32
-
#32 Remelem nem novok fel, mert ugye akit az Istenek szeretnek, orokre meghagyjak gyereknek. ;)
Az en szemszogembol pont te tunsz gyerekesnek es pont te nem szurod tudatosan az infokat.. dehat nezopontok..
Ha letezne is 1 osszeskuves, azt 1-2 hozzaszolasbol ugysem hinned el, sot amiatt nem is kutakodnal utana.. ha igaz, ha nem. Ugyhogy felesleges errol beszelgetnunk.
Azt azert kicsit furcsalhatnad, h a HAARP egy kibaszottnagy koltsegvetesu meteorologiai kutatas, amit a hadsereg es a vedelmi miniszterium finansziroz.. -
A1274815 #31 Upsz! dorgot = dolgot, kicsit elírtam, bár az sem hülyeség, mert sokan úgy viselkednek. -
A1274815 #30 Pszichológia: menő vagyok, mert egy menőnek tartott dorgot használok, fogyasztok, valamint szociális csoportosodás/socializálódás, akár csak a bagózás meg a hasonlók. -
#29 Csak azt tudnám, mi egy kólában, vagy MP3 lejátszóban az "életérzés"...
Életérzést jelenthet a zene, amit hallgatok, tökmindegy hogy ipodról, vagy PDA-ról megy :) -
FlyingV #28 :) én elgofadom, hogy ezt te elhiszed, de ha megengeded, én továbbra is kételkednék benne :)
a profit dolog meg rendben van, de mindegy, tök másról beszéltem.. majd felnősz :) -
#27 Első? Már az ipod előtt jóval korábban voltak hordozható mp3 lejátszók, igen kijelzővel. Látom megetted az apple marketingjét:D -
#26 Az iTunes pedig ugyancsak nagyon jopofa es kenyelmes dolog, de amikor multimedias es info- technologiak ezerszamra otvozodnek, duborog a globalizacio, azert elkepzelheto, h mindez es a torvenyhozasi lobbi csakis es kizarolag a PROFITOT szolgalja, hiszen ez az 1 celja van minden penzugyi vallalkozasnak.
Ami kesobb (ha mar megtobb torvenyt befolyasoltak a nagyobb cegek) 1re erosebb totalitarius diktaturat szul, ahol a cegek uralkodnak.. kis ceg szoba sem kerulhet, felvasaroljak mar letrejotte elott az otletet, kesobb beolvasztanak mindent a legnagyobb cegbe.. ez az 1984 es miert ne johetne el, mikor maga a KAPITALISTA "DEMOKRACIA", a szabadpiac sajat torvenyei szulik meg..
persze mondhatod h dehat ott van a trosztellenes torveny.. de azt egy eros lobbi siman szetzuzza, de ha 1 nem akkor 3, hiszen a legtobb kepviselo es bizottsagi tag maguk is erdekeltek bizonyos uzletekben..
Es h 1 nagy ceg nem lenne kepes erre? Az elso szaz legnagyobb gazdasagi hatalom kozt joval tobb a vallalat mint az allam.. es gondolhatod, h belulrol is tamadhatjak.. nem mondtam semmi konkret dolgot, csak ez a valoszinu.
De te (ti) mar 1bol asszocialtal a gyerekes osszeeskuves-elmeletekre..
gyikember, area 51, nullponti energia.. Ki beszelt ezekrol?
HAARP letezo kutatas, hivatalos kormanyoldalakon ill sajtonyilatkozatokban, az altalad preferalt mediaban is elismert projekt.
Bilderberg-csoport ugyancsak hivatalosan elismert letezo (legalabb) evenkenti osszejovetel..
A HAARP 1 eszaki-sarki jelensegeket kutato tudomanyos meteorologiai program, elsodlegesen az ionoszferaban, magasfrekvencias antennakkal. - Ez teny.
A HAARP adatai titkosak es a kutatas fo tamogatoi a haditengereszet, a legiero es a Vedelmi Miniszterium kozvetlen legfelsobb vezetoinek iranyitasa alatt allo fejleszto ugynokseg, a DARPA. - Ez teny.
