5
  • KillerBee
    Ez szerintem ahhoz hasonló lesz, mint volt régebben az USA-ban az AdultCheck - vagy talán még most is létezik, nem tudom. Évi tizenvalahány dollárért regisztrálni kell és hitelkártyával fizetni, erre kapsz egy azonosítót, amivel beléphetsz a "felnőtt" tartalmakat kínáló oldalakra. Mivel hitelkártyája csak nagykorúnak lehet, ezzel igazolást nyert a megfelelő életkor.

Vagyis úgy tűnik, az efféle szolgáltatásokat nyújtó cégeknek sikerült meggyőzniök vagy lefizetniök valakit.
  • zola2000
    Magyarországon igen, de most itt angliáról van szó.
  • redfish
    Amikor a sarki boltban is simán vásárolhatnak a 14-16 évesek cigit, alkoholt, akkor hogyan tudnák ezt a neten megakadályozni?!

Nem akartam elhinni a középiskolás gyerekeimnek, hogy az osztálytársaik naponta beülve söröznek, pezsgőznek az iskolához közeli borozóban 9. osztályos koruktól!!! Nehogymár a 14-15 éveseken nem látszik messziről, hogy nem nagykorúak!

Amúgy meg nem kell neten vásárolni a kést gyilkossághoz : a pár nappal ezelőtti brutális gyilkosság (17 éves fiú csontozó késsel ölte meg 16 éves barátnőjét) otthon a konyhában talált késsel történt.

Az egész megint csak arra jó, hogy a kereskedőket csesztessék és néhány hivatalnok megint bizonyíthassa, mennyire fontos ember...
  • bakagaijin
    Angliában van személyi szám? Nyilvánosan, bárki számára hozzáférhető? Úgy értem hogy Mo-n is _elvileg_ csak a hatóság kérheti el, más nem használhatja azonosításodra. Amúgy meg ha tizenéves tudja használni anyuci bankkártyáját akkor majd pont a személyi számát nem...

Komolyan érdekelne, hogy mit akarnak kihozni abból hogy "alapos ellenőrző rendszer"?
  • zola2000
    És ez most hogy? Talán meg kell adni pl egy személyigazolványszámot ezentúl? Mondjuk egy hatékonyabb szűrést nem ártana bevezetni...