311803
  • Voltan
    Igen. Bár az utolsó mondatoddal nem feltétlen értek egyet. A játékosoknak csinálják, és amíg a mikrotranzakciókkal, meg a pay 2 win modellekkel meg tudják etetni a játékosok egy részét (lehet, hogy ez a kisebbség, sőt, biztos. mindenesetre elegendően vannak ahhoz, hogy bőven megérje ezt a modellt hajszolni a továbbiakban, úgy látszik) Egy multis lövöldét, meg egyszerűbb, de legalábbis olcsóbb összerakni, mint egy igényes, a kornak megfelelő szintű, komoly single kalandot (legalábbis ez a meglátásom, lehet, hogy fals, de elég csak az Uncharted-re nézni, ami annyira drága volt, hogy ki sem bír írni annyi számot a monitorom :D)
    Sajnos ez van, és ez bizony valóban mocsok szomorú...
  • Atisz #294724
    Igen, valami nekem is rémlik és valóban ott valami univerzális fordítási/számozási hiba lehetett.

Érdekes, hogy a horror környezet ellenére nem tartozott a kedvenceim közé, ugyanúgy, ahogy a felkapott klasszikusok sem.
    Számomra a Szamuráj Kardja és a Hóboszorkány Barlangjai jelentették a sorozat csúcsát.
  • grebber
    Ja de bezzeg majd pár év múlva telekúrják a netet az ilyen lett volna szívfájditó videóikkal mint minden atomzsír törölt játéknál...
    Itt látszik ,meg hogy ezek maguknak fejlesztenek játékot és nem pedig a játékosoknak
  • Rony94
    Az EA meg bezáratta a Visceral Games-t, így a készülő singleplayer Star Wars játékot is lepasszolták és újra lesz gondolva az egész. Gondolom multissá teszik ezt is. Minek is kéne nekünk egy only singleplayer Star Wars játék? Senki nem kért ilyet, ugye? UGYE??? Az EA is egy bolond, bár ezt tudja mindenki.

Egy újabb Jedi Knight játékért ölni tudnék, de ezt sem hajlandó megcsinálni az EA. Csak is a mikrotranzakciós Battlefront, az a lényeg....
    Utoljára szerkesztette: Rony94, 2017.10.18. 16:36:05
  • grebber
    Magyaroknak is akkor

Az Activision bejegyzett szabadalmának célja az in-game vásárlásra buzdítás
  • Rony94
    Kezdem tényleg megutálni a videójáték ipart. Hánynom kell. Az Activision meg remélem csődbe megy (úgy se fog, de kurvára megérdemelnék)!

Kotaku
    YouTube
  • TBTPumpa
    Őszi leárazások a WinGameStore oldalon

Pillars of Eternity The White March kiegészítők 50%-ot kaptak + dolláros fizetés van, ezáltal olcsóbban kijössz, mintha euróban fizetnéd.
    Nem emlékszem, hogy lett volna ennél nagyobb kedvezmény ezekre a kiegészítőkre.
  • Tinman #294718
    Az érzés amikor várod, hogy leteljen a munkaidő, hogy hazamehess az 1991-ben készített Bomberman II-vel tolni.
    (Super Bomberman-t toltam le SNES classicon, ez az első classic rész közvetlen folytatása NES Classicon.)

Utoljára szerkesztette: Tinman, 2017.10.18. 14:41:57
  • grebber
    Na ezért jó az internet a gyerekkorom nagy rejtélye megoldodott...
  • 3Error #294716
  • Anonymusxx
    Azt kereshetted :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

"Az Abaddon szobájában felravatalozott Mordana életre kel és tényleg segít: elmondja, hogy a kris kést a pincelépcső alatti titkos szobában kell keresni (10-et le kell vonni a fejezetszámból), de a jelszóra már nem emlékszik. Sajnos egy fordítási baki miatt a magyar nyelvű Elátkozott házból csalás nélkül soha sem derül ki a helyes jelszó: ez ugyanis a Gyilkosság, azaz a Murder szó. Elvileg a púpos Shekou, ha másodjára is találkoznuk vele a pincében, és leitatjuk konyakkal, az angol eredetiben elmondja, hogy már nem Pravemi a jelszó, hanem a ház neve, összekevert betűkkel (Earl of Drumer -> Murder anagramma ugye)."

• MerlinW
    Hands of Fate privátban vihető. Csak topiklakóknak.
  • grebber
    Elátkozott házat soha nem tudtam végigjátszani rendesen.. Mondtam velem nem **sznak ki elkezdem visszafelé tehát 400. bejegyzéstől mentem visszafelé keresve ,hol van az az oldala ami azt írja lapozz a 400. -ra stb.... A megdöbbentő az volt 40x is átnézve a könyvet nem volt egy idő után olyan pont hogy lapozzak xy oldalra... nekem valami tescos juthatót ami el volt rontva :(
  • Andule
    A Halallabirintus meg nem is volt annyira szemet mint a folytatasa, a Bajnokok Probaja de abban is volt jopar instakill. Pl viszonylag az elejen lehetett megtalalni az egyik dragakovet (ami kellett a vegen) egy szobor bal szemuregeben. A jobban is ott volt a ko de ha azt valasztottad akkor azonall meghaltal. (A "jobb vagy bal?" kerdesre irl azota is hezitalas nelkul mondom h "bal, mindig bal" :) )
  • ratgab
    Rendszeresen eljátszotta korábban, hogy ha feltöltöttem egy összeget, hogy na én majd jól befektetem valami éppen aktuálisan jó árú tárgyba, akkor letiltott 5 napra. Jah játékot vehetek belőle, csak nem vásárolhatok a marketen holott pont ezért raktam fel az összeget.

