Eredeti játékaink klub

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

arty
semmi gond nincs látvány terén a gladiátor remastered blurayel 😊 értem, hogy téged zvar a filmszemcse, de attól még a képminõség nem lesz rossz.

Forza.

DarkSector
Én is, ha nem olyan nagyon fontos akkor csak BRrip-et nézek.
A sima HD-hoz képest nem jó, de a DVDrip-hez viszonyítva sokkal faszább.
Volt hogy össze néztem egy brrip és egy 720p-t, és pl a lámpa fénye pixelesebbnek látszott a brrip-nél, de ez sokminden függvénye, a nyersanyag, a kódolás, meg hogy milyen egy film.

Egy animációs film mrföldekkel élesebb-szebb mint egy sima film.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

TBTPumpa
A problémám csak annyi velük, hogy nagyon félvállról veszik ezt a pénz dolgot (látszik, hogy még egy forintért nem kellett megdolgozniuk?). És fõleg, hogy vicc összegnek tartják azt a 200 000 Ft-ot, amit egy okostelefonra kiadnak...

Nem sajnálnám tõlük, ha valóban megdolgoztak volna érte, de látom, hogy itt apu és anyu adott nekik rá anyagi fedezetet.
Sajnos nem egy olyan ismerõsöm van, aki havi 40-50 000 Ft-ból próbál boldogulni. Nem azért mert rosszul iskolázottak lennének, hanem mert nincs más lehetõségük. Vagy ez, vagy a munkanélküliség...
Õk ilyenekrõl csak álmodhatnak (és én is).
Remélhetõleg ezek a fiatalok is rájönnek majd elõbb-utóbb, hogy nagy könnyelmûség csak úgy 200 000 Ft-ot kiadni egy telefonért. Csak azért mert újabb, mint az elõzõ modell???
Majd megtapasztalják, hogy nem olyan egyszerû összekaparni ekkora pénzt...

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

Shep
Vettem egy ilyet, ha már Bio kód senkinél nem volt a prohardveren 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

arty
prometheus bluray: http://imgbox.com/abwADuiJ
720p @ 5000 kbps: http://imgbox.com/adxECzpj

10000000kbps sem adott volna jobb képet, hiszen ez is 1:1 olyan, mint az eredeti...

Forza.

DarkSector
Igen a rip-et is el lehet baszni, de ha mindent ugyanaz az ember csinálja ugyanúgy, akkor van eltérés, csak kevés.

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Tinman
Na ja, ha eleve szar a forrás, meg lehet szabni az egészet :-(

Nem tehetek róla... nekem filmek esetében rendkívül fontos a látvány is. Persze, hogy a sztori a legfontosabb, de nagyon sok film egyszerûen kell, hogy látvány terén is üssön, mert kell az összhatáshoz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

DarkSector
"Másikra: "az idõnek mi köze az átvitelhez? semmi."

Néha komolyan megijedek tõled. Nézz meg egy 500kbps-os bitrátájú filmet, utána meg egy 30.000-est :-D"

Nem értesz, nem a bitráta-ra írtam.

Hanem hogy ha 200 órás egy film, és 8000-es meg egy másik film 20 percig 8000-es az ugyanolyan minõõségre...az idõnek akkor van értelme, ha a GB-ot méred össze, az idõnek viszont nincs jelentõsége, ha eleve a végleges bit-et leírod ezzel konkrétan behatárolod a minõséget. 😄

arty
a filmszalagról digizett kép már csak ilyen - imádom ezt is egyébként 😊)

(nézheted az elsõ változatot a filmbõl, ott nincs szemcse ÉS részletek se sok - konkrétan legendás volt a dárdák repülése jelenet, amikor a zajszûrt (=roncsolt) gladiátor blurayen a dárdák nem látszottak - kiszûrték, mint "zajt" 😄

a lényeg: láthattad, hogy a huszonsok megás forráshoz képest a 6.7megabites változat semmivel se rosszabb. ennél jobban 20 megán se nézett volna ki a gladiator... 😊

Forza.

