknak ez a lényege....érvek,ellenérvek és különféle nézőpontok..nem azt várom,hogy valaki gyözködjön,hogy "de, kurva jó film volt.."hanem hogy mutasson rá,szerinte mi volt benne klafa...de pl a movie awardson ha jól emlékszem dijat kapott a legjobb harcjelenetért...hát ez minimum wtf? Nem mintha az MTV movie awards nagy szám lenne,de az isten szerelmére....legközelebb a hype miatt majd az új Tapsi Hapsi mozifilm kapja a dijat?(a többi dijazást meg sem emlitem...ennyire jó film lett volna,csak én nem szúrtam ki?) -
Athor #14 Nos.. én szeretem a vámpíros-, vérfarkasos- darkos filmeket, meg nem áll tőlem távol a sötét romantika se, lévén anno nagy WoD-játékos voltam...
De ez a film nekem sem jött be igazán. A story nem volt túl rossz,a karakterek is bejöttek, de...
Az egész film olyan volt, mint egy frissen induló sorozat pilot-epizódja. Szal sorozatnak elment volna, de így, mozifilmnek... hát nem tudom. De látom, olvasom a nézettségi adatokat, meg a hatalmas bevételt... Nyilván velem van a baj.
:) -
CaptainRumi #13 én még nem is láttam az első részt (nem is fogom)
de gáz vagyok. -
Gilgamesh #12 Nekem se tetszett < nem is tartozom a célközönséghez > nem is csalódtam. Az eddigiek alapján a folytatás se fog bejönni, de akinek igen, azzal sincs semmi bajom. Erre is van igény. Ha én vámpíros/véfarkasos filmet akarok nézni, horrort várok el, nem tiniszenvelgős romantikus családi mesefilmet, de hé, nem lehetünk egyformák. -
winnie #11 ??? mi más alapján kéne dönteni, mint trailer alapján? az értelmes emberek zöme úgy dönt. aki meg van olyan hülye, hogy minden filmet megnéz, az nyilván nem fog trailert nézni, mert minek lője le a filmeket magának. -
#10 mindjárt jön winnie, aki köztudottan nem néz trailert, és megmondja, hogy mekkora tapló vagy, amiért trailer alapján döntesz. -
#9 ha a tréler alapján döntöm el, hogy megnézem e a filmet, akkor nem nézem meg. márpedig a tréler alapján döntök. -
Loverman #8 na, winnyogó belelendült, itt a nyár vagy mi? -
winnie #7 rengeteg a pozitív kritika a neten. olvasd. okulj. negatív még több van, azok is hasznosak. de azt várod el, hogy valaki válaszoljon neked, hogy a homlokodra csaphass, hogy tényleg király film volt? más szerint ennél romantikusabb filmet még a föld nem hordott hátán, vámpírfilmnek meg tökéletes volt. az alakítások a topon, a rendezés hibátlan, a történetszövés példás és szívbemarkoló. gondolom ezzel nem vagy előrébb. -
cateran #6 Valaki homályositson már fel mi volt akkora nagy szám az 1. részben..romantikusnak közepesen szar,vámpirfilmnek meg nagyon szar volt.... -
#5 te -
LiveMan #4 Nagyon tetszett az első rész. Várom ezt is. -
winnie #3 épp azt akartam írni, hogy még annál is rosszabb. most akkor hazudik egyikünk? -
wolruf #2 Én is. Egyáltalán nem volt olyan rossz az 1, mint sokan írták. Sőt. Élvezhető, kissé csöpögős, de érdekes film volt. Most már lassan jöhet a könyv is :D -
dissigxx #1 várom