311803
  • Zóanagyvarázsló
    Én is igencsak dobozpárti vagyok, csupán arra próbáltam célozni, hogy fizet az ember nem kézzelfogható szolgáltatásokért is.
  • w77d
    hehe XXXXD
  • IMYke2.0.0.0
    De elég lenne, ha végig kellene hallgatnunk egy vogon verset :)

Vogon:

A könyv: KLIKK

A válasz:

• w77d
    hát akkor nagy szarban lennénk XXXXXD
  • IMYke2.0.0.0
    Ilyeneket olvasva felizzik bennem a hit, hogy még nem reménytelen ez az emberiség...
    ...kivéve, ha nem akarnak egy intergalaktikus autópályát építeni, ami áthalad a Tejútrendszeren... :)
  • w77d
    erről mindig Rokker Zsolti jut eszembe mikor az eladócsajtól kérdezi:

Hééééj, háát nem ismersz meg?
    Nem
    Háát én vagyok a vevőő XXXXD
  • Tinman #1955
    Teljesen egyetértek.

Még 1 gondolat a STEAM-ről... válaszra sem méltattak /2x is megpróbáltam a steam supporton!/, amikor 1 év után a 10.000 HUF-ért vásárolt HL2-ömmel szerettem volna játszani, de nem volt meg a jelszó, mivel az akkori céges mail teljesen megszűnt. Hiába csatoltam nekik a játék képét, a SZÁMLA képét, a játék belsejének képét amint látszik a kód is... SEMMI. LE SEM SZARTAK! Így most van egy 10.000 Ft-os diszkoszom.

Ezzel szemben:

1.Írtam azt hiszem ide is, hogy Machinarium CE lemez MAC only kompatibilis, vagyis Win alatt esélytelen. Írtam a Mambanak, SEMMIT nem kértek 2 napon belül válaszoltak, ELNÉZÉST kértek és úton van TŐLÜK(!) a jól működő lemez. Pedig NEM is tőlük vettem, hanem a ZAVVI-tól! NEM kértek semmiféle papírt, hogy igazoljam tényleg megvan-e a játék!!!

2. Szaros 990 Ft-os lemezt veszel a CD Projekttől és kvázi örök garanciát kapsz az adathordozóra, ami ha tönkremegy díjmentesen cserélik... persze előtte azért be kell regelni a terméket.

3. 7990 Ft-os idehaza vásárolt Guild Wars (NEM havidíjas). Nagyon értékes craft item egyik ládából a másikba való áthelyezés közben egyszerűen eltűnt!
    Írtam Anet-nek, másnap válaszoltak... 1 hetes levelezés következet, még a szerver logokat is mellékelték. Megtalálták a hibát, elnézést kértek és javították a hibát, hogy mással soha többet ne fordulhasson elő. Sajnos az itemjeimet nem kaptam vissza, főleg mivel a darabszámra sem emlékeztem, de akkor is... foglalkoztak, törődtek VELEM A VEVŐVEL! Mert én vagyok a VEVŐ!

• IMYke2.0.0.0
    Ennél sokkal egyszerűbb magyarázata van (igaz, nem rövid):
    Azért nincs otthon internetem, mert a kibaszott magyar valóságba nem fér bele az, hogy határvidéki kistelepülésekre (konkrétan: 298-an lakunk) bevezessék a szélessávú internet-hozzáférést.
    A "modern kor" hétköznapjaiba beférkőzött, mindenki számára elérhető internet nálunk még mindig luxus. És nem Kuala Lumpurról, hanem Közép-Európáról van szó, Magyarország "aranyáról": Baranya-megye.

"Beköttethetnék" egy rádiós/wireless internetet, aminek a csúcssebessége 1 Mbit [ennek gyak. a felét garantálják], és az ára alulról nyaldossa a havi 10.000 Ft-ot.
    Ilyen nyettel nem nagyon lehet STEAM-elni (sem).
  • Zóanagyvarázsló
    Feltételezem azért nem fizetsz netért sem, mert azt sem tudod kézbe venni.
  • IMYke2.0.0.0
    Nos, két okból nincs nekem STEAM-fiókom:
    1. nincs otthon internetem,
    2. ha lenne, akkor sem fizetnék olyasvalamiért, amit nem foghatok a kezembe, és ami más körülmények (képeden lévő jelenség, de beszélhetnék internet-, áramszolgáltató vagy isteni közbeavatkozás) miatt nem működhet akkor, amikor épp szeretném.

Ehelyett: odalépek a gyűjteményemhez, elmélázok azon, hogy melyikkel, és utána telepítek, játszom.
  • Tinman #1951
    Kösziek :-)
    Ez sem olyan rossz hidd el

• Tinman #1950
    Így már más... azt hittem, csak digigagyiaid vannak.
    Amúgy a Torchlight lesz olcsóbb is, jelenleg 12 GBP körül van újan, ha jól tudom, ennyiért még nekem sem kell... de lesz ez a fele is. Nem kell kapkodni, ha csak nem pl. egy limitált CE kiadványról van szó.
  • IMYke2.0.0.0

A STALKER-gyűjteményed egyszerűen fenomenálisan néz ki!
  • Tinman #1948
    Nálad a pont!
  • Tinman #1947
    Nekem a STALKER-ről a saját Stalker gyűjteményem ugrott be:

Első és 2. rész egyben:

3. rész:
  • Zóanagyvarázsló
    Pontosan.

