42
-
winnie #42 a kliprendezők a legnagyobb ászok. nekik már megvan a vizuálérzékük. -
Gilgamesh #41 Fincher is kliprendező volt, aztán mégis csinált egy jó Alien3-at meg még pár verhetetlen kultfilmet. :) -
emile zola #40 :D:D:D -
nessboth #39 "A rendezői feladatokat az eddig többnyire klippeket készítő Carl Rinsch..." I have a bad feeling about this. Könyörgöm legyen benne 20 éves szőkecsajpilóta, és lazadumásnégertechnikus, könyörgöm, legyen egy kicsit fiatalosabb, csibészebb, lazább. Vér ne legyen benne, ileetve az alienek inkább a gondolatból szülessenek, mintsem a gyomorból robbanjanak elő...sokkal trendibb lenne... -
tökmindegy #38 Kicsit pontosítsunk: Olyan nincs, hogy "Aliens2".
Van:
- Alien
- Aliens
- Alien 3
- Alien Resurrection
Egyébként valóban azt mondja amit írtál. Bishop a neve.
-
#37 Egy jelenet a folytatásból? Az a kép az Aliens2-ből való.
Épp azt mondja a robot Ripleynek: "Nem is rossz egy embertől." -
Gilgamesh #36 FuryAlpha: Elmúltál-e már tíz éves?
Én azt mondom, ne feszegessék túl az idegenek eredetét, azzal csak a misztikusságuk csorbul. Nekem már a második rész királynős koncepciója is majdnem megakadt a torkomon - csak Cameron zsenije mentette meg -, de egy konkrét magyarázat a könyvek vagy képregények egyik alternatív, nem-hivatalos eredettörténetének kánonba emelésével már sok volna a "popcornosításból". Marhára remélem, észbekapnak odaát, és nem érthetőbbé próbálják tenni az idegeneket, hanem még meghökkentőbben embertelenné, már ha mindenképp emelniük kell a téteket. Ennél jobban már csak a CGI totális elhagyásával tehetnének boldogabbá (Scott direktori székbe láncolását leszámítva). -
tökmindegy #35 "de azért kiváncsi vagyok miért tartod fosnak az eredetit. "
Nyilván azért, mert a kedves kollégának fogalma sincs, milyen egy IGAZI sci-fi, ami a mai napig egyedülálló a filmtörténelemben. Látványvilágával forradalmasította a filmtörténelmet. A mai napig ALAPMŰ-nek számít.
Ja, és persze biztos azért, mert néha gondolkozni is kell a film nézése közben. Jó film az Aliens és az Alien 3 is, de az Alien közelébe sem érnek.
---
"Egy jelenet a folytatásból". OMFG.
"egy kép az Aliensből", vagy
"egy jelenet a "A bolygó neve halál című" filmből stb. Kicsit talán érthetőbb lett volna.
Mondjuk már hozzászoktam, hogy itt az SG-n mindig a hozzánemértők írják a cikkeket.
-
Silenzio #34 Mert ha ötvözni akarnak valami mélyebb művészi tartalmat egy műfajjal (horrorral), az már hulladék, mi? Gratulálok. Az Aliens kivételével mindegyik Alien-filmben vannak utalások az elfojtott szexualitásra, az idegen maga is egy erotikus lény, ettől működnek a filmek: az eroszt kapcsolják össze a halállal, a születést a parazita születésével helyettesítik... Ebben pedig az első film a legjobb.
Sokan a másodikat tartják jobbnak, nos a "most legyen 100 Alien, mer' 1 az kevés, és ne törődjünk a képzőművészettel, a képekkel" koncepciót én nem ettem meg. Ettől függetlenül szeretem, de az Alien és az Aliens... Nos, ég és föld. Persze a vélemény olyan mint a segg, mindenkinek van, de azért kiváncsi vagyok miért tartod fosnak az eredetit. -
#33 Nagy Alien rajongóként azt mondom, hogy várom az eredményt. Ha pedig nem jön be, nos, akkor maradnak a régiek, amiket újra és újra megnézhetek majd. :) -
CaptainRumi #32
"nem egy remake lesz, hanem egy teljesen új eredettörténetet forgat le a Fox. Íme az újabb reboot! "
az eredettörténet nem éppen ugyanaz, mint reboot. Vegyük példának az X-men origins-t...az egy reboot volt??? nagyon nem. A reboot egy újragondolás vagy egy széria újrakezdése sokkal inkább hasonlít a remake-re. Itt a szériát nem kezdik előről, csak hozzáadnak még egy részt.
A Daredevilről írt cikk az már rebootról szól, a film rossz volt ezért jó lenne újragondolni stb. -
muerte2 #31 Ez most akkor az elso resz elott fog jatszodni? Es mi tortent az elso resz elott?
Alien konyvekbol 1-et v 2ot ha olvastam, AvsP jobban bejott. Miert nem forgatjak le egyik konyvet?
Remelem nem lesz akkora csalodas mint az AvsP filmek. -
Nazir #30 Inkább azt kéne megfilmesíteni ami a korábban említett könyvben volt a nagy behemót ormányoskormányos lyukashasú sofőr témában.