A DARPA jo sok kulonleges kutatasnak finanszirozoja (pl harci robotok, sereg-navigacio, katonai ruhazat), hatalmas koltsegvetessel, aminek osszeget a kepviselok NEM ismerhetik. - Ez teny.
A HAARP, indulasakor (1992-93) boduletesen nagy osszeget igenyelt, es ma is tobb milliard dollart kap a koltsegvetestol publikusan (nem a DARPA-n at). - Ez teny.
A HAARP korul eleg sok a dezinformacio.. pl a leggagyibb osszeeskuveselmeletek.
A Bilderberg csoport (koztudottan, vagyis ez a hivatalos allaspont): 130-160 ember csoportja, akik a vilag legnagyobb cegeinek es orszagainak vezetoi, akik a vilag 1ik legjobban vedett (es szervezett) talalkozojan vesznek reszt altalaban evente mindig mas helyen. Ertheto persze a nagy vedelem, a lezart utcak, a dezinformaciok stb hiszen fontos emberekrol van szo.
Ezen emberek szerint (nyilatkozatok alapjan) ott nem tortenik semmi, csak vitatkoznak, kokteloznak, semmi erdemleges megallapodas.
De mindegyik meghivott megis ott van, semmi feljegyzes, dokumentum nem letezik az eloadasokrol. Ez teny.
Az mar csak szobeszed h Steve Jobs komplett apoloszemelyzettel volt ott, meg Bokros Lajos ott kapott meg 1 "titkos" kituntetest.. meghogy Obama valasztasa elott eloadast tartott.. es azt mondtak, ok.
De ezekrol persze az RTL-klubbon max gyikemberekkel es nullponti energiaval 1utt vmi bagatellizalo ubergagyi musorban hallhatsz, targyilagos bemutatas, igazi riport SOHA nem lesz rola..
-
#25 Az Apple-nek nem sok bejegyzett szabadalma van, ellentetben pl a 3M, a Xerox v az IBM-mel..
Az Apple strategiaja, masok altal MAR kifejlesztett technologiakat ergonomikussa tenni, esetleg szokatlan helyzetekben hasznalni.
Teny es valo, h pl az iPhone szoftja nagyon gyors, nagyon felhasznalo barat es nagyon kenyelmes.. mig a mobiltelefonok 99,99%-a nem ilyen.
Teny es valo, h a Macintosh szamitogepeknel koltottek a designra, az 1szeru hasznalhatosagra, az alkatreszei bizonyos minosegi szuresen mennek keresztul..
De mar nem ANNYIRA minosegi gepek azok, es pl az mp3 lejatszoik hangminoseg szempontbol also kat.
Evidens, h ugyanugy mint a Coca Cola, 1 életérzést árul, nem pedig hasznos dolgot, ez tukrozodik a marketing strategian.
-
#24 "az első olyan, aminek volt képernyője. "
Már '98-ban volt kijelzős MP3 lejátszó, pl Diamond Rio PMP300. Még csak az "első olyan mp3 lejátszó, amiben kijelző és HDD is volt" sem igaz, mert a Creative Nomad Jukebox is előbb jött ki- konkrétan most gyors keresés alapján 2000-ben írt tesztet találtam róla, míg az Ipodot 2001 októberében jelentették be... -
Sir Ny #23 "Az iPod meg rossz példa a "több funkció egyetlen készülékben" koncepcióra, mert az iPod (nem touch) semmi más, mint egy hordozható zenelejátszó, egy a sok közül. "
az első a sok közül. az első olyan, aminek volt képernyője. persze voltak előtte is próbálkozások, de ahogy hdo írta, az apple teremtette meg a trendjét a kijelzős mp3 lejátszóknak. -
#22 az apple teremtette meg a trendet, hogy _több_funkciót_egyetlen_eszközbe_ integrálnak, ami konkrétan az én példámban az mp3 lejátszás, mert lőn az apple, teremtette az ipod-ot, és mások látták hogy ez jó, nekik is kell mp3 lejátszót rakni a termékükbe