DarkSector
Nincs ezzel semmi baj, te mit teszel ha kijön egy általad kedvelt új játék?
Mondjuk én nem vágom ezt a témát hogy mi van a csövesekkel, meg a bulikban az iphon arcokkal meg a színekkel, nekem ez kínai.
De gondolom te is maradtál fent késõig hogy tudj játszani valamivel vagy szabit váltottál a melóhelyen...😊

Mondjuk az hogy várják a cuccot még nem ok a butaságokra amiket összehordtak a videó alatt, de ez az õ világuk én a 30 évemmel nem értem õket. meg a szlengjüket.

Zomil
Ejj de igénytelennek érzem magam(és nyilván az is vagyok), hogy én megelégszek sima BRrip-pel...sajnálom a sok helyet, meg amugyis lassu a netem 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Rapid81
Az ilyenek kezében szifon 5 van, nem a jövõd. Az ilyenek rövid úton ki fognak halni, ne aggódj ezen...

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

arty
Itt csak a kép bitrátájáról beszélgettünk.

Nincs összefüggés, két mintakép:

1 kb méretre tömörithetõ.

11 kb méretre tömöríthetõ.

adott film e kettõ közé kerülne valahova - filmfüggõ.
aztán még jön a kódoló hozzáértése: van aki magasabb bitrátán se tud semmit kezdeni egy problémásabb anyaggal, van aki alacsony bitrátán két hétig tesztel beállításokat és hoz ki perfekt eredményt 😊

Forza.

Tinman
Tényleg csak mondtál valamit, mert végig kizárólag a VIDEO bitrátáról beszélünk és nem az AUDIO-ról.

A Cloud Atlas 720p esetében az AUDIO bitrátája 1510 kbps.

Másikra: "az idõnek mi köze az átvitelhez? semmi."

Néha komolyan megijedek tõled. Nézz meg egy 500kbps-os bitrátájú filmet, utána meg egy 30.000-est :-D

Audio esetében gondolj bele abba, amikor meghallgatsz egy 96 kbps-os MP3-at, aztán utána ugyan annak a dalnak a 256 kbps-os verzióját. Még mindig tömörített MP3, de DRÁMAIAN jobb a minõsége. Kép esetében ugyan ez a helyzet. Magasabb bitráta esetén több képi információt látsz.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

MerlinW
Idén vásárolt játékaim😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

BUNDLE:
Zombie Pirates
Firebust Comp
Vegas - Make It Big
Earth Defense Force Bundle Retail
Miner Wars 2081 Thirdparty Retail
Miner Wars Arena Retail
Alter Ego
Crazy Machines 2 Comp)
Crazy Machines Elements Comp
Mata Hari
Helldorado
Whispered World
The Journey Down

RETAIL:
Rayman Origins
Killing Floor - Community Weapon Pack 1
Tomb Raider Optional Movies Comp
Postal 2 Complete
Tomb Raider (ROW)
TrackMania Canyon
Trine 2 Goblin Menace DLC
Hotel Giant 2
Cargo Commander
Section 8
Dungeon Siege III Treasures of the Sun DLC
Insanely Twisted Shadow Planet Retail
Mark of the Ninja
Toy Soldiers
Iron Brigade
Deadlight
Sanctum Map Pack 2
MAGICKA: DUNGEONS And DAEMONS DLC
Tomb Raider Collection
Assassin's CreedŸ III - The Infamy
Assassin's CreedŸ III: The Battle Hardened Pack
Kingdoms of Amalur + 2DLC

[merlinw.org]

TBTPumpa
Off:
Sikerült... Kimosni az "észt" és a gondolkodást a mai fiatalság agyából (tisztelet a kivételnek).
Kicsit most szomorú lettem. Ezeknek a kezében lenne a "jövõm"? <#szomoru1>

Elsõ videó

Második videó

"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."

DarkSector
Legtöbb film azért szemcsés mert nincsen utómunka, mert elvileg ahogy régen olvastam a HD kamerák filmes kamerák nyers felvétele szemcsés.

Tinman
Egy valamit látok Arty: Mind a kettõ botrányosan szemcsés.

DarkSector
Hát ahoz képest kevés, de egy 720p-s tv-n 82cm-es átlóvan nézem a szoba másik végérõl az nem kevés.

Ha te egy 130-as 1080p-s tv-n nézed a 30-35ezres natúr felvétel után az más...mihez képest kevés...ez a kérdés.
Eredetihez képest igen, de a kijelzõtõl és annak méreteitõl is függ.

