311803
  • Dzsini
    Ha volt Wallet fizetés benne (akár csak pár cent), akkor alapból oda utalnak vissza teljes összeget visszaváltásnál - nem csak most, minden vásárlásnál így volt ez eddig is. Ha nem volt, akkor oda utalnak, ahonnan a fizetés történt.
    Az első esetben ha szólsz, hogy kéred vissza mondjuk PayPalra az onnan fizetett részt, akkor megteszik.
  • Tinman #308873
    Steam controller mizéria:

Azért a Valve-nak se kell a szomszédba menni egy kis gerinctelenségért. Most hallom, hogy hiába fizettél bankkártyával, vagy Paypallal Steam controllerért (+tetemes szállítási költség), a pénzt NEM oda kapod vissza, hanem walletba! Mi ezzel a gond? Erős szándékosságot érzek emögött!

Behúzom a vevők pénzét, majd közlöm velük, hogy persze, visszakapod, de csak NÁLAM költheted el!
  • Tinman #308872
    Ha soha a büdös életben nem használtál controllert, akkor bizony meg kell szokni. De a legjobb a felhozatalban az X One controller. A Steam controller is szokható, de sokkal kevésbé kézreálló, mint az X360/X1 controller. Ezt azért mert ilyen biztosan állítani, mert a Steam controllerrel nem egy próbát tettem miután örültem, hogy eladtam, az X360 controllerbe tízezres nagyságrendű óráim vannak, a DualShock-okba meg ezres nagyságrendek. Ezek után kézbe venni az X1 controllert még egy lépés felfelé.
  • grebber
    Nem merik. Nem kell nekik a plusz alsó hangon 5 millió új eladás amit ha 40$-al számolok is csicska 60milliárd forint. A portolás meg ha nagyon elborulok kb 50 millió SE
    Szóval nem merik..
  • zorrobomber
    Illetve feltételezem hogy a legtöbb használt példány olyan makulátlan állapotú, mint az enyém is volt (és még mindig az ).
  • Dzsini
    Én eléggé biztos vagyok benne, hogy hamarosan lesz apróhirdetős piacon kis haszonnal egy csomó eladó, szerintem nagyon sokan lecsaptak rá olyanok, akiknek eszük ágában sincs használni, vagy kipróbálják és nem sikerül összebarátkozniuk.
  • Rapid81
    Korábban már leírtam, hogy próbáltam a konzolos kontrollereket, de nem tudtam velük mit kezdeni. Egy szerencsétlen platformert sem tudtam egyikkel sem irányítani. Steam kontrollert még nem próbáltam, de az az egér és bill kiváltására készült, ezért is akartam egyet, mert nem a megszokott kontrolleres irányvonalat képviseli, de úgy néz ki már nagyon nem is fogom.
  • zorrobomber
    "Sem az xbox (és one), sem ps kontrollerrel én nem tudok mit kezdeni. Már mindet próbáltam."
  • Tinman #308866
    A normál controllerek nem esnek kézre, a Steam controller meg igen? Az XBOX One controller fejlesztésébe kb. 100 millió dollárt öltek, nem véletlen, hogy embert nem hallottam még aki "használhatatlan kupac kakinak" tartotta volna. Nekem van egy olyan gyanúm, hogy nem használtál még XBOX One controllert. Steam-est meg igen? Akkor miért nem tartottad meg? WTF?
  • Seth
    Remélem igaz, és a PC-sek is tolhatják végre, kár lenne kihagyni.
  • zorrobomber
    11:45-től Vagrus: The Riven Realms

• caps lock
    Állítólag jövő év elején jön a Horizon Zero Dawn PC-re, de még nincs hivatalosan megerősítve.
  • zorrobomber
    A minőség-ár oké, elhiszem hogy jó érzés tolni vele. Nekem billentyűzetnél fontosabb a tisztíthatóság (csap alá tartás), egérnél meg teljesen ki vagyok békélve a Kana letisztult dizájnjával, érzetre meg perfekt.
  • grebber
    Akit érdekel a Forza...

