18
  • bakagaijin
    #18
    Nem tudom. Sajnos a vesztegetés mint olyan Magyarországon elfogadott és senki nem fog valóban kiakadni rajta... A perverziókra viszont ugranak az emberek. Nekem legalábbis ez jön le a sajtóból aztán lehet hogy ez csak a mondvacsinált felszín és otthon mindenki nyugiban veri a feleségét és/vagy sssza a lovát a közbeszerzett pénzéből :). Passz.
  • robertone
    #17
    Attól tartok, a közvélemény nagy ívben tesz rá, melyik vállalat melyik vezetője milyen perverzióval bír, nem is ismerik az ürgét és nem is érdekli őket mit csinál.

    A közvéleményt Győzike meg a többi mondvacsinált celebecske érdekli, de azok is csak addig amíg képernyőn vannak, nem kis pénzbe és munkába kerül valakit kicsit is érdekessé tenni a közvélemény számára, akit meg nem ismernek az csinálhat akármit, érdektelen.

    A cégek megítélését a reklámokon kívül gyakorlatilag semmi nem befolyásolja, a Siemens vesztegetési ügyei kategóriákkal felháborítóbbak mint bármelyik cégvezető bármilyen magánhobbija lenne, mégsem érdekel senkit, ha tíz embert megkérdezel az utcán 9 nem tudja miről van szó. Te sem fogsz kevesebb Siemens cuccot venni emiatt ha tetszenek, pedig egy ilyen ügynek kategóriákkal több köze van a minőséghez és az árhoz, mint hogy ki kivel mit csinál a szabadidejében.

    Egyébként meg csak csinálják így, amíg a gatyájukat le nem perlik róluk, majd akkor megnézem mennyire ítélik hatékony módszernek. Azt hiszik, itt bármit megtehetnek, épp ideje kicsit rájuk ugrasztani a hatóságokat, aki így áll ehhez a régióhoz az jobban is teszi ha elhúz innen, amúgy sem marad itt az a híresen vaskos profitjuk, de előbb le kell róluk gombolni pár milla bírságot is, hogy a többi cégnek ilyen eszébe se jusson.
  • bakagaijin
    #16
    Jogilag ez így van. A gond a közvélemény nevű izével van. Gondolj bele: a Blikk lehoz egy riportot miszerint az épp aktuális T-Online/Com/akármi vezérigazgatója a lókakiszex kedvelője, vagy ami Magyarországon még rosszabb: homokos. Kérdés 2 pontért: hogyan befolyásolja ez a cég megítélését?

    Egyébként az is meglehet, hogy kifejezetten a lókakiszexes embereket keresték, mert őket a német anyavállalat egyszerűbben tudja zsarolni, ha önállóskodni akarnának. Nem véletlen hogy a keleti(bb) blokk kiemelt embereit vizslatták így.
  • Tinman #15
    Sajnos nem... matrózjellegű, na mindegy amúgy sem szeretem az animális élvezeteket :-D
  • robertone
    #14
    A munkáltató nem megvásárolja az alkalmazottat, csak feladatokkal látja el, semmi köze hozzá melyik alkalmazott mit csinál a szabadidejében, nincs joga még megkérdezni sem, pláne magánnyomozást folytatni.

    Ha lovakkal szereti vagy nyakig kakiban vagy nyakig lókakiban a szexet az az alkalmazott magánügye, végezze el a munkaidejében színvonalasan a munkáját, munkaidőn kívül a munkaadónak kuss a neve, minden más eljárás sérti az emberi méltóságot és a jogszabályokat is.

    Az pedig, hogy eleve ilyen információk alapján alkalmaznak bárkit, máris felveti a szexuális zaklatás gyanúját, egyébként pedig ez a "pénzem van, azt teszek az emberekkel amit akarok" mentalitás undorítóbb mint a lószex vagy a kakikamaty vagy bármi.
  • KillerBee
    #13
    Csak ha sárga-fekete harántcsíkos a pulóvered. Jelenlegi hierarchiánkban nem létezik ugyan méhkirályi poszt, de ha tudsz várni párszáz millió évet, akkor talán addigra átalakulunk. :P
  • Tinman #12
    Valóban nem... még méhkirálynak sem mennék el, bár csíkos pulcsim az van. Határeset? ^^
  • TeDDyRuSh
    #11
    Kiegészítés: Nem Maya szexuális élete izgatna (kivéve, ha kisfiúkkal, állatokkal csinálná), hanem az ilyen mély infó. Bár elég sokat elárul az iwiw is, meg a rendszeresen használt nickname. Hány anonimnek hitt embert találtam már meg...
  • TeDDyRuSh
    #10
    Ez egy tök jó cikk. Látszik, mekkora hatalma van egy ilyen telekommunikációs cégnek. Mert a hatalom ott van, akinél az infó, nem akinél a kincstár kulcsa. Vajon miket tudhatnak a politikusainkról? Mire használhatják ezek az infókat. Nem vagyok összeesküvés elmélet gyártó típus, de mint Hr-es tanonc, baromi sokat segítene a későbbi munkámban a hasonló infó, mint a Mayaé. Baromi sok időt és pénzt takarít meg egy cégnek az ilyen lehetőség.
  • KillerBee
    #9
    El sem tudod képzelni, milyen nehéz egy leendő méhkirálynőnek. Mert hát noblesse oblige, szóval...
  • Tinman #8
    Oltári fárasztó lehet nőnek lenni... el nem viselném, hogy boldog-boldogtalan a seggemet stíröli.