Ügyes Zorro, szép Zorro, ha egy rossz szót szólsz a játékokra nem kapsz vacsorára csontot! <#ejnye1>

<#papakacsint><#smile>

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

DarkSector
De van összefüggés.
Csakhogy az audio és video-t külön kell nézni, abból a 10000-bõl lehet 2000 csak a hang, csak mondok valamit.

Tinman
Szombathelyen alapos szemvizsgálaton is átestem múltkor abba a hóviharba... a normál látásvizsgálatnál sok méterrõl le kellett olvasnom a jellegzetes táblát (tudod számok és betûk). A legeslegalsó piros vonal alattiak sem okoztak gondot, mintha könyvet olvastam volna.

Mit akarok ezzel mondani?

Azt, hogy ami neked 24 képkockával, 720p felbontáson 7345 kbps-os bitrátával elég, sõt azt mondod, hogy szép, az nekem sok méterrõl is egy mosottfos, szemcsés kínszenvedés.

Prometheus BR lemezzel voltam eddig SO-SO kibékülve... ott ~30.000 kbps-rõl van, az már elfogadható.

zorrobomber
És a két AC-ért meg se dícsérsz 😄 Csak azért hogy ha már fikázok, joggal tehessem azt 😄

arty
😊))

arravaló, de pénz beszél!

Forza.

*3 hónap alatt 14k... :-(

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

arty
6700 Kbps gladiator:

forrás: http://www.imagebam.com/image/1a7803120774237
720p: http://www.imagebam.com/image/009f2c120774240

forrás: http://www.imagebam.com/image/44506b120774248
720p: http://www.imagebam.com/image/3a6338120774251

találd meg a 3 különbséget 😉

minden a forráson és a hozzáértésen múlik, nincs olyan hogy sok vagy kevés bitráta.

Forza.

Én eddig még elég jól állok költésügyileg idén.

- Brütal legend 2k, csak mert nem tudtam otthagyni (wesker meg ne szólalj, hogy bezzeg még fel se telepítettem, mert fenéken billentelek XD)

- Dragonborn 3k, mert ha éhen döglök is kell hozzáállás lépett életbe.

- Lotr war in the north, mert kb 8x hagytam már ott 750 Ft-ért ezúttal nem bírtam.

- Volt talán a Be mine anniversary (még pár játékot fel fogok belõle ajánlani, ahol 1200 Ft-ból meglett a számomra egyedül lényeges Men of War Allied Assault és nagy örömömre késõbb grátisz a DLC pack is... Mondanom se kell idén a legjobb vételem volt!)

Stronghold collection 800 Ft. Csak mert stronghold és kész.

Viking battle for asgard, mert bagóért ott a helye a steam libraryban.

És nem tudom, hogy a RAge idei vagy sem, de lehet, hogy az (2k körül mozgott valahogy).

Igazából le akartam írni idén milyen büszke vagyok magamra, hogy milyen keveset költöttem, erre így összeszámolva ez még így is durván 12 000 huf (és még nyugodtan hozzászámolhatok pár darab Sleeping dogs dlc-t, 1 CIv 5 DLC-t, meg volt még valami DLc-s akcióm, tehát simán 2k-t).

3 hónap alatt 12k, alig költöttem nem? (nem sajnos :-( )

Rapid81
Ha emlékeim nem csalnak, akkor egy bizonyos Phil Fish nevû egyén azt mondta, hogy a PC táblázatokra való és a FEZ soha nem fog megjelenni rá. <#idiota>

Ryzen 5 3600X | ASUS RX570 OC | MasterLiquid Lite 240 | DELL U2312HM In theory, there is no difference between theory and practice. But, in practice, there is. /Jan L. A. van de Snepscheut/

DarkSector
az idõnek mi köze az átvitelhez?
semmi.

igen a 10000 szebb, de csak picit, de az másodpercenként 10000 és másodpercenként 7-8ezer, nem a percel kelll elosztani.

Totti5
Ezért lesz Blúréjen megvéve. Rohadjon le a tököm, ha letöltöm 30 + gigákat... meg amúgy is ezt a mûvet támogatni kell hisz bukta volt.

