2703
Dead Space 2
  • Muttley
    no offense, játsszon vele, akinek AZ bejön :)
    de ha engem vki bántani akar, tuti, h vhogy megvédem magam
    az amnesia meg rákényszerít, h ne tegyem és csak meneküljek, bujkáljak, ezzel próbálva félelmet kelteni
    #456: a condemned 2-t ne sajnáld. az első rész mind nyomasztó hangulatban, mind ijesztgetésben agyonveri
    ha az rdr: un -re gondolsz, azt se sajnáld annyira
    inkább izgi, mint félelmetes
    nem játszanak a fényekkel és alig-alig a hangokkal
    márpedig ezkéne ahhoz, hogy legyen félelmi faktora
    mindemellett az elmúlt évek legszínvonalasabb zombis játéka DLCje
  • Voltan
    576-nál megvette már valaki?
    Van nekik?
  • koschwarz
    xenomorph: görög eredetű szó, ami szó szerint "idegen életforma".
    a necromorph-ot meg a dead space-hez találták ki.
  • koschwarz
    a condamned nem volt rossz, és ott is azért megvolt a parafaktor, főleg a hangok miatt, de azért ha volt nálad egy jó kis vascső, és ügyesen időzítettél a csapásoknál, akkor azért rendesen le lehetett gyepálni mindenkit, és volt néhány lőfegyver is.

a kezdeti "sokk" után azért az inkább átment egyfajta ügyességi-darabolós horrorba. ettől függetlenül szerettem, és sok évig a 2. rész az egyetlen játék, amit sajnáltam hogy nem jött pc-re (a red dead redemption a másidik).
  • Muttley
    az egyik fő elem valóban a csipogás, + a Marine közelharcban nulla és ezért arra is FESZÜLTEN figyelsz, hogy melyik lyukból, honnan fog előbukkani egy xenomorph
    én azééé javaslom, h a Predatorral is próbáld ki mondjuk nightmare szinten
    OLYAN életösztön parát ad az 1 pálya/ 1 mentés, hogy ihaj :) + több "adag" kell az Alien fattyába is

Deadspace: milyen érdekes a necromorph (Avp) xenomorph összefüggés
    azt nem ééétem, hogy ha 8-10 óra alatt végigvihető, akkor hogy-hogy nem sikerült neki optimalizálni, hogy ráférjen 1 lemezre a komplett singlep rész
  • yesname #454
    "a tökéletes kiszolgáltatottság, védtelenség érzését adja"
    Ezért is félelmetes. Egyébként fura, mert éppen ami szerinted nem világbajnok az az emberek nagyjából 92%-a szerint az eddigi legjobb. Még egy játéknak sem sikerült ennyire jó atmoszférát teremteni horror kategóriában.
    Condemned egy elég jól sikerült, de ugyancsak szimpla akcióhorror volt. Semmi különös. Olyan mint a Doom 3, félelmet keltő atmoszféra alig-alig, csupán hirtelen ijesztegetés van.

Na még 2 nap, addig alszom :D
  • pxxl
    AvP is azért parás, főleg a katonával, mert a filmekből belénk rögzült, hogy az a qva csipogás, az egyenlő a parával. (sokáig nem is mertem megnézni az Alien1-et, mert emlékeztem h kicsiként láttam a 2-3 részt, és attól féltem :D ) másik meg a hírtelen visítás 2x olyan hangosan, mint általában bármilyen hang a környezetben. erről szól a horror filmek nagyrésze is. nem a szitu félelmetes, hanem a hírtelen hangok, fények, dögök. az ilyen darabolós horrofilmektől meg kb hányingert kapok nem félni fogok :D
  • Muttley
    az amnesia azért félelmetes, mert a tökéletes kiszolgáltatottság, védtelenség érzését adja, lévén hogy semmilyen (!) fegyvered nincs
    háááá, így könnyű :)
    én kipróbáltam és biztos jó, akinek tetszik, de direkt úgy hangoltam magam, h nem idegeljem magam azért ha kinyírnak, hanem kizárólag a fény és hangeffektekre figyeltem és azok absz. nem világbajnok horror kateg.
    ugyanezt az érzést tudja egy AvP is hozni nigtmare szinten, ahol 1 pálya/ 1 mentés.. :)
    #450: én jó szívvel ajánlom a túlélő horror kateg.-ban a Condemned 1-et (nem a 2-t, az lightos) na, AZ...
  • koschwarz
    szerintem az amnesia a legfélelmetesebb játék jelenleg a világon. de szó szerint. a dead space hozzá képest egy virágos tavaszi mezőn kirándulás, pillangók és katicabogarak között :D
  • KaOz
    amnesia? Nem ismerem, ha azt mondjátok para akkor ma beszerzem és elkezdem végigtolni, mire végzek csak lesz dead space2. :D
  • DarkSector
    Jah de lehet én csináltam rosszul és fülessel kellett volna nyomni mert a hangok elég sokat számítanak ilyen játékoknál.
  • pxxl
    doomban az a para, h semmit nem látni :/ úgy meg könnyű az embert megijeszteni hogy koncentrál h lásson valamit, aztán bebsznak elé egy monstát hírtelen. -.-
  • DarkSector
    Hazudol az Alone 4 a legjobb. :)