Ez baromság. iPhone 2007 óta létezik csak, míg zenelejátszós telefonok az évtized elején is voltak már. Igaz, akkor még 32-64-128 mega memóriával, de akkoriban az nagy szó volt. De két évvel az iPhone megjelenése előtt már voltak zenehallgatásra is kiválóan használható készülékek a piacon (a HTC Universalom 2005-ös modell, és amikor tavaly sikerült ripityára törnöm szegényt, nem voltam hajlandó mást venni mint egy ugyanolyat. Most is elégedett használója vagyok, zenét hallgatok és filmet nézek rajta, ráadásul vezeték nélkül, mert bár örögebb mint az iPhone, de már az A2DP-t is tudja amit a szifonba b***nak beletenni)
Az iPod meg rossz példa a "több funkció egyetlen készülékben" koncepcióra, mert az iPod (nem touch) semmi más, mint egy hordozható zenelejátszó, egy a sok közül. -
#21 Addig jó amíg nincs iTunes, mert így nyugodt lelkiismerettel mondhatom hogy azért torrentezek, mert nincs más alternatíva (a fizikai adathordozó számomra nem az.) -
acdc #20 Viszont japanbol a nokia is kivonult,mert a kutyanak sem kellett! -
#19 1. Szerintem egy cég (tök mindegy hogy hivják) azért csak ne szóljon bele az EU szabályozásába. Mégha magában az EU szervezete egy életképtelen csökevény.
2. Beleszólást kivülről azzal nem is tudna elérni, hogy egy terméket esetleg bevezetne az európai piacra, hanem szép, jól kitömött boritékokkal.
-
Robi000001 #18 "az apple teremtette meg a trendet, hogy _több_funkciót_egyetlen_eszközbe_ integrálnak"
Ezzel azért vitatkoznék. És számomra elég nehéz lenne ezt a következtetést abból levonni, hogy az apple csinált egy mp3 lejátszót, aztán 3 évre rá megjelentek az mp3-at lejátszó telefonok*... és akkor hogy magyarázod a telefonba beépített fényképezőgépeket (az apple nem gyártott fényképezőgépet), a telefonba épített GPS-t (az ifone-ban kissé körülményes használni), a telefonba rakott wifit...
Amúgy meg a hordozható zenelejátszók nem a sony walkman-jához kötődnek?
*: a telefonok mindig is lejátszottak valami csengőhangot, csupán idő kérdése volt, hogy mikorra lesznek elég gyorsak és olcsók a beépített procik ahhoz, hogy mp3-at is nyomjanak (az első telefonomban ahhoz is külön csip volt, hogy a midi hangokat ki tudja nyomni). -
pixx #17 Japánban 3.5 G telefonok vannak, az Apple-t konkrétan kiröhögték, mikor be akartak menni a piacra. Amúgy az Iphone 2.0 még így sokkal gyengébb, mint bármelyik 40-50 ezres telefon, és 100 ezres árkategóriában csúnyán elvérzik. Plusz míg az első fémből volt, a második műanyag... -
#16 Megint elkövetted azt a hibát hogy túl specifikusan _az_ okostelefon felé koncentrálsz. Értsd meg amit mondani akarok. Nem azt állítom hogy az apple találta fel az okostelefont, azt mondtam - lehet hogy érthetőbben kellett volna -, hogy az apple teremtette meg a trendet, hogy _több_funkciót_egyetlen_eszközbe_ integrálnak, ami konkrétan az én példámban az mp3 lejátszás, mert lőn az apple, teremtette az ipod-ot, és mások látták hogy ez jó, nekik is kell mp3 lejátszót rakni a termékükbe, mert akkor kelendőbb lesz. Aztán egyszer bele került a mobiltelefonba is. És így tovább ...
Ha ebből sem fogod fel hogy hova akarok kilyukadni, akkor feladom -
Robi000001 #15 "akkor ma okostelefonok sem lennének"
Okostelefonok (és PDA-k GSM funkcióval) már régebb óta léteznek (multi touch funkcióval is)*. Az apple mindössze elhitette az emberekkel, hogy nekik is kell egy (kerül amibe kerül), és nem csak a managereknek és üzletembereknek jár.