Jah és persze új fizetési eszközként érzékeli mindig a kártyát és az engedélyeztetési folyamatot nem tudod végigvinni, mert a bank állítólag nem tudja megmondani, hogy a zárolt kétszer 350 ft pontosan mennyi euró is volt (én ezt egyébként azóta se tudom elhinni. Steam meg euróban kéri megadni a két összeget, így patthelyzet alakul ki.
  • Tinman #294710
    Annyira gyűlölöm a Steam-et, hogy arra szavak nincsenek. Miért nem borul össze már az egész rohadt kóceráj?

"Market listing will be held for: 2 days
    You have recently transferred the Mobile Authenticator to a new device."

Hazugság!!!!!!!! Béna barmok! Semmiféle new device nincs, semmi!

Semmi más nem történt, mint az, hogy egy filekezelő progival gondjaim lettek, elkezdte enni az akksim, leszedtem, de semmi nem változott. Lementettem mindent, factory reset, majd mindent szépen felpakoltam, term. a helyreállító kódom is megvolt ehhez a retekhez, el is fogadta, nem változott se a tel. számom, se a telóm, se a droid verzió, se SEMMI!

Erre azt mondja, hogy új eszköz és kitilt a marketről. Akik ezt a retket a világra köpték, remélem a szomáliai négerek fogják őket minden nap 2x megrakni.
  • Voltan
    Igen, Az elátkozott ház címűben pl., - ami egyébként rendkívül hangulatos kis horror cucc volt - is megjátszották azt, hogy volt egy elágazás (nem teljesen, de meg kellett hozni egy döntést) a történet felénél kb., és ha ott nem a megfelelőt választottad, akkor utána ment még sokáig a játék, de akármit csináltál, véged volt. Ezek azért igen mocsok húzások voltak :)
  • Tinman #294708
    Fallout 4 kapja az ívet rendesen a Creation Club miatt... jó érzés olvasni a kínlódást, amit a Bethesda meg a Playerek egymással vívnak. Miért? Mert mindenki mindent azonnal akar... ték it ízi, majd megoldódik. Lesz még BP orosz falu :-D
  • Tinman #294707
    Thx, lementem és majd autóban meghallgatom :-)
  • Tinman #294706
    Sonic részek nekem full cheat nélkül pörögtek le. Nem mondanám őket nehéznek, inkább csak pepecselősek voltak. Megadrive-on toltam.

A Souls addig nehéz, amíg fel nem veszed a ritmust, meg nem szokod a körülményeket... utána már elég walk in the park, főleg az 1. rész. A DeS a Scholar és a 3. rész agyrángós baromságai azért tudnak meglepetést okozni.

Ettől függetlenül mégis összességében a DaS 1 a legjobb... nekem mégis a DeS a személyes kedvenc.
  • Dzsini
    Remote Outpost Games - Neil Rennison (Tin Man Games) - beszélgetés a fejlesztővel
  • Tinman #294704
    Na most ez az 1 dolcsis cucc simán hozza a könyv hangulatát. Nagyon kellemes darab... bár a harcok nekem nem túl szimpik. Körökre osztott, de kb. ilyen tologatós logikai játék szintjén van.
  • Rony94
    A Contra-t kispöcs koromban többször is kijátszottam, egyedül, TÖBBSZÖR is, mindenféle csalás és gyors mentés nélkül. Erre rohadt büszke vagyok ám. :D

Pár éve meg megpróbáltam emulátoron. Hát....már az első pályával bajok voltak. :D
  • Zóanagyvarázsló
    Régen szórakoztam single-ben csalásokkal. Persze játékon kívül. Vagy tanulási célzattal, amikor a StarCraftban úgy gyakoroltam az AI ellen, hogy kikapcsoltam a fog of wart. A WarCraft II-ben még az optionsben ki lehetett lőni (a C&C-ben eleve nem is volt ilyesmi), úgy szoktam meg, és ugye a gép csalt ezekben, mert egészen az SC2-ig pontosan tudta, hogy hol kezdesz, és ezzel vissza is élt. Később fejlődve nyilván lemondtam erről, de a kezdő lépésekhez jól jött.

A Gothic II: Night of the Ravenben is volt egy easter egges hely, amit megnéztem Marvin módban.

A Contrát pedig a (S)NES-klónomon csak a sokéletes verzióval sikerült végigjátszani, három élettel soha. Később PC-n is használtam save state-et (mondjuk a hivatalos emulátoros kiadásban ott a lehetőség az arcodba tolva rá). Meg a Sonichoz is, de azt azért is hagytam abba, mert csalni nem akartam, életekkel meg kínlódott a fene. A Claw-ban meg csalni sem próbáltam, mert az szerintem sérthetetlenséggel se menne, eszelős egy-két pálya, másokon meg semmi kihívás.

