15
  • TeszteloPontHu
    #15
    "Ha mindent összevetünk, akkor látható, hogy lassan újra visszatér majd minden a régi kerékvágásba és a dolgok jóra fordulnak. Az, hogy ez holnap vagy egy év múlva következik-e be, azt viszont nagyon nehéz megmondani."

    Monjduk ehhez a megállapításhoz sok ész nem kell. "Érdekes" lenne az a világ, ahol soha nem fordulnak jóra a dolgok, sőt, egyre rosszabb lesz. Minden világháború vagy a múlt század elejei válság után is jóra fordultak a dolog. Ez teljesen természetes, semmilyen vizsgálatot nem igényel ennek megállapítása...
  • NEXUS6
    #14
    Egyrészt. Másrészt viszont ez egy olyan manőver volt, mint a disznóinfluenza. Magyarul: pusztuljon a férgese!

    Egyrészt azok a nagyobb cégek, akik a piacok feletti ellenőrzést szeretnék megszerezni bevállaltak egy ilyen lazább profitkiesést, mint ez a világválság, ami viszont a kisebbek halálát jelenti.

    De minden talpon maradó cég profitál belőle, mert a válságra hivatkozva mindenfajta szívfájdalom és a szakszervezetekkel történő egyeztetés nélkül tudnak megszabadulni a dolgozók jelenős részétől, ami jelentősen költség csökkentő hatású.

    Ha az állam nem üt a kezükre, akkor öngyilkos módon szabadulnak meg 10 000-ektől, azzal sem törődve, hogy a saját vevőbázisukat csökkentik jelentősen.
    Ami másrészt nem gond számukra, mert a társadalmi olló nyílása azt jelenti, hogy a cégek nagyrésze átállhat arra, hogy a gazdagok igényeinek kielégítéséből éljen meg, amihez eleve nem kel annyi alkalmazott.
  • mármindfoglalt
    #13
    Na jó, a minimális hatással van, az talán egy kicsit túlzás volt, de azért szerintem a legtöbb embernek a létét ez nem veszélyezteti. Az meg, hogy kinek milyen vastag a bankszámlája, egy bizonyos összeg fölött már nem áll arányosságban a boldogságával és elégedettségével.

    Szerintem is nyilvánvaló, hogy egyesek majd nagyon jól járnak ezzel. Ha mindenki meghúzza a nadrágszíjat, akkor a sok összespórolt összeg majd valakinél szépen lecsapódik.
  • NEXUS6
    #12
    Eddig kb. 700 000 Ft-omban van a valsztríti tőzsdedisznók hülyesége.
    Amúgy bérből és fizetésből élő vagyok.
    Télleg nem érintett jelentősen! Mi lett volna, ha jelentősen érint, mint a kollégáimnak kb 1/3-át, lakáshiel miegymás, buktak 2-3 millkót már eddig is!

    Azt aláírom, hogy hiszti az egész, meg alapvetően nem a mi problémánk, de sajna azt csináltak belőle.
    Amúgy szerintem is, 1 év múlva már senki nem fog a hisztire emlékezni, és talán már azt is tudjuk, hogy kik jártak jól ezzel az egésszel.

    Én már készítem a késem! Hihetetlenül dúrva lesz!
  • mármindfoglalt
    #11
    "Mostanában nagyon erős az eltolódás a félelemtől a remény felé. Ha mindent összevetünk, akkor látható, hogy lassan újra visszatér majd minden a régi kerékvágásba és a dolgok jóra fordulnak."

