Fallout: New Vegas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mai napon véget ért számomra a kalandozás a pusztaságban... 😞 Ma teljesítettem az utolsó acsit (Hardcore) is, így ideje lepihenni. 😊 Az elsőt még 2013. okt. 19-én, összesen 322 órát játszva a játékkal. Igazán jó játék volt, (a DLC-k is) ezért sajnálom, hogy vége.
Mivel a Fallout 4 is hasonló állapotban van már (azt is nagyon szerettem), így a Fallout 5-öt várom, ha egyszer lesz olyan.. 😊
Köszönöm a fordító munkáját is!
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2020.11.28. 19:33:27
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo
Hajlamos a quicksavét elcseszni a játék, csak a teljes mentések szoktak működni, de néha azzal is baj van.
Ez a mod menti a gamét időközönként, és az utolsó x darabot tartja meg. Ha valami save bugba belefutsz, nem tölt be, töltsd be az előzőt ami jó és ments rá.
Battletag: coolpet#2467
Nekem bevált. Előtte volt, hogy óránként többször kifagyott, amióta fent van egyszer sem.
A New Vegas amúgy sem volt stabil soha.
"Do not click any buttons on the client" - Bethesda, 2018
Milyen a procid?
Mert pl. a zintel 4xxx-es sorozata mostanra érkezett el oda, hogy vagy kupaktalanítják, vagy kidobják, mert egyszerűen elöregedett az a paszta, ami a CPU és a kupak közötti hőátvitelért felelős, így magában a prociban reked meg a hő, hiába is varázsolnak rá 1,5 kg-os hűtőket, 10-15 perc után az egész rendszert eldobja a megzabolázhatatlan túlmelegedés miatt - ill. nagyjából irodai jellegű munkákra alkalmas csak a továbbiakban, hiába is lenne meg benne a zerő (i5-i7).
Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2020.07.07. 19:19:16
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Pl Metro 2033 sem mai gyerek, de ha fellhúzom FHD-ra és mindent ultrára vagy mi, kb lesz 10 fps-em egy 8GB-os RX480-al meg I7-el, 8GB rammal.
"Nyisd meg a fallout.ini fájlt (My Documents\My Games\Fallout3)
Keresd meg ezt a sort:
bUseThreadedAI=0
Cseréld ki a 0-t 1-re:
bUseThreadedAI=1
Ezután szúrd be a következő sort:
iNumHWThreads=2
Így 2 magra lesz limitálva a játék, és nem fagy le, illetve okoz problémát többet."
De többre nem emlékszem, ezt is több évvel ezelőttről bányásztam elő.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Találkozott már valaki olyan problémával (win10) alatt, hogy a játék random időszakonként lefagy? A zene meg minden megy tovább de a kép lefagy és a feladatkezelőben is azt irja, hogy a "program nem válaszol".
Elég idegesitő, ráadásul steamen vettem meg anno, nem is valami crackelt okosság. Nézelődtem neten valami fix után de mindenhol kb. annyit olvastam, hogy pakoljam újra a drivereket, állitsam át a futtatást win7 vagy xp módba de ezek sajnos nem segitettek.
Nagy nehezen eljutottam egy darabig, mert van hogy 1 óráig játszható, de pl tegnap az volt, hogy 1 percenként kifagyott és ez igy lassan játszhatatlan kategória... 😞 Annyira érdekel a sztori de igy sajnos nem tudok haladni.
Ha van esetleg valakinek valami tippje vagy megoldása azt nagyon megköszönném!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A küldi végefelé ki kell szabadítanod, azthiszem pár robot őrzi. Egy üvegfalon át látod, 2 ajtó van mellette jobbról és balról.
Meghekkeled, kinyitod, szétlövöd ami bennvan, kiszeded E_DE-t és mész tovább 😊
Része a küldinek.
Utoljára szerkesztette: coolpet, 2019.08.06. 18:42:33
Igen, Primmes-es E-DE-volt, azt szerettem volna elvinni, de ugye nem lehetett.
