44
-
amitakartok #44 Viccelsz? Fallout 3 full grafikán szoftveres rendereléssel kb. 4242 FPS-en menne... -
tothab #43 1,7 petaflop helyett ugyebár petaflops (floating operates per second). amúgy csúcs. kéne egy ilyen otthonra. prímszámokat keresni. nagyokat. :) -
Jerry90 #42 Vajon Intel vagy AMD procik ketyeghetbnek benne?:D
kíváncsi vagyok meddig lehetne húzni ezt a masinát
GTA 4 szárnyalna rajta^^:P -
Gundark1234 #41 Hmm nem rossz. Már tényleg csak a Skynet hiányzik.
Tu-dum dun du-dum Tu-dum dun du-dum.
Hajrá emberiség! (irónia maxima) -
moikboy #40 "As of 2008, the fastest PC processors (quad-core) perform over 70 GFLOPS (Intel Core i7 965 XE) in double precision"
http://en.wikipedia.org/wiki/FLOPS -
mindero #39 Egy átlagos mai számítógépnek mennyi a kapacitása (FLOP-ba mérve)? -
#38 az élet értelme: 42
Minek ide számítógép? -
waterman #37 nem tudom hol az említett probléma.
ezerhatszázhuszonhat egész tizenegy teraflop = 1,626 petaflop.
például a céges irodai gépekre, amik nap mint nap éjjelente bekapcsolva maradnak feltelepíteni egy kliensprogit és mivel állítom tízezrével vannak ilyen gépek, így iszonyatos számítási kapacitás állna rendelkezésre. -
halgatyó #36 Ezzel még a csodagép sem boldogulna:
hová a f**ba tűnnek el a fél pár zoknik? -
sanyynn #35 Ezzel csak egy probléma van...
teraflop = 10^12
petaflop = 10^15 -
waterman #34 miért nem csinálták ezt meg inkább valami grid alapú projektnek? kb 90ezer felhasználó igen gyorsan összejön, ha teleszórnak pár fórumot azzal, hogy nagy dolgokhoz kéne a júzerek számítási kapacitása..
boinc honlapjáról:
"Active: 293,345 volunteers, 535,470 computers.
24-hour average: 1,626.11 TeraFLOPS." -
moikboy #33 Gondolom a billiónyi vízmolekula kölcsönhatásaiból kialakulú térszerkezeteket fogja számolgatni. Ez ugyanaz a témakör mint a turbulencia modellezése: nagyon-nagyon sok részecskére kell ugyanazokat a számításokat lefuttatni, ráadásul egymással is folyamatos kölcsönhatásban állnak.
Vicces, hogy ilyen hétköznapinak tűnő problémák is milyen magas számítási kapacitást igényelnek, és tudjuk, hogy sosem sikerülhet precízen modelleznünk őket. -
csimmasz #32 Ne törődj velük,alig 30 hsz után már van egy kettő!
Mindjárt jönnek a 0 ponti energiások meg a víz autósok.
Engem inkább az a víz szimulálósdi érdekelne,mire is céloz pontosan?
"a folyékony víz molekuláinak pontos elrendezésének meghatározása, ami mind a mai napig rejtély, annak ellenére, hogy egy teljesen mindennapos dologról van szó."
-
#31 "Bár ú tom már van elektros sport kocsi (netán tesla) De, mintha az is használna benyát..messze van a zéró emissziótól"
A Tesla Motors által gyártott Tesla Roadster tisztán elektromos meghajtást használ. Nem hibrid, mint például a Lexus termékei.
