Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De ez fordítva is igaz! Úgyse tudjuk egymást meggyõzni. Felnõtt kialakult világnézetû emberek egymásra már nem igen tudnak hatni! :-)

Darksector majd küldd el a részesedésem... Mai vita/flame/fórum felpörgetés megvolt... Imy majd átutalásba kérném a fizettséget. Köszi...XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

zorrobomber
FYI: az objective markert kapcsold ki!

Elkezdtem már, jobban mondva belekukkantottam egy 20 perc erejéig! Én azért már lõttem golyót még az elején.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Én is kivesézõs játékos vagyok, így nekem a játékidõbe Minden mellékszál, apró bizbasz küldetés belefoglaltatik. És nekem meg kell ezeket mind csinálni, tehát maximálisan kijátszom az adott játékot!

Speciel Oblivionban a fõszálat nagy ívben... mert annyira elvesztem az egészben. Nagyon jó volt! Véleményem szerint a sandboxban nem is a fõszál a lényeg, de amikor azzal együtt rövid valami az bosszant.

Igaz a Gothic-ok, Witcherek és Kotor-ok nem rövidíthetõk le (ezért is kedvencem fõleg az utóbbi 2).

Shep
Mert idõvel mindenki rájön ,hogy ez ... és rá kell hagyni 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

zorrobomber
Csakis úgy told! Én is így kezdtem el, még egy golyót se lõttem ki és minden kanyarba benéztem eddig, pedig nálam ez nem default.

Tudod van egy közismert kis táblácska/mondás, ahogy tetszik:

1 § A Fõnöknek mindig igaza van
2 § Amikor a Fõnöknek még sincs igaza automatikusan az elsõ paragrafus lép életbe.

Na ezt akkor ültessük át szépen ratgabra. (Mondták már egyébként, hogy mindent ki tudok dumálni...XD)

De kivesézõsben fogom megtenni!

Jó, akkor csavarjunk egyet a dolgon. Én nem szeretem a rövid játékidejû mûfajokat! Így megfelel (egyébként ez is tök ugyanaz,mint amit eddig is mondtam).

Dicsértem Rise of the Argonauts-ot, de hozzátettem, hogy bizony rövid lett. Én még kalandoztam volna tovább göröghonban, én rövidnek éreztem, de nagyon.

Csigához képest is Tinman...:-) Ez jó! <#eljen>

Félreértesz, az Oblivion esetében szó sem volt speedrunról, egyszerûen csak játszott vele kényelmes tempóban, de nem érdekelték a mellékküldetések. A Morrowind és az Oblivion pedig az a fajta RPG, melyekben ugyan rengeteg a tartalom, de a fõszál rövidke. Egy Gothic vagy egy Witcher nem rövidíthetõ le annyira az össztartalomhoz képest, ahogy egy KotOR sem.
zorrobomber
DEAL

Ez felhívás keringõre! Végigviszem megmondom mennyi lett a vége!

Még nem volt rá idõm, de végig fogom vinni.

zorrobomber
Vazzeg 😊

"Dishonored 6 órát úgy értsd, hogy mindent végigcsinált!" -> Nem, nem csinált végig mindent! Vannak mellékküldetések!

"a te Oblivionos példád ott bukik meg, hogy a tartalom ott lett volna, az más kérdés, hogy õ nem használta ki a lehetõséget." -> "Mellesleg egy haverom elég gyorsan végigszaladt kényelmes tempóban az Oblivionon, mert tett a mellékküldetésekre"

Nem azt írta, hogy mindent végigcsinált, hanem azt, hogy mindenkit kiirtott. Ez messze nem ugyanaz. Ráadásul egy idõspórolás játékstílusban játszott végig, egy többféleképpen játszható játékot.

Egyébként pedig senki sem mondta, hogy rohanj megjelenéskor rövid játékokat venni, de mûfajokon átívelõ általánosításokat és efféle leegyszerûsítõ összehasonlításokkal élni szûk látókörûségre vall (egy XCOM-ból sokkal könnyebb hosszú játékidõt kihozni - tudom, mert talán az a legkedvesebb játékstílusom)).