Ha jól emlékszem, mielőtt elkezdődik a fő küldi, abban a teremben van egy szoba, ahová hackeléssel (ha jól emlékszem) lehet bejutni, és a terminál, kérdez rá az EDE robotra. Amikor bementem, egy hosszú kékes csőben lebegett EDE, abból jött ki.
De ez nem egy másik, hanem az eredeti EDE, mert amikor szóvá tettem, h mit keres itt a válasz az volt, hogy Ulysses hívta vissza.
A végén, azért megsajnáltam. 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.08.06. 17:40:16
Szóval nem tudom mit kavartál be, de E-DE-nek ott kell mindenképp lennie a végén, és eldöntheted mi legyen.
Egyébként E-DE a Lonesome Road nélkül is elérhető, ha Primm-ben ( ha jól emlékszem) a postahivatalban megjavítod.
Elárulod hogy a map melyik részén volt az újból megtalált E-DE? 😊
Találtam egy ajtót (hack-elnem kellett), ahol, egy újabb Edét lehetett aktiválni... egy ilyen magas üvegfalú tartályban volt benne... Azaz érdekes, hogy - elmondása szerint - ez az Ulysses gyerek hívta vissza. 😊 Ennek örülök, mert kezdtem morci lenni, mert egyébként az egyik acsi is beragad volna (Rocket's Red Glare.). E-DE kell, hogy feltörje a terminált, ahol vásárolni lehet.
Bombázz le mindenkit 😄 Legalább lesz 2 új hely ahova mehetsz.
A Lonesome Road DLC-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem:
Hogyan lehet a DLC végén leállítani a ballisztikus rakéták indítását, ha ED-E nincs velem? Korábban már kihoztam onnan. és most erősebb karakterrel mentem vissza (45-össel sem volt könnyű végig menni...)
De visszamenni csak egyedül enged... hiba tudok még a főküldi előtt vissza menni a pusztaságba, így semmi értelme... Van erre megoldás? Nem gyalulnék le atommal senkit, ha egy mód van rá... 😊
Köszi a válaszokat! 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2019.08.06. 01:42:36
Egyedül eddig a légiósokkal volt problémám, ők meg túl erősek voltak a játék elején.
Utoljára szerkesztette: Anonymusxx, 2019.07.26. 16:10:36
Én arra számítottam, hogy vadászni kell majd a vízért és kajáért egyes helyeken, hogy ne halj meg. Ehhez képest kb. whatever kategória volt.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.29. 16:10:33
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Később már kevésbé éri meg az INT-et növelni, mert ez a hatás nem visszamenőleges!
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Más.
A HC mód semmiféle módon nem nehezítette a játékot. Soha nem igényelt kb. 10 fontnál több helyet az, hogy 200 fölé érve ne egyek és igyak egyből. RAD soha nem volt 200 felett. Alvás is talán 3-szor, ha volt 200 felett.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.25. 13:52:49
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
A kezdőfaluban az egyik kútnál rögtön találsz egy ásót, illetve később is lesz, a helyeket nem tudom, mert kezdetben vittem magammal az első talált ásót, később rájöttem, hogy nincs értelme cipelni utána "meg sem láttam" az ásókat...
٩(×̯×)۶ Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.
Alapból max 30 szint, a +4 DLC-vel 4x5+30=50 lvl
104 óra volt a 4 DLC-vel a gamma. Kb. ennyit saccoltam előre. Amit vártam, azt megkaptam a játéktól. Megérte.
A kérdés az maradt, hogy az FO3 előtt mit csináljak az első két résszel. Az FO1-gyel felsültem, nem tetszett...
Bár a Wasteland 2 után egy időre most elég a poszt-apokaliptikus környezet, jöhet a Dragon Age Origins.