Bár ettől függetlenül tényleg kérdéses, hogy az elektromos autó feltöltéséhez szükséges elektromos energiát hol állítják elő. -
who am I 7 #30 Jah, és nem 5 kilós papírkocsikkal, meg 10 colos játékifa kerekekkel...és nem 1 emberrel LOL Bár ú tom már van elektros sport kocsi (netán tesla) De, mintha az is használna benyát..messze van a zéró emissziótól -
who am I 7 #29 Igen, főleg akkor, ha elfogy a víz.... :D nem baj, majd sós vízre tervezik úgy legalább, ki kanalazzuk a felmelegedés miatti többlet szintet, és megmenekül hollandia is, meg 1-2 luxus sziget világ
Megnézem mikorra lesz olyan aksi, ami annyi energiát tudna önönmagában tárolni, ami XX (esetleg xxx) KW-tal xxx km-ig kitart, töltés nélkül... -
who am I 7 #28 Csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön... -
balage87 #27 inkább azt számoltassák ki vele h hogyan tartható fent a fejlődés önmagunk elpusztítása nélkül -
balage87 #26 ekkora kamu hírt... ezer éves technológiát szimulálnak??
-
#25 Hmm, jah, azt nézem, hogy a Blender, mint renderer is csak 8 magot bír maxumum. :F De gagyi. :D -
#24 ezen gondolkoztam most én is -
Epikurosz #23 Okos vagy te! -
bobba16 #22 vagy ez a rácspontok sűrűségét jelenti? azt hiszem mégis értem -
bobba16 #21 Három projektben is találhatunk éghajlatmodellezést, köztük egy globális légköri modellt, ami a szokásos 55 vagy 100 négyzetkilométeres háló helyett egy jóval nagyobb, 14 négyzetkilométeres felbontású hálót alkalmaz.
ez csak nekem érthetetlen? -
Epikurosz #20 Különben az emberi agy kapacitásától még nagyon messze van. -
#19 Meg talán a hülyeségeket el kéne felejteni.. -
Epikurosz #18 Ha ilyen gépem lenne, akkor talán használnám a TOR-t is. -
#17 hát marketing már van mögötte, az biztos :) -
Gaboca76 #16 Akkor szóljatok ha ez a gép elfér az asztalomon!Adig meg nektek off! -
#15 Hiaba '100' magos ha egyszer a mai jatekok 2 mag-ra vannak irva ... -
pasi29uk #14 Ha ölembe pottyanna egy ilyen és nem pusztulnék el azonnal, akkor egy nagyon durva render farmot csinálnék belőle. Ennek már van akkora kapaciása, hogy el lehet adni a processzoridejét.
Kérdéses, hogy adnak e hozzá mobil atomreaktort mert elég sokkoló lehet a villanyszámlája a kicsikének. -
#13 Blender, raytrace, motion blur, DoF, AAx64, meg minden ultrahighrészletesen, 32ezres felbontás, 25FPS-ben menne rajta? -
HiddenTruth #12 Úgy szeretnék egyszer egy ilyen gépen raytracelni. -
#11 a terroristák kezébe került ·· -
Cat 02 #10 Gondol tömve van videókártyákkal -.-'
Ám hol a terroristás csávó ? :D -
#9 A Krízis utódját a cryengine 3mat viszonylag magas beállításon még a 40ezer forintos x360 is elviszi, nemhogy ez.
Na most kell a jaguar? Bezzeg amikor az atari 1994elején kijött a jaguarral akkor alig 100ezren vették meg ... azt a 64 bites konzolt ^,^ -
endrev #8 Dízelmotorok égésének szimulációja... MINEK??? :-DDD Talán el kéne felejteni a dízelmotorokat (a többi belsőégésűvel együtt) és inkább a víz- vagy az elektromos meghajtáshoz való termelés kellene szimulálni...
De azért persze tökjó! -
USAMEN POWER #7 Az elmés hozzászólásokat alul, kockák írták... Egyből a játékokra gondolnak ! -
USAMEN POWER #6 Pl. te ? -
Telpapa #5 Olyan számitogépet ugy sem lehet épiteni ami tul tudja szárnyalni az idióta emberi gondolkodást.Lásd alattam az emlés hozzászolások.