24
-
#24 "A bajor közigazgatási bíróság úgy döntött, hogy egy ügyvéd köteles rádió előfizetési díjat fizetni a munkahelyi számítógépe után."
Nocsak-nocsak! Ha már az ügyvédnek is fizetni kell az már nagyonrossz!
Az hogy a szórakozóhelyeknek akkor is kell fizetni rádió díjat, ha bizonyíthatóan nem üzemeltetnek rádiót, de magnó és/vagy cd lejátszó van a helyen (zenés hely), az nem érdekes! De ha egy ÜGYVÉDNEK is fizetni kell, az már igazi nagy hír! -
bakagaijin #23 Ez egy elég régi dolog, a lényege az hogy ezekből a díjakból közszolgálati rádióadók tudjanak üzemelni reklámok nélkül. Az van mögötte, hogy a kereskedelmin ugye az megy amit a reklámozó megvesz (azzal, hogy csak oda engedi a reklámját, tehát a rádiónak nem éri meg mást adni), míg a közszolgálatin nincs ilyen kereskedelmi nyomás, tehát elvileg független (is lehet :)). Na, ez volt az ötlet, a valóságot hagyjuk. -
#22 Ha a hangkártyát, mint kmunikációs eszközt megadózttatják akkor azt fogják elérni, hogy a telefonszámla meg a banki dolgok lesznek drágábbak, mert költségesebb lett a müködése a vállalkozásuknak.
Vagy vesznek eggy usb-s hangkártyát és nincsen driver a gépen és akkor nincsen mit megadóztatni és ilyen alapon semmi köze nem lesz a gépnek a hangokhoz.
Az a baj, hogy 7.1 es usb-s hangkártyát még nem láttam, de eggy rádió sem szól 7.1-en. Legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.
A következő az lesz, hogy az alaplapon található, használatban lévő slotokat kéne megadóztatni, ami laptop esetében szinte semmit nem jelentene ezért az asztali platformon se lehetne bevezetni, mert nem lenne igazságos, mert mindenki integrált eszközöket venne, ez esetben a laptopnak nagyobb reklámot csinálnának, háttérbe szorítva a nagy teljesítményt igénylő programokat, amitől drágább lesz minden software és film.
Mindezt azért, mert létezik a rádió. Tehet róla az a szerencsétlen, hogy ilyen is van a neten? Ilyen perekre pénzt kiadni a fölösleges, inkább csinálnának eggy új programot amit meg eladnak vagy hang nélküli laptopokat, hogy ne szenvedjenek hiányokat. Persze ez a rádiók reklámainak csak mégnagyobb visszaesés lenne a kevesebb és KORLÁTOZOTT(ez szokott az első lenni, nem az adó) halgatottság miatt, tehát ezt a reklám cégek találták ki(gondolom én). Olyat meg, mintha hallottam volna, hogy a rádiót az embereknek joguk van idő korlátok nélkül halgatni. A digitális téren maximum annyit tehetnek, hogy a jobb minőségű halgatásért kéne adózni. Erre még azt mondanám, hogy van értelme, mert akinek olyan rendszere van, hogy jobb hangminőséget is képes feldolgozni akkor képes havi, eggy sört adózni(kb).
-
TeDDyRuSh #21 Most a rádiódíjat azt a készülékre vetik ki, vagy a műsorra, mert ha műsorra, akkor nem tök mindegy min hallgatod? Szerintem ez egy buta vita. -
krk #20 Az a baj, hogy az adókat nem azért vetik ki, mert a megadóztatott dolog pénzbe kerül az államnak, hanem mert kell a pénz a költségvetésbe, vagyis bármit meg lehet adóztatni.
Amúgy nem díjjat, hanem díjat. -
cooliq #19 Ha angliaban elsz es vak vagy, akkor olcsobb a TV license. mondjuk nem ertem a raciot benne de legyen igazuk. ha erdekel akkor csak a Tv licensre keress ra. Nna inkabb bemasolom:
Am I entitled to a concession?
-
In some circumstances, you may qualify for a concession on the cost of your TV Licence. For example, if you are aged over 74, you can apply for a short term TV Licence, which will cover you until the month you turn 75, at which point you become entitled to a free over 75 TV Licence.
If you are blind or severely sight impaired, you can apply for a 50% concession on the cost of your TV Licence. And, if you live in residential care, you may qualify for a TV Licence at the cost of just £7.50 per year.
To find out more about the different concessions, please choose from the options on the left of this page.
Szoval ez van. -
#18 Érdekes nép ez a német. Nincs ellenségük, rögtön keresnek egyet. :) -
#17 Eszemfaszom megáll...
