26
  • Irwine
    #26
    Sziasztok!

    Én nem teljesen értem, hogy John Henry hogyan ment el a jövőbe. Rátöltötte magát a Cameron chipjére? De akkor gondolom, hogy ami rajta volt az elveszett... akkor John miért ment utána? Áhhh... Szerintem, ha újabb szezont nem is, egy lezáró filmet megérdemelne a sorozat!
  • koschwarz
    #25
    nekem van egy olyan érzésem, hogy az írók/alkotók nem egészen tudták az elején, hogy milyen irányba fog menni a sorozat. egyes részekben a klasszikus egy rész-egy történet van, máskor összefüggenek a történések több részen keresztül...

    a másik probléma az, hogy a legtöbb embernek (nekem is) volt egy elképzelése a robotokról és a háborúról, és ezeket a határokat kitolta a sorozat. nehéz lehetett elfogadni, hogy egy terminátor annyira fejlődjön, hogy lassan-lassan érzelmei lesznek (pedig benne van már a t2-ben is, hogy tanulásra képesek, és sokat van együtt cameron a connor családdal, már akkor is, mielőtt visszaküldték volna).

    egyébként én is terminátor-fan vagyok, úgyhogy rendületlenül néztem a sorozatot, a nagyon rossz részek ellenére is. kifejezetten tetszett, hogy felmerült az alternatív jövők kérdése is.
  • winnie
    #24
    a jó történt, nem pénz kérdése. sosem volt az.
  • Molnibalage
    #23
    A 2x04-ig megnéztem, de jóformán semmire nem emlékszem belőle. Voltak olyan pillanatok mikor tényleg tetszett kezdeni aztán olyan hülyeségekkel tolták el, hogy a hajamat téptem kínomban.
  • JTBM
    #22
    A végére jött lendületbe a sorozat. Tényleg volt jópár kihagyható rész is, de a végére sikerült összetenni egy történetet.

    A költségvetéssel volt a baj szerintem. Nem kapott elég pénzt. A terminátor műfaj valószínűleg sokkal többe kerül, mint egy átlag sorozat v. akár egy sci-fi sorozat. Ezért kellett keményen csökkenteni a látványos, izgalmas részeket.

    Ha kicsit mer kockáztatni a Fox, akkor lehetett volna ebből egy hatalmas siker is, de így nem lett.
  • LuciferTheReal
    #21
    Én sem tartozom a túlzottan fiatal korcsoportba, de a Cameron érzelgőssége, meg néhai túlzott embersége idegesített! Hol van az az Arnold által megformált rideg gyilkoló, vagy épp védelmező Cyborg, akitől féltünk vagy felnéztünk rá! Ha valaki nem ismerné a sorozatot csak helyenként belenézne, Cameronra azt hinné, hogy egy gyenge színész, nem egy Cyborg!!! Hát még mikor sírva fakadt!!! Az meg már végképp dühít, hogy:
    Feladat: John Conor védelmezése. Mindenáron!!!
    Erre fogja magát és elindul egyéb küldetésekre. Mindenki csicskáztatja. Hosszabb időre is magára hagyja John-t, akit 100x meg lehetett volna emiatt ölni a filmben...
    Még az elején közölte Sarah-val, hogy tőle semmilyen utasítást nem fogad el!
    Ahhoz képest elég sokszor Conor mama rendre utasítja!

