iTunes: az Apple lefedné egész Európát
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az en szemszogembol pont te tunsz gyerekesnek es pont te nem szurod tudatosan az infokat.. dehat nezopontok..
Ha letezne is 1 osszeskuves, azt 1-2 hozzaszolasbol ugysem hinned el, sot amiatt nem is kutakodnal utana.. ha igaz, ha nem. Ugyhogy felesleges errol beszelgetnunk.
Azt azert kicsit furcsalhatnad, h a HAARP egy kibaszottnagy koltsegvetesu meteorologiai kutatas, amit a hadsereg es a vedelmi miniszterium finansziroz..
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Életérzést jelenthet a zene, amit hallgatok, tökmindegy hogy ipodról, vagy PDA-ról megy :)
a profit dolog meg rendben van, de mindegy, tök másról beszéltem.. majd felnõsz :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Ami kesobb (ha mar megtobb torvenyt befolyasoltak a nagyobb cegek) 1re erosebb totalitarius diktaturat szul, ahol a cegek uralkodnak.. kis ceg szoba sem kerulhet, felvasaroljak mar letrejotte elott az otletet, kesobb beolvasztanak mindent a legnagyobb cegbe.. ez az 1984 es miert ne johetne el, mikor maga a KAPITALISTA "DEMOKRACIA", a szabadpiac sajat torvenyei szulik meg..
persze mondhatod h dehat ott van a trosztellenes torveny.. de azt egy eros lobbi siman szetzuzza, de ha 1 nem akkor 3, hiszen a legtobb kepviselo es bizottsagi tag maguk is erdekeltek bizonyos uzletekben..
Es h 1 nagy ceg nem lenne kepes erre? Az elso szaz legnagyobb gazdasagi hatalom kozt joval tobb a vallalat mint az allam.. es gondolhatod, h belulrol is tamadhatjak.. nem mondtam semmi konkret dolgot, csak ez a valoszinu.
De te (ti) mar 1bol asszocialtal a gyerekes osszeeskuves-elmeletekre..
gyikember, area 51, nullponti energia.. Ki beszelt ezekrol?
HAARP letezo kutatas, hivatalos kormanyoldalakon ill sajtonyilatkozatokban, az altalad preferalt mediaban is elismert projekt.
Bilderberg-csoport ugyancsak hivatalosan elismert letezo (legalabb) evenkenti osszejovetel..
A HAARP 1 eszaki-sarki jelensegeket kutato tudomanyos meteorologiai program, elsodlegesen az ionoszferaban, magasfrekvencias antennakkal. - Ez teny.
A HAARP adatai titkosak es a kutatas fo tamogatoi a haditengereszet, a legiero es a Vedelmi Miniszterium kozvetlen legfelsobb vezetoinek iranyitasa alatt allo fejleszto ugynokseg, a DARPA. - Ez teny.
A DARPA jo sok kulonleges kutatasnak finanszirozoja (pl harci robotok, sereg-navigacio, katonai ruhazat), hatalmas koltsegvetessel, aminek osszeget a kepviselok NEM ismerhetik. - Ez teny.
A HAARP, indulasakor (1992-93) boduletesen nagy osszeget igenyelt, es ma is tobb milliard dollart kap a koltsegvetestol publikusan (nem a DARPA-n at). - Ez teny.
A HAARP korul eleg sok a dezinformacio.. pl a leggagyibb osszeeskuveselmeletek.
A Bilderberg csoport (koztudottan, vagyis ez a hivatalos allaspont): 130-160 ember csoportja, akik a vilag legnagyobb cegeinek es orszagainak vezetoi, akik a vilag 1ik legjobban vedett (es szervezett) talalkozojan vesznek reszt altalaban evente mindig mas helyen. Ertheto persze a nagy vedelem, a lezart utcak, a dezinformaciok stb hiszen fontos emberekrol van szo.
Ezen emberek szerint (nyilatkozatok alapjan) ott nem tortenik semmi, csak vitatkoznak, kokteloznak, semmi erdemleges megallapodas.
De mindegyik meghivott megis ott van, semmi feljegyzes, dokumentum nem letezik az eloadasokrol. Ez teny.