Megjegyzem, hogy te dicsérted a Rise of the Argonautsot, pedig 20 óra az még nekem sem volt (ártott volna neki az idõhúzás, ahogy Halo is sokkal jobb lett volna, ha nem akar hosszú lenni, csak 10 óra körüli), pedig én talán még Tinmanhez képest is csiga vagyok. Vagy a csigához képest is Tinman, nézõpont kérdése.

Shep
Kezdesz olyan Tottis lenni, addig csûröd csavarod, míg neked nem lesz igazad 😄

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Darksiders 2-t végigvittem 10 óra alatt, de egy szar rövid játék te meg fizettél érte, gondolom érted mire akarok kilyukadni?

Ha már belekezdtél hallgatlak, melyik 5 az!

Egyébként a te Oblivionos példád ott bukik meg, hogy a tartalom ott lett volna, az más kérdés, hogy õ nem használta ki a lehetõséget.

De nem vonhatsz párhuzamot egy tartalmas játék speedrunja (Oblivion) között és egy játék kevés tartalma miatti rövid végigjátszás között.

Az meg, hogy játszd végig újra és csináld meg másképp már nem ugyanaz, érdekes más játékban is lehet újrajátszani, de az elsõ végigjátszásnál se 6 órára jössz ki.

Shep
eleve nem csinálhatott végig mindent mert ahhoz 1 végigjátszás kevés, másrészt ha ettõl el is tekintünk csak az elsõ rendes küldetésben van 5 mellékfeladat amik megoldása alapból legalább 2-3 óra, tehát ennyit a mindent megcsináltról.

Ja és igen tudnék még sorolni legalább 5 játékot tõled de úgyis kimagyaráznád akkor meg minek?

Dishonored 6 órát úgy értsd, hogy mindent végigcsinált! Akkor milyen tartalomról beszélünk?

Miért ha évekig fejlesztesz valamit és 6 órára jön ki a végigjátszása kényelmes tempóban az neked mirõl árulkodik? Hát én ilyenkor húzgálom a számat erõsen, hogy csak ennyi tellett a fejlesztõk részérõl?

És ezért fizessek én súlyos pénzeket? Kizárt!

Nem fizetek rövid játékért és nem is kedvelem õket! Én így vagyok beállítva (lehet szerintetek rosszul vagyok kalibrálva, de akkor is így van). Ez van ezt kell szeretni, vagy nem.

Éppen ezért az utóbbi idõben az FPS-eket módszeresen kerülöm, mivel a multi ezekben nem érdekel, fõszál meg nevetséges rövidségû!

Ennyi érved volt csupán Shepikém? Ma elég gyenge vagy vérszívás tekintetében....XD

Az egy dolog, de azóta is olyan szavakkal dobálózol, mint igénytelenség. A tartalom mennyisége és a játékidõ korántsem áll egymással egyenes arányban, a minõségrõl már nem is beszélve. Én is tartalmas, hosszú játékokat favorizálom, de azért amit képviselsz, az már a ló túloldala.

Mellesleg egy haverom elég gyorsan végigszaladt kényelmes tempóban az Oblivionon, mert tett a mellékküldetésekre, de ettõl még a tartalom ott volt a játékban, csak opcionális volt. Más esetekben a játékstílus eleve garantálja a rövidebb játékidõt (a 20 órás kalandjáték nagyon ritka) vagy éppen annak az elnyújtását (pl. XCOM).
Nem megvettem, hanem kaptam, már elnézést kérek és nem önszántamból játszottam vele, hanem tesztelési célzattal megbízásból (saját elhatározásból még bottal se piszkáltam volna meg, de ez nem az én döntésem volt).

Shep
Persze, autóval horda annak idején a futár a boltokba 😄

Shep
Kifogás az van 😄

Az valami autós cucc amúgy? XD

Shep
Hagyjad már, Garshasp:Temple of Dragon 2 órás játék és õ megvette megjelenéskor, de 20 óra alatt õ nem fizet, érted 😄DDDDDD

Indie-t ne keverd bele, mert totál más kategória! Sok abból Bundle-bõl van, amit meg nem tudok belõle kiszedni. Egyébként meg jöhet a szembesítés állok elébe (nagy részét warezban már játszottam csak szólok elõre)!

