60
A gőzkorszak híres óceánjáró hajói
  • atomkrumpli
    Volt nagyobb katasztrófa és volt érdekesebb is de a fél világ csak erről tud ha hajó katasztrófáról kérdezik. Szépen elmúlik ez is mint a többi régi emlék ahogy annak lennie kell, ha nem azok utaztak volna a hajón akik... nem is emlékezne már rá szinte senki, 96 év azért hosszú idő
  • highlander15
    Akkor is egy nagyobb darabot ki lehetne emelni,hogy mégis maradjon belőle valami ha már elpusztul.
  • [NST]Cifu
    BTW, ha már itt tartunk, az S.S. United States állapota 2005-ben:

[center]
  • [NST]Cifu
    Arról az apróságról nem is beszélve, hogy ilyen mélységből kiemelni egy ekkora roncsot példátlan művelet lenne, és iszonyatos pénzekbe kerülne.

Ugyanakkor valahol el kell fogadni, hogy nincs állandóság. Egy tengerfenékre került roncs előbb-utóbb eltűnik. A Titanic ráadásul nem is olyan roncs, amit különösebben látogatnának az emberek (lévén ilyen mélységbe ha jól rémlik, összesen 4 tengeralattjáró képes jelenleg merülni), a robotszondák meg ugyanazokat (vagyis pontosabban egyre rosszabb) a képeket mutatják akárhányszor merülnek le.
  • highlander15
    Egyvalamit sajnálok nagyon,mégpedig azt,hogy a Titanic egy 40 éven belül el fog tűnni az eróziós folyamatoknak köszönhetően.De még kiemelni sem lehet,mert szétesne az egész.
  • Willenbrock
    A legnagyobb elsüllyedt óceánjáró a Britannic, a Titanic testvérhajója volt.Ez háború idején süllyedt el mikor az Égei Tengeren aknára futott.Link
  • Willenbrock
    De itt csak óceánjárókkal foglalkozunk.
  • Willenbrock
    Itt vannak még képek nemcsak a Titanicról hanem más régi nagy óceánjárókról is.
  • Szeszmester
    MS Mikhail Lermontov, a második legnagyobb elsüllyedt luxushajó, Új-Zéland partjainal van a roncsa. Elsüllyedésekor a Beverly Hills-i zsaru c. filmet vetítették a moziteremben. Egyesek szerint biztosítási csalás volt a hajó elsüllyesztése (az Új-Zélandi révészt, aki akkor irányította a hajót, azóta sem látták). Miután léket kapott, még kilómétereket volt képes menni. Bemondták, hogy a vacsora késni fog. Az utasoknak az tűnt fel, hogy az orosz legénység mentőmellényekben rohangál, a koktélos pohár pedig kezd lecsúszni az asztalról. A kapitány felfuttatta a hajót a partra (az értékek mentése céljából), de a hajó visszacsúszott 30 méter mélységig. A szerencsétlenség 4 ember halálát okozta: egy orosz gépész halt meg a balesetben, azóta pedig három búvár veszett oda.
  • Wolfsnack
    van már hajók topik
  • VRSDM
    nekem bejönnek :P
  • bogyoka
    Nekem nagyon tetszik a Titanic története, szívesen néznék róla még képeket.:)
  • Tyler1
    nekem sem-.-
  • Pipör
    nekem sem
  • Slayerboy
    Ezek a képek csak nekem nem jönnek be? :S
  • PLackó
    tényleg jó képek Shipsimben is a kedvenc gőzösöm :)
  • Willenbrock
    A Titanic 1912 04 11-én 14 óra körül Queenstownban(ma Cobh) utoljára vett utasokat a fedélzetére.
  • Willenbrock
    Belinkelek még ritka és korai képeket a hajóról:Gyári kép
    Ez a kép pedig már a kész Titanicot mutatja amint hasítja a vizet.(valószínűleg a Belfasti öbölben készült a próbaúton)
  • Willenbrock
    Szintén ritka kép jó felbontással,ez is ugyanott,ugyanakkor készült csak más szögből.
    Másik hajógyári kép.
  • Willenbrock
    A gőzgép hajtású óceánjárókról fogok ide linkeket berakni,kezdetnek a Titanicról természetesen.Akit ez a téma mozgat az bővítse a topikot.Itt látható a Titanic 1911 őszén a hajógyári dokkban végszerelés alatt.Ilyen nagy felbontású jó képet ritkán sikerült róla találnom.