Meg aztán talán idén jön a Wasteland 3, a Cherobylite és a zombis játék is még jó lehet.
vagy valahogy így volt, már nem emlékszem a részletekre, de arra igen hogy ulysses minkethibáztat a város pusztulásáért és az ott lakók haláláért is.
A történetét nem biztos, hogy jól értettem. A történet bevezetője a sok pofázás közben nekem valahogy nem volt érthető.
A végén a kis szaros robotot annyira sajnáltam, hogy hagytam volna veszni a NCR és légiót is... De mivel ő vállalkozott a feladatraj, akkor bólintottam.
Most is imádtam az FO NV-t. A Witcher III után az egyik legjobb játék, amit valaha láttam. Csak a DLC-k játékmeneti lába nagyon gyenge a történethez képest.
Uk muk fuk, 10 éve imádtad volna 😊 Ma már szar az egész. 😊 Nem szereted ha nem simán mennek a dolgok ha valamit másnap is elő kell venni mert aznap csak bukás volt. 😊 Nem felejtettem el milyen volt, mennyit átkozodtam. De nagyon értékeltem mikor túl voltam rajta mert összességében. A dead money nagyon ott volt sztori szinten. Talán az old world blues.
Szerintem nem illett bele viszont sokan szerették mert mókás volt. Ezek az emberek mondom, baromi rövid idő alatt kiadták ezeket. Nem 5 év 2 alig volt a fejlesztés 😊 Dlc-kel együtt.
A végén a fenyegetőzős tábornokot azért lehajítottam a tetőről.
A mini nuke-ot végül soha nem használtam, de videót megnéztem azért milyen. Szóval ennyit tud. Ok. 😊
Összességében tetszett a játék, de a DLC-k egyikét sem ajánlanám, nagyon keveset tesznek hozzá a történethez cserébe túl sokszor roppantul idegesítőek.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.13. 14:08:18
A harcok taktikázási lehetősége 0 volt. Ide 20 szintűként érkezve esélyed nem lenne.
A hely nyomasztó jellege és elhagyatottsága átjön, de a terminálok rendszer is olyan foshuzatos raklapszar, hogy az ember sírva fakad. Ugyanazon terminál egyes opciók választása után máshogy viselkedik. Frankó. Csak erre kb. a "próbáljunki mindent" alapon lehet rájönni...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.04.13. 12:54:03
Az erősebb ellenfelek ellen nem annyira hatásos, mondjuk nekem egyáltalán nem voltak robbantós perkjeim.
Ezzel meg már 2 lövés volt egy nagy casador, lopakodásból: a szárny kapott egy kritikust és helyből maradt 5 csík életereje, aztán a lába is eltört (félig takarásban volt, ezeken volt a legtöbb a találati esély).
Igaz, hogy ez még ritka, de most már belefér egy-egy nagy az ötös tárba, a kicsi 1-3 lövés, mikor, hogy adja...
...és még se cowboy, se grunt perk (+25% dmg-k), se speciális lőszer, vagy esetleges center of mass (vats-ban +15% dmg a torzóra).
Ha meg 50 szint a plafon, akkor már a vats-ban a pontosságot növelő perk-keken is elgondolkodok.
a szellemembereknek meg szét kell lőni a karjukat lábukat fejüket és többé nem fognak felkelni.
most így visszagondolva az emberek valószínűleg nem csak azért utálják ezt a dlc-t mert nehéz és játékstílust kell váltaniuk, a másik ok hogy ez a dlc részben olyan mint egy karakter tesztelő rész a játékban, ha a skillek és a perkek a helyükön vannak akkor jól el lehet boldogulni... csak sajnos a többség minden szirszar perket felvesz csak azt nem ami kellene igazán így sokan el is véreznek már a kezdő villa résznél.
_Nagyon jó karakterek vannak benne, egy szomorú de szép történettel. 😊 hihetetlen mondom mindezt 1-2 év alatt hozták össze. Nézd meg ma mi készül ennyi idő alatt el.
Utoljára szerkesztette: Although, 2019.04.11. 23:59:55