Csak azt sajnálom hogy magyarisztánba kell vennem drágábban, mert ehhez nem árt azért magyar felirat, az pedig ugye az EU kiadásokban nincs mert mi nem vagyunk EUrópa tagja / nem fér rá a lemezre. ( csak tudnám hogy a magyar kiadásra akkor miért kell 30 ország felirata... )

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

DarkSector
necces ja, de kartonhoz éppenséggel megy, ehhez a nílon-hoz nem biztos, állítani kell a hõmérsékleten, de a hajszárítóval ott állhatsz egy ideig...ez a hõlégfúvó 10-20 mp.

Tinman
Mert az! EGY HÁROM ÓRÁS FILMHEZ? Te viccelsz velem?

Ez elfogadható 720p esetében:

Planet Earth 2006 ---00h:49m:00s---- 9899 kbps --- @1280x720

Segítek értelmezni: 49 perc - ~10000 kbps-on
vs 172 perc - 7345 kbps-on

VICC. ALACSONY!

DarkSector
nm...😛
dolgoztam ahol naponta párszáz cimkét kellett leolvasztanom. 😛

Rapid81
Hõlégfúvóval konkrétan a nájlon is megolvad. Azzal forrasztani szoktak. Arra van kitalálva.

arty
merlin, darksector, rapid, imyke - köszi, akkor ma hajszárítás + acetonos öblögetés teszt 😄

Forza.

zorrobomber
Mivel felfogható akcióként is, beírom ide is:

Aki 2013 Március 25-ig aktiválja(tehát elvileg nem csak az Origin-en vásárlás játszik) Simcity játékát, az alábbi listáról választhat egy ingyen játékot:

Battlefield 3 (Standard Edition)
Bejeweled 3
Dead Space 3 (Standard Edition)
Mass Effect 3 (Standard Edition)
MOHW (Standard Edition)
NFS Most Wanted (Standard Edition)
Plants vs. Zombies
SimCity 4 Deluxe Edition

arty
(7300kbps abszolut nem alacsony 720p mellé)

egyébként a kiadók tetvedék mentalitása nem csak a vhs->dvd->bd sorozatban érhetõ tetten!

maradjunk a gladiátornál... tudtad, hogy ez elsõ kiadás egy fos képpel rendelkezõ kiadás lett?
nembaj, vedd meg újra, ott a remastered edition!!!! (de dvd esetén is volt ugye sima és extended kiadás... hol is tartunk? 5. megvétel?? LOL!)

dvd korszakban - amíg nem jöttek az elnyomhatatlan, ne lopj videok a filmek elõtt - én minden filmet, amit szerettem, megvettem dvdn - volt hogy a havi fizetésem felét költöttem ezüstkorongra... (nem kerestem túl jól, tény) ... azóta kinyílt a csipám, nem támogatom a filmipart (kivéve mozijeggyel), ahogyan nem adok egy fillért a zeneiparnak sem. (elõadótól közvetlen vennék, ha még érdekelne a zene...)

Forza.

DarkSector
720p rip....
miért is lenne alacsony?
persze egy 30-35ezres 1080 Remux-hoz képest igen.

DarkSector
elkezded melegíteni hogy leváljon a nílonról...hõlégfúvót kéne szerezni a hajszárítóval 2 év mire lejön szerintem...festõ ismerõs nincs, vagy mûszerészeknek van még talán?

MerlinW
Felhevíted a ragasztót, egy idõ után lejön a matrica. Persze ez ragasztótól függ.

[merlinw.org]

arty
az hogy is mûködik?? 😄

én az akoholos/körömlakklemosós vatta felé hajlok...

Forza.

zorrobomber
Ígérem, amint hasonló áron lesz megveszem 😊

Csak márciusban vett címeim:
Assassin's Creed
Assassin's Creed II: Deluxe Edition
Simcity 0day
XCOM: Enemy Unknown
Total War: Shogun 2 Retail
Tropico 4 Collector's Bundle
bundle jóságok:
The Blackwell Bundle Retail
Resonance
Commandos: Beyond the Call of Duty
Commandos: Behind Enemy Lines
Commandos 2: Men of Courage

össz-vissz ~20k, ami szerintem a címeket tekintve nem olyan vészes, de azért a szokásos éljünk bundáskenyéren 2 hétig megint be fog figyelni, ami nem zavar, mert bármilyen játékhoz jön meg a kedvem, ott lesz 2 kattintásra. Nagyon kevés dolog van már a valós wishlistemen.

