8
 • vasziszdasz
  #8
  A 12 és 13 hüvelykes készülékek szegmensében a jelenleg is használt Montevina platformot viszik tovább, itt ugyanis az alacsony fogyasztáson van a hangsúly, kevésbé van szükség a vadonatúj, drágább (és nagyobb étvágyú) fejlesztésekre.
  Ez de kamu... Inkább csak az lehet hogy baszott sokat fogyaszt a mobil i7, és nem merik notiba rakni.
 • tomcsa4
  #7
  Lehet erre értette a híríró?
 • hothead
  #6
  Nem lett véletlen elírva cikk??

  "visszavonul az Atom N280 és GN40 párosítás, helyét pedig az Atom N270 és 945GSE kettős veszi át, amelyet szeptembertől"

  A régi fejlesztés váltja az újabbat????
 • tomcsa4
  #5
  Itt egy érdekes hír. Érdemes elolvasni.
 • tomcsa4
  #4
  Ebben teljesen igazad van. Tudod hova tudnám elképzelni? PDA-kba, zenelejátszókba (mp4, mp5), telefonokba.

  Netbookban tudom, hogy egy Atom procinak bőven elég egy hűtőborda. De viszont a chipkészletekkel még gond van (pláne hűtésben, aktív aá nem adják, ráadásul az még sokat eszik, de az ionnnal elméletileg megváltozik majd).
 • shabba
  #3
  A celeron M530 TDP besorolása 30W, az Atom N270-é 2.5W TDP. Ez is egy igen fontos pont. Az Atomot alapjaitól nem arra tervezték hogy abszolút értéken nagy teljesítményt nyújtson a többi procihoz képes, hanem az egész tervezés során a teljesítmény/fogyasztás arány maximalizálása volt a cél. Ezen kívül még az igen alacsony idle fogyasztási érték is hasonlóan fontos volt, hisz egy proci működése során jó 90%-ban idle állapotban várakozik. További az is fontos tervezési szempont volt hogy ezt igen kis magméret mellett érjék el, hogy a gyártási költségszint minél alacsonyabban legyen tartható, így a procik ára is alacsonyabb lehessen.

  Egy Atom proci softwaresen is lejátszik xvid vagy 720p-s releaseket. Ennél nagyobb felbontású képernyővel meg nem igazán szerelik, így 1080p-s lejátszási képességre nincs is igazán szükség.
 • tomcsa4
  #2
  Az a baj az Atom procikkal, hogy elképesztően gyengék. Ez az N270 harmadannyira gyors, mint a Celeron M530, igaz feleannyiba is kerül. Bár 8 colos kijelzőhöz megfelel az Atom, csak filmet ne akarjanak rajta nézni. (Mondják, hogy az Atom kimondottan netezésre használt proci. Kíváncsi lennék, a vásárlók mindegyike arra használja-e.)
 • Segal
  #1
  ez a 250 dolláros dolog jól hangzik