Forza Horizon 3 kulcsos helyeken 8.5 eurotól beszerezhető és most a ms storeba ismét él és megvehető a FH3 Complete Add-On Collection 80%-os akcióban. 8080ft

Az eredeti ráírt ár mocskosul durva.
    Aki nem akar kapkodni jövőre ez a game is megy a süllyesztőbe, mert leszedik a storeból

(Idén a Forza Motorsport 6 ment a kukába ott a komplett dlc pakk 1495ft volt)

Részemről az alap Forza Horizon 3 8.5 euroért megvéve mivel az soha a büdös életbe nem lesz olcsó a ms storeban és kulcsos helyeken se nagyon
  • Árnyvadász
    Ha egy szoftver vezéreltet választasz, ott be tudod állítani mi világítson és mi nem. A színeket is testre tudod szabni. Gyárilag pedig van olyan lehetőség, hogy csak a lenyomott gomb világítson egy nagyon rövid ideig. Így igazából kinézetre nincs ünnepi hangulata. :)

Gépelni rajta egészen más élmény. Tényleg élmény. Játék közben alig hallható a hangja, gépelésnél már más persze. De ez függ attól is milyen kapcsolót használ. Nekem piros van, az nem kattog és rövid 2 mm út után beveszi az adatot. Magyarul le se kell nyomni teljesen, már érzékel.

11 éves volt az előző billentyűzetem. Működik, nem ez volt a probléma, de ennyi pénzért nem tudtam otthagyni egy mechanikust. Elcsábultam.

• Voltan
    Nem vagyok oda a neonreklám jellegért, de egy jó billentyűzet már lehet, hogy elkelne, és ár-érték arányban ez faszának tűnik.
  • Rapid81
    Mint már írtam, számomra a normál kontrollerek semmit nem érnek, mert használhatatlanok. Nem esnek kézre, nem tudok velük semmit irányítani. Épp ezért szerettem volna egy Steam kontrollert, mert az nem a megszokott, számomra használhatatlan kupac kaki.
  • zorrobomber
    Ezek most karácsonyfák vagy perifériák? Ja, csak a szokásos :)
  • Árnyvadász
    Kontroller és árral kapcsolatban jutott eszembe. Spirit of Gamer termékeket tudom ajánlani. Francia cég, játékosoknak gyártanak mindenfélét (egér, billentyűzet, kontroller, fejhallgató stb.). Idén robbantak be a köztudatba és én nemrég vettem tőlük mechanikus billentyűzetet. Többek közt azért, mert jók az áraik, de mellé minőség is társul. Egészen biztosan az új kontrollerem is tőlük lesz ugyanezen okok miatt.

Hivatalos honlap: SOG

PCX oldalán például elég sok termékük kapható, tudtok nézelődni árakról, termékekről.
  • kigyi
    Akkor valóban tárgytalan.
  • Tinman #308854
    A controller ára már sokat emelkedett.

11.990 Ft volt az alap fekete/fehér amiből 4k lejött, ergo 7990 Ft-ért el lehetett hozni, ami gyilkosan best buy ever! Mondjuk én egy Gears 5 limited-et is vittem pofátlan 10.490 Ft-os áron, ami betegesen jó ár volt érte.

Jelenleg a sima fekete/fehér kuponozva: 13.690 Ft, vagyis 5.700 Ft-al drágább.
    A limitált kiadások meg jelenleg: 17.790 Ft vagyis 7.300 Ft-al drágább.
  • kigyi
    Nem December 8-ig vannak a kuponok? Vagy a kontroller már nem jó áron van? (nem néztem)
  • Tinman #308852
    Lesújtó.

Hupsz elírtam: Lesúlytó. Így már helyes.

/just feedin' the nazis
  • Tinman #308851
    Semmit nem vesztettél vele. Az egyetlen veszteség ami ért, hogy amikor le volt a romba akcióva az XBOX 1 controller alzán + kuponozás, akkor arra nem csaptál rá.
  • Tinman #308850
    Jól hangzik!

