2
 • pasi29uk
  #2
  A nyomtató szerverek, Rip programok, a Maci és Win környezet eltérő tulajdonsági... Gondolok a jóval több 10.000 pixel széles és sokszorta hosszabb állományok kezelése (ne álljon le a nyomtatás három méter után), a menetközbeni festék utántöltés, utólagos média visszafűzés és második nyomat pozícionálás...
  Kíváncsi vagyok, hogy kik adják a nevüket hozzá...
 • pasi29uk
  #1
  Egy napos akadémia.... még tanfolyamnak sem nevezném. :D

  Régebben egy Magyaroszági Canon kisker/nagyker/szakszervíz cégnél dolgoztam, ahol mindezekre (Akadémián megfogalmazott tudásanyag) szükség volt.
  Viszont van egy nagyon fontos különbség... kérdésere INGYEN és SZAKSZERŰ választ kaptam a color menedzsmenttöl a szinprofilokig a fent említett cég direkt erre szakosodott szakembereitől. (Köszönet érte)

  Ha valaki grafikus létére nem ismeri azt a programot amit használ, az ne itt keresgéljen infót, hanem menjen és a tudását alapozza egy "grafikust képző" tanfolyamra...

  Egy nap alatt ki van zárva, hogy használható tudásra tegyen valaki szert 18e Ft ért. Csak a nyomathordozók megismerése majd a pigment-oldószeres nyomatok összehasonítása több mint egy nap!!! És akkor nem beszéltem a kalibrálásról, a speciális nyomathordozók által nyújtott lehetőségek megismerése (átlátszó vinylre nyomtatok tükörben, majd körbevágatom a nyomtatóval...) és az ilyen apróságok.

  Szumma: Miért adja az Epson a nevét egy ilyen gagyi mutatványhoz?