*: http://en.wikipedia.org/wiki/Smartphone -
#14 Nem kell nekik AZ egyetlen lejátszót feltalálni. Elég csak EGY lejátszót feltalálni, ami kompakt, dizájnos, egyszerű, hordozható, és emiatt viszik mint a cukrot. Aztán a többi cég megpróbálja leutánozni, illetve ezt a keresett funkciót egyéb hordozható eszközeikbe is beleépíeni, és ebből a trendből lesznek mp3 lejátszós kamerák, telefonok, navigációs rendszerek stb. Ha nincs egy úttörő - és ez jó sokszor az apple - akkor ma okostelefonok sem lennének ... illetve legkésőbb most már lenne, mert az apple is gyárt már.
Az meg hogy a Japán piacon mi kelendő és mi nem, annak nem egy amerikai termék a mércéje, mert nem csak az iphone-nak, hanem semmilyen másik külföldi terméknek nincs esélye, a világ technikailag legfejlettebb országában. -
Robi000001 #13 "Az Apple meg igenis új fuvallatokat hoz a digitális világba, ahogy hdo is írja."
Az tény, hogy az Apple-nak jó a dizájnosztálya, meg a marketing részlege is, de nem ő találta fel sem az mp3 lejátszót, sem pedig a teljesen érintőképernyős telefont. És persze az is gyanús, hogy japánban az iphone-nak semmi esélye a bennszülött telefonokkal szemben.
http://www.engadget.com/2008/03/11/the-first-mp3-player-celebrates-its-10th-birthday/
http://en.wikipedia.org/wiki/Simon_(phone) -
Sir Ny #12 terrorista -
#11 Igazat beszélsz, és ha nem is hozza vissza a magyar piac a befektetett pénzt, és továbbra is valószínű hogy torrenten húznám a zenét, azért nem vetném meg az itunes-t se, mert szívfájdalom nélkül kiadnám azt a 250 forintot egyetlen olyan számért, amit máshol már nem tudok fellelni. -
FlyingV #10 ahamm.. hát akkor elmondom, én hogy látom. nekem se a kedven intézményem ám az EU, de két lehetőség van: egyedül marad MO, nincsenek EUs pénzek, előírások és országon belül lopja továbbra ugyanaz a pár párt és ugyanaz a pár politikus el ugyanazt a pénzt, de közben semmi garancia arra, hogy lesz is valami, továbbá kisebb a felvevőpiac, vagy pedig szopunk az EUval, de legalább ezek a látszat-pályázatok és látszat-előírások valamit garantálnak hogy lesz, és ugyanazt a pénzt nem csak az országbeliek zsebéből húzzák, hanem az EU-s pályázati pénzből is (gyk több marad itthon). több cég jön be (ez sem pozitív, de van munkahely), van felvevőpiac. én inkább ez utóbbi szarral vagyok jobban kibékülve :)
amúgy meg volna egy jó tanácsom: kicsit jobban szűrd azt, amit olvasol és ne higyj minden írott szónak 100%-ig, amit olvasol, mert az az érzésem, kicsit el vagy tévelyedve :)
cateran: konkrétan annyi költséggel járna, hogy nem éri meg behozni. és mondom, ha nem lesz ebből az EU-s törvényből semmi, akkor bizony a hasonló dolgok se nagyon fognak bejönni.. szerintem mégiscsak jobb egy korrektebb törvény, egy maffia eltűnés és új lehetőségek létrejötte, minthogy marad minden ugyanebben a szarban. megintcsak az előző gondolatmenet.. de hát látom gondolkodni nem divat, csak mocskolódni, amit valakik uszítására szószerint ordibáljátok világgá..
Jobs tudomásom szerint nem szart spanyolviaszt, viszont sok köze van pl a mai számítástechnikai forradalomhoz. pont nem az ő nagyságát kéne megkérdőjeezni, még ha nem is egyértelműen szimpatikus figura. de nagy ember. mint ahogy Bill Gates is, ha már itt tartunk.