Más része meg késõbbi végigjátszásra vásárolt cucc, ami érdekelt és nem mellesleg olcsó volt (itt említeném meg újra az ár/érték arányt!)

Shep
Hát akkor nincs is több kérdésünk, aki Full Throttle-el nem játszott azt még annyiba sem nézzük ,mint aki feladta a Dark Soulst 😄

zorrobomber
Dishonored-ben van mondjuk 4*6=24, az már akkor nem igénytelen. Csak neked mérni fogom mennyi idõ alatt tolom ki 😊

Shep
Kezdjem sorolni a listádon lévõ "rövid" játékokat, amikért "nem fizettél"? 😄

Konkrétan egyik játékot se méltattam még kipróbálásra sem egyébként.

6 óráért én le se ülök játszani és fõleg nem fizetek érte.

20 óra alatt igénytelen kategória, hogy nem voltak képesek annyi tartalmat összegereblyézni.

Hát azért annak elég nagy az újrajátszhatósága...XD

Nem adnék érte 10k-t ár/érték arány alapján, erre értem.

Shep
Azt sem tudja mit beszél, tuti tele a steam fiókja olyan játékokkal amik ebbe a játékidõ tartamba esnek amit emleget 😊

zorrobomber
Ilyen erõvel a sakk is szar játék mert 20 perc alatt le lehet nyomni a fõszálat.

Tehát szerinted a vicc kategóriáját súrolja a Full Throttle és a Mirror's Edge is?
Nem! Amelyik játékot kényelmes tempóban hamar végigviszed az rövid! Ami meg 6 órás játékidõt tartalmaz az nem a legjobb játékok egyike a szememben.

Fõleg, ha 10k-t elkérnek 6 óra játékidõért az azért eléggé a vicc kategóriát súrolja.

Ami a vicc az egészben, hogy a 6 óra murvára nem speedrun ebben a esetben, hanem a fõszál. COD-okban is undorító a 4-5 órás fõszál, én ettõl hányingert kapok konkrétan.

Szívesen és gratulálok még1x. Jó játékot 😊
arty
tehát amelyik játékra van speedrun akkor az szar?

daemon soulshoz is van... 😉

Forza.

6 óra alatt max kikapni lehet...XD

Egyrészt a fõszálat csinálva folyamatosan keményednek az ellenfelek. Másrészt ahhoz, hogy leverd õket fejlettt katonák kellenek még fejlettebb felszereléssel. Harmadrészt mindkét feltétel idõbe kerül, de fõleg a fejlõdés. Negyedrészt nem tudsz csak a fõszállal foglalkozni, mert ha nem mész mellékküldire, akkor bukod a pánik miatt az egész játékot.

Szóval ez a 6 óra vagy bullshit, vagy easy-n játszotta az meg no comment!

arty
ha nincs AHCI cumi, akkor elvileg mindkettõ kibírhatja!

Forza.

Shep
Na engem a multi totál hidegen hagy, nekem most egy multi van GR😮nline 😊

10 óra után még mindig lézerfegyvereim vannak csak...

zorrobomber
Igen, ez igaz. Egyébként pedig annyira én sem vagyok elájulva az újtól, sõt, egyelõre úgy néz ki jó ha egyszer letolom virágban... :/ Függ a multitól is, amirõl még semmit nem hallottam csak egy videót néztem meg. Ott meg a lövés random mivolta miatt vannak kétségeim.

Shep
Sõt az újra valaki a topicjában azt írta, hogy egyik nekifutásra 6 óra volt, hát az mi már? Úgyhogy az xcom inkább azért olyan "nagy szám" mert hiánypótló és mindenki éhezett már egy jó UFO-ra amire úgy tûnik tovább kell várni 😊

Shep
Jó, most mondtam valamit de tény, hogy nem 15-20 órás volt a játék a 2 meg pláne nem. Voltak küldetések amik több óráig tartottak.

zorrobomber
Ez nem igaz, rohadt hamar el lehetett jutni a lézer pisztolyig, páncélokig ha tudtad mit kell csinálni 😊 Persze akkor még nem volt csillivilli tutorial, meg angolul is még épp csak böfögtem, úgy jó hogy 15 óra volt 😊