Az mar csak szobeszed h Steve Jobs komplett apoloszemelyzettel volt ott, meg Bokros Lajos ott kapott meg 1 "titkos" kituntetest.. meghogy Obama valasztasa elott eloadast tartott.. es azt mondtak, ok.
De ezekrol persze az RTL-klubbon max gyikemberekkel es nullponti energiaval 1utt vmi bagatellizalo ubergagyi musorban hallhatsz, targyilagos bemutatas, igazi riport SOHA nem lesz rola..
Az Apple strategiaja, masok altal MAR kifejlesztett technologiakat ergonomikussa tenni, esetleg szokatlan helyzetekben hasznalni.
Teny es valo, h pl az iPhone szoftja nagyon gyors, nagyon felhasznalo barat es nagyon kenyelmes.. mig a mobiltelefonok 99,99%-a nem ilyen.
Teny es valo, h a Macintosh szamitogepeknel koltottek a designra, az 1szeru hasznalhatosagra, az alkatreszei bizonyos minosegi szuresen mennek keresztul..
De mar nem ANNYIRA minosegi gepek azok, es pl az mp3 lejatszoik hangminoseg szempontbol also kat.
Evidens, h ugyanugy mint a Coca Cola, 1 életérzést árul, nem pedig hasznos dolgot, ez tukrozodik a marketing strategian.
Már '98-ban volt kijelzõs MP3 lejátszó, pl Diamond Rio PMP300. Még csak az "elsõ olyan mp3 lejátszó, amiben kijelzõ és HDD is volt" sem igaz, mert a Creative Nomad Jukebox is elõbb jött ki- konkrétan most gyors keresés alapján 2000-ben írt tesztet találtam róla, míg az Ipodot 2001 októberében jelentették be...
/*WTF?!*/
az elsõ a sok közül. az elsõ olyan, aminek volt képernyõje. persze voltak elõtte is próbálkozások, de ahogy hdo írta, az apple teremtette meg a trendjét a kijelzõs mp3 lejátszóknak.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Ez baromság. iPhone 2007 óta létezik csak, míg zenelejátszós telefonok az évtized elején is voltak már. Igaz, akkor még 32-64-128 mega memóriával, de akkoriban az nagy szó volt. De két évvel az iPhone megjelenése elõtt már voltak zenehallgatásra is kiválóan használható készülékek a piacon (a HTC Universalom 2005-ös modell, és amikor tavaly sikerült ripityára törnöm szegényt, nem voltam hajlandó mást venni mint egy ugyanolyat. Most is elégedett használója vagyok, zenét hallgatok és filmet nézek rajta, ráadásul vezeték nélkül, mert bár örögebb mint az iPhone, de már az A2DP-t is tudja amit a szifonba b***nak beletenni)
Az iPod meg rossz példa a "több funkció egyetlen készülékben" koncepcióra, mert az iPod (nem touch) semmi más, mint egy hordozható zenelejátszó, egy a sok közül.
2. Beleszólást kivülrõl azzal nem is tudna elérni, hogy egy terméket esetleg bevezetne az európai piacra, hanem szép, jól kitömött boritékokkal.
Ezzel azért vitatkoznék. És számomra elég nehéz lenne ezt a következtetést abból levonni, hogy az apple csinált egy mp3 lejátszót, aztán 3 évre rá megjelentek az mp3-at lejátszó telefonok*... és akkor hogy magyarázod a telefonba beépített fényképezõgépeket (az apple nem gyártott fényképezõgépet), a telefonba épített GPS-t (az ifone-ban kissé körülményes használni), a telefonba rakott wifit...
Amúgy meg a hordozható zenelejátszók nem a sony walkman-jához kötõdnek?
*: a telefonok mindig is lejátszottak valami csengõhangot, csupán idõ kérdése volt, hogy mikorra lesznek elég gyorsak és olcsók a beépített procik ahhoz, hogy mp3-at is nyomjanak (az elsõ telefonomban ahhoz is külön csip volt, hogy a midi hangokat ki tudja nyomni).
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.