-
#16 Ha nincsen hagkártyám akkor is van rádiódíj? Ha megnémulok, megsüketülök, megvakullok, tehát meghalok akkor is adóznom kell a hangokért? Pereljük be a teremtőt, hogy hangokat teremtett, mert a földön van levegő és terjed benne a hang. Ez már arcátlanság lenne, ha ezért én tőlem kérnék a pénzt, mikor nekünk kéne fizetniük ezekért a részletekért.
Kitaláltam eggy alternatívát. A halottak a temetőben a föld alatt lakoznak és őket nem terheli adó. Lakjunk mi is a föld alatt és akkor semmi sem tartozik ránk ezekből, mert zombik vagyunk :) -
#15 "Akkor az állam is fizessen nekem, mert hallom a forgalmat az utcáról, meg a reptéri repülőket, a bkv-n a rázkódási díjjat"
Örülj neki, hogy egyelőre ezekért még nem neked kell fizetned. De csak csitt, mert az Artisjus még ezekre a hangokra is jogdíjat vezet be. -
#14 Erről most csak annyi a véleményem, hogy full power a potikon.
Akkor az állam is fizessen nekem, mert hallom a forgalmat az utcáról, meg a reptéri repülőket, a bkv-n a rázkódási díjjat, mert kopnak a csontjaim és mert nem hallom a saját hangomat, ami már részemről kihangosításnak számít, mert kicsit süket vagyok, de csak ezért nem kérek ilyet tőlük! Szerintem fölös, mert kiegyenlítődne az a számla. Na erről ennyit. Majd fizetek a halálnak eggy cigit. Másrészről, had ne fizessek már, mert a kémény körül már kezd leválni a fal, meg az ajtókeret körül. Majd megadózom építkezési formában vagy a temetőbe kötök ki, mert rámdől az egész.
Azért is fizethetnének, mert az erdő csendjét tökreteszik eggy atopálya keresztezésével és így elveszik a természet adta hangokat és az állatok zaját és levegőt amit visszatermel a repülők fel le szálásából származó benzinkút mennyiségű szennyezésért.
Ha tőlem eggy árva forintot is kérni fognak én is követelni fogom ezeket, maradéktalanul! A hagfalat amit megveszek, eggyik tájékoztatójában sem szerepel, hogy működtetési díjjat kéne értük fizetni, szóval ilyen nem is létezik csak hülyítetek, mert már volt adó abban a termékben amit megvettem újonnan. Ebből az adóból részemről kiszűrhetik ezt a szükségletet, ha meg nem így teszik akkor zsákbamacskát vettem.
Amúgy meg jók ezek a hangfalak, kertipartinál jól jön amikor gitározgatunk a haverokkal és a kutya nem szól érte, pedig van hangja rendesen. Még a rendőr szomszédom se szól. Tuti hülyítetek én már érzem -
#13 Ki mást b@sztatnának a politikusok, ha nem a népet? Önmagukat csak nem fogják. -
Miss Popolina #12 -
#11 Ezeknek a Németeknek agyukra ment a jólét vagy nem tudom, nincs kit ba**ni ba***uk a népet?! Te jó ég... -
#10 Elfelejtettem írni: Ha nem a saját tökéletesen hangszigetelt szobádban, tökegyedül adod elő a saját zenédet, akkor potenciálisan más is hallhatja, tehát az előadás nyilvános. Ha meg mindezt hallgatóság (haverok) előtt teszed, myolctól 20 évig terjedő fegyházbüntetést kockáztatsz, valamint kikapcsolják a villanyt a lakásodban.
Ha erősítő nélkül énekeltél, akkor csak a hangszálaidat vágják el, a bűnismétlés megelőzése érdekében. -
#9 Már hogyne kellene fizetned a saját hangodért is. A nyilvános előadásokra kötelezően vonatkozik a közös jogkezelés, ami azt jelenti, hogy fizetned kell az Artisjusnak, ha a saját szerzeményedet saját előadásodban nyilvánosan (ami lehet rádió is) előadod. -
irkab1rka #8 szerintem igenis ki kell vetni az ilyen díjjakat.
teszem azt itt van Példa Géza. Géza birtokol 6 méter rézkábelt. A kábel alkalmas a tv és rádiójelek vételére, aminek hatására rezonálni kezd, ami igaz ugyan, hogy egyéb készülék nélkül nem hallható az ember számára, ám géza egy vödrön tartja a kábelt, ami alkalmas rezgések erősítésére. Mivel a pincében néha igen hallkan búgó hang hallható, így Géza kimeríti a rádiohallgatás bűncselekményének fogalmát.
