Készen áll a Hubble küldetés mentőhajója

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kíváncsi lennék, hogy te a "lágy visszatérés" alatt mire gondoltál... ugyanis ha jól tudom, akkor a shuttle manõverezõ és repülõképessége eléggé korlátozott, nemhiába nevezik a rossz nyelvek repülõ téglának... ( a buran az más témakör, az ha jól tudom, a visszatérés során normál repülõgépként - volt - manõverezhetõ )
NEXUS6
Akkor már nincs sok idõnk mert itt van Hamargeddon!;D

Bár kicsit megnyugodtam, mert nincs Brúsz Willisz nevû a személyzet tagjai között.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Tiszta Armageddonos ez a kép. LOL

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sanyix
A fõ probléma az, hogy nincs mihez kötni, ugyanis nem az ûrállomáshoz megy, hanem a hubble-hez. De ha ott lenne az ûrállomásnál, akkor is fékezné a légkör, az ûrállomásnak meg +80 tonna tömeget kéne folyamatosan pályán tartani. Aztán meg 80 tonnát nem lehet csak úgy kikötni 😊 a dokkolóhelyekre meg szükség van. Max annyi haszna lehetne, hogy van egy robotkar, + a kabin plusz helynek. Tehát kb semmi.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Tudom, hogy hülye ötlet, de ha a biztonságos visszatérést gátló problémája akadna, akkor már nem lehetne ott hagyni ahol van? Odakötnék az ûrállomáshoz, aztán jó lenne mûholdakat szerelgetni, meg ilyesmikre. Attól, hogy a földre nem térhet vissza, elég sok, késõbb is használható cucc van benne. Én nem hiszem hogy a legjobb ha elhamvasztják.
Na jó, persze én annyit sem értek az ûrtechnikához, mint a hangya a génsebészethez.
Sanyix
Látom nem jött le a lényeg 😊

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nem lehetetlen. A fennálló veszélynél is az ócánba vezetnék, holott lehet hogy mégis le tudna szállni. Egyáltalán nem más a fékezõmanõver mint egy kifutópályás leszállásnál. Ugyanis nem tud egy ûrsikló akkorát fékezni, hogy ne kelljen a normális esetben használt fékezõ manõvereket használni, mivel túl gyorsan repül, és szárnyai vannak 😊 Ha elégetik az összes üzemanyagot fékezésre, még akkor is olyan sebességgel repül, hogy ha nincs meg a szokásos bal/jobb bedöntés, úgy lepattan a légkörrõl a sikló 80 km magasság környékén, hogy öröm nézni.
Teljesen ugyanaz lenne kifutópályára leszállni, max annyi különbséggel, hogy ha ócánba akarják vezetni, akkor amikor az utolsó szakaszban át kéne venni a légkörbe lépõ autopilótától a vezérlést (ez a kifutópálya fölött, ~26 km magasan, olyan mach 1 körül szokott történni, tehát akkor amikor csak ereszkedés és leszállás van hátra, pont úgy mint egy normál repülõnél), belevezetik a vízbe, és nem leszállnak.

Molnibalage
Összetákolt? Meg kicsit be vagy rúgva. Tákolmánynak minõsíteni azt ami egyedi csempékbõl áll össze elég durva lenézést és tudatlanságot jelez részedrõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Arról volt szó, hogy ha sérül, akkor bele az óceánba, nyilván, mert nem biztonságos - vagy a sérülés jellegétõl függõen - lehetetlen a visszatérés. Ezért az óceánba irányítás.
Egyébként más az óceánba küldeni távirányítással - csak a megfelelõ ponton kell végrehajtani a fékezõmanõvert aztán minden megy magától - és más dolog kifutópályára leszállni.
Sanyix
De képes rá a shuttle, jópár éve. Így menne az óceánba irányítás is.

Sanyix
Egyáltalán nem biztos hogy úgy végezné mint a columbia. Nem kell megjavítani sem. Be lehet rakni múzeumba pl. Amúgy mindegyik sikló összetákolt védõpajzsú, ugyanis minden repülés után javítják...

Még az elõzõ postomhoz:

"Még ha kivitelezhetõ is lenne a javítás, ki kockáztatná, hogy átszáll az összetákolt védõpajzsú gépre és lejön vele?"

Mielõtt valaki beleköt ebbe, hogy na jó, nem kellene átszállni, majd lehozzák távirányítással, közlöm, hogy nem, nem hozzák le, erre a Shuttle nem képes. Az a Buran volt.
Arról volt szó, hogy ha súlyos sérüléseket szenvedne. Akkor ugye sehol sem fog leszállni, mert úgy végezné, mint a Columbia.
Javítás? Minek? Kidobni még félmilliárd dollárt az ablakon egy javításra? Még ha kivitelezhetõ is lenne a javítás, ki kockáztatná, hogy átszáll az összetákolt védõpajzsú gépre és lejön vele? Fõleg, hogy az egész flottának van még kb. tíz repülése, mielõtt kivonják õket. Az ISS-t két géppel is be lehet fejezni.
No de ez a legrosszabb forgatókönyv, bízzunk a sikeres küldetésben.
Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!!!<#hehe>

iSS!

immovable
Erre gondoltam én is mikor megláttam. 😄
Az elsõ kép tiszta Armageddon-feeling <#vigyor2>
Az Atlantisnak a neve alapján nem az Atlanti Óceánban kéne elsüllyednie? <#nezze><#idiota>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

gothmog
"Ezután az Atlantist biztonságosan beleirányíthatjuk a Csendes-óceánba."
A cikk kicsit faramucin van összerakva. Ez a "worst case scenario", ha valami baj lenne.

hdo
Sajnos ez már csak így van. Ami nem verseny, arra egy fillért nem költenek. Az nem eredmény amit nem a másik leküzdésével érnek el. Éljen a kapitalizmus!!!

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

Hát, jó lenne már valami elõrelépést is látni.
A Hubble nagy dolog volt. Nagyon nagy.
2014-ben vagy mikor megy fel a James Web teleszkóp, ami ha jól emlékszem 4,5x nagyobb tükörrel rendelkezik majd, mint a hubble... Kiváncsi leszek mit látnak majd vele... : )
Reménykedem a Kínai / Japán / esetleg orosz elõrelépésben is. És akkor talán egy újabb verseny alakul majd ki... Más esélyt nem látok a fejlõdésre...

Sanyix
Nem merik, mert félnek hogy szétesik, és lakott területre esik...
Persze simán meg lehetne csinálni nagyon kis veszéllyel, hogy nem floridához megy leszállni, hanem az edwards-ra (mint ahogy párszor már megtették), nyugatról érkezik, és az edwards a nyugati parton van... így nem repülne át az usa felett, hanem a légkörbe lépés szinte teljesen a csendes óceán fölött történne, és csak a végén érhetne lakott területet, már laza siklórepülésnél, és nem valószínû hogy a legnagyobb terhelés kibírása után ott szétesne...
de valakinek valamilyen érdeke van hogy megsemmisüljön ilyenkor.
A nasa élén is van pár agyhalott, mint minden nagyvállalat élén... ezért sem hajlandóak inkább a sokkal biztonságosabb, lágy légkörbe lépést se használni.

Teppik Amon
Jó szelet nekik

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

NEXUS6
"A sokat halogatott szervízküldetés a NASA utolsó ûrsikló repülése lesz a Hubble-hez."
Hmmm, egy korszak véget ér;(

"Ezután az Atlantist biztonságosan beleirányíthatjuk a Csendes-óceánba."
Esetleg javítani?

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs