5
  • waterman
    #5
    még nappal is iso 80-100ban fényképezve ekkora zaj? pl az árvácskás képeken jobb oldalt lenn a zöld leveleken? ez csak egy panasonic lehet.. ilyen közeli témánál, majdnem 8 megapixeles felbontáson egyáltalán nem látszanak egy tulajdonképpen tiszta szőrős levélen a levélszőrök.. még egy kompakthoz képest is ocsmány a minősége. szerintem.
  • Ferrer
    #4
    Meg vicces ez a rózsaszín. Nem nézhettek a teszterre furcsán, amikor fényképezett :D
  • Gerygrey
    #3
    minden szép és izléses rajta

    Én egy minden részletében borzalmasan ocsmány gépet látok a képeken, biztos hogy ez az a modell amelyikről a teszt is szól? :)
  • Mészáros Zsolt
    #2
    A képzajt ISO 400-800-1600-as tartományban nem verőfényes napsütésben szokták vizsgálni. Minden tisztelet a kis Panának, hogy látni valamit a képen ilyen érzékenységgel világos nappal...
    Világosban, nappal jóformán minden gép "jó" képet tud készíteni. Miért nincs szürkület és éjszakai fotó ezekhez az érzékenységekhez? Ott valóban lehetne látni mekkora a szenzor képzaja. Szépen skálázódnának az adott ISO értékek közti különbségek és a Venus Engine IV-et is látnánk, hogy mennyire mossa el a képet a képzaj szűrésekor.

    A kromatikus aberációját a lencsének sem ennyi teszttel szoktuk mérni.

    Üdv: Zsolt
  • Gabe Dearborne
    #1
    Minden tiszteletem a Panasonic-é, de ez a gép az "indultak még" kategóriába tartozik. Sajnálom. Teletömik a kompaktokat mindenfélével, aztán rásózzák azokra, akik kevésbé értenek hozzá, és azt hiszik, ezzel csinálták életük nagy boltját. Elismerem, hogy vannak, akik direkt ezt keresik, de ettől még az úgynevezett "szuperkompaktok" kompaktok maradnak.