Az EVM-et pedig én is kerülöm, ha van más mód, de a FlatOut 2 azon feltételekkel megkerülhetetlen volt.
  • Zóanagyvarázsló
    Régen olcsó volt? Éppen régen volt a drágább még nominálértéken is.
  • fery02
    S.T.A.L.K.E.R. CoP-ot is azért vettem meg Steam-en, mert karácsonyi akcióban 500-ért meg tudtam venni az alapjátékot, majd így, hogy már lett egy S.T.A.L.K.E.R. játékom Steamen, kedvezményesen meg tudtam venni 2000-ért a CoP-ot. :)
  • Carlos
    Én sem veszek DVD tokos játékot. Kivéve ha pofátlanul olcsó.
    Lást FlatOut 2. 1000 ft bolt megjelenéskor? vagy 2000? Annyiért megérte.
    Amúgy ha valami tetszik, akkor keresek belőle CE-t, LE-t vagy valami ilyesmit és megveszem azt. Ha szar, akkor eladom. Ennyi.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezért nem szabad premier áron vásárolni.
    Én már nem is emlékszem pontosan - csak rémlik, hogy talán 1999-ben - mikor vettem meg megjelenéskor játékot. Azt tudom, hogy mit: DarkStone, és hogy mennyiért: 9.990 Ft!

Mostanság, úgy 5-6 éve rendszeresen, a kiszemelt játékot 6-8 hónappal később veszem meg.
    Addigra kijön egy rakás Patch hozzá. Az átkozott "DLC" (De Lehúzlak mer' Csak] szokás miatt meg kifejezetten érdemes várni.
  • Rowlend
    Egyet értek veled. Nekem mondjuk ami van az nem karcos de nem tudom mi a szép látvány egy fröccsöntött műanyag doboznak amibe a lemez van. Vannak szép kiadások de abban se látok túl sok szépséget, Hobbinak meg szerintem kicsit drága... Persze ez mind rám vonatkozik! Régen még jó volt gyűjteni mer akkor még olcsó volt de most már mindegyik játék egy 10esbe kerül és nem is azt kapom ami nekem jó lenne mer normális játék ebben az utolsó pár évben nem volt (max 1-2)
  • grebber
    Hát igen így gondolom met pc nél talán ez az egyedüli ami olyan hamar elértéktelenedik hogy csak na.
    Meg szopatnak is.
    Legnevetségesebb a FEAR-el volt.Kijött tettszett mint az állat.Mondom ez kell a multija végett is.9990-ért megvettem.3 hónap eltelt 4990 még 1-2 és 1990 majd jött a csattanó kiadták ingyen a multi részét fasza én meg kiadtam érte 10 ezret.
  • Katun
    Azért elég kár, hogy ezt gondolod .
  • grebber
    Nekem tökmindegy miben milyen formában adják.Nekem bőven jó a steam-es is ha széjjelkarcolodik dvd nem kell parázni elbuktam a pénzem.Letölthetem akárhányszor.
    Az meg hogy dobozos nem érdekel mert nincs falra szerelhető aranyszélű éjjel nappal kivilágított üvegvitrinem ahol nézegessem meg mutogassam másnak.Mit nézegessem elég egyszer ránézni és már akkor elmélkedek hogy na itt ez a foskupsac kiadtam érte mennyi pénzt.
  • Indigo
    Az eredeti játékaim 99%-a dvd tokos vagy egyéb karton dobozos kiadás, azaz kézzel fogható. Tulajdonképpen én is a "hagyományos" disztribúció híve vagyok, azaz megveszem, berakom, játszom, polcra felteszem, majd később újra előveszem, és közben jó érzéssel nézek végig a polcomon, ahol az eredeti játékaim sorakoznak.

Viszont számomra a digitális disztribúció sem ördögtől való dolog. Pl Torchlight-ból a dobozos verzió még a legolcsóbb helyen is ~4000 Ft, míg Steam-en nemrég sikerült megvennem ~1000 Ft-ért. 4k-t amúgy nem is adtam volna érte, de egy ezrest simán megért. D

Amiket GoG.com-ról vettem, azok pedig már nem is kaphatóak kereskedelemben, másrészt azok is baromi olcsóak voltak. Arx Fatalis-t is csak a Cool Games sorozatban tudtam volna megvásárolni pár évvel ezelőtt, amihez ugye semmi extra nem jár, csak egy műanyag tok és egy gagyi borító. Na ezekről lelkiismeretfurdalás nélkül mondok le, cserébe a DRM mentes játékért, amit bármikor bárhonnan le tudok tölteni. Nekem amúgy is a játék a lényeg.