    Ez Cyborg, programpozott feladattal?!?!?! A Kutyám többet van mellettem!
    Nem is írok többet, mert csak felidegesít ez a T gyalázás!
    Meg ez a "csatlakozzunk!" Mikor gyerek kora óta úgy nevelte az anyja, hogy rühelje a gépeket. Ellenük indít forradalmat, és még a tengeralattjáron is Cyborg a parancsnok?! Ill. az összes bázisukon van Cyborg?! Ki harcol végülis ki ellen? Lassan a Skynet embereket fog gyártani, hogy egálba legyenek!
    Egyébként a dráma kedvelőknek pl. Tom Hanks! Na akkor azt kell nézni. Én a megszokott T-univerzumot várom továbbra is a látvánnyal, akcióval, új, de nem elcsépelt ötletekkel!
  • Lalee1
    #20
    Az R-es filmeket nem tudom, hogy keverted bele a mondandódba. Csak azért hoztam fel őket, mert nem kell ez "jaj, ezek a mai fiatalok" szintű, "ma csak az kell, hogy fröcsögjön a vér és sikeres a film" hülyeség. Főleg nem filmek tekintetében, egy 80-as évek után, amikor is alap volt a cs*csvillantás meg a liter vér, sokszor ennyi elég is volt. Ha úgy nézzük ma már nagyobb igénye van a tömegnek is, nem elég neki a mell+vér kombó.
  • St0RmTr00pEr
    #19
    Pont.
  • Silenzio
    #18
    Sajna még egy gondolattal ki kell egészítenem: hiába példálóztok itt a nézettségi mutatókkal és koreloszlással, és hozzátok fel példaképp a pénztáraknál bukott R-filmeket, a T-filmektől muszáj elvonatkoztatni, ha valaki élvezni akarja a sorozatot. Az első részekkel az alkotók hibáztak, mert a filmek vérszegény klónjait nyújtották. Ennek ellenére a sorozat lassan megtalálta a saját hangját, arculatát és ritmusát. Tudom, nehéz hétről-hétre felvenni a fonalat, kihámozni az értéket a bibliai és egyéb motívumok néhol önkényes özönéből, az analógiákat megemészteni, de fenntartom, a sorozat sokkal értékesebb (volt) mint a T3, és valószínűleg mint a Salvation lesz, sokkal többet átment Cameron szellemiségéből. Aki meg egyszerű akciómozinak fogta fel az első két részt is, és nem érdekli az érzelmi töltet és a nehezményezi a sorozat melankóliáját, nem méltó arra sem, hogy újra megtekintse a klasszikus mozifilmeket.
  • Silenzio
    #17
    Rapszodikus, de nem lapos. Így is több kreativitás, dögösség és feszültség van benne, mint mondjuk a Heroes-ban. Meg hát Summer Glau, Lena Headey és Shirley Manson további nagyszerű érvek a sorozat mellett. Volt egy jópár vérciki epizód, nem tagadom, a 2. évad a 10. epizód környékére veszélyesen legyengült, az utolsó 5-6 rész viszont kárpótolt mindenért. Folytatás kell. Mert az az irány, amit feltehetőleg a Salvation vesz, egy elképesztő látványos és akciódús, de lelketlen popkornmozit sejtet. Ne legyen igazam, de félek, visszasírjuk még a tévés terminátort, ha már nem lesz. James Cameron örökségével egyetemben.
  • winnie
    #16
    ó, ez ki is maradt. a tévésorozatoknál ugye nem véletlenül van annyira kevés akciósorozat, mert szinte mind megbukik. (így nem jó észt osztani, ha az ember butaságokat mond.)
  • Lalee1
    #15
    "Legtöbb fiatalt csak az ellenkező nem takaratlan bájai, a folytonos brutalitás...Filmeknél meg tömény akció"
    Ezt tényleg ne már. Sorra buknak a pénztáraknál az R-es, darabolós, kaszabolós véres akciómozik.
  • winnie
    #14
    "Kezdjük ott hogy idősebbek nem nézik, mert hülyék a számítógépes dolgokhoz,"

