37
Play Station 2 konzol komponens kábellel HD képes televízión
-
Akey #37 Sikerült beszereznem egy HDTV-t, de csak YPbPr bemenet van rajta. A komponens kábelek leírásában azt írják, hogy a használatához Y Pb/Cb Pr/Cr bement kell. A kérdésem az lenne, hogy érdemes megvennem azt a komponens kábelt és fog-e működni a PS2-mmel vagy sem. A válaszokat előre is köszönöm. -
#36 thx
Nos szert tettem egy ps2 slim-re, mellyel sikerült a kezdeti RGB után, komponens kábellel kiadni a hd plazmára a kép + hang jelet.
Lemez nélkül indítva, 16:9-re állítva sem tölti ki a teljes képernyőt a kép, ez normális? Játékokkal ez úgy néz ki, hogy középtől hajszálnyit balra, kis fekete kerettel jelentkezik a játék, 576i felbontásban, ami hurka. Progresszívet komponensen nem tud? És ez így normális, hogy nincs teljes képernyőn kép?? A minőség amúgy nem rossz.
Továbbá fura, hogy mentés után rögtön kapcsoljam ki a gépet és így zárjam el a konzolt, majd vegyem ki a lemezt, végül is, a kézikönyv írta, szóval gondolom ezzel no para.
Köszi a segítséget!
u.i.: Budapesti konzolboltban hol lehet kapni ps2 joyhoz hosszabbító kábelt? mert ez rövid.
Kösz még egyszer! -
#35 isten áldjon, köszönöm szépen! -
#34 Jó hozzá, van aki azzal használja. -
#33 a ps3-hoz való komponens kábel úgy néz ki jó a ps2-höz is
ezt jó tudni :) -
köszi! -
#31 Mindenképp lesz képed.
#30 nem minden játék támogatja sajna a progressive scant.De attól még lesz képed , csak hát nem a legjobb(ezt egyébként játéka válogatja,mert vmelyik p.scan nélkül is tökéletes képet ad lcd-n,plazmán, míg mások rettentő ocsmányak). Általában az adott játék options menüjében be lehet kapcsolni, ha nem,akkor a playstation 2 logó bejövetelekor egyszerre kell benyomni a háromszöget és az X-et ( csak tudnám, hogy miért rejtik el ) -
#30 hm. na ezen a listán sok játéknál 480p PAL -> nincs támogatás. WTF?! -
#29 köszi
de az hogy egy játék támogatja vagy sem, nem érint, én csak ezzel és csak ezzel a kábellel szeretném használni a gépet. szal ha egy játék progressive scan-t nem támogat ezen a kábelen nem is lesz kép?
szerk.: ha jól értem akkor 'legalább' 480p-ben fut minden, akkor ok -
#28 Ezzel a kábellel érhető el a legszebb kép PS2-n ill. csak ezen lehet a progressive scan-t kivezetni. Itt egy lista, hogy melyik játék mit támogat. -
#27 Ezzel a komponens kábellel fut minden játék HDTV-n akkor nem? Az mindegy, hogy a felbontást hova lövi be, elég a 480p vagy tudomisén, mert másképp megoldani most nem tudom.
thx -
#26 Nem lehet valahol a neten fellelni a vastag ps2 vidójel kiosztását az alaplapon? Ugyanis szeretnék komponens kábelt ps2-re de amiket a neten találtam elég silány minőségüek vagy bazi drágák. Így gondoltam hely van a ps2 hátán csinálok rá rca aljakat így kikerülve a sony idióta szabványait. Ps1-re már csináltam régen rgb kimenetet így ez is menne csak a kiosztás kéne.
-
tihibaby #25 Sok játék lesz még szép komponens kábellel olyan is amit pedig be sem lehet állítani külön.Pl.:Soul Calibur-ok,Onimusha sorozat,Cold Fear (a kezdővideo mocsok,de a játék szép)WRC,Colin McRae sorozatok....
Érdemes megnézegetni őket,némelyik meglepően szép tud lenni.A soul Caliburtól legalábbis enyhén leesett az állunk haverral,ps2-őtől ilyet nem is vártunk. -
#24 Akkor jó ez a kábel, ha van egy HDTV-d és a játék tudja a 480p-t... Ennyi... Erre a konklúzióra jutottam! Így a kép valamennyivel szebb és élesebb lesz, mert nagyobb a felbontás, de elvileg a normál adásnak is szebbnek kéne lennie komponens kábellel...
Az 1080i dologot meg csak azért taglaltuk, mert csak arról találtunk infót, hogy 2 játék azt meg tudja csinálni! Én bőven beérném 720p-vel esetleg 720i-vel is! Egyébként a HD felbontást a komponens kábel is át tudja vinni, legfeljebb HDMI vel kicsit szebb a kép, meg a HDMI a többcsatornás surround audio dolgokat is átviszi, de azt TV-re küldeni nem sok értelme van, főleg, hogy a TV nem fog tudni mit kezdeni azzal a jellel... -
Norberto91 #23 Pl a F1 2002 -be van egy ilyen funkció és így arányos lesz a kép. Nekem is 82 cm -es LCD tv -m van. és nagyon fasza menni vele. Még osztott képernyővel is élvezetes menni vele.látszik minden:) -
#22 Én másfél éve nem bántam meg a "boxra kidobott" pénzt! :D Most már nem is fogom, mert részemről megszolgálta az árát. -
#21 A kábel nem csinál semmit. Sem nem nagyít, sem nem kicsinyít ugyebár...