Tinman
A 16 GB-os verza bitrátája 7345 Kbps.

Ez elég gáz... rémesen alacsony.

Tinman
Parázsba nyúltál.

Lássuk csak Tinman fogadalmának okát egy film kapcsán - > Gladiátor /Russel Crowe/

1. Moziba premierkor néztem. Nagyon bejött, így utána még 1x jegyet váltottam rá. Hmmm... összesen olyan 3k körül fizettem rá moziba.

2. Az elsõ között volt hifi 6 fejes Panasonic sztereo videóm, részletre tudtam csak elhozni, mert anno kerestem 33k-t/hó, a technika meg volt vagy 70k.
Mit vettem hozzá elsõk között? Gladiátor VHS kazetta 3.5k körül!

3. Aztán késõbb betörtek a piacra a DVD lejátszók. A legenda szerint hívjuk csak õket "DVD játékosoknak" a fax manual fordító nyomán.
Yamada akármit vettem CFW-el, mindenki halálra dicsérte a cuccot.

Mit vettem hozzá elsõk között? Gladiátor DVD-t. 5k körül!

4. Aztán lett PS3-om és van olyan is, hogy Gladiátor 8.000 FT-os BR lemez.

Szóval megfogadtam, hogy SOHA többé egyetlen egy filmet sem vásárolok meg, mert kibaxott gáz, hogy az elmúlt 13 évben HÁROMSZOR adták el ugyan azt a filmet csak egyre jobb és jobb minõségben!!!

Nem azzal van a bajom, hogy a technika fejlõdik és jönnek a jobb felbontású cuccok. Nem.

Hanem azzal, hogy olyan még csak nem is létezik, hogy na te paraszt akkor kedvezményesen upgradelheted a jelenlegi technológiai normára, emberibb minõségbe a megvett filmedet, hiszen azt te már megvetted párszor!

Ugye te is tudod, hogy a BR lemezeken még mindig nem a legjobb minõség van? Az m2ts egy konténer fájl, DE NEM VESZTESÉGMENTES! Nagy ritkán tartalmazhat loseless audio-t, de ez abs. nem gyakori! A számunkra lényeges video tömörítése H.262/MPEG-2, H.264/MPEG-4 AVC vagy SMPTE VC-1-el VAN TÖMÖRÍTVE!!!!

Érted ugye? Ha jön egy újabb széles körben elterjedt adathordozó média, akkor bizony újra fel lehet ülni a szopórollerre és meg lehet venni holodiszken negyedszerre is a kibaxott Gladiátort.

Soha többet nem játsszák ezt el velem!

Egyébként kb. 300 db eredeti(!!!) DVD film tulaja vagyok.

AZTÁN!

A Cloud Atlas SAJNOS pontosan egy olyan kiadvány lett, ahol a BITRÁTA alacsony!!!

Nézd csak: 22005 kbps @ 1080p / 23,976 fps / 16:9 / High Profile 4.1

Ez egy 3 órás filmhez ALACSONY! ---> Elmosódott háttér, szemcsés kép, fõleg a sötétebb jeleneteknél.

Szóljatok, ha lesz holodiszk, nekem ez KEVÉS.

MerlinW
Most néztem a Hobbit-ot, nem tudom ki mondta, hogy unalmas, szerintem k**va jó volt. Üresjárat is max negyed óra van benne, végig pörgött a film.

[merlinw.org]

Rapid81
Aceton... Vagy Bizerba cimkeoldó spray.

DarkSector
Ilyet ne 400ft

DarkSector
Hõlégfúvónak nevezik de igen azzal próbálnám.
De mondok egy idióta megoldást, VEGYEN egy szar müanyag tokot, és egyszerûen át kell pakolni a cuccokat, én is ezt csináltam mikor rokon bepiszkolt egy tokot.

IMYke2.0.0.0
DT módszere a hajszárítóval?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Megmaradnak az autók. A filmrendezés is feloldódik.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.