15
  • polarka
    az antianyag bomba még annál is jobb lesz
  • Sir Ny
    a hidrogénbomba még jobb mint az atom.
  • Molnibalage
    Az atombomba nem egy hülyeség. Nem tűnt fel senkinek, hogy két atomhatalom soha nem baszogatta még egymást? Mióta van atomfegyver azóta nincs világháború. A tömegtermelés megjelenete után év alatt sikerült 2 totálisat is összehozni...
  • L3zl13
    2003-as adatok. Már rég nem releváns.
    Ugye tudjuk, hogy Kínában kb hetente felhúznak egy szén tüzelésű erőművet.
    Másrészt meg kínában pont a sok lakos miatt kicsi a per capita. Lévén a népesség fele középkori körülmények között él. De ettől még nem lesz jobb, hogy az iparuk mennyire nem foglalkozik a környezetszenynezéssel.

Persze ettől még ugyanúgy hülyeség az atombomba.
  • USAMEN POWER
    A szánalmas jelzőt meg csak azért használtam, mert ha egy ország ledob a másikra atomot, legyen az több 1000 km-re tőle, egy légkörben vagyunk... 2 legyet üt egy csapásra, egyik az az ország amire atomot dobtak, hatása azonnal érezhető ott, sok halott. A másik saját maga, az atombomba hatása lassan de biztosan éreztetni fogja hatását, persze egyébb megbetegedések, pl. "rák" formájában.
  • USAMEN POWER
    Az atombomba a legnagyobb faszság, amit kitaláltak, a felhasználása meg a hab a tortán... Habár ez szemszög kérdése.
    Ha úgy nézzük, hogy egy űrből érkező fenyegetés, pl. kisbolygó elhárítására, vagy eltérítésére jól jön. De egy másik ország megtámadása vele a legszánalmasabb dolog szerintem. Ha Kínára ledobnak egy atomot, az az egész bolygóra hatással van te "minek nevezzelek ?" Nukleáris Holokausztról hallottál ? A sok atombomba kísérlet hatására, annyi szegényített urán van már a légkörben, hogy az a világot kellőképpen fenyegeti, csak nem reklámozzák. Érdekes hogy mostanában a rákos megbetegedések is elterjedtek...
  • Nos
    Közben megnéztem az előbbi oldalt:
    http://www.nationmaster.com
    Nagyon jó kis adatbázis, bár nem ide vág.
  • Nos
    Kínára? 1 milliárd ember sokat szennyez, de össze sem lehet hasonlítani azzal, amit az 500 milliós Európa. Csak sokszor 10-50 milliós országok kibocsátását hasonlítjuk hozzá. Még szép, hogy többet szennyez.
    Egy kis egyfőre eső CO2:
    http://www.nationmaster.com/graph/env_co2_emi_percap-environment-co2-emissions-per-capita
  • kissssss
    atomot europára atomot amerikára atomot mindenkire (ilyen hülye felfogást )
  • polarka
    Délkelet-Ázsiában a század végére ki is halhatnak a korallok.
    És hogy érződjön, a korallmezők mekkora részét érinti mindez.
  • bigjoe
    Atomot kínának -> Atomot kínára!!!
  • USAMEN POWER
    Azért Japán önmagában nem is annyira környezetszennyező ország, de hiába ha ott van mellette Kína...
  • snorbi
    Bármennyire szomorúan hangzik, szerintem a fő cél nem a korallok megmentése lehet, hanem a területi követelések érvényesítése... :(
  • waterman
    épp ezt akartam írni. plussz még a tengerbe ömlő szennyezőanyagokról és a korallzátonyokon élő halpopulációk kiirtásáról is érdemes lenne beszélni. ott helyben, lokálisan semmi esélyük szerintem. az ausztrál korallzátony is haldoklik, ott vajon majd mit fognak művelni? még mindig túl szűklátókörűen gondolkoznak, vagy akik nagyobban gondolkodnak azokra rámondják, hogy hülyék vagytok, vagy ej ráérünk arra még..
  • Balumann
    Adnak a szarnak egy pofont. A maradék is ki fog pusztulni, csak idő kérdése, nem bírják a hőmérsékletváltozást és savasodást.