5
Radius szerver windows alatt
-
#5 remélem sikerül!
de lefért volna a segítség topikban is:D -
#4 Ha jól sejtem, ez egy rendszeradminisztrátori képzés része. Ilyen esetben meg nem Windows XP alá szoktak dolgozni, hanem általában Windows 2000/2003/2008 (vagy ha nem Windows, akkor Linux, BSD) szerver-operációs rendszer alá.
A Windows szervereken levő megoldást Internet Authentication Service néven emlegetik.
Linux alatt meg többek között ott a Freeradius (aminek van Windowsos változata is)
De ha ez neked nem elég itt egy lista, illetve egy másik a Radius szerver alkalmazásokról. -
Kecskeee #3 igen, csak nekem xp alatt kéne ilyet elővarázsolnom :)
de hanem lesz más megoldás kiveszem ezt a könyvet hátha előrébb jutok vele. -
Cat 02 #2 http://konyvesbolt.sg.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=68737
ez nem azzal foglalkozik ? -
Kecskeee #1 Üdv!
Suliba kéne csinálnom egy beadandót, amiben egy windows alatti radius servert-t készítek el.. nézegettem googleben, de nem nagyon találtam hozzá semmi anyagot.. az egész annyi, lenne, hogy képekkel illusztrálva megmutassam mit kéne letölteni, beállítani kis magyarázat stb aztán kész.. de még ennyit se nagyon találtam, csak ilyen routerben lévő internal radiust meg ilyeneket..
Nem kérem, hogy most így részletesen magyarázzátok el a dolgot, rájövök magamtól is.. csak az alapokat, hogy mit kéne futtatni, gondolom kell egy hitelesítő szerver gép (ami kölönálló gép) aztán arra szépen fel kéne rakni vmi radius szerveres progit, csak nemtom mi lenne az.. sajna kipróbálni nem tudom, mert a linksys routerem nem támogat ESA-t :P de legalább annyi legyen meg, hogy milyen progit kéne használni meg ilyenek..
Légyszi segítsetek, fontos lenne!
Előre is köszi!