    Neked mint méh, persze ilyesmitől nem kell tartanod :-D
  • KillerBee
    #7
    Attól szomorú lennék. Minden férfi nyála csorogjon utánam, ne csak minden másodiké!
  • Tinman #6
    Miért? Büszkeséggel töltene el, ha minden 2. ffi meg akarna hágni?
  • KillerBee
    #5
    A munkáltatónak semmi köze nincs az alkalmazott szexuális preferenciáihoz vagy szokásaihoz. A magánélete legtöbb egyéb vonatkozásához sincs semmi köze. Az ilyen szempontok szerinti megkülönböztetést törvény is tiltja, és ez a törvény értelemszerűen vonatkozik az alkalmazás előtti szűrésre is.

    A pályázó testvérének szexuális szokásaihoz meg végképp semmi köze nincs a leendő munkaadónak, függetlenül attól, hogyan szerzi be az infót. Nem egészen mellesleg a Telekomnak kiváló lehetősége nyílik a lehallgatásokra is, így csöppet sem zárható ki, hogy lehallgatták a pályázót, ahogyan azt tették a hazai dolgozóikkal is. A bizonyítékokat persze gondosan eltüntették, gondolom.

    #redfish:

    Gondolod, hogy ha a gyereked mostani tanárairól nincs szexkép vagy szexvideó a neten, akkor ezek a tanárok nem is szexelnek?

    Ez óriási prüdéria, ahogy a marcali angoltanárnő példja is mutatja. Attól rosszabbul tanít angolt, hogy szeret két férfival szexelni és ez meg is jelenik a neten? Főleg a fiatalabb korosztályok szemében már nincs semmi különös vagy megvetendő az ilyesmiben, egyre elfogadottabbak lesznek az ilyen képek és videók, egymásról és egyre gyakrabban készítenek ilyeneket.

    Nincs ebben semmi rossz, a prűd vének meg idővel úgyis kihalnak. :D
  • Vorpal
    #4
    " A pályázót személyes környezetében fokozott szexuális igénnyel rendelkező vadmacskának tartják."

    Én erre csak büszke lennék,D
  • redfish
    #3
    Régóta tudjuk, hogy a személyes adatainkat és magánéletünket nem jó feltöltögetni a netre, mert azt utána bárki megtalálhatja...
    X.Maya se csodálkozzon, ha a valódi nevén regisztrál társkereső oldalakra, közösségi portálokon és ott kiteszi a fotóit és egész magánéletét...
    A fenti információkat ilyen oldalakról lehet begyűjteni!

    Teljesen igaza van a Munkáltatóknak, ha begyűjtik ezeket az infókat és jogos az igényük, hogy nem szeretnének vezetői állásokba olyan személyeket beültetni, akikről bármilyen kompromittáló, erkölcstelen infó forog a neten, ezzel a cégük is lejáratódik!

    Tanulság :
    - vigyázz a személyes adataidra, ne regisztrálj a neveden sem közösségi oldalon, sem társkereső oldalon!
    - ne tölts fel a netre saját vagy családi fotókat!

    A közelmúltban Mo-on is több tanár szexfotóit megtalálták a tanítványok a neten...
    Bevallom, én sem szeretném, ha a gyerekem tanáráról ilyen fotókat találnék az interneten, azt meg végképp nem szeretném, ha ilyen tanár tanítaná a gyerekeimet!!!
  • Tinman #2
    Mér' te alkalmaznál egy olyat, aki szereti ha lekakilják vagy lovakra gerjed?

    Aki "normális" szexuális életet él, és találékony az ágyban, mint pl. "Maya" az a munkában is jó problémamegoldó, ötletgazdag.
  • KillerBee
    #1
    Ez a cég úgy tekint a leendő vagy tényleges alkalmazottaira, mint a haszonállatokra. A "gyarmatokon" főleg. A belem kifordul tőle.