Ha ebbõl sem fogod fel hogy hova akarok kilyukadni, akkor feladom
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Okostelefonok (és PDA-k GSM funkcióval) már régebb óta léteznek (multi touch funkcióval is)*. Az apple mindössze elhitette az emberekkel, hogy nekik is kell egy (kerül amibe kerül), és nem csak a managereknek és üzletembereknek jár.
*: http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone
Az meg hogy a Japán piacon mi kelendõ és mi nem, annak nem egy amerikai termék a mércéje, mert nem csak az iphone-nak, hanem semmilyen másik külföldi terméknek nincs esélye, a világ technikailag legfejlettebb országában.
Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?
Az tény, hogy az Apple-nak jó a dizájnosztálya, meg a marketing részlege is, de nem õ találta fel sem az mp3 lejátszót, sem pedig a teljesen érintõképernyõs telefont. És persze az is gyanús, hogy japánban az iphone-nak semmi esélye a bennszülött telefonokkal szemben.
http://www.engadget.com/2008/03/11/the-first-mp3-player-celebrates-its-10th-birthday/
http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_(phone)
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
amúgy meg volna egy jó tanácsom: kicsit jobban szûrd azt, amit olvasol és ne higyj minden írott szónak 100%-ig, amit olvasol, mert az az érzésem, kicsit el vagy tévelyedve :)
cateran: konkrétan annyi költséggel járna, hogy nem éri meg behozni. és mondom, ha nem lesz ebbõl az EU-s törvénybõl semmi, akkor bizony a hasonló dolgok se nagyon fognak bejönni.. szerintem mégiscsak jobb egy korrektebb törvény, egy maffia eltûnés és új lehetõségek létrejötte, minthogy marad minden ugyanebben a szarban. megintcsak az elõzõ gondolatmenet.. de hát látom gondolkodni nem divat, csak mocskolódni, amit valakik uszítására szószerint ordibáljátok világgá..
Jobs tudomásom szerint nem szart spanyolviaszt, viszont sok köze van pl a mai számítástechnikai forradalomhoz. pont nem az õ nagyságát kéne megkérdõjeezni, még ha nem is egyértelmûen szimpatikus figura. de nagy ember. mint ahogy Bill Gates is, ha már itt tartunk.
Az Apple meg igenis új fuvallatokat hoz a digitális világba, ahogy hdo is írja. Ha nem lett volna biztos, hogy lesz iPhone és az full érintõkijelzõs lesz, még mindig nem lennének valószínûleg ilyen telefonok. az egy más kérdés, hogy szükség van-e rájuk.. nekem pl van :)
szóval jó, hogy nem egy-két fröcsögõ birkán múlik a dolog. én remélem, hogy lesz törvény. még ha nem is Igazmagyarok hozzák meg :)
Hadd dobjak be én is még néhány buzzwordöt: Tesla, nullponti energia, olajlobbi, tartósítószerek, Zeitgeist (movie), világkormány, azevoluciocsalas.
Kihagytam valamit? :D:D:D
Az Artisjus telleg 1 maffia, de kisebb mint az EU.
Ez utobbi ellen mar nem igazan tudjuk megvedeni magunkat, valoszinuleg az altalad remelt uton haladunk majd.. ami tenylegesen a fogyasztoi tarsadalom rabszolgajava teszi a magyar nepet (es sok mast) csak 1 mikrocsoport fog jol elni, uralkodni.
Eljon 1984.
Persze ezen te rohogsz, meg tamaskodsz.. szarom le, ugysem lehet mitcsinalni..
Hallottal mar a Bilderberg-csoportrol, a HAARP projektrol, v arrol h a Mo-i bankoknak nem is volt szukseguk az IMF "segitsegere"?
Ezekrol persze h nem hallottal, mert a khm medianak az a szeepe h dezinformaljon es mossa az emberek agyát.
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Kicsit mintha valaki elszállt volna magától.
Nem terveztem mostanában apple termék vagy szolgáltatás vásárlását, de úgy vélem a jövõben igencsak meggondolom, ha bármikor fel is merülne bennem a gondolat.
Minden jog fenntartva!