12
Piackutatás
-
kicsihelp #12 írjatok csak az egyik cégről, három elég nagy munka lenne
nagy vonalakban kb. a következőképpen lehet/érdemes felépíteni az anyagot:
- témaválasztás indoklása (röviden)
- a telkom piac bemutatása (általánosabb, szinte bármi belefér, hogy alakult ki itthon, számok - KSH stb.)
- piaci környezet elemzése (jogi, technikai, gazdasági, lehetséges belépők stb. ld. pl. Kotlet, Porter modelljei, PEST analízis)
- a választott cég bemutatása, múlt-jelen-jövő
- SWOT analízis( erősségek, gyengeségek, lehetőségek, veszélyek)
- el kellene dönteni mi a marketing probléma (pl. hogyan növelhető a piaci részesedés) és meg kell határozni a kutatási problémát (pl. a ... célcsoport ... plusz szolgáltatásért vagy ...-ért hajlandó-e szolgáltatót váltani, illetve milyen feltételekkel) stb. -> hipotézis
- piackutatás kivitelezésének megtervezése (minta, mintavétel, kérdezés módszere, időterv stb.), előkészítés
---ha ez is része a feladatnak---
- adatfelvétel
- adatok feldolgozása
- tanulmány/prezentáció
a neten van pár szakdolgozat, projekt feladat (rá kell keresni) és azok jól használhatók vázlatnak (copy-zni nem érdemes, oktatók is ismerik ezeket és már mások is használták) -
n3whous3 #11 akkor 3 oldal, 1 a cím, 1 a tartalomjegyzék és 1 az irodalomjegyzék, amit feldolgoznál -
#10 ezer thx:) -
#9 sztem az jó választás :) kell vmi irányvonal, egy fő kérdés amire választ szeretnétek kapni, és azirányban kialakítani a kérdéseket..
nemtom mennyire publikus, de sztem nem fejeznek le, ha közzéteszem..
itt találhatod a mi piackutatás tárgyunkhoz tartozó powerpoint előadásokat, amik segíthetnek a dologban :) -
#8 pl. mi arra gondoltunk hogy a 3 nagy mobilszolgáltatóról írunk hogy miért választják őket stb...sztetek? -
#7 huh...cégek...ezzel leszűkítettem?:) -
#6 hát a piackutatás elég tág fogalom :) konkrétan én nemrég csináltam egyet piackutatás beadandóként a feliratos és a szinkronos filmek témájában.. szal vmi konkrétum kéne :) piackutatást bármire lehet használni
tanárnő azzal példálozott, h volt egy csoport aki a 60 éven felüliek szexuális szokásáról csinált dolgozatot :D -
#5 esetleg ez a dolgozat nincs meg gépen? vagy legalább a piackutatás része? -
#4 a terjedelem az szabad, csakúgy mint a témaválasztás... -
#3 Nekünk volt ilyen feladatunk.Esettanulmányt kellett írni aztán egy rétegre piackutatás,és elemzés.de konkrétan mi a feladat? -
#2 Milyen terjedelem kéne? -
#1 Sziasztok!
Marketing tárgyból piackutatás készítése a feladat...konkrétan fogalmam sincs hogy hogy kéne elkezdeni, vagy hogy hogy kéne megcsinálni, a témaválasztásnál az a lényeg hogy konkrét cégről kéne írni. Esetleg ha valaki csinált már ilyet és tudja hogy hogy kell leírhatná pár mondatban a lényeget, valamit ha van valami oldal ahol segítséget kaphatnék azt is megköszönném. Aki meg nem ért hozzá az ne írjon. thx.