Az Apple meg igenis új fuvallatokat hoz a digitális világba, ahogy hdo is írja. Ha nem lett volna biztos, hogy lesz iPhone és az full érintőkijelzős lesz, még mindig nem lennének valószínűleg ilyen telefonok. az egy más kérdés, hogy szükség van-e rájuk.. nekem pl van :)
szóval jó, hogy nem egy-két fröcsögő birkán múlik a dolog. én remélem, hogy lesz törvény. még ha nem is Igazmagyarok hozzák meg :) -
#9 Pedig bizony ők szarták ... ha ők nem jönnek elő az ipoddal, akkor nem tudna ma minden szar kütyü mp3-mat lejátszani - még a mobiltelefonod se csengőhang gyanánt -, mivel nem jött volna rá a többi cég hogy van piaca ... azóta se. Mióta Apple létezik, azóta mindenki az ő innovatív találmányaikat lopja. Így volt ez a windowssal is. Nem vagyok apple fan - egy apple termékem sincs mivel baromi drágák, és nem is látná el mindegyik céleszköz az igényeimet -, de ami igaz, azt el kell fogadni. -
cateran #8 Ugyan szeretném tudni miféle kurva nagy költségekkel járna kishazánkat is bevonni az itunesba? Másrészt van élet az itunes-on innen és túl is..megvagyok nélküle,köszi ÉS még zenét is szoktam hallgatni,filmet is szoktam nézni,etc....Agyam eldobom,amikor már Jobs is bemeséli magának,hogy ők szarták a spanyolviaszt az Ipoddal... -
moikboy #7 HAARP projekt lol :D
Hadd dobjak be én is még néhány buzzwordöt: Tesla, nullponti energia, olajlobbi, tartósítószerek, Zeitgeist (movie), világkormány, azevoluciocsalas.
Kihagytam valamit? :D:D:D -
#6 személyes seggfejkém, az EU alapvetoen karos a Magyar Nemzetre, hiszen nagyivben leszarja azt es csakis penzt von el.
Az Artisjus telleg 1 maffia, de kisebb mint az EU.
Ez utobbi ellen mar nem igazan tudjuk megvedeni magunkat, valoszinuleg az altalad remelt uton haladunk majd.. ami tenylegesen a fogyasztoi tarsadalom rabszolgajava teszi a magyar nepet (es sok mast) csak 1 mikrocsoport fog jol elni, uralkodni.
Eljon 1984.
Persze ezen te rohogsz, meg tamaskodsz.. szarom le, ugysem lehet mitcsinalni..
Hallottal mar a Bilderberg-csoportrol, a HAARP projektrol, v arrol h a Mo-i bankoknak nem is volt szukseguk az IMF "segitsegere"?
Ezekrol persze h nem hallottal, mert a khm medianak az a szeepe h dezinformaljon es mossa az emberek agyát. -
#5 -
FlyingV #4 seggfejkéim, ez nem csak az Apple érdeke, MO-n pl soha nem lesznek iTunesok és XBox Live!-ok, ha nem születik már meg végre ez a törvény, 10 év óta így kéne már lennie.. szóval ahelyett hogy megint elvtelenül divatepölfikázunk meg divatsztívdzsobszfikázunk megjajdemeggondolomhogyveszekepölterméket seggfejeskedünk, előbb gondolkodni kéne.. és ez ráadásul pont egy értelmes törvény lenne ám.. remélhetőleg az Artisjus nevű maffiát is kifüstölnék innen és elvinnék rabszolgamunkára az alkalmazottakat és az ötletgazdákat egytől egyig! -
#3 Addig is éljen a bittorrent! De azután is! -
Polemius #2 Steve Jobs akarja megszabni, ki milyen törvényeket hozzon itt, Európában?
Kicsit mintha valaki elszállt volna magától.
Nem terveztem mostanában apple termék vagy szolgáltatás vásárlását, de úgy vélem a jövőben igencsak meggondolom, ha bármikor fel is merülne bennem a gondolat. -
#1 Hey Apple! Fuck off! ;)