Doom-tól nem nagyon féltem. Resi 1-2 epic.
  • pxxl
    Alone in The Dark, doom3 az nálam is parás :D am nem kedvelem az ilyen horror játékokat csak kiváncsi voltam h mi ez a nagy para játék.
  • Rage47
    és elunod magad
  • Voltan
    Az bizony! Minden horror rajongó olvasott (remélem) olyan mondatokat, hogy remegő kézzel meggyújtottam a lámpást. Na, az Amnesia ugyanezt hozza elő. Nekem jöhetett Silent Hill, Alone in The Dark (még mindig a 92-es verzió a legjobb), Doom 3, Resident Evil, stb. A legdurvább, az bizony az Amnesia - The Dark Descent. Össze szarom-fosom magam rajta mindig.

De a Dead Space se kutya. Ma már csak meg tudom venni az előrendelt ce-t a kurvánnyát.
  • yesname #443
    Próáld ki az Amnesiát egyedül töksötétben :)
  • pxxl
    hát nemtom lehet h én égtem ki, de én absz nem foshtam az első résztől nem is értettem miért harangozták be az év leghorrorosfélemetesebb játékának
  • DarkSector
    tnp=tps
  • KaOz
    Egyetértek, anno úgy telepítettem fel az elsö rész hogy nem különösebben tudtam mibe is fogok bele. Az elsö 5 perc kiütött. A látvány, a hangulat,a történet. Állandó félelem este a gép elött, a hangok, a vérfolok, föleg a hullaház résztöl barnult sokat a gatya. De ott van az antigrav,söt az ágyú+a katonai űrhajó. Remek game. Mint annak idején a half life elsö része. Számomra ezek a tnp game-k. Remélem a második részt nem szúrják el.
  • Zoliz
    Várom nagyon a második részt, az első szerintem az utóbbi évek egyik leghibátlanabb játéka volt, az elejétől a végéig élvezetes és fűvel fával igazán hátborzongató is.
  • evilvenom
    Jó lett ez a teszt, én nem találtam benne kapitális hibákat. Kösz, hogy belinkelted.
  • wedge31
    Visszakaptam a jó öreg régi plazmavágót.

Egyébbként az új se rosszabb...
  • PeeTeR

• balee4
    Majd jön, még nem jött ki.
  • wedge31
    Szokás szerint a pc megint kimarad...
  • MR ME
    mekkora jó már, ma jött ki a game, de már töltheted hozzá pénzért a kiegészítőt, szánalmas.hu
  • Prince23
    Jön a dlc
  • DarkSector
    Természetessen majd fokozatossan fogom.
  • Seth
    Ott járunk igen, de a videó,amit az első részben sokszor láthattunk itt is visszatér és már az új arccal van abban is
  • Seth
    Hát ha magad elé emelsz egy asztalt azzal kivédheted az ütéseket XD
    Illetve van egy nagyon jó kombó, nem emlékszem hogy az egyben erre volt e lehetőség. Levágod az ellen pengés karját,aztán levitációval megfogod, vissza a feladónak. Legtöbb esteben isntant halál, falra szegeződés az eredmény :D
    Isaac futás sebessége is mintha gyorsult volna, illetve a taposás, ütés is egyfolytában használható,szünetek nélkül, lehet cséphadarni.
    Isaac kommentálja is mikor már dühében tapos mint a gép,durr,durr,durr...mother...durr,durrr,durr...fucker :) Tiszta ideg,hallatszik a hangján
  • wedge31
    Elsöre elég lesz a survivalist szint is, majd meglátod.
  • Loál János #427
    Hát hiszen az első rész eseményei után járunk időben, biztos elvirágzott a csaj.
  • Muttley
    nem :)
    pl, hogy egy ütést egy külső tárggyal/ fegyverrel fog fel, ezzel kímélve saját magát
  • DarkSector
    Uh ez komolyan hangzik. :P
    Én a Hard Core-tól nem azért félek hogy nehéz gyors ellenségek vannak vagy 2 ütésbe halok, hanem a mentés és a mentés az nagy úr.
  • Seth
    Vetődésre gondolsz? Nincs benne.Ahhoz azért nagyobb erőnlétre lenne Izsáknak szüksége, hogy abban a göncben gurulgasson ide-oda :D
  • Muttley
    támadást kivédeni tud Isaac
    vagy csak "elfutni" ill lőni?
  • Seth
    Normal , de nehezebb mint az első rész normal fokozata. Az ellenfelek néha veszettül gyorsak, főleg az a skorpiószerű. A góliát sem csinálja már azt a mozgást mikor összekuporodik és védi a testét.Az első részben ilyenkor egy sztázis, mögé mentél és szétdaráltad
  • DarkSector
    milyen nehézségen nyomod? :)
  • wedge31
    Survivalist szinten játszok, ugyhogy mindjárt az elején volt egy padló fogás mikor kényszerzubonyban kellett rohangászni és rossz irányba fordultam pont bele egy monsztába...