    pedig épp ez a baj, inkább idősebbek nézték, mint fiatalok. (mikor szoknak le az emberek arról, hogy saját véleményüket vetítsék más emberekére?:)
  • beef
    #13
    Akkor én a kisebbséghez tartozom akinek tetszett és pont a terminatoros harcok voltak benne a legrosszabban kivitelezve, nekem egyáltalán nem hiányoztak belőle.
    Mint lentebb írták ez nem eksön múvi, ez dráma, annak meg teljesen megfelelő.
  • GG
    #12
    nekem tetszet a vége. De sajnos igaz hogy egyes részek nagyon laposra sikerültek valami baj volt vele...de nem tudom megfogalmazni. De a Cameron tercsi jó bőr volt. :P
  • Eriongtk
    #11
    Ugyanabba a hibába esett bele a sorozat, mint a heroes: családi dráma lett falonátjárással. A különbség csak annyi, h itt nem átjártak a falakon, hanem átbszták a másikat rajta...már amikor volt valami akció. Összességében a sorozatot kiváncsiságból néztem már, mert ugy különösebben nem kötött már le, de mondom hátha kihoznak már valamit belőle...nade mit? 2. évadfinálé iszonyat jó lett szerintem, vagy lehet, h velem van a baj? annyira megült a sorozat h még azt is jónak láttam emiatt?
    Mindenesetre várom a 3. évadot, még ha nagy az esélye h abbahagyják is.
    "nem dupla d-s..." --- igen, szereplőválogatók itt qrták el :D
  • St0RmTr00pEr
    #10
    Miért ne lett volna? Említették valaha hogy nincs? Ennyi erővel lehetne mondani hogy "Hé, a Salvation Trailerbe mé van helikoptere az ellenállásnak?" Még egy katasztófális atomtámadás se pusztítana el minden járművet, legyen az földön vagy vízen.
  • Daza500
    #9
    Arról nem is beszélve, hogy az embereknek rohadtul nem volt semmiféle vízijárművük a jövőben.
    Főleg nem tengeralattjáró.
    Max kis csónakok.
  • St0RmTr00pEr
    #8
    Azon meg hogy min bukott meg a sorozat, hát nem nehéz kitalálni. Kezdjük ott hogy idősebbek nem nézik, mert hülyék a számítógépes dolgokhoz, SkyNet, kiborgok, el nem bírják képzelni. Fiatalabbak meg azért nem nézik, mert mondjuk nem Dupla D-s Summer mellmérete, nincs benne szex, meg nem érdeklik ilyen "családi drámai szituációk", miért is érdekelné őket? Legtöbb fiatalt csak az ellenkező nem takaratlan bájai, a folytonos brutalitás, a buli, a pia érdekli. Filmeknél meg tömény akció, vígjáték stb. Sajnos ez az Akció-Dráma kategória sok embernek nem felel meg a benne lakozó ellentét miatt. Erre rátett egy lapáttal a pénteki idősávba való helyezés ahol a legtöbb ember mit csinál? Dolgozik vagy szórakozik, vagy éppenséggel a hét fáradalmait piheni ki, amivel nincs is gond, ezt a Fox cseszte el. A TSSC-t olyanoknak találták ki akik szeretik a T-Univerzumot, és ami bele tartozik, legyen szó benne az akcióról, a érzelgős és emberközeli dolgokról, vagy mindenről. Sajnos ilyen nem sok van, de akik vannak (mint például én is) szeretnénk ha fennmaradna ez nekünk!
  • St0RmTr00pEr
    #7
    Oké hogy a neve Terminátor. Mindenki a filmhez viszonyítva pörgős akciót várna. Mint elöbb leírták ez elsősorban dráma és nem akció. Én mint megrögzött Terminátor rajongó imádom a T-Univerzumot és imádom a sorozatot is! Nem lehet mindig ámokfutás és akció Connorék életében, emberek ők is, és nem tökéletesek. Vannak érzelmeik, vannak gondolataik. Ezek hiányoztak egy kicsit a filmekből de nekem a sorozat mind megadta ezt. Vannak azért a sorozatban is akciójelenetek dögivel amik feldobják a lapos részeket. Egy két szálat kivéve nem okozott csalódást a sorozat és reménykedek egy következő évadban. Még ha egy csonka fél évad is lessz mint a Jerichoban már annak is örülnék. Ami a bukást jelenti, nos, van még remény hisz a FOX minden nézettséget végiglapoz, beleérve a DRV-t a HULU-t stb... Tehát nem esélytelen.