A Splatoon nekem nagyon kihagyós... sosem tetszett ez a multi móka. Bezzeg a Tetris Battle Royal az jöhet :-D Asszem' veszem is Tetris 99-et... de akkor pls. erősítsd meg: A hozzá járó 12 online az feljogosít arra, hogy NES/SNES cuccokkal tolhassam ugye?
  • genndy
    Idei Humble Yogscast Jingle Jam 2019
    Napnta nyílnak majd meg még játékok.
  • darkSectorxxx #308848
    Jajj de foslinak tűnik. :)
  • Dzsini
    Rengeteg szerveren ül a bolt, és nem lehetséges mindet szinkronban tartani másodperces pontossággal - megrendelések, visszamondások, nem fizető kártyák, stb. Sok-sok cache-elt adat, ami száguldozik a szerverek közöt. Egy ilyen rohamnál ez előfordul.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2019.12.03. 17:15:48
  • Rapid81
    Hát ez marhajó. Fogalmuk nem volt, hogy mennyi kontrollerük van, úgy néz ki. Refundolták az árát és sajnálkoznak...
  • Pio
    A Tetris 99 az alapvetően egy ingyenes multiplayer only (battle royale mód) játék online előfizetők számára, De van belőle dobozos verzió, amihez jár pár single player mód hozzá és 1 éves online előfizetés, hogy az online részével is játszhass (ami ugye ingyenes, de előfizetéshez kötött :) ). Az árának a nagyja az gyakorlatilag az 1 éves online előfizu.
  • Pio
    Három játékot tudnék megemlíteni, amihez volt sztori DLC és ezek tapasztalata alapján ügyelnek arra, hogy ne érezd úgy, hogy újra kelljen játszani bármit, sőt, inkább az a cél, hogy "effortless" beugorhass és kapj egy "more of the same"-et, ha szeretted az eredetit. mindhármat végigjátszottam launchkor és nem éreztem megbánást a DLC érkeztekor, azokba is beugrottam, nem kezdtem miattuk újra a játékokat. BotW-nál van pár olyan QoL DLC item, aminek örültem volna az alapjátékban is, ezért az az ajánlásom, hogy majd az első divine beast után vedd meg a DLC-t hozzá.

Szóval ez a 3 játék:

- Én a BotW DLC-kre az eredeti mentésemmel mentem vissza és újra beszippantott vagy 50 órára a játékba, de ez inkább csak kalandozgatás volt, maga a 2 DLC kontent talán olyan 15-20 óra lehet.

- A Xenoblade Chronicles 2 volt a legjobb koncepció, ott a DLC egy előzménysztori a játékhoz, külön indítod a menüből, más karakterek, továbbcsiszolt, átalakított játékmechanikák, saját tutorial, gyakorlatilag kaptál a ~120-150 órás játék mellé egy ~25-30 órás új játékot.

- Splatoon 2 hasonló koncepció, igaz az nem a single player részéről híres játék, de van benne egy nagyon kreatív ~10-15 órás kampány és a DLC egy ettől teljesen független, szintén nagyon kreatív ~10-15 órás kampány volt.

Ezen kívül Smash Bros.-hoz gyártanak DLC karaktereket, ezek elég alapos munkák, új karakter, pálya, rengeteg zene, de ez nyilván elsősorban a multiplayernek szól.

Illetve amit most tűkön ülve várok az a Fire Emblem Three Houses DLC. Ez egy Xenoblade-hez hasonlítható játék monumentalitását tekintve és valami hasonlóan monumentális DLC-re is számítok, szintén nagyon adná magát egy előzménysztori.

A multiplayer játékokat viszont elég agresszíven és folyamatosan bővítgetik, a Splatoon 2-re, ARMS-ra, Mario Tennis Acesre kábé rá se ismerne az, aki launchkor játszott vele, de nyilván egy ilyen játék online communityjének ez kifejezetten jót tesz és teszik ezt totál ingyen (kivéve a fentebb említett Smash karakterek) és még lootboxok, mikrotranzakciók sincsenek.