    Hát ez nekem nem tűnik teljesen logikusnak. Szerintem az emberek akkor mondogatnak olyanokat, hogy ne veszítsd el a reményt, meg lesz még jobb is, meg hasonlók, ha úgy látják, hogy van mi miatt elveszíteni a reményt. Amíg nem volt ez a válság, addig senkinek nem jutott eszébe, hogy megpróbáljon reményt önteni a többiekbe, szóval a remény szó gyakori emlegetése szerintem pont hogy inkább a válság jele. Egyébként nekem eszembe sem jutott volna kétségbeesni, amíg el nem kezdtek jönni százával az ilyen szövegek, hogy ne add fel meg egyebek. Belátom, hogy vannak olyan emberek, akiket ez súlyosan érint, de a nagytöbbség életére ez minimális hatással van, úgyhogy nem értem mi ez a nagy tömeghisztéria. Annyira elanyagiasodott a világ, hogy ha már nem tudom egy év után lécserélni a mobilomat, akkor rögtön kétségbe kell esni?
  • kvp
    #10
    A szoftver neve A keselyu harom napja cimu filmbol jon. Ez egy egyszeru adatbanyasz program, ami a tobbi hasonloval ellentetben kepes valos idoben kovetni a megfigyelt oldalakat es azokbol kiszedni a kulonbozo informaciok varhato terjedesi mintait es az emberek varhato reakcioit, tovabba megallapitani az informacio terjedeseben fontos csomopontokat (emberek, forumok, stb.).
  • NEXUS6
    #9
    Az ember elárulja magát, amikor olyanról ír, amiben nem hisz, és nem kell zseninek lenned, hogy ezt észrevedd.

    Ha meg hisz benne, akkor hol a baj?

    A tömegtájékoztatásnál használt egyszerű, szinte parancs szerű üzenetekre ott azért van szükség, hogy minél univerzálisabban működjön a kommunikáció. Megaztán a kétkedők agya sem sokat lacafacázik az elfogadásukkor, mert nincs mibe belekapaszkodnia a kételynek.

    Nos ez az egész itt nem működik.
    Az emberek nem azért fórumoznak, neteznek, merthogy ott a bigbrader megmondja nekik, hogy mi a frankó, hanem, hogy a már meglevő, kialakult identitásukat tovább erősítsék. Ha valaki nekiáll nagyon hittéríteni, valami ellenkező dolgot, egy nem olyan témájú fórumon az lepereg az emberekről.

    Az viszont igaz, hogy az újszerű gondolatoknak, nézőpontoknak itt biztos van értéke, harapnak rá az emberek.
    A tömegtájékoztatás viszont ugyan azokra a sémákra épül, amit a náci propagandisták kidolgoztak, és amit aztán az amcsik szépen továbbfejlesztettek.

    Én a magam részéről nem látok bigbrader veszélyt.
  • ziipp
    #8
    Nem kell aktívan részt venni a közösségben, hogy a véleményed formálják. Elég, ha elolvasol egy cikket, amiben találsz pár neked tetsző gondolatot.
    Megnézel még néhány írást a szerzőtől, azokat is jónak találod, ettől kezdve adsz a véleményére.
    Aztán ír egy adott dologról, amire neked nincs olyan nagy rálátásod, de elfogadod amit mond, hiszen már korábban hitelesen írt.
  • NEXUS6
    #7
    Jogos!
    De tökmindegy, mer úgy is minmeghalunk!!!
  • Sir Ny
    #6
    a szokásosak nem is, viszont a terroristák keze tudja, hogyan kell manipulálni.
  • NEXUS6
    #5
    Csak ott hibádzik a dolog, hogy az internetes közösségeket nem tömegek alkotják!

    Önkéntes, hogy ki melyik közösséghez csatlakozik és egy közösség aktív tagjainak száma max néhány tucat.

    Itt nem műxenek a szokásos tömegekre ható pszicho-fogások.
  • ziipp
    #4
    Szerintem ebből annyi a lényeg, hogy most már gomb nyomásra megtalálják a véleményformálókat, és még könnyebben befolyásolhatják majd a tömeg véleményét.
  • Solten
    #3
    Nagy testrész
  • NEXUS6
    #2
    Hari Seldon?
  • pixx
    #1
    Nagytestvér?