Én aki halálra frusztráltam magamat ezeken régi korlátozott életes játékokon, ezért is nem értettem soha, hogy mi a nehéz a Soulsokban. Hiszen mehetsz újra, ha meghaltál, ez így szinte felér egy frissítő masszázzsal.
  • Zóanagyvarázsló
    Rengeteg múlt a szerencsén. Ha nem csaltál a karaktergenerálásnál, akkor minimális képességekkel esélytelen voltál becsületesen, maximálisokkal pedig sokkal könnyebb volt, akár szinte sérülés nélkül végig lehetett menni egy-egy könyvön (A végzet erdeje elég könnyű harcokra nézve). De volt olyan, amelyikhez még úgyis mázli kellett (A varázsló kriptájában a főboss egy nagy cheater volt például).

Sok esetben meg tényleg a mázlin múlt, hogy elkerülted-e az instant deathet, vagy belefutottál-e olyan tárgyba, amire mindenképpen szükség volt. Én bírtam a nem KJK, de magyar A sárkány háborúját is. Abban volt egy helyen, hogy három überhasznos varázstárgy közül választhattál, melyiket használod a kalandot folytatása során. Nos, jó pár oldallal később szükséged lett az egyikre, és ha a másik két opciót választottad, véged volt, pedig volt, amelyikhez több egyedi bejegyzést is írtak, még ezzel is elhitetve, hogy nem ítélted magadat halálra vele.

Ha videojátékban mai fejjel belefutna ezekbe az ember, megállás nélkül szidná. pen and paper RPG-zés közben pedig megvernék a mesélőt a szadizmusáért.
  • wantonly
    Általában a megfelelő sorrendben kellett eljutnod a végkifejlethez, ha kihagytál egy részt vagy rossz felé indultál, akkor a végén elbuktál... A Halállabirintusban például drágaköveket kellett gyűjteni, és ha nem volt nálad mind, akkor a végén kobold a rabszolgájává tett vagy megölt. Szóval elég szadista könyvek voltak ezek, csak very hard fokozat volt. :D
  • Voltan
    Bizony! Egy egész új világ nyílt meg előttem általuk. Ezeknek révén jutottam el paper and pen RPG-khez is, és sok jó barátra tettem szert ezáltal anno.
    Király volt, na.
  • darkSectorxxx #294698

Most is ez van, csak most minket neveznek kockáknak, már értem a kifejezés honnan ered. :})
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.17. 22:10:18
  • nxs
    Volt rossz választás ami insta death,volt kockás választás,és volt harc kockával :P
  • darkSectorxxx #294696
    Milyen fokozaton mentél? easy, normal, hard? :)

Én azt csináltam volna ha Hard, akkor lapozz x oldalt tovább, és egy nehezített rész jönne...huh, nekem is kellene írnom egy ilyet, vannak ötleteim :)

Amúgy mennyire múlt raktad és mennyire a dobókockákon a végkifejlet?
    Volt több ending?
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.17. 22:05:03
  • wantonly
    Azt azért tegyük hozzá, hogy ezekben a könyvekben egy ártatlan "ha be akarsz menni az ajtón lapozz az X-re" után egy csapda lefejezett és game over. Nem fukarkodtak a játékos kinyírásával. :)
    Utoljára szerkesztette: wantonly, 2017.10.17. 22:02:06
  • IMYke2.0.0.0
    Csináltam olyat is, megvallom :)
  • darkSectorxxx #294693
    SPEEDRUN Walkthrought! :DDDDDDDDDDDDD
    Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2017.10.17. 21:56:39
  • darkSectorxxx #294692
    Finger cheater. :D
  • nxs
    Nálunk kb ennyi volt : 1-12-69-41-164-7...stb :D
  • wantonly
    Én térképet nem rajzoltam, de az ujjaimat mindig bennhagytam az előző oldalakon, hogy ha rossz irányba indultam még vissza tudjak menni és ne kelljen elölről kezdeni. Szerintem mindenki ezt csinálta. :)
  • Gary
    A lapozgatós könyvekhez!

Hátha hasznos és/vagy nem ismeri valaki:
    http://zagor.hu/
  • nxs
    Woa Libri árulja őket!
    PL.: Antikvár könyv - Bajnokok próbája 2.990

Megkérik az árát...még jó,hogy az én KJK gyűjteményem fasza állapotban megmaradt...kivéve amit lenyúltak a kölcsönkéregetők :D
  • nxs
    Csak kíváncsiskodásból,mennyiért mennek most ezek a könyvek használtan...én dobtam egy hátast amikor a Dragonlance kisalakú kiadását akartam megvenni,mert a mostani borítója elszakadt....
  • IMYke2.0.0.0
    Isti: Olyasmi :)
    MrAndree: ha úgy nézzük, akkor az én térképrajzolásom is az volt :) Most ébredtem rá: Már akkor csíteltem, az anyám úristenit :()