5
  • Vorpal
    #5
    Namost csak csekkolom : "hirtv" alatt azt a demagóg jobboldali csatornát értitek? - tudjátok amiben a bajnai akárki van meg az Orbán Viktor ELNÖK ÚÚR?

    Mert akkor inkább kindle:))
  • AgentKis
    #4
    Egyetértek, szerintem is az ára miatt vesznek kevesebb napilapot, mivel a netről olcsóbb tájékozódni. Egyre több internetes dolog válik mindenapi használatúvá, egyre több a mobilnet előfizetés, egyre jobbak a mobil hálózatok, egyre olcsóbb náluk a net. Egyre több embernek lesz mobilnetje és egyre kevesebben útálnak LCD-ről olvasni. Ha pedig a netért már fizet, az újságért, a hírért már csak max. reklámok nézegetésével, vagy inkább megtűrésével akar fizetni. Így a napilapok szerintem beszopnak.
  • kvp
    #3
    "Csak az index kifejezetten online piacra termel. Ha be fog ütni az ebook, biztos vagyok abban, hogy az Indexnek is lesz olyan platformra szánt napilapja."

    Csak eppen az index ingyenes, tehat ha tamogatnak egy ebook platformot, akkor is maradhat ingyenes. Igy viszont az emberek jo resze oket fogja olvasni. Ugyanaz igaz a hirtv-rol is. Ha valaki jonne egy hbo arba kerulo premium hircsatornaval, akkor nem sok elofizetoje lenne, mivel ott van az ingyenes hirtv. Az emberek nagyobb resze inkabb arerzekeny mint meggyozodeses.
  • TeDDyRuSh
    #2
    Természetesen a NYT is azokból az emberekből él most is, akik kifejezetten az Ő stílusukat, nézőpontjaikat kedvelik. Ugyanakkor annyi előnye van pl. egy SG szintű "lappal" szemben, hogy a nagyoktól veszi át a híreket mindenki, vagyis egy NYT csinálja a híreket és Ő a legfrissebbek, legaktuálisabbak. És félreértés ne essék, az indexnek is van egy riporter, újságíró stábja, akik oknyomoznak stb. Csak az index kifejezetten online piacra termel. Ha be fog ütni az ebook, biztos vagyok abban, hogy az Indexnek is lesz olyan platformra szánt napilapja.

    Vagyis a hírek "csinálókat" és a hírek közvetítőket ne vegyük egy kalap alá.
  • kvp
    #1
    Nem sok eselyuk van. Abban a pillanatban, hogy valaki a komoly infrastruktura nelkuli online terjesztesre ter at szembetalalja magat egy csomo kis tokeju online ujsaggal, akik raadasul ingyen (hirdetessel finanszirozva) mukodnek. Ilyen kornyezetben csak a tudomanyos ujsagok tudnak megmaradni, mivel az atlagos hireket be lehet szerezni ingyen az internetrol. A new york times-nak annyi eselye van a fizetos online piacon, mint arra, hogy havi elofizeteses (emeltdijas) tv csatornat inditva megverje az altalaban ingyenesen elerheto cnn-t. Magyar pelda: hanyan fizetnenek itthon az online hirekert, amikor ott van az ingyenes es naponta tobbszor frissulo index/hirtv/sg.hu???