Géza vagy fizess, vagy add el a kábelt nekem kettő húszért! -
Cat #7 Most is van tévéelőfizetési díj, csak azt "átvállalta" az állam. Ugyanúgy kivethetik számítógépre is, figyeljétek majd meg. -
#6 Tehát, ha én ithon a hangszereimet rákötöm az erősítőmre akkor jogdíjat kellene azért fizetnem, hogy zenélhessek. Úristen! Akkor még most füstölöm le a rendszert. Mostantól csak a saját hangomat fogom kihangosítani és énekelni fogok a mikrofonba. A szomszédoknak biztosan jobban fog tetszeni.
A saját hangomért csak nem kell jogdíjjat fizetnem, hogy hangosn halgassam a hangomat a hangszálaim megeröltetése nélkül, mert sokat dohányzok és nem ordibálhatok. "Az orvos írta fel." A nagyothalló készülékekért is jogíjat kell fizetni, mert megnagyobbodott a hallás érzékelésem, mint a drogosoknak. -
Inquisitor #5 Magyarországon (elvileg) ha publikus helyen, (tér, épület, bolt, akármi) zenét játszik le valaki, akkor tök mindegy miről szól a zene négyzetméter alapú ADÓT kell fizetnie az Artisjus-nak.
Ellenben nem értem miért kéne internet rádióért fizetni? Ha sima rádióra, TV-re vagy CB-re fizetni kell, az azért van, mert a frekvenciák és azok fentartása pénzbe kerül. De az internetes rádióért max. a szolgáltatók szedhetnének sápot!!! -
#4 Na ennyit az ingyenes online live discoról.
Ezt nem lehet általánosítani. Különben is csak az kérjen érte pénzt aki fizetősen teszi elérhetővé az adásait, de nem fogják megtenni, mert 5000 ember helyett csak 100 ember fogja halgatni a rádióját, néhanapján. Az ingyenes hanghullámokról átérnek fizetős áramra és ezzel is csak az információt zárják el tőlünk. Mi itt eggyáltalán a cél? Hülyüljünk meg, ha nincsen pénzük, hogy elmenjük mégtöbbet dolgozni, hogy ne legyen időnk ezzel foglalkozni, hogy többet tudjunk letölteni a netről, hogy mégtöbb adattárolót vegyünk és mégtöbb áramot fogyasszunk?
Azért a Mayday még jó, de tavaj az sem volt. -
#3 Erősen remélem, Gordonka nem olvassa ezt a hírt, mert még eszébe talál jutni, hogy nálunk is létezik tv-előfizetési díj, csak jelenleg nem kell megfizetni. Márpedig megengedhetetlen ekkora kedvezmény, amikor a szoclibeknek már csak egy évük van hátra, hogy zavartalanul rabolhassák a lakosságot és tömhessék a zsebüket.
Nyilván erősen kétséges egy olyan törvény (rendelet?) alkotmányosága, amely olysmi után kötelez fizetésre, amit nem veszek igénybe. Már vagy tíz éve nem nézek tv-t és nem hallgatok rádiót, készülékem sincs.
"A közszolgálati adók (amit épeszű ember NEM hallgat) meg általában valmelyik poilitkai párt kezében/zsebében vannak, finanszírozzák ők!"
Ez csak nálunk van így, Németországban jóval kevésbé. -
#2 Meg reprográfiai díjat minden PC, nyomtató és hasonló cucc után. A német állam új fejőstehenet talált a PC-tulajdonosok személyében, mert már több embernek van PC-je, mint amennyinek rádiója. -
#1 Szokásos németajkú hülyeség. Az autórádiómért sem fizettethetnek rádiódíjat, miért fizetnék a PC-mért. Vagy pl. a cégem miért fizetne, mikor MINDEN online adás tiltva van a céges hálózatban. Egyáltalán, miért kéne bárkinek is fizetni olyan szolgáltatás után AMIT NEM VETT IGÉNYBE?! Fogas kérdés, vajon legalizálhatjuk-e a szabadrablást, mivel ez kb. egyenértékű azzal.
Legyenek fizetős adások, dekóderrel, ami kell (azok meg is fognak halni term. végleg szépen, de így korrekt) és legyenek kereskedelmi adások, amikért nem kell fizetni, hiszen pont hogy a népszerűségükből és a reklámozókból tartják fent magukat. Ez így korrekt EGYEDÜL (ha már fizettetni akarnak), miden más megoldás lehúzás, csalás, rablás és még sorolhatnám.
A közszolgálati adók (amit épeszű ember NEM hallgat) meg általában valmelyik poilitkai párt kezében/zsebében vannak, finanszírozzák ők!