Abban a könyvben ugyanis pindurit megmagyarázza az író hogy honnan a fenéből származnak az alienek.
A könyv címe asszem az volt hogy Végső Megoldás Élet.
Na ottan aztán le volt írva minden, és az alien faj mikorra lett egy kis esze nem is volt már kegyetlen gyilkos faj.
Azt sem bánnám ha csak rajzfilm lenne ez a magyarázat mint pl az Animatrix. -
FuryAlpha #29 En varom mar nagyon!Olyan reg volt alien movie:/
Remelhetoleg ugy hozzak ossze,hogy kiderul mi a faszom az urutas,hogy kerult oda stb.
Az elso resz sztem 1 hulladek volt.
2-3 a legjobb!!
Minel tobbet tudjunk meg Weylandrol es Yutanirol!
-
Librarian #28 Első felháborodásom után én is így gondolom már. Minél szarabb lesz ez, annál jobbnak fogják érezni azok majd a régebbieket, akik még neadjisten nem látták azokat (mondjuk felnövő generáció). -
AZTA #27 És ha hozzányúlnak akkor mi lesz? Semmi, a régi részek ugyan olyanok maradnak mint voltak ,a kenyér sem lesz drágább tőle a tej sem a vajat meg nemtom :D -
sugarman #26 Remélem, hogy ez egy büdös nagy kamu, és nem nyúlnak hozzá. -
Silenzio #25 Talán homályosan felsejlik a lehetőség, hogy tudtak róla, de semmi biztos. Mint a Blade Runnerben az utalások, hogy Deckard is replikáns. Az én álláspontom szerint le volt zsírozva, hogy mi történik hasonló helyzetben, a tudományos tiszt pedig, aki beépített "ember", mondjuk úgy, replikáns volt, a programozása szerint járt el, védte a cég érdekeit. Ha tudtak is róla, 57 évvel később Carter Burke csak azért csalta csapdába a Hadley's Hope lakosságát, mert tudomást szerzett Ripley által az élienről, és mivel tudta, hogy a Földön nem él ilyen (:D), és gondolta, ez remek kiugrási lehetőség, kis magánakcióba kezdett, ami olyan 120 telepes halálát és a dögök elszaporodását okozta. A motiváció ember és gép esetében más és más, az eredmény ugyanaz. Jó kis alapvetései ezek a paranoid, disztópikus jövőképeknek. Egy másik zseniális film a totalitárius cégek uralmáról a Robotzsaru. Azt is rimékelik, de hál'istennek nem akárki... -
#24 ez ugyanaz, mint a játékiparban: mindig a bejáratott címek jelentik a biztosabb bevételt, ellentétben a rizikósabb új frenchise-oknál, amik vagy bejönnek a népnek, vagy nem. főleg ilyen recesszió idején fontos ez. képzelheted, hogy már egy új alien film hírére feljebb mentek a stúdió részvényei... -
#23 a bolygó nevében van is rá utalás, hogy tudtak róluk, ha jól emlékszem...ripley meg is vádolja a céget talán a kihallgatásán, hogy a nostromot szándékosan küldték a bolygó felé, hogy mintegy véletlenül megtalálják az idegen űrhajót... -
#22 -
Flyinghair #21 Ez tényleg a nap rossz híre. Komolyan, én már nem is akarom, hogy tök eredeti ötleteken alapuló sci-fiket csináljanak. Gyúrjanak össze jó kis sci-fi elemeket, és csináljanak jó filmeket belőle, mert lehet. De nem tudom lenyelni ezt az örökös folytatás meg újrakezdés szindrómát. -
Silenzio #20 Egyetértek. Nincs már messze a Predator prequel, amelyben talán Buffalo Bill, Jesse James vagy Davy Crockett harcol majd az ádáz ragadozók ellen a középnyugat prérijein és hűs tölgyeseiben... De az is lehet, hogy Robinson Crusoe-nak gyűlik meg majd a baja az egyikükkel számüzetése alatt a lakatlan szigeten... Ezek az emberek, akik a pénzt nyomatják a régi franchise-okba és vétójoguk van az eredeti koncepciót tekintve is: ezek idióták. Csak így, egyszerűen. Scott meg nem számít, akik fiatalon az akut zsenialitás jeleit mutatják magukon, általában hamar kiégnek. Lucas, De Palma, Coppola, de még Scorsese is. Hol vannak ma már? A béka segge alatt. -
#19 Attól félek, hogy egy teljesen új trilógiát (quadrológiát) - NE adja isten, könyörgöm! - akarnak ebből is faragni.
Azaz, mint annó Ripley, itt is maradni fog egy (két?) túlélő...
Sőt, még azt is ki tudom nézni ezekből a zsugorított agyú ember-lényekből, hogy még egy Predator-t is becsempésznek a filmekbe ("utalásként")...
Rohadt szemetek! Ehhez a mennyei manna filmtémához BŰN hozzányúlni.
Készítsenek új, és csak hasonló témájú filmeket! Ne klasszikusokat rebootoljanak, presequel-esítsenek!