Most bejelentették a Super Mario Maker 2-höz is az első nagy kontent patchet, ami ugyancsak teljesen ingyenes lesz és hoz be jónéhány új pályaelemet és egy új power upot, amivel Linkké lehet változtatni Mariot, kifejezetten érdekesnek ígérkezik.

Aztán úgy rémlik, hogy amikor a Captain Toadhoz kijött a coop, akkor kapott pár DLC pályát, illetve talán a Luigi's Mansion 3 multiplayer részéhez is lesznek DLC pályák.

És van egy játék, ami kifejezetten üvöltene a DLCkért, mégse jönnek hozzá, ez pedig a Super Mario Party.

Illetve a Super Mario Odyssey-hez is nagyon passzolt volna a DLC koncepció (ha majd játszol vele érteni fogod, mit lehetett volna 1-1 DLC-ben hozzáadni), de ha eddig nem hoztak szerintem már nem fognak, inkább gőzerővel dolgoznak a következő részen. A koncepcióba simán beleillene egy Odyssey 2 a Galaxy 2 mintájára.
  • benőmenő
    Resi 3 Remake borító | szósz

Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2019.12.03. 14:44:37
  • zorrobomber
    Nem játék, de játékokról szól, és full eredeti :) Ugye 5€ volt 3 rész előfizetése, úgy hogy jár hozzá full game is, most a Europa Universalis 4

• Tinman #308841
  • Zóanagyvarázsló
    Ez alapján melóhoz a switches Dark Soulst ajánlom.
  • Tinman #308839
    Háááát nem mehet... illetve nagyon vegyes.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az van, hogy voltak kollégák akik üresjáratban konkrétan lanoztak és nem szólt nekik érte a főnök, na most én sokkal cukibb vagyok, mert üresjáratban "pad" alatt gamelek, egy rezdülés van, már teszem félre a cuccot, vagy alt+tabolok. Látta már a főnököm, de soha nem szólt még érte.

Asszony + gyerkőc külön szobában vannak. Iszonyat anyás a gyerkős, nekem meg reggel korán kelés. Esélytelen volt a közös szoba, amúgy se alszom túl jól. De már látom szomorú sorsom... a játszós szobámban alszok, viszont a gyerkőc ezt elfogja könyörögni, vagy majd velem akar aludni és akkor beszoptam, vagy húzok egy szintet a szülői házra. Sigh.
  • Zóanagyvarázsló
    Persze, én is csináltattam magamnak (dipotriásat), nem olcsó, de szerencsére nincs Nvidia-kvázimonopólium, és megéri. A munkáltató meg a gyakorlatban nyilván játszik, csak nem tudom, hogy mennyire bízzak a zalai fönökökben.

De ha nem lennék szemüveges, akkor bajban lennék. Muszájból hordom, de nem szeretem. (Kontaktlencse és mütét se pálya.)
  • Tinman #308837
    Köszi a tippet! :-)

Most kiharcoltam pár hónapja egy flicker free abszolút szemkímélőnek beállított FHD Asus monitort... nehéz küzdelem volt, de azóta nem Aral-"tó" a szemem.

Van viszont ilyen méregdrága szemüvegem kékfényszűrős, amit pont a rég monitor miatt szereztem be official úton (szemész->optikus), viszont lusta fax vagyok, nem hordom. Nincs mentségem, pedig most is kéne, mert ügyeletben vagyok, és papercraftet tolok és érzem, hogy kéne, fáraszt a neon :-/
  • Dzsini
    Igen, de azért feltételezem annyira nincsenek rosszban a főnökkel, hogy ilyesmit előírjon (végső esetben meg lehet saját célra venni, nem elszámolva).

És persze nem olyan, mint egy szoftveres kékfilter / nightmode, de a semminél vagy egy rátétfóliánál (ami szintén lehetőség) mindenképpen jobb.
  • Zóanagyvarázsló
    Viszont tudtommal azt is kikötheti, hogy haza ne vigye, csak a munkavégzés helyére.

Hasznos nagyon, de némi rezisztenciát ad csak, nem immunitást.