40 éves az AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elsõ generációs P4-esek pedig még az azonos órajelû P3-asoknál is lassabbak voltak, az 1.6-os P4-esnél az 1.6-os Duronom is gyorsabb volt.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Nézd meg, és regisztrálj! Nagyon jó oldal, nem átverés. Ha info kell pm me http://href.hu/x/7fiu
2003-ra meg nem azt mondom, hogy az intel volt sz.r, hanem azt, hogy az opteronok nem annyival jobbak a xeonoknál és hogy megint úgy adták elõ ezt az x64-et, mintha az AMD találta volna föl a 64-bitet, mikor az intelnek már a '90-es évek óta ott van az IA64 szervereknél. Azt meg én nem hallottam hogy az intel nagyon fikázta volna a 64-bitet, meg abban igaza is volt hogy kb a Vista megjelenéséig az égvilágon semmi értelme nem volt.
De ha az AMD végre kihoz egy egyértelmûen intel-verõ procit, akkor várom szeretettel :) (a pumától is sokat vártam, de annyira nem lett jó sajnos... Talán a puma 2)
Písz
Én sem szeretném ha egy processzorgyártó maradna csak, mert akkor valószínûleg az árat kitartaná és az a kis pénzû embereknek nem jó (mint én is).
Gratulálok az AMD cégnek csak így tovább és 40 év az nem semmi !!!
CoreDuo=32bit=nagy sz@r, ez egy nagyon rövid életû, nagyon gyenge kétmagos sorozata volt az intelnek, az AMD úgy össze-vissza verte, hogy az Intel legnagyobb szégyenévé vált...
Nem tom a P4-el mi bajod, gyakorlatilag az azonos órajelû AMD-ket elverték rendre... (persze árban nem ennyi volt a különbség)
A 2003-mas esemény pontosan úgy volt. Vagy azt szeretnéd mondani hogy a p4 és a hozzá tartozó xeonok nem voltak hígfosok? Mert az merész lenne, mivel köztudott, hogy a p4 és a netburst a cpu gyártás szégyene. És az x64-et is megpróbálta elsikálni az intel, emléxem rá hogy mentek az "x64 szükségtelen" nyilatkozatok.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ár/érték arányban az AMD kb a K6-2 óta vezet(ett) egészen a C2D megérkezéséig...
Nem véletlen, hogy akkoriban otthoni használatban AMD-m volt több, C2D óta meg csak intelem van... Érdemes a FÜGGETLEN teszteket folyamatosan figyelemmel kísérni... :)
Jelen esetben az új phaenom-ok jobbak mint az azonos órajelû c2d-k, de persze a méregdrága i7-esektõl lemaradnak... Ár/érték arányban viszont megint kezd az AMD erõsen feljönni... Ha most vennék gépet (lapot meg procit, memót is), akkor tuti phaenom2-t vennék...
Egyébként a cikkhez annyit fûznék hozzá, hogy szerintem túlságosan látszik belõle hogy az írója finoman szólva AMD-párti... Nem túl profi dolog, fõleg, hogy a 2003-as eseményekrõl amit írt az eléggé nem úgy volt
AZTAQRVA!
AMD 4ever
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Ha nyernék a lottón én is vennék egy legzsírabb i7 rendszert. De ha adnának egy viszonylag szerény összeget, akkor egy jól árasított 4 magos AMD-t vennék és meghajtanám mint zinger a varrógépet. Ha meg 20K alatti procit kéne vennem akkor meg E5200/E5300 játszana tuningolva ...
Ha a tuningot nem tekintjük (bár Phenom II, Athlon II esetén már az is ott van a szeren), ami nem érinti ugye a vevõk vagy 98%-át legalább, akkor egy hosszabb és drága AMD X2 korszakot leszámítva (amikor a P4 megállt a fejlõdésben, Intel meg látszólag ült a lanygos sárban) mindíg jobb ár/teljesítmény mutatója volt az AMD prociknak. Jelenleg annyival árnyalt a helyzet, hogy ha szétbontjuk árszintekre a procikat, mert 40-200K közötti prociknál most tényleg az Intel jobb. No és ebbõl a szegmensbõl adnak el a legkevesebbett.
Nem szeretek egybõl (egy lehetõségbõl) választani.
Csak a gyengébbek kedvéért...<#banplz>#banplz>
Harcolj az erõszak ellen! Verd meg,aki bántani akar!
A totális monopolhelyzet.
Például ez azt jelenti, hogy az Intel megeszi az AMD-t, szõröstül-bõröstül.
Ennek okán csak az Intel marad az egyedüli proccesszorgyártó, és mivel mástól nem tudsz venni, így tõle veszel. Annyiért, amennyiért õ kínálja.
Ilyenkor szokott beköszönni a kampós orr, meg a kapzsiság a képbe, és megveszed a procit, háromszoros áron, mert nincs választásod.
Ha sok pénzed van, akkor szavazz a monopolhelyzetre, meg a Világkormányra.
Bele fogsz dögleni, mert lehúzzák rólad az összes bõrt.
Részemrõl maradok Koppánynál (AMD), én nem szeretek egybõl választani.
Harcolj az erõszak ellen! Verd meg,aki bántani akar!
Nem a lényeg, hanem a fontos!
miért lenne undoritó ha vki erõsebb a másiknál? ha tied lenne az intel egy szavad se lenne...két fagyizó közül is az megy tönkre akinek vagy rosszabb fagyija van, vagy kevésbé tudja eladni a lehet h egyébként finomabb fagyiját mert szar a marketing...marketingel mindent el lehet adni mert kurva kevés ember van akit konkrétan érdekel h valójában mit vesz...tapasztalatból mondom
sok naiv ember azért vesz intelt mert mondjuk ismerõsének is az van és nehogy már kilógjon a sorból, az emberek nagy része a másiknak akar megfelelni azzal h õ is azt vesz amit az ismerõse..
http://fm2012eagle.blogspot.com/ Saját FM 2012 Blogom
Mindig alapos utánajárással után ár/érték alapján döntök, ezért lett mindig AMD a gyõztes.
Undorító dolog, ha egy cég monopolhelyzetben van. Ezért nem szabad veszni az AMD-t, sem a grafikus részlegét.
Hozzám került egy 1979-es Intel processzor, melyen az AMD emblémáját találtam.
Majd ha elõkerül, lefotózom.
Hogy is van ez?
GigabyteMA790X-DS4 AMDPhenomX4BlackEdition 2x2GBKingmax1066Mhz SapphireHD4850 3x160GBSamsungSATA2 Samsungdvdrw20x SkyStar2.8 LGFlatronW2042s Windows7 Ubuntu10.04
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szer valódi citromot.