De mondom, számomra is jobb érzés egy igényes kiadást föltenni a polcra (elfogadható áron), de bizonyos szempontból jó és kényelmes dolog a digitális vásárlás.
  • Carlos
    Külön lehetett kapni a könyvet. Az a könyv nagyon durva. Keményfedeles, 750 oldal, minden DLC plussz alapjátékról térképek, tippek. És egyedi számozott mind. Limitált. Büszke vagyok rá.

p.s.: a képek készitése után jutott eszembe, hogy a bónusz DVD lemaradt (az a DVD tokban van )
  • balee4
    Bazz de durva, ilyet honnan lehet szerezni?
  • robotnyk
    a steamen a megapackokat érdemes figyelni, ha játszani akarsz a cuccal, nem csak polcra tenni, meg az akciókat érdemes figyelni, pl torchlight 4 euróért, meg ilyesmik. premier AAA játékot venni baromság, nem hogy olcsóbb, mint a dobozos, hanem drágább, sőt néha még később is jelenik meg.
  • Tinman #1933
    Ezen most meglepődtem... nem kicsit!
    Ehhez járt a térkép is csak itthoni verzából kapták ki belőle? Amúgy nekem is megvan, de sajnos nekem se térkép, se vastag könyvecske, többi stimmel.
  • Tinman #1932
    Nem erre értettem, hanem "rendes" játékokra ... az általad említett ökörködés egy kvázi szerkesztgetős őrület, játéknak nem merném nevezni, ráadásul amikor rájöttek, hogy ebben pénz van, akkor a 10. verzától kezdve, hirtelen már csak pénzért juthattál hozzá. Undorító lépés volt.
  • Carlos

• Rowlend
    Akkor megtudod nekem mondani hogy például a Garry's modot hol vegyem meg? :) De tudok még pár példát mondani
  • Carlos
    Pontosan!
    Véristvánoknak találták ki! Hülyegyerek lát egy jó képet vagy videót, klikk, lentvan játszik vele 2 órát, kuka.

Énis maradok a szép dobozosoknál inkább... Mingyárt tolok valamit, bár nem új.
  • Tinman #1928
    Akkor már inkább a WAREZ! Aztán míg megjön a dobozos (kintről 3-4 munkanap, idehaza másnapra) addig jó az is, ha már viszket az ember feneke. Ilyenem mondjuk még nem volt. Szinte soha nem játszok 0-day cuccal.

Az "olcsót" inkább hagyjuk ;-)
  • arty
    digit disztrib = impulzusvásárlás

ócsó, kell, klikk, másfél óra és játszom
  • Tinman #1926
    Nyugi, úgyse' jön meg :-/
  • Zóanagyvarázsló
    Én pedig azt nem értem, hogy hogyan voltál képes egy nyomi DVD-tokos Tormentet rendelni, amikor van belőle jóféle papírdobozos is

A Trine nekem a legdrágább DVD-tokos vásárlásaim közé tartozik, 4.5k-t adtam érte, tehát a 4k-s lélektani határom fölé mentem. De minden hibája ellenére megérte.
  • Tinman #1924
    Trine-al kapcsolatban azért annyit hadd jegyezzek meg, hogy ha jól tudom 5 Euro (1.2k) volt egy kis ideig a Trine a Steam-en, most meg ha jól tudom 19.99 Euro (5.1k).

Nekem 4.73 GBP + 0.99 GBP-be (1.7k) került az eredeti, fullos, bontatlan, kézzelfogható verzió.

Nem flame szándék, de hogy a vérveretes jegesmedve, retkes, náthás, telibevert bal sarkába van gyomrotok Steam-en vagy egyéb digit. disztribes fertőben vásárolni?

Nem értem. Magyarázza el nekem valaki, hogy mik az előnyei a VEVŐ számára. Mert az tudom, hogy minden áldott reggel amikor kikelek az ágyból és meglátom a szépen lassan 200 felé konvergáló gyűjteményem, akkor jól indul a napon. Van pár gyűjtőim, ami még azoknak is iszonyúan bejön akik azt sem tudják, mi az a 3D grafika.

• Tinman #1923
    Kérem szépen:

Titan Questek ebay-ről ---> 4.99$ + 2.99$ + 2x3.85$ postaköltség. Jah, ne is mondd, akkor is BŐVEN jó vásár volt.

Hut-ról:

- Dead Space GBP 4.93
    - Halo 2 [Vista Exclusive] GBP 5.73
    - Trine GBP 4.73
    - Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords GBP 8.73

Amúgy gáz van, mert Planscape Tormentet előbb adták fel az meg nem érkezett még meg. Pedig a Kotor 2 mellett az a másik amit iszonyúan várok :-(

• Katun
    Halo 2 Dead Space szépek nagyon. Gratulálok a te póstásodnak is :D. Ne aggódj a héten még jön nekem is kettő szállítmány :). Amúgy honnan rendelted a kollégákat és milyen árban?