16
  • Epikurosz
    #16
    Kapcsolódó hír:
    Ezek a rohadt telkók gigászi profitot zsebelnek be minden évben.
    Mert a fogyasztók azért bizony hülyék.
  • Miss Popolina
    #15
    Kapcsolódó linkek

    http://fring.com
  • Ranbó
    #14
    Kapcsolódó linkek

    http://www.nimbuzz.com
  • Ranbó
    #13
    Ja a Nimbuzzal még lehet beszélgetni az MSN-en és a GTALK-on is !, ezenkívül pedig chateslésre is lehet használni kb. 15 messenger platformon (Jabber, GADU-GADU, ICQ, Yahoo , AIM stb..)
  • Ranbó
    #12


    Ehhez már csak annyit fűznék hozzá, hogy a Skype natív kliense egyenlőre béta állapotban van és beszélgetésre NEM, csak csetelésre lehet használni, illetve a beszélgetésért Skype-Out számlát kell nyitni és vezetni.

    A Nimbuzz nevű klienssel viszont Symbian S60 rev 2. -től felfele, viszont Skype-2-Skype hívásokra is lehet használni, függetlenül a használt hálózattól, ami lehet GPRS/EDGE , amit a mobilszolgáltató biztosít, de lehet WLAN is saját vagy ingyenes WiFi hotspoton keresztül.
  • Ranbó
    #11
    Éppen elég nagy büntetés annak a mobilszolgáltatónak, amelyik
    blokkolni MERÉSZELI a Skype-ot, hogy nem lesz több előfizetője.
    A másik meg hogy kit érdekel melyik mobilszolgáltató mit blokkol, ma a
    WLAN telefonok idején, mikor kimegyek a parkba és még csak nem is GPRS/EDGE
    hanem WLAN hálózatból INGYEN Skype-zok...
  • 5c0rp330n
    #10
    dögöljenek csak éhen a kicseszett pénzéhes mobilszolgáltatók. nem vitatkozni kéne a skype-al, az már régen rossz. jobbat mutatni kell. ha nem tudnak, pusztuljanak. undorító idióta bürokrata pénzéhes senkiházik.
  • Gabe Dearborne
    #9
    Na jó, gyerekek. A technikai fejlődésnek mindig voltak kerékkötői, és megjósolom, hogy mindig is lesznek. De ettől a világ még nem áll meg.
  • Yv@n
    #8
    Jahaj. A fenntartási költségek minimálisak ilyen esetben, nem kerül jellemzően többe a fenntartás a használat függvényében(nem kopik el a drót).

    Nyilván a kiépítés nagy beruházás, aminek meg kell térülni, és persze nem azt mondom hogy ingyen kell szórni az áldást, de most jópár cucc mesterségesen van magas áron tartva.
  • okosan gyerekek
    #7
    Félreértettek az urak, én Skype-2-skype hívásokat csinálok, így csak a napi első felcsatlakozásom fizetem meg, ami 30 penny, tehát 100 forint. Innen úgy sincs valósidejű kommunikációs igényem, csak a napi egyszer-kétszer élmény megosztásra használom. Amit akár akkor is csinálhatunk, amikor az otthoniak a számítógép előtt vannak, míg én Symbian-ről akár az utcáról is fel tudom őket hívni. Ez nekem már kielégítő, de talán igazatok van, a probléma nálam viszont a Fring-nél kezdődik, én Nimbuzz párti vagyok.
  • chuky123
    #6
    semmiböl? Nekik is fennt kell tartani a hálozatot. Bár tudom a mobilnetért is fizetni kell, szóval abbol is bevétel bár egyszer leírtam pl a push to talk szolgáltatást is letiltották.
  • macseke
    #5
    "Nem engedjük tönkretenni az üzletünket."

    Hát a jó kur** anyá*** ti pénzéhes f*****!

    Azért a nevetségesen kicsi adatforgalomért, amit a telfonálás jelent már nagyon régóta hihetetlenül pofátlan dolog ennyit kérni. Csoda hogy ilyen sokáig húzta (húzza) ez a dolog, már rég bele kellett volna bukniuk
  • Yv@n
    #4
    Már réges rég el kellett volna oda jutni, hogy voip-on mey a beszélgetés, fos sms/mms helyett meg mehetne mail. Nyilván ezellen kapálóznak a szolgáltatók, hisz most ömlik a nagy lóvé a semmiből.
  • bakagaijin
    #3
    S valahogy mégis nagy buktának tekinti az eBay a Skype megvásárlását. Pedig a létező legnépszerűbb és legdrágább ilyen szolgáltatás. Hmm...
  • Gabal
    #2
    Egyetértek az aggályokkal, ez a szabad verseny korlátozása. De!

    Nem értem a sok emberben ezt a Skype-függőséget. Sajnos a VoIP a legtöbb emberben a Skype-t jelenti, holott az egyik legdrágább és legbutább alternatívája. Rengeteg olcsóbb és minőségben megfelelő szolgáltató van a piacon (SIP protocoll), amikhez képest a Skype árai szabad rablásnak tűnnek. Néhány szolgáltató pl.: http://betamax-reseller.eu

    Az olcsóbbak közül 1-2Ft/perc a vezetékes számok 13-15Ft/perc a mobilok ("hálozaton belül" persze ezek is ingyenesek). PC-re, mobilokra pedig léteznek ilyen VoIP kliensek (Windows Mobile-ra, Symbian is külön van, de ott van mindkettőn a fring)
  • okosan gyerekek
    #1
    így fog a technológia fejlődésével az összes valódi jelentőségű hatalom kiporlani a kezetek közül. Pusztuljatok.

    A cikkhez még annyit, hogy itt az Egyesült Királyságban az hazudgálják a fogyasztóknak -a 3 (three) nevű szolgáltatót leszámítva- hogy hálózatukon nem érhetőek el a VoiP szolgáltatások. Ennek ellenére, én a Virgin mobil hálózatán napi 30 penny-ért (100 forint körül :DDD) hívom a 62 éves édesanyám Magyaroroszágon Skype-on és a kedvesem is, meg mindenkit akit kell, a körülbelül dupla annyiba kerülő percdíjakkal szemben.

    SZOPÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS! :)

    És még nem jutott olyan szintre a társadalom, hogy megosztanák egymás közt a wi-fi hálózataik, de annak sem kell több 10 évnél. :) Aztán lehet integetni, nem úgy van az, hogy csak növekszünk, azt' növekszünk, egyszer jól kell lakni. Egyszer haza kell menni. A társadalom, nem mindig fog a fogyasztatás fogságában maradni. Ezért van most is krízis, mert nem vásárolnak az emberek. Ha nem kell, nem fogunk, ezt most kell tudomásul venni. SZépen bele kell törődni, hogy nem fogunk örökké bevételi forrást jelenteni. Kedves T-mobile, meg Vodafone. :)