    Aki kemény robbantós és überbrutál akciót akar annak ott lessz a Salvation (mellesleg én is k*rvára várom már!!!!!). Nekem a T-Univerzumba beletartoznak a filmek, a rengeteg regény (amelyekben vannak abszurd dolgok szintén), és a sorozat is. Ha nem is mindegyik egy dologra (akció) koncentrál abszolut nem baj, sőt emberközelebbivé teszi és számomra ezáltal hihetőbbé. Így kerek ez az egész!
  • Kelta
    #6
    Teljesen jogos, nekem egy terminator c. filmröl, mégha sorozat, nem egy brazil szappanopera jut eszembe...de itt néha azt éreztem, túl sok nyál, túl kevés akció...ezen bukott meg..ez ilyen eccerü :)
  • koschwarz
    #5
    egyetértek luciferrel :) sajnos inkább valami melrose place-re hajazott már a sorozat... a 2. évad elég jól indult, aztán több hosszú részen keresztül ez a családi dráma ment, a történet meg gyakorlatilag alig haladt előre. pont a legutóbbi részek pörögtek fel megint.

    mindig azok a részek voltak a legjobbak, amiben összeakaszkodtak a terminátorok, vagy legalább a háborúból mutattak valamit, tehát amikor volt akció. persze ez pénz kérdése is, ha már nem adtak annyit, akkor nem tudnak annyi akciórészt összehozni.

    akyyy: ekkora bakot nem lőhetnek a készítők...ha egy címben benne van a terminátor szó, akkor mindenki egy jó kis sci-fi-s akcióra fog számítani, nem családi drámára.

    na majd a salvation :)
  • Reg5
    #4
    Pedig az már jó volt. Engem a Riley-s szál idegesített nagyon, meg a madaras rész...
  • akyyy
    #3
    ez nem akció sorozat, hanem dráma, john és sarah közötti viszony, etc. persze vannak bene terminátoork is de ez csak másodlagos szempont.

    az más kérdés, hogy ha fordítva lenne az arány, és esetleg normális drámai történetek (pl kés/alatt9 sokkal jobb lenne a sori:D
  • scagnetti
    #2
    Osztom a véleményt. Nagyon lapos lett az egész történet. Én annál a résznél abba akartam hagyni, amikor a jövőben valami tengeralattjárón volt Kyle csajszija a parancsnok. Az annyira szar volt, hogy alig bírtam végignézni. Most is már csak a vége miatt nézem a sorozatot, hátha történik benne még valami érdekes, mert hát a remény hal meg utoljára.
  • LuciferTheReal
    #1
    Ha nem csak a folyamatos beszéd, és érzelgés menne, hanem több akció esélyesebb lenne! A legtöbb részbenCyborg sem volt, eltekintve Cameron merev tekintetén kívül! A Jövőben játszodó részletek, szinte kivétel nélkül egy pincében játszódnak. Tényleg csak ennyi pénzt kapnak a sorozatra?! Akkor mit várnak? A Terminátor filmekben ilyesztőek és karakteresek a Terminátorok. Ebben pislognak, néha levegőt vesznek, és nyitott szájjal járnak, mint akiknek "laza" az arcizma! Minek is?! Már az is nagyon idegesített, hogy kezd átmenni "Barátok közt"-be: előkerül a nagybácsi, meg Kyle, meg a nagybácsi szeretője, és még ki tudja hányan repkednek az időben, mintha csak Trolira szállnának fel!!! Lassanott tartunk, hogy visszaküldenek valakit Sarah Conor anyja megölésére:D Jah meg az a sánta rész, mikor ha jól emlékszem a 20-as években is jött vissza Terminátor:D Szóval nem is csodállom, hogy nincs nézettsége. Ennek ellenére hozzáteszem, várom a folyatást és szeretem is! Mindíg alig várom, hogy le tudja ülni megnézni az új részt, majd ha vége ismét csak csalódottan állok fel...