A 16:9 kontra 4:3 mizéria bármelyik kábellel megy. A régi játékok úgyis csak 4:3-ban élvezhetőek igazán, mivel anno nem volt más képformátum. -
Norberto91 #20 Én pont a héten vettem kompnetes kábelt és kipróbáltam a hdtv-n. azoknál a játékoknál jó ez a kábel, ahol átlehet állítani 16:9 -re a képméretet.. mert am nyomi lesz a kép.. am nem lesz tisztább a kép, csak felnagyítja.. ennyit csinál a kábel.. -
#19 Szerintem addig jobb vétel a box amíg nincs törés a ps3ra hogy vigye a másolt játékokat,valamint amíg az egekbe van a bluray író és lemezek ára. -
Akey #18 Mivel HD a téma, ezért a PS2 támogatás már nem játszik. Amúgy is meg kell azt tartani családi örökségnek. És most tényleg jobb vétel az X360, de fél év múlva már szívni fogja a fogát az, aki kidobott az ablakon annyi pénzt egy boxra. -
Dave0092 #17 HDMI kábellel valóban élesebb lesz a kép, csak a bibi ottvan hogy a PS2-be nincs HDMI... Na meg sima tv-re való, nem HDTV-re... Valóban többet érnél egy PS3-al. De ahhoz is kell HDMI kábel ahhoz, hogy átadja a HD hatást. Még ottse minden játék FULL HD-s. 90%uk csak 720p, -
#16 Most jobb vétel az X360 és az új PS3-mak már úgysem PS2 kompatibilisek (igaz a régiek is csak részben). Majd 1x. Esetleg a PS4... :D -
#15 Marad a PS3! :P Csak győzzük lóvéval! -
#14 Végülis csak több mint 3x annyi pixelt kéne kiszámolnia ugyanannak, a már amúgy is szénné terhelt hardvernek. ÉN valahogy értem! :D -
#13 Hát igen, de a komponens azért dob rajta valamennyit a link alapján!
Érdekes, hogy 720-asba egy sincs, vagy csak a listán nincs?! Ki tudja... -
#12 Az a sima PAL felbontása a PS2 gammáknak, csak progresszívben (azért a "p") 480p. Az NTSC-sek meg 400-asok. -
#11 Na, kb. ebből a Gran Turismo 4-nek lenne értelme. De az 1080i az bizony ugyanúgy interlace, ami idegesítően szar. 1080p-t meg úgysem tud egyik sem (nyilván). -
#10 Hát eszerint az oldal szerint:
http://www.hdtvarcade.com/hdtvforum/index.php?autocom=custom&page=ps2ab
Két játék tudja az 1080i-t, de azt is csak valami NTSC módban, elég sok a 480p-t, az valamennyivel nagyobb a sima RGB felbontásnál! Kíváncsi lennék a különbségre! -
#9 Egy lelkes emberke irománya első tapasztalatairól képekkel... -
#8 Komponensen megy a progresszív scan is pl., azaz mivel nem "interlace" (váltott soros) a kép, nem fog annyira vibrálni, sokkal tisztább lesz, nem kell a HDTV-nek szenvednie a "de-interlace"-eléssel. Persze csak néhány gammában műxik, ahol ezt be lehet kapcsolni, pl. a God of War-ban.
A legjobb képminőség amúgy messze ezzel a kábellel érhető el term. PS2-n, magam is mindig így használom a gépet, ha csak tehetem. Utána jön az RGB, ami még jó, majd az SVHS és végül a kompozit, ami már elviselhetetlen.
Én HD-s gammákról nem hallottam PS2-n, de ez nem jelent semmit. Az biztos, hogy a saját komponens kábellével pl. az X360 (és a PS3) is megy HD ready-ben és egész tűrhető a minősége (magam is használtam egy időben így, amíg nem volt HDMI kábelem hozzá).
Általában igaz:
HDMI>=DVI-D>DVI-I>komponens>RGB>SVHS>kompozit -
#7 nem, épp hogy nem tudja. -
#6 ps2-re nincsenek olyan játékok amik tudják a hd-t (legalábbis tudtomal) -
#5 Mit jelent az, hogy nem való neki? Tudja, ha a játék tudja, csak... mi? -
#4 PS2 semmivel sem tudna tobbet nem HDTV-re van kitalálva , 720p meg 1080i/1080p nem valo neki
SDtv az kell nem HD -.- -
#3 A rutintalanság átka! -
#2 elfért volna a Playstation2 topikba is. -
#1 Sziasztok!
Beszereztem egy 82 cm-es HD ready LCD TV-t, amin van komponens video bemenet és van már régebbről egy PS2-m, ezért kezdett érdekelni a dolog, hogy a komponens kábelen mivel tudna többet a PS2...
A kábelt áruló cégek azt írják a leírásban, hogy élesebb lesz a kép, nagyobb felbontást lehet vele elérni, sőt ha HD-t támogat a játék, akkor még HD felbontást is...
Szkeptikus vagyok az ilyesmikben ezért is jöttem ide. Szóval aki rendelkezik esetleg hasonló kombinációval, az leírhatná a tapasztalatait, esetleg játékokat, amik támogatják a HD-t.
Előre is köszi, üdv!