Fuck!
-
Barakukk #18 "melyet a Fox eddig nem erősített meg" - tehát a cikk sem szól semmiről, csak arról, hogy beszélnek róla, hogy készíteni kéne egy új Alien filmet. Már lassan 10 éve minden évben felhoznak egy ilyen hírt, akkor beszélhetünk róla, ha az imdb-n megjelenik, hogy "filming" -
Hoz_Hun #17 Akárhonnan is nézem, ha ez egy előzmény film akkor az azt jelenti, hogy az összes szereplő meg fog halni ugyebár. Mert ha valaki is túlélné akkor már tudnának az idegenekről. -
Silenzio #16 Tehát úgy műxik majd mint egy Alien 0, az időegyenesen az Alien előtt? Vagy mint a fos Star Trek esetében sutba dobják 43 év teljes cselekményvilágát lexikonnyi tudásával együtt? Sebaj, ha ez a nyomorék Abrams-film ilyen sikeres tudott lenni, az új Alien-filmmel is bankot robbantanak majd, akármilyen szar lesz. -
#15 NEEEEEEEEEEEEEEEEEE
el fogják rontani :( -
#14 "mi az hogy "egy jelenet a folytatásból"?"
A 2. részből van a kép, így már tiszta? -
#13 mi az hogy "egy jelenet a folytatásból"?
szóval akkor most itt egy prequel-t csinálnak? ahová nem kell s. weawer-t is leszerződtetni? vagy mi van? -
EXPENDABLE #12 "Jajj, ezeket a reboot-okat sosem értettem. Mert egy régi filmet rebootoljanak az ok, mint pl a világok harca. De egy ma is "tökéletes" filmet minek?"
Azt hittem,hogy már rég rájöttél a válaszra! "hálivúd" kifulladt. Válság van. A stúdiók pedig szeretik a pénzt. A forgatókönyvírók nem fáraztják magukat valami újdonság megírásával. Inkább sztrájkolnak. Maradnak a régi jólbevált receptek. Előkaparunk egy "régi" klasszikust ami a maga idejében bomba siker volt és leforgatjuk új köntösben mert ha a nép meghallja,hogy Alien, Terminator vagy Rémálom az Elm utcában akkor majd egyből rohannak a moziba. Sajnos be kell látni,hogy igazuk van mert a bevételi adatok mindig ezt mutatják,hogy a nép bizony rohan. Most nem azaokról a kemény fanokról beszélek akik akkor is ott lennének ha a film tényleg annyira szar lenne,hogy még csukott szemmel is gyilkolna. Azokról beszélek akik még mindig képesek bedőlni az ilyen dolgoknak. Aztán mikor a film végével megkérdezed őket,hogy "Na milyen volt ez a reboot?" akkor csak annyit mond,hogy "Hát...az eredeti mérföldekkel jobb volt!" Ki hitte volna? :-O
-
#11 Jajj, ezeket a reboot-okat sosem értettem. Mert egy régi filmet rebootoljanak az ok, mint pl a világok harca. De egy ma is "tökéletes" filmet minek?
Ha van elég pénz egy nagy film leforgatására, akkor miért nem csinálnak egy új filmet, egy könyvből, vagy egy nulladik részt pl, na de rebootot? Valszeg ötlet nulla, de Alien szóval eladható ugyan az is. -
rolika #10 Akkor már csak az nem lesz érthető, Ripley miért nem fogja tudni az Alienben, hogy mivel állnak szemben... -
sokadikgab #9 En meg inkabb az Alienek a Foldon c. filmet neznem meg szivesen...
-
fawcet #8 Mert nem bizol senkiben sem. :D
Alien 1 jó volt, ha valami hasonló lesz akkor jöhet. Csak ne anyabébis történet legyen mint alien4-ben. Legyen teljesen idegen, ne szarakodjanak emberi érzésekkel velük kapcsolatban.
Egyik könyvet meg is csinálhatnák mikor egy kommandó elmegy egy idegen bolyba pempőt lopni (atomot nyomnak végére), folytatás az lehetne mikor visszajönnek minőségi pempő dns-t megszerezni és akkor már két idegen boly harcol egymással. Eredeti és mutáns génnel rendelkezők, mert atom következtében hibás tojások is életben maradnak. -
EXPENDABLE #7 Miért érzem én úgy,hogy ez egy rakás szar lesz?!.... :-D -
W B #6 azaz ormányos izé a "pilóta" vagy más néven az "űrutas"
Ama faj hozta létre az idegeneket mint biológiai fegyver, csak éppen túl jól sikerültek és a pilóták szinte kihaltak. (aki olvasott könyveket tudja, könyvekben van egy élő példány... végig röhögte a Föld evakuálását) -
#5 ahhoz valami csoda kellene.. -
emile zola #4 bízom benne h ezt nem cseszik el... -
xido #3 tegyék bele azt a nagy ormányos óriást,hogy került oda a hajó,a tojások..nulladik rész legyen,de ne